Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

MOICO opinie

Ocena na podstawie 137 opinii

2.60 / 5

  • Niezawodność
    2.26
  • Obsługa klienta
    2.47
  • Cena
    2.87
  • Parametry
    2.82

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Bosman88 / 2019-01-12 01:39
    Ocena: 1.75 / 5
    Dupy nie urywa za to neta dosyć często. Monopol na nowych osiedlach jest, dlatego zmuszony byłem przejść na moico lecz na chwilę obecną bardzo tego żałuję, ktoś powinien się tym zająć
    ZaletyJest bo jest
    WadyNie ma jak nie ma czyli na chwilę obecną czesto
    MiejscowośćWrocław
  • ~Łukasz / 2019-01-11 23:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Aktualnie to najbardziej beznadziejny internet jaki miałem. Jakoś usług jest poniżej krytyki. W przypadku awarii trzeba czekać do następnego dnia. Co drugi weekend zrywa całkiem neta. Szukałem Internet dla graczy i do listopada taki był. Aktualnie mam problem nawet posłuchać muzyki. Szkoda Moico, mogliście mieć lojalnych klientów którzy będą wiele utrzymywać i rozwijać firmę, poszliscie na ilość i teraz straficie. Użytkownicy mają dość ciągłych przeprosin i obiefnic.
    ZaletyKiedyś byli świetnym usługodawcą
    WadyObecnie są najgorszym usługodawcą
    MiejscowośćWrocław
  • ~Mirek / 2019-01-11 20:44
    Ocena: 2.50 / 5
    Jestem ich klientem ponad 10 lat. Radiówka. Czasem przez pół roku jest ok. Ale jak tnie lub nie ma w ogóle (tydzień temu i dziś) to kicha. Dałem znać pomocy technicznej i od 19-tej cisza. Będzie tak do rana, jutro zrestartują i znowu będzie jakiś czas. Marna ta pomoc. Na tyle klientów to mógłby ktoś mieć dyżur.
    ZaletyNie widzę. Zrobi Orange światłowód i się pożegnamy.
    WadyDrogo
    MiejscowośćWro
  • ~TT / 2019-01-11 20:15
    Ocena: 2.00 / 5
    Częste awarie,w ciągu usterki nie można sìę dodzwonić,nie działa strona internetowa,czyli brak możliwosci zgłoszenia usterki przez formularz,wysoka cena.
  • ~nvmit / 2019-01-11 20:04
    Ocena: 3.50 / 5
    Cena bardzo dobra, parametry w porządku. Obsługa klienta za pośrednictwem Facebook także w porządku, natomiast niezawodność łącza beznadziejna.
    W ciągu czternastu miesięcy korzystania z Internetu od Moico przynajmniej sześciokrotnie usługa była niedostępna - mam tu na myśli brak dostępu do sieci powyżej godziny. Wielokrotnie pojawiały się problemy chwilowe (wymagające np. odnowienia połączenia) - wielokrotnie wieczorem zmuszony byłem do odnawiania dzierżawy adresu co piętnaście minut.
    Użytkownik polecający mi tego dostawcę takich problemów nie miał.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Maciej / 2019-01-11 19:57
    Ocena: 4.25 / 5
    Najlepszy internet jaki kiedykolwiek miałem. Żałuję że w nowym miejscu zamieszkania nie ma moico. Przed nimi miałem w 2 innych znanych firmach we Wrocławiu, obie totalna padaka. Moico ma bardzo zadkiem awarie, a sama jakoś neta jest bardzo dobra - żadnych Łagów w grach czy przy streamowaniu filmów. Gorąco polecam każdemu! Ps. Nie wiem kto pisze te pierdoły o awaryjnosci itp, ogólnie mogli by trochę popracować nad obsługa klienta, ale i tak jest dobrze ????
    ZaletyJakość łącza, niezawodność.
    WadyObsługa klienta, wypowiedzenie umowy 3 miesiące... paranoja :)
    MiejscowośćWrocław
  • ~Grzegorz / 2019-01-11 19:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem posiadaczem internetu juz kilka lat kiedy jeszcze firma nazywała się Bronet, niestety teraz gdy przejęła to firma moico to się dzieją rzeczy nie do pomyślenia
    WadyCiągłe usterki, nie można się dodzwonić,brak reakcji na daną usterke
  • ~Mesjasz / 2019-01-07 23:36
    Ocena: 1.00 / 5
    !!! Uwaga!!! To oszuści!!!!!
    . Dopiero przy podpisaniu umowy informują o jakieś opłacie za dzierżawę łącza. 20 zł. Wykupują na własność kanalizację. Przez co dymają innych operatorów. I twierdzą że za " jedynym " operatorem na danym obiekcie. Przecież to prokuratura powinna się tym zająć .
    To cen z ulotek i tych na necie każą dopłacać. Wychodzi to na jaw gdy ktoś chce się podłączyć do sieci. Mi się to w głowie nie mieści. !!!!!Czytajcie co podpisujecie !!!!
    ZaletyŻadnych zalet. Kantuja już na starcie.
    WadyWadą jest to że wogole są
    MiejscowośćWrocław
  • ~Xyz / 2018-12-28 11:29
    Ocena: 1.75 / 5
    Z całego serca nie polecam, wifi chwile działa a później się ładuje ładuje i nic z tego.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Zbigniew / 2018-12-22 20:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Słaby internet, szybkość do kitu. Ja mam go 13 lat i już wymawiam. Nikt przez te lata nie zapytał się mnie o inne możliwości czy szybkość.
    MiejscowośćWrocław
  • ~GibMelson / 2018-12-22 11:40
    Ocena: 5.00 / 5
    Internet posiadam od kwietnia 2015 roku. Od tego czasu miała miejsca tylko jedna poważna awaria , która trwa kilka godzin. Jakość połączenia b.dobra, nie zrywa. Często gram online i połączenie po kablu mega. Chciałbym przypomnieć wszystkim dającym negatyw, że każde połączenie Wifi jest nie stabilne i stabilność daje tylko i wyłącznie połączenie po kabelku. Jak dla mnie Moico spełnia moje wymagania. Duży plus , to umowa na czas nieokreślony z możliwością wypowiedzenia okresem 3 miesięcznym. Miałem też kilka problemów , które wynikły ze zmiany sprzętu, ale panowie na infolinii byli bardzo pomocni i udało się je rozwiązać. Dzielnica Krzyki, Partynice. Polecam GibMelson
    ZaletyBrak awarii, stabilność łącza, rodzaj umowy
    Wadybrak
    MiejscowośćWrocław
  • ~Hubska / 2018-12-15 19:29
    Ocena: 2.25 / 5
    Dno. B. Często zrywa połączenie. 5 awaria powyżej 3 godzin w ciągu miesiąca.
    Zrywam umowe. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyJak w opisie
    MiejscowośćWroclaw
  • ~Adam / 2018-12-14 17:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Banda oszustów ! Co to za firma do której nie mozana się dodzwonić, chyba jakiś Janusz w pantoflach odbiera ten telefon jak nie jest zajęty oglądaniem seriali. Net nawalił i jedynie mogę się modlić bo w firmie krzak nikt nie raczy odebrać. Dno !!!
    ZaletyBrak
    WadyFirma krzak
  • ~Janek / 2018-12-13 17:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Wyglada to tak:
    Do momentu samego podpisania umowy noszą was na rękach mili, super kontakt
    Ale po kilku latach maja ludzi w dupie, dochodzą nowe inwestycje kolejni zrobieni w balona
    Nie dajcie się nabrać beznadziejna firma, kontakt zero jak wam coś nawali w sobotę Tomba ir weekend bez internetubibtelweizji ale od rachunku tego nie odlicza
    Na koniec stwierdza ze to wasA wina i przyjedzie technik coś pogrzebie w kablach i skasuje was 50 zł
    Czekam aż pojawi się jakaś normalna firma która obsłuży kompleksów bez problemu i bez łaski
    Nie wiem ile musza dawać łapówy deweloperom ze wpuszczają ich na budowy ale deweloper ma to w dupie bo to później nie jego problem tylko mieszkańca który musi się użerać z firma Moico
    Nie polecam, przemyślcie czy nie lepiej wziasc sobie internet z jakiejś sieci
    ZaletyBrak zalet
    WadySame wasy
    MiejscowośćWroclaw
  • ~Paula / 2018-12-09 14:35
    Ocena: 2.00 / 5
    Brak możliwości zgłoszenia awarii w niedzielę lub święta. Owszem napisać SMSa lub email ale nie wiadomo czy ktoś reaguje na te doniesienia bo komunikacja jest tylko jednostronna. Dzisiaj nie mam telewizji od godziny co najmniej 6.00 i do obecnej chwili zero reakcji a jest 14.33. Mają w d... swoich stałych klientów. Nie polecam bo to nie pierwsza taka sytuacja.
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu w dni weekendowe tj. niedziela oraz w święta.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Wojti / 2018-11-15 06:58
    Ocena: 5.00 / 5
    Moico. Jestem zadowolony z tego operatora i szczerze polecam kazdemu.
    Wczesniej korzystałem z innych firm typu kor... fine... i net... nie mowiac o orange i Moico to jest to przez okolo 10 lat żadnej awarii.
    Nie wiem kto pisze te opinie ,moim zdaniem to sa ustawki konkurencji.
    Ludzie wiedza i rak swoje!!!
    ZaletySame zalety niski ping 11 ms
    WadyZadnych
    MiejscowośćWroclaw-złotniki
  • ~Bund / 2018-10-25 11:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Z całego serca odradzam wiecznie nie ma sygnalu A oczekiwanie na Pana który naprawia usterki to miej więcej tydzień czasu.
  • ~Piotr / 2018-10-18 23:35
    Ocena: 5.00 / 5
    Żadnych zarzutów, symetryczne lacze , bardzo dobra obsługa klienta. Jedna awaria, ale szybko naprawione.
  • ~Wojtek / 2018-09-29 11:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Cały czas zrywa połączenie Internetu żeby obejrzeć netflixa na tv można tylko pomarzyć. Żeby napisać opinie musiałem użyć transmisji danych bo oczywiście problem z netem MASAKRA
    ZaletyNiema
    WadyNie polecam
    MiejscowośćWrocław
  • ~Maciej / 2018-09-03 22:30
    Ocena: 1.50 / 5
    Ta firma sprawia wrażenie, jakby głównym corem biznesu było naciągactwo, a do tego wniosku składają mnie trzy następujące fakty:
    1) termin wypowiedzenia - za moich czasów było to 3 miesiące. Kto daje takie terminy wypowiedzenia na dostawę internetu? Kiedy przestałem korzystać z ich sieci (zmiana mieszkania) jeszcze przez 2 miesiące byłem zmuszony uiszczać rachunki
    2) podczas instalcji i przy rozwiązywaniu umowy nie otrzymałem jasne informacji, że router jest do zwrotu (byłem przekonany, że koszt to 1 zł, opłacany podczas zawierania umowy), pewnie było to gdzieś w treści tekstu i jasne, moja wina, że nie doczytałem, ale serio, kto czyta całą umowę od deski do deski? W uczciwych firmach najważniejsze zasady hadlowiec przekazuje ustnie.
    3) o router firma upomniała się - uwaga - PO DWÓCH LATACH, naliczając za to kary i odsetki. jak dla mnie skandal. Na szczęście mam urządzenie i im je zwrócę

    ogólne wrażenia - bardzo złe, odradzam, jeśli macie inny wybór, to wybierzcie coś innego
    Wadysame wady :)
    MiejscowośćWrocław
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2445
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2069
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 1943
UPC Internet
Ocena: 1.98, ilość opinii: 1708
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1650
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1407
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 849
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 662
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 365
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 336
Netflix
Ocena: 2.62, ilość opinii: 209
nju mobile
Ocena: 3.14, ilość opinii: 149