Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Generali opinie

Ocena na podstawie 200 opinii

1.72 / 5

  • Oferta
    1.79
  • Obsługa klienta
    1.72
  • Cena/Jakość
    1.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Gab / 2018-06-19 13:38
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam nikomu. Pani z infolinii bardzo nieprzyjemna. Nie uznaje, że pracuję zagranicą i wszystkie formalności w moim imieniu załatwia córka. Nigdzie nie robią takich problemów jak tutaj
    ZaletyTotalne dno.
    WadyOsoba upoważniona nie może nic zrobić nawet jeżeli chodzi o zmianę adresu
  • ~Słowik / 2018-06-05 17:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Każdemu odradzam ubezpieczania tam czegokolwiek. Ubezpieczałem u nich kilka lat dwa samochody z zadatkiem na zabytek. Jedno auto przerejestrowałem na zabytek. Zrobiłem aneks do umowy ubezpieczenia poprzez polecaną przez konsultanta e-mail. Za miesiąc wykupiłem nowe OC ale w PZU (sporo tańsze) i agent w PZU wysłał do generali wymówienie. Za jakiś czas przyszedł do mnie list, że nie opłaciłem składki OC. Skontaktowałem się z agentem PZU i pokazał mi na własne oczy, że wysłał im wymówienie. Zrobiłem to samo ale listem poleconym. Dodam nadto, że generali przysłało mi polise oc jeszcze na stary numer rejestracyjny. To świadczy o ich braku profesjonalizmu. Kolejny miesiąc a oni znów przysyłają kolejne wezwanie, że nie zapłaciłem składki oc. To się nazywa próba wyłudzenia pieniędzy. Ludzie, przestrzegajcie się przed tą firmą.
  • ~inka / 2018-05-27 21:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Szkoda nerwów i czasu. Odszkodowania nie zobaczycie.
  • ~Maciek / 2018-05-12 07:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Po szkodzie zgloszonej z AC odmówiono mi auta zastepczego na czas naprawy tlumaczac ze nie wezwalem holowania na miejscu zdarzenia i dlaego nie dostane auta zastepczego. Holowanie do sprawnego mechanicznie auta !!!!debile
    Zaletybrak
    Wadyduzo
  • ~Harpia / 2018-04-19 12:34
    Ocena: 4.67 / 5
    AC, OC samochodu.Bardzo pozytywnie. Ukradli mi samochód spod domu. Po przedstawieniu zaświadczenia o umorzeniu postępowania z prokuratury, za kilka dni przelew na konto za pełną wartość samochodu z polisy. bardzo polecam
    ZaletyFachowość, szybkość w załatwianiu odszkodowania
    WadyTrochę wysoka cena składki ubezpieczeniowej.
  • ~Magdalena / 2018-04-15 11:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, szkoda nerw. Odmowa wypłaty odszkodowania. Szkoda pieniedzy, lepiej oszczedzac na lokacie.
  • ~Glob1 / 2018-03-20 12:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy ubezpieczyciel.. wszystko dobrze dopóki nie muszą wypłacać odszkodowania.
    Tragiczna obsługa. Na odpowiedź czeka się miesiącami, celowe przedłużane procedury, brak kontaktu.. żenująco niski poziom obsługi. Nikomu nie polecę.
    Zaletybrak
  • ~arfru / 2018-03-01 11:35
    Ocena: 1.67 / 5
    Nie polecam, szkoda nerw. Odmowa wypłaty odszkodowania.
  • ~Ćwikła / 2018-01-16 15:18
    Ocena: 1.00 / 5
    To najgorsza firma ubezpieczeniowa, są nonszalanccy, gdyby ten kraj był normalny- firma ta była by nielegalna..
    Zalety-wszystko jest zaletą, dopuki nie mamy problemu.
    Wadydziałają na granicach, prawa, czasu, dobrego smaku.
  • ~ajax / 2018-01-10 20:39
    Ocena: 1.33 / 5
    Pierwszy raz w życiu miałem szkodę z zalaniem pomieszczenia poprzez uszkodzenie przez złamaną gałąź papy dachu. Niestety za szkody wywołane przez gwałtowne wiatry itp. firma nie odpowiada. Sprawa ciągła się 4 m-ce i z łaski dostałem 1/3 poniesionych kosztów osuszania,odgrzybiania i malowania. Naprawa dachu na koszt własny. Kontakt @ i tel. szkoda mówić. Firma po prostu nie odpowiada za przyczyny!
    ZaletyBRAK
    WadyCałkowity brak ludzkiego podejścia do szkód.
  • ~Mirek / 2018-01-05 09:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Ponad 10 lat miałem ubezpieczenie OC rolnika u nich plus ubezpieczenie budynków (dom i stodoła). Składka roczna około 360 zł. Wszystko było niby ok. W marcu 2017 mocniej powiało i zrzuciło mi z dachu 10 gąsiorów plus kilkadziesiąt dachówek. Szkodę zgłosiłem. Likwidator pojawił się po 3 tygodniach. Porobił zdjęcia, spisał protokół i pojechał. Firma wypłaciła 353 zł odszkodowania.
    Pod koniec grudnia otrzymałem pismo z propozycją przedłużenia polisy ze składką 1369 zł! Myślałem, że to pomyłka, ale nie! Po wypłacie tego żałosnego odszkodowania podnieśli mi składkę o 400%! Jeszcze chcą na mojej szkodzie zarobić!
    Przeniosłem się do Compensy i tam zapłaciłem 440 zł. Można? Można! A Generali będę odradzał każdemu - omijać tą firmę szerokim łukiem!
    Zalety- brak
    Wady- dopóki płacisz, jesteś cacy. Jak masz szkodę, jesteś klientem trzeciej kategorii
  • ~Piotr / 2017-12-26 08:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Sprzedałem pojazd wypowiedziałem polise tak jak trzeba po 2 latach oddali mnie do windykacji że nie opłacam ubezpieczenia nawet w święta potrafią o 8 rano wysłać smsa o opłaceniu polisy chyba musze założyć im sprawe o nękanie od radzam wszystkim to bagno ktoś sie powinien wziąść za ten syf ''Jarosław""
  • ~Marek / 2017-12-20 21:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Oszuci! Ciągle odmawiają wypłacenia swiadczen, kase brac potrafią!
    ZaletyBRAK!
    WadyCiągle odmawiają wypłacenia swiadczen, kase brac potrafią!
  • ~monika / 2017-12-09 14:39
    Ocena: 1.00 / 5
    3x NIE!!!!!
    Na przyjazd do zrobienia zdjec ze szkody czeka sie ponad 72 godz! Pan ubezpieczyciel z te firmy przyjezdza ładnie gdy przedłuża sie umowę i oczywiscie po pieniązki, ale niestety w razie nieszczescia jakiego mnie pierwszy raz w zyciu spotkało zmienia sobie sam numer telefonu słuzbowego rzecz jasna, i jest ogromnie zdziwiony ze ja jako klient nie posiadam nowego numeru - no jak to możliwe..... Nie mówiąc że ludzie pracujacy tam (kieruje sie z podkarpacia panem M.) to jedne wielkie sieroty i ci**. coś okropnego!!! nie polecam!!!!
    Zaletyzadne
    Wadydługo by wypisywać
  • ~Milo / 2017-12-06 13:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Wysokie skladki.
    Problem z wyplata odszkodowania.
    Kiepska obsluga klienta
  • ~Pedro / 2017-11-19 19:11
    Ocena: 1.67 / 5
    Firma to totalne dno. Przyjmują Cię z otwartymi ramionami i wspaniałymi ofertami. Jeśli przychodzi do szkody w moim przypadku AC nie licz na pomoc lub szybkie odzyskanie pieniędzy. Dodzwonienie się graniczy z cudem. Odpisanie na jakąkolwiek wiadomość mailową przez generali również. Firma milczy, nikt się nie kontaktuje. Jeśli kontakt się powiedzie będą Cię zwodzić i kłamać. Radzę przed wykupieniem polisy ubezpieczeniowej przeczytać komentarze i opinie. One mówią same za siebie.
    Zaletybrak zalet
    Wadybrak kontaktu z klientem, brak pomocy, nierzetelne informacje, kłamcy
  • ~Paweł / 2017-11-14 12:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma która ma za nic klienta, po czterech dniach oczekiwania na połączenie zgłosiłem sprawę o odszkodowanie z OC sprawcy po blisko dwóch tygodniach oczekiwania i dzwonienia wreszcie ktoś się pofatygował na oględziny. Mija blisko miesiąc a numer sprawy nawet nie został wprowadzony do sytemu. MASAKRA Dziś poinformowano Mnie że łaskawie wczoraj czyli po blisko czterech tygodniach wysłano do mnie list. Szkoda nie naprawiona bo czekam na wycenę.Sami Państwo oceńcie rzetelność firmy GENERALI
    ZaletyZero
    WadyWszystko
  • ~Tomek / 2017-11-10 08:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Zła komunikacja (osoba kontakotwa wskazana przez firmę nie odpisywała w umówionym terminie, miała roszczeniowy ton głosu), pomimo wypełnienia dokumentacji i przesłania jej musiałem wypełniać po raz koeljny, jako, że ta pierwotnie wypełniona i przekazana rzeczoznawcy była w centrali, a osoba zajmująca się sprawą nie chciała się kontakltować z centralą generali. Niska kwota odszkodowania, podawanie nieprawdziwych argumentów w wycenie - wypłata była zaniżona m.in. ze względu na brak historii serwisowej, podczas gdy nikt nie zapytał o hostorię serwisową, którą w rzeczywistości auto posiada. Dramat, najgorsza ubezpieczalnie w polsce.
  • ~Klient / 2017-11-09 21:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam nikomu tej firmy! Kupiłem samochód z ubezpieczeniem w tej firmie. Półtorej miesiąca czekam na poprawione potwierdzenie ubezpieczenia. Rozmowa przez telefon z ludźmi niemającymi o niczym pojęcia - 20 minut Pani szuka informacji o polisie, informuje że wyśle potwierdzenie, po czym nadal brak reakcji. Odpowiedź na maile - wniosek przyjęty, proszę czekać. Unikać tej firmy!
    Zaletybrak
    Wadyniekompetentni pracownicy, nieszanowanie klienta
  • ~BHF / 2017-11-02 18:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma żenada - miałem kolizję z winy sprawcy który wykupił w tej "firmie" polisę. Wycena szkody całkowitej ok 5tyś niższa niż wartość pojazdu. Dodatkowo w kolizji zwichnąłem prawy bark - od 3 mc mam zespół bólu pourazowego. Wysłana dokumentacja medyczna, zdjęcia RTG, USG, MMR TKitd. Odpowiedź po 2 mc - że nie doznałem żadnego urazy. Całe życie nie miałem z barkiem problemu. Teraz się bujam jak idiota - ofiara jak bandyta. Nie polecam tego "ubezpieczyciela" bo to marnowanie składek.
    Zaletybrak
    Wadynieuczciwość, żenujące wyceny, matactwa, cały czas praktycznie bez kontaktu
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.63, ilość opinii: 410
PZU
Ocena: 1.57, ilość opinii: 409
Link4
Ocena: 1.60, ilość opinii: 380
Generali
Ocena: 1.72, ilość opinii: 200
Warta
Ocena: 1.51, ilość opinii: 162
AXA
Ocena: 1.57, ilość opinii: 155
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2554
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2298
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2217
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1979
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1122
Orange Neostrada
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1070