Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Generali opinie

Ocena na podstawie 200 opinii

1.72 / 5

  • Oferta
    1.79
  • Obsługa klienta
    1.72
  • Cena/Jakość
    1.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Jacek / 2019-06-06 08:33
    Ocena: 1.00 / 5
    poziom obsługi żenada !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na infolinii potrafią przełączać tylko między kolejnymi osobami, brak rozwiązania problemu
    Zaletybrak
    Wadyburdel na kółkach
  • ~Mariusz / 2019-05-29 12:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Generali Polska to oszuści oszuści oszusci.
    Możesz zawrzeć z nimi umowę ale rozwiązać jest bardzo cięzko.
    Wysłałem im zgodnie z procedurami list z wypowiedzeniem ubezpieczenia, napisałem maila, a oni mimo wszystko przedłuzyli mi polise i nasłali na mnie Kaczmarski Inkaso.
    Firma KAczmarski Inkaso to jedna z tych firm które nie sa mediatorem i mozna im śmiało pokazywac wypowiedzenie umowy i tak beda dzwonic w niedziele o 7 rano.
    Szczerze to firma śmieć
    Generali jest śmieciem przypomina lichwe w majestacie prawa, które pozwala na takie praktyki.
    Jak jest szkoda to nagle potrafią mieć kontakt, system cały między ubezpieczalniami, jak trzeba zamknąć polise to juz cepik nie istnieje, nie maja kontaktu z konkurencja itd
    To łamie zasady współzycia społecznego i licze że kiedyć staną na odcisk jakiemuś dobremu prawnikowi żeby ich tak pojechał w necie żeby pare oczek i pare głów sie posypało w tej firmie jednej i drugiej.

    Wszystkiego najgorszego oszuści i szmaciarze, jezeli tam pracujesz jesteś elementem szmaty tylko tym kótry zbiera te pomyje.

    Żal
    Wadycała ta firma to wada
  • ~Oszukana / 2019-05-09 17:58
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam, oszuści i tyle. Kupiłam samochód mając pełne zniżki i przekalkulowali na mnie opłaty licząc sobie 1800 zł na rok. Normalnie płacę ok 400 zł rocznie. Nic nie idzie z nimi załatwić. Rodzę nie zawierać umów z tymi dziadami
  • ~Kewin / 2019-05-08 11:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Serdecznie nie polecam generalizować TU. S.A . Rozmowy na infolinii są przeprowadzane tak aby odszkodowania , kosztów leczenie czy czegokolwiek nie pokryć :) . Konsultant dosłownie "katuje" pytaniami czekając aż powiesz coś co da mu prawo odmówić pomocy :) potem informuje cię że rozmowa jest nagrywana i nawet jak zadzwonisz innym razem to wszystko jest już w bazie :) (powiedział to 3 razy przed zakończeniem rozmowy) . Jak najbardziej odradzam!
    WadyDrogo, nie dbają o klienta, słaba dykcja niektorych konsultantów , robią wszystko żeby odmówić pomocy
  • ~dorpel / 2019-04-26 15:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie ubezpieczajcie się w tej "firmie".nie dbają o klienta. od 84r. nie spotkało mnie coś takiego !!!!Przestrzegam.
    Zaletybrak
    Wadysame wady
  • ~dorpel / 2019-04-26 14:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Od 84 ubezpieczeń samochody-takiego traktowania klienta jeszcze nie przeżyłam. Zamiast dbać o klienta na którym zarabiają-dbają o interes innych.Brak komunikowania się z ubezpieczonym. Dysponowanie jego pieniędzmi bez zgody.Odradzam wszystkim!!!!
    ZaletyBrak
    WadyChyba same...
  • ~MKS / 2019-04-24 13:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Przestrzegam przed korzystaniem z usług tego towarzystwa. Skradziono mi samochód i mimo wykupionego AC nie wypłacono odszkodowania. Złozyłem pozew, wygrałem w pierwszej jak w drugiej instancji ale nadal nie otrzymałem zaległegych pieniędzy. Na ten moment pozostaje mi już tylko skorzystać z usług komornika.

    Produkt ubezpieczeniowy który miał zapewnić mi "spokojny sen" nie ma pokrycia w rzeczywistości.
    ZaletyBRAK
    WadyNaprawde trudno ich trakotwac jako ubezpieczyciela.
  • ~Rafal / 2019-04-23 14:44
    Ocena: 2.67 / 5
    Firma to wielkie oszustwo . Tracisz ciążę 20 tygodniu to nie jest dziecko . Pseudo firma która ma za nic prawo. Omijajcie ta firme. Jedynym plusem są doradcy klienta którzy starają się pomoc. Osobie która w moim przypadku podejmowała decyzję życzę tego samego .
    ZaletyObsługa
    WadyChyba oprócz obsługi to wszystko . Oszuści
  • ~Oszukany przez generali / 2019-04-22 23:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Omijać tą hołotę złodziei z GENERALI szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam ubezpieczenie na życie kupione u tej hołoty i odmawiają mi wypłaty odszkodowania za operację i zaq pobyt w szpitalu ,
    ZaletyŻadne
    WadyNie płacą odszkodowań
  • ~Wilku / 2019-04-19 19:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie dostalem odszkodowania za postojowe, pozostaje tylko sad, osoba z ubezpieczeniem od Generali zniszczyla moje auto ze swojej winy. Mialem przestoj przez 14dni roboczych, nie zarobkowalem w tym czasie. Ponioslem za to DG-zus.
    Nie polecam napewno nic nie ubezpiecze u tych zlodzieji
    ZaletyBrak
    WadyChyba caly system, wraz ze oddzialem szkod w Lublinie
  • ~P / 2019-04-05 17:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Zenada assistance to jakas kpina.............................................................................
    ZaletyBrak wszystko jest wada....................................
    WadyWszystko dramat calosc jest wada.....
    ............................
  • ~MS / 2019-04-03 22:40
    Ocena: 5.00 / 5
    Czytam opinie i nie wierzę!!!Mam kilkunastoletnie doświadczenie w kontakcie z "ubezpieczycielami" i uważam że Generali ma najlepszą obsługę. Można dodzwonić się bez problemu ,nie trzeba czekać wieki na odebranie telefonu. Po trzech mailach miałem wypłatę odszkodowania na koncie. Stosunek ceny do jakości bardzo dobry.
  • ~Gość / 2019-03-21 22:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Koszmarna firma. Jak trzeba zapłacić za szkodę to kombinują, przeciąprzyciągają sprawę, ignorują, unikają odpowiedzialności. Zero kontaktu z klienetm, jak sam się do niech nie odezwiesz to mają Cię w głębokim powaźaniu. Moja sprawa kończy się w sądzie. UNIKAĆ.
    ZaletyBrak
  • ~Krzysiek / 2019-03-18 11:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Rozliczalem z ta firmą szkodę z ubezpieczenia sprawcy. Jestem juz po zakończeniu sprawy.
    Generalnie kontakt z klientem jest na miernym poziomie. 99% rozmów było inicjonwanych przeze mnie. Niejasne procedury. Odpowiedzialność za moją sprawę była przepychana pomiedzy ubezpieczycielem i podwykonawcą. Po naprawieniu auta (rozliczenie bezgotówkowe) Generali nie chciało wypłacić pieniędzy za wykonaną pracę pomimo przyznania ubezpieczenia.
    Warsztat przetrzyłam mój samochód do czasu mojej interwencji.

    Przyczyną wstrzymania wypłaty był brak dokumentu z policji, które Generali rzekomo miało samo zdobyć (tak zostałem poinformowany). Przez 2 miesiące nie udało się ubezpieczycielowi zdobyć dokumentu, który ja zdobyłem w tydzień...

  • ~Andrzej / 2019-03-17 10:10
    Ocena: 2.00 / 5
    Zainwestowalem w ubezpieczenie na życie w 2018. Dzisiaj nie jestem pewien czy odbiorę to co wpłaciłem. To moja najbardziej nieudana inwestycja. Najgorsze jest to że rezygnacja i wycofanie środków wcale nie jest proste. Nie polecam tej formy zabezpieczenia przyszłości.
    ZaletyBrak
    WadyStrata środków
  • ~Bartosz / 2019-03-11 18:13
    Ocena: 1.00 / 5
    1 biuro we Wrocławiu. Brak telefonu kontaktowego. Niemożność umówienia się na wizytę. Każdy wniosek należy potwierdzać notrialnie i przesyłać do Warszawy pocztą
  • ~klient80 / 2019-03-05 08:58
    Ocena: 1.00 / 5
    oszustwo w białych rękawiczkach
    brak kompetencji
    rozmowy telefoniczne beznadziejne i nie konstruktywne

    zdecydowanie nie polecam
    Zaletyzero
  • ~Anna / 2019-02-24 21:11
    Ocena: 2.67 / 5
    Oferty piękne ale co do wypłaty to się okazuje ze nie obowiązuje. Fajne gadanie .Człowiek zapłacił ubezpieczenie na wszelkie zdarzenia a jak się coś stanie to nie obowiązują i odmowa wyplaty.NIE POLECAM.
    ZaletyBrak
    WadyBrak wyplaty
  • ~Mar55555 / 2019-02-19 20:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Złodzieje i nic więcej. Odmowa wypłaty odszkodowania. Mimo oświadczenia sprawcy i świadków zdarzenia. Tak czy inaczej sprawa trafi do sądu.
    WadyOszustwo. Uchylanie się od odpowiedzialności
  • ~tomasz / 2019-02-18 14:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Omijac szeroko, po co przysylac wazne dokumenty do mnie np o przepisaniu wlasciciela i ewentualnej doplacie, lepiej od razu dac splate do komornika, a gdy dzwonisz i chcesz wytlumaczyc o zaistnialej sytuacji Pan/Pani jedyne co Ci powie to "mamy taki paragraf i taka klauzule bla bla bla" i tlumaczenie ze zotalo to wyslane poczta gdy mi nic nie przyszlo, takie generalli a nawet dziady nie umieja wyslac z potwierdzeniem odbioru wyslac listu , tylko zwykly ekonomiczny zeby nie doszedl i potem mozna bylo ewentualnie dac sprawe do komornika. Odrzadzam, widzisz generalli ? idz w druga strone bo Cie na kase uwali .
    ZaletyBrak
    WadyZa duzo by pisac
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.63, ilość opinii: 410
PZU
Ocena: 1.57, ilość opinii: 409
Link4
Ocena: 1.60, ilość opinii: 380
Generali
Ocena: 1.72, ilość opinii: 200
Warta
Ocena: 1.51, ilość opinii: 162
AXA
Ocena: 1.57, ilość opinii: 155
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2554
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2299
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2218
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1979
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1128
Orange Neostrada
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1070