Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

LUKAS Bank opinie

Ocena na podstawie 71 opinii

1.99 / 5

  • Prostota obsługi
    2.00
  • Oferta
    2.15
  • Obsługa klienta
    1.93

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~kiedys zadowolony / 2012-09-13 16:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Wziałem kiedys kredyt prostoliczony 2000 na 24 miesiace do spłaty 2880. wszyskie raty spłacałem na bieżąco. dziś chciałem wziaść 3000 na studia na 6 iesiecy max 12miesiecy.
    zaproponowano mi jedynie na 64 miesiace gdzie kwota raty wynosi 115,63 czyli łacznie do spłaty 7360. jest to az 145% wiecej.
    Mam wrazenie czytając opinię pozostałych że solidnego klienta, który spłaca swoje zobowiązania terminowo chcą wydoić jak.....
    Szkoda gadać nie polecam tego banku nikomu.
    Zaletybrak
    WadyDuzo by wymieniac
  • ~oburzona / 2012-07-20 12:39
    Lukas Finanse współpracuje z firmami, które naciągają emerytów na zakupy cudownych kołder i garnków, rezonatorów biofotonowych itp. Gdyby nie pomoc kredytowa Lukasa nie doszłoby do takich naciaganych transakcji, na których zarabia także Lukas. :-(
  • ~takjest / 2012-02-09 13:57
    Ocena: 2.67 / 5
    Jako bank jest OK, ale pracownicy zwłaszcza na Hanki Czaki w Warszawie to porażka. Trzy wtopy w ciągu jednego roku.
    Za pierwszym razem poszedłem tylko po to by zamknąć kartę do konta prywatnego - zamknięto mi 2 karty również tę nową do konta firmowego, którą kilkanaście minut wcześniej aktywowałem.
    Za drugim razem gdy wpłacałem gotówkę na konto, Pan kasjer zachęcił mnie do kredytu gotówkowego i wyliczył zdolność kredytową na 40.000zł. wystarczy tylko donieś dokumenty - no to je donosiłem przez 3 dni aż w końcu zdolność spadła na 6.000zł. Ja straciłem czas i pogratulowałem nieukowi.
    Za trzecim razem dokonywałem wpłaty na konto prywatne, oczywiście kasjer się pomylił w wpłacił na firmowe, dwa konta w tym banku to już za dużo - gubią się nieboraczki.
    Omijajcie ten bank a zwłaszcza placówkę na Hanki Czaki w Warszawie.
    Zaletysprawnie działający system internetowy, szeroka sieć placówek czynnych nawet do 19:00
    Wadyniedouczenie pracownicy, zbyt mała ilość czynnych stanowisk w placówce np. Na 7 stanowisk tylko DWA otwarte
    1 rok
  • ~tolo22 / 2011-12-17 19:32
    Od 13stu lat jestem klientem tego banku.Zawsze spłacałem raty w terminie a przeważnie przed czasem.Niedawno miałem pilny wyjazd do Niemiec i chciałem na szybko kupić opony chciałem wziąść na raty 1000zł dostałem odmowę.Dwa dni póżniej dostałem pismo z banku że jestem Baaardzo dobrym klientem ich banku i proponują mi atrakcyjny kredyt.Mało tego za około tydzień do mnie zadzwonili z podobną propozycją.Wczoraj chciałem kupić dzieciom telewizor 1200zł pani w media powiedziała że ''świecę''na czerwono i znowu odmowa!!.U nich jest tak że 'prawa ręka nie wie co robi lewa'czyli jednym słowem mają gorszy burdel niż w PZPN.Odradzam z korzystania z tego banku chyba że masz nerwy ze stali.Ja nie chcę mieć więcej z nimi kontaktu.Zostałem potraktowany jak śmieć....
    Zaletybyły kiedyś teraz ZEROO
    WadyObsługa.Bałagan
  • ~deltablues54 / 2011-12-05 10:54
    Ocena: 2.33 / 5
    Oferta, jak w każdym przeciętnym banku. Obsługa, sztuczna uprzejmość, nic co godne byłoby zapamietania. Prostota, niewłaściwe słowo, kolejka jak wszedzie, i cierpliwe czekanie w niej, oto cała prostota obsługi w credit agricole, dawnym lukas banku.
    ZaletyZadnych
    WadyBezwzględność, zero negocjacji, grożby i straszenie klienta komornikiem,kolejka.
    kredyt od 2010 do 2012
  • ~niezadowolonagdynia / 2011-11-18 22:11
    Ocena: 1.67 / 5
    Nie polecam! Dwa tygodnie nie wystarczyły (przesympatycznej poniekąd Pani) na przygotowanie nam umowy kupna auta. Mąż kilkakrotnie tłumaczył w banku, na jakich warunkach będzie kupowany samochód (po leasingu, jako mający prawo do pierwokupu, kierowca cywilno- prawny, że tak go nazwę) . Pani przemile nas poinformowała, że nie ma problemu, zdolnośc jest, papiery "spokojnie sobie przygotuje". I po tygodniu miała zadzwonić -nie zadzwoniła... no to my siup, i do placówki. Jakby jakies przeczucie nas gnało. I całe szczęście, że poszliśmy. LUDZIE!!!! jaką listę "dokumentów do dostarczenia" dostaliśmy, to szok!. Ja nie mówię o zaświadczeniu o zarobkach i innych "standardowych" - wszak już jeden kredyt mamy, więc wiemy mniej więcej z czym to się je.... ale "zaświadczenie o terminowości spłacania rat leasingowych?????????????????????? a co ma piernik do wiatraka??????????
    To my - kompletni ignoranci - podpowiadaliśmy Przemiłej naszej Pani, że chyba nie tędy droga, i chyba nie jest to dla sprawy istotne..... Pani kilkakrotnie wybiegała na zaplecze "konsultować się z Kierowniczką" ....czuliśmy się jak na karuzeli! Robiło się nam niedobrze i wysiąść nie można było! W końcu powiedzieliśmy DOŚĆ! Po godzinie czczego gadania co by było, gdyby babacia miała wąsy, usłyszeliśmy od przemiłej Pani, że "przepisy banku się zmieniły i bank nie wyrazi zgody, żebysmy my - osoby nie posiadające firmy, wykupili auto, spłacone w firmie leasingowej - z wyraźnym zaznaczeniem od tejże firmy, że mamy prawo pierwokupu.
    Mąż wstał i powiedział "idziemy do innego banku" na co Pani nerwowo zaczęła przeliczać ile w tym "innym banku" nadpłacimy za raty..... a w ogólnym rozrachunku wyszło taniej hehehe. I Pani sama sie zaplątała w swoją sieć NIEKOMPETENCJI!!!!!!!!!!!
    Poszliśmy na drugą stronę ulicy, z marszu wypełniliśmy formularze, pieniądze dostaniemy do ręki i BEZ ŁASKI wykupimy nasze wymarzone autko
    TAKŻE LUKAS BANK???????????? MOŻE ŻEBY SIĘ KAWY NAPIĆ, ALE JESLI CHODZI O KREDYTY - ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ZaletyKawa ;P
    Wadyniekompetencja w udzielaniu informacji!
  • ~nacki / 2011-09-19 20:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa klientów w oddziałach poprawna.
    Jednak są to osoby ubezwłasnowolnione 0ni nie mogą podjąć żadnej decyzjii.
    Także ich opinie o kliencie- kredytobiorcy nie mają żadnego znaczenia dla decydentów.
    Bzdurą jest, że Lukas Bank nie może przesunąć terminu spłaty raty kredytu.
    Lukas Bank gnębi porządnych kredytobiorców - nie potrafi dokonać restrukturyzacji spłaty zadłużenia czy zastosowania postępowania ugodowego mimo, że istnieją podstawy aby takie postępowanie wdrożyć.
    Wadytylko minusy
    2 lata
  • ~izabella / 2011-08-24 08:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Chciałam kupić córce lodówkę na raty 0% (cena2800)- odmowa-towar zbyt luksusowy....
    No tak-emeryci na wystawki....
  • ~bolo / 2011-08-06 14:42
    Ocena: 5.00 / 5
    mam konto premium i symfonie firmową i naprawdę jest ok, bankomaty o zł obsł. intern czego więcej żądać
    3 lata
  • ~dianka / 2011-08-01 18:00
    Ocena: 1.67 / 5
    Miałam punkt Lucasa na ul. Kinowej - ideał. Teran na Rondzie Waszyngtona. Porażka. Nie kompetantni, arogantcy- jak ja bym im łaskę robiła że mam tam swoje pienądze- dużo. Zrezygnuję z tego Banku.
    Zaletyżadne
    Wadyarogancja, kolejki
    4 lata
  • ~atomowka / 2011-06-24 21:49
    to prawda co piszą ludzie - bank to porażka.. I brak kompetentnych ludzi na stanowiskach pracy.

    Nie mówcie LUKAS, bo robi mi się niedobrze robi
    Zaletybrak
    Wadyod groma
    za odsetki
  • ~michal_cu / 2011-06-21 10:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Miało być dobrze a wyszło...jak zawsze. Niestety ten bank nie spełania żadnych cywilizowanych norm obsługi klienta. ŻADNEGO odzewu przez prawie 6!!!!!! miesięcy na odpowiedz. Probowalem renegocjowac warunki kredytu. Bank nie raczyl odpowiedziec od prawie 6 miesiecy. W mailach i rozmowach telefonicznych potwierdzali ze juz wyslano odpowiedz. Ale jakims cudem nic nie dotarlo. Rece opadaja. W polsce jak zwykle: jesli chca sprzedac produkt to malo w tylek nie wejda! a jesli obsluzyc klienta po sprzedazy to juz nie. JEDNO WIELKIE ZERO!!!!!!!!!!!!!!
    Zaletyżadnych
    Wadysame
    3 lata
  • ~adus / 2011-06-15 14:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Zaczelo sie jak zwykle niewinnie. Bralismy kredyt na zakup mieszania niby wszystko ok papiery wporzadku do czasu podpisania umowy kredytowej. Dzien przed podpisaniem umowy dzwonia z banku ze potrzebuja jeszcze kilu papierow i nie mozemy podpisac jutro umowy wiec myslalem ze kilku a nie kilkunastu ktore zbieralem przez ponad 2 tygodnie ( a termin na podpisanie ustalony mielismy miesiac wczesniej ) wiec sporo sie nabiegalismy razem z zona aby zdobyc wymagane papiery ( zaswiadczenia z innych bankow ze mamy lokaty, jeden papier od dewelopera, gdzy nie udolny rzeczoznawca zamiast udac sie do biura tuz przy budowie poprostu olal sprawe i wyslal niekompletne papiery itp ). Podpisalismy umowe i zaczela sie jazda. Gdyz w umowie mielismy ze czesc naszego wkladu wlasnego bedzie z ksiazeczki mieszkaniowej. Niestety jak ktos sie zetknal z PKO to wie ze zlikwidowanie ksiazeczki mieszkaniowej jest dosyc dlugotrwale i trzeba sie nachodzic bo tam nie ma za prosto. I tak najpierw aneks do umowy ze ksiazeczka nie zostala zrealisowana na czas czyli ze pieniadze nie zostaly przelane w okreslonym czasie do Lukasa ( 100 zl ). Kiedy juz ksiazeczka zostala zrealizowana i pieniadze przelane na konto banku probowalismy sie dowiedziec o dokladna kwote oraz czy na 100% sa te pieniadze i przez 2 tygdonie Pani w banku oraz na infolinie nie powiedzileili nic o tym ze sa te pieniadze. Dopiero po jakims czasie udalo sie dowiedziec ze nie wyrazilismy zgody na to zeby pieniadze te byly przelana na konto dewelopera (niestety to nasza wina gdzyz bylo tak w umowie ) a wiec jak najszyciej napisalismy takie pismo i myslelismy ze koniec a tu niespodzianka, gdyz w tej transzy dla dewelopera jedna czesc to byla kwota z ksiazeczki mieszkaniowej a druga przelew wlasny i co sie okazalo przelalismy 3 zl za malo i Lukas nie przelal pieniedzy ( chociaz pytalismy jaka jest dokladna kwota gdzy co 3 mieisace kwota na ksiazeczce sie zmienia poprzez rozne wspolczynniki nie wiem jak to jest liczone ) wiec dopiero po wplaceniu 3 zl Lukas przelal pieniadze i dostalismy niestety odsetki karne (25 zl ) co moze nie jest zbyt duza kwota ale sam fakt pozostaje taki ze bank nie przejmuje sie tym a po napisaniu skargi w odpowiedzi dostalismy ze to jest nasza wina. Wiec powiem tak nie polecam tego banku nikomu bo nerwy sa najwazniejsze i zycie zbyt krotkie zeby sie denerwowac na tak niekompetentne osoby ktore tam pracuja.
    Wadyniekompetentna obsluga, infolinia
  • ~Mirek / 2011-06-13 18:44
    Ocena: 1.33 / 5
    Jak cokolwiek zalegasz, to odezwą się dopiero po dwóch latach i naliczą Ci odsetki i inne rzeczy. Najbardziej oszulańcza instytucja finansowa (bo trudno to nazwać bankiem) w Polsce. Żagiel drugi po nim.
    Zaletynie ma
    Wadywszystko
  • ~iwona / 2011-06-01 21:09
    Ocena: 2.33 / 5
    okropny BANK nikomu nie polecam mam tam konto osobiste i firmowe na werfikacje kredytu czekam juz 6 dni ciagle nie wiedza jakie papiery chca oni poprostu nic tam nie wiedza mowia ze zadzwonia z informacja na temat decyzji NIE DZWONIA trzeba samemu jechac i sie dowiadywac Mozna pisac i pisac na temat tego Banku jednym slowem MASAKRA NAJLEPSI SA W NIEWIEDZY TAKICH PRACOWNIKOW NIE MA CHYBA RZADEN BANK caly oddzial w GDANSKU jest do zwolnienia
  • ~promil28 / 2011-05-23 15:54
    Ocena: 1.00 / 5
    problem dotyczy rat 0%, chciałem zakupić laptopa na 30 rat, ponieważ potrzebuje do pracy, ale wspaniała weryfikacja wywnioskowała, bez kontaktu ze mną, że dam radę spłacać na 10 rat. czy to nie jest chore?przecież jakbym wiedział że dam radę spłacać na 10 to bym wybrał taką opcję, ale oczywiście weryfikator wie lepiej, a nawet do mnie nie zadzwonił. zawsze miałem złą opinię o tym banku, ale w tym momencie tylko utwierdziło mnie to jeszcze mocniej. Nigdy więcej nie chce słyszeć o tym banku. wole wziąć gotówkę w najdroższym banku niż mieć z nimi do czynienia.
    Zaletybrak
    Wadysame minusy
  • ~drinfo69 / 2011-05-19 06:01
    Ocena: 2.00 / 5
    Prowadzenie konta i dostęp przez internet, normalny jak w każdym banku. Nie jest drogo. Obsługa szybka i mksymalnie uproszczona. A co złe? Produkty są złe. Warunki dla klientów, którzy mają konto od 10 lat, spłacili ok 7 kredytów bez dnia opóźnienia, dochody 6000 netto miesięcznie bez innych kosztów i dają z łaską 15000 na 23% realnie + zaswiadczenia + nie wiadomo co?... jak np jeszcze 3 lata temu wziąłem 20000 na dowód na rok i grzecznie cały spłaciłem. Potraktowali mnie jak pierwszego lepszego ciecia z ulicy. To zlikwidowałem tam konto, bo i po co mi taki bank.
    ZaletyProstu i podstawowe opłaty za konto, token niewysokie.
    WadyZ tymi produktami na rynku klientów nie będą mieli.
    9 lat
  • ~niezadowolony / 2011-04-01 20:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Spłacałem wszystko zgodnie z rozliczeniami nie przekraczając terminów, aż tu nagle jak królik z kapelusze okazuje się że zalegam z jakąś groszową sprawą a za tą informację musiałem zapłacić 15 zł - kwota o wiele większa niż moja rzekoma zaległa kwota. A najciekawsze jest to że w żadnym z rozliczeń jakie dostawałem nie było nic takiego.
    Zamykałem u nich rachunek aby więcej nie narażać się na takie niespodzianki i porównałem sobie cyferki - dział windykacji podał mi inną kwotę zadłużenia, niż ta którą zapłaciłem w ich placówce aby uregulować należności - chwilę później kiedy kasowałem kartę kredytową którą mogłem zlikwidować tylko w TESCO kwota ta byłe też inna niż te dwie poprzednie. - na szczęście przy okienku zapłaciłem o kilkadziesiąt groszy więcej niż było podane w poprzednich informacjach - więc mam nadzieję ze to będzie już koniec.
    Mają tam niezły burdel.
  • ~totalnie niezadowolony / 2011-03-31 19:55
    Ocena: 1.00 / 5
    karta master card nr 1004895010011052 - pracownicy tego "banku" wiedzą o co chodzi i może w końcu oddadzą pieniądze. oszukańczy bank. ograbić klienta z każdego grosza do cna. Nie chcę opisywać mojej "przygody" bo to by nieco zajęło. żyjemy w wolnym kraju. wybierz każdy inny bank tylko nie ten. POD ŻADNYM POZOREM !!!
    Zaletybez komentarza
    Wadycałe opasłe tomy wad.
  • ~Tomasz / 2011-02-24 12:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie chce mi się pisać o przejściach z tym bankiem, powiem krótko za błędy i nie kompetencje ich pracowników zapłacicie z własnej kieszeni.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1883
PEKAO SA
Ocena: 1.73, ilość opinii: 1390
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.80, ilość opinii: 1150
Millennium
Ocena: 1.70, ilość opinii: 868
PKO Bank Polski
Ocena: 2.68, ilość opinii: 750
ING Bank Śląski
Ocena: 1.78, ilość opinii: 743
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720