Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

AXA opinie

Ocena na podstawie 139 opinii

1.52 / 5

  • Oferta
    1.61
  • Obsługa klienta
    1.52
  • Cena/Jakość
    1.51

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~joanna600 / 2017-09-13 10:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Składkę OC( umowa zawarta jeszcze z Liberty) podnieśli mi trzykrotnie. Wysłałam Axa formularz wypowiedzenia umowy i zawarłam umowę OC z inną firmą. Do tej pory ignorują wysyłane im dokumenty, a regularnie dostaję tylko pisma straszące mnie windykacją i sądem. Absolutnie olewają klienta. Firma dla mnie najgorsza z możliwych, przestrzegam innych.
    Zaletybrak
    Wadyzero kontaktu, ignorowanie klientów
    OC- usiłuję nie korzystać
  • ~andrew / 2017-07-21 14:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Przez expandera wpierniczyli mnie w polisolokaty. Nigdy z nich nie korzystajcie.
    Wadyukryte opłaty likwidacyjne.
    strata ponad 2 tys. zł.
  • ~Władek / 2017-06-13 18:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam AXY. Towarzystwo tylko czeka na pułapkę podwójnego OC. przed upływem polisy ... brak wiadomości email i dokumentu pdf brak wersji listowej brak kontaktu oczekiwanie powyżej pół godziny brak odpowiedzi na maile.
  • ~Daria / 2017-05-20 21:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie nie i jeszcze raz nie! Brak jakiejkolwiek informacji o końcu polisy, brak propozycji chociażby na mailu. Gdy chciałam się do nich dodzwonić na połączenie czekałam ponad 30 minut! Byłam u nich 3 lata a zaproponowali mi więcej niż konkurencja.
    Zaletybrak!
    WadyCałe to ubezpieczenie to jedna wielka wada
    3 lata i żałuję
  • ~Jazman / 2017-05-10 16:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzień Dobry!

    Przestrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy. Zamiast skupiać się na przedmiocie działalności, z wielką zawziętością zajmują się egzekucją (poprzez wyspecjalizowane firmy) pieniądze za brak wypowiedzenia OC.
    Przed upływem terminu ważności polisy przysyłają propozycje kontynuowania z cenami z kosmosu, po upływie terminu, (gdy znalazłem inną firm) oferta była lepsza o 30%. Nigdy już u nich nic nie kupię, choćby byli najtańsi na rynku.
    ZaletyNie stwierdziłem.
    WadyRozbieżności w ofercie na ten sam produkt ponad 30% - to pokazuje, jaką mają marżę dla tych, którym nie chce się analizować rynku. Moim zdaniem - lekceważenie klienta.
    Już nigdy nie będę korztstał z usług tej firmy.
  • ~Andzia / 2017-03-14 08:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna porażka w momencie zakupu samochodu z ich ubezpieczeniem.... To jaj mam dzwonić ( oczywiści bezskutecznie) żeby łaskawie przesłali mi przepisaną polisą. Jak tylko skończy się okres ubezpieczenia uciekam od nich gdzie pieprz rośnie. Jak dla mnie to firma kogucik która ma klientów głęboko w .....
    Zaletybrak
    Wadybrak kontaktu
  • ~Andrzej / 2017-01-23 14:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Przestrzegam wszystkich przed zawieraniem jakichkolwiek umów z firmą AXA-DIRECT.W gródniu 2016r miałem kolizję drogową/ nie z mojej winy/ z kierowcą ubezpieczonym w tej firmie Na miejsce zdarzenia przyjechała policja.Po moim powiadomieniu tej firmy o zaistniałej sprawie,po paru dniach przysłali mi pismo z żądaniem udokomentowania całej sprawy. Po moim telefonie do tej firmy,/czas oczekiwania na połączenie około 50 min./w celu wyjaśnienia czego dotyczy to ich bzdurne pismo,na drugi dzień wieczorem dzwoni do mnie pani z likwidacji szkód,z propozycją wpłaty mi określonej kwoty, bez oględzin rzeczoznawcy.Odmówiłem.Po paru dniach zjawia się rzeczoznawca.Uszkodzone części zakwalifikował do wymiany przez warsztat blacharsko-lakierniczy.Jednak AXA zmienia tą decyzję- na swoją,czyli zamienia słowo *wymiana* na słowo *naprawa*na którą ja stanowczo się nie zgadzam. Zaznaczam że ja jako poszkodowany nie z własnej winy,mam chyba prawo co do decyzji o formie naprawy i doprowadzenia samochodu do takiego stanu, jaki był przed kolizją. Prawo do odwołania mija po 14 dniach ,a ja do dzisiaj nie mogę się odnieś do tej reklamacji, dlatego że AXA nie poczówa się do obowiązku poinformowania mnie o zmianie swojej decyzji na piśmie, z którą zamierzam wystąpić na drogą sądową.
  • ~Pawel / 2016-12-07 19:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Przeczytajcie opinie na tej stronie, zanim zawrzecie umowę z AXA. Pieniądze za składki pobierają natychmiast, zgłoszenie szkody wydaje się być niemożliwe ja próbuję mailowo, telefonicznie i z prośbą o kontakt. Brak odzewu lub w nieskończoność oczekiwanie na konsultanta. Zgadnijcie ile czeka się na oddzwonienie jeśli wybierze się chęć zawarcia umowy w mailu.... około 1 godzinę, sprawdziłem to. A taka sama sytuacja, gdy chcesz zgłosić szkodę ... ja nie doczekałem się kontaktu przez parę dni następnie próbowałem na różne sposoby i mija 9 dzień bez sukcesu.
    Zaletybrak
    Wadybrak możliwości zgłoszenia szkody
  • ~Adam / 2016-12-06 13:53
    Najgorsza ubezpieczalnia na rynku! Kasę ciągną, a odszkodowań nie chcą wypłacać! Oszuści i złodzieje! Jeśli jest ktoś u nich ubezpieczony i miał kolizje to bezwzględnie wołać policje! Ja nie wezwałem i pożałowałem! Bezczelnie mi wmawiali, oskarżając mnie, że do zdarzenia nie mogło dojść (ustawka). NIE POLECAM! Jak już moi poprzednicy wspomnieli DRAMAT i OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!
    ZaletyCena
    Wadycała reszta
  • ~Emil Krajewski / 2016-10-08 19:57
    Moja była żona po rozwodzie wycofała moje ubezpieczenie bez mojej zgody gdyż chciała zrobić na złość. Zupełnie nie miała do tego prawa. Posiadamy jeszcze wspólny samochód którego ja użytkuję. Sam rzecznik również wyraził opinię negatywną na działania tej "firmy". Natomiast axa upiera sie przy tym że mieli do tego prawo. Totalny SYF, nawet nie przeprosili mnie w tej sprawie. Wychodzi na to , że utrodnianie życia zupełnie nie na prawie to priorytet tej firmy w dodatku nie chcąc brać za to odpowiedzialności. Bałagan straszny tam mają nic nigdy na czas. Pracownicy to niesamowita żenada i hipokryzja w super odsłonie :)). Myślę , ze psychopata przejawia większą tolerancję niż ludzi pracujący w axa :)) Ci ludzie potrafią tylko zbierać pieniądze jednak do pozbierani samych siebie to zbyt daleka droga totalne obłąkanie !
  • ~marcin23 / 2016-07-11 12:01
    Ocena: 3.67 / 5
    nigdy zadnego problemu nie mialem , jeszcze teraz otrzymalem akurat do axa bon rabatowy na 30% na ubezpieczenie turytyczne od netii, fajna promocja :)
  • ~jebzdzidy / 2016-03-18 13:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Podpisuję się pod większością opinii o tym pseudo towarzystwie ubezpieczeniowym. Autocasco to u nich fikcja. Znajdą milion powodów, żeby odmówić wypłaty odszkodowania. Zapłaciłem grubo ponad 2000 zł za polisę, a jak jak nastąpiła szkoda to oczywiście umyli ręce od odpowiedzialności. Radzę omijać tą firmę szerokim łukiem.
    Zaletyżadnych zalet nie znalazłem
    WadyAC u nich to fikcja. Ładnie wygląda tylko na papierze. Nie przyjmują odpowiedzialności nawet za ewidentne szkody.
  • ~jolka / 2016-03-18 11:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Ja nawet nie zdążyłam wykupić polisy AC, bo rzeczoznawca, który miał zrobić zdjęcia mojego auta przez tydzien się ze mną nie skontaktował, mimo, że monitowałam w tej sprawie. Nie mają rzeczoznawców po prostu. Zapewne likwidacje szkód też zlecają byle komu i stąd przedłużanie spraw w nieskończoność. Zrobili sobie reklamę już na wstępie, dzięki czemu wiem, że żadnej szkody z AC nie miałabym możliowści naprawić,bo z kim?? skoro rzeczoznawcy brak. Zrezygnawałam.
    Zaletybrak
    Wadymasakra, niekompetencja, nierzetelność
  • ~Ni / 2016-03-15 13:43
    Ocena: 1.00 / 5
    …AXA DIRECT wypłaca odszkodowanie lub spełnia świadczenie w terminie: 1) 30 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o zdarzeniu objętym ochroną ubezpieczeniową; 2) jeśli w terminie, o którym mowa w pkt 1, wyjaśnienie okoliczności koniecznych do ustalenia odpowiedzialności lub wysokości odszkodowania lub świadczenia jest niemożliwe, odszkodowanie lub świadczenie wypłaca się w terminie 14 dni od dnia, w którym – przy zachowaniu należytej staranności – wyjaśnienie tych okoliczności było możliwe, jednakże bezsporna część jest wypłacana w terminie 30 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o zdarzeniu objętym ochroną ubezpieczeniową. 2.Jeżeli w terminach określonych w ust.1 AXA DIRECT nie wypłaci świadczenia, zawiadamia pisemnie osobę zgłaszającą roszczenie o przyczynach niemożności zaspokojenia jej roszczeń w całości lub w części,a także wypłaca bezsporną część odszkodowania lub świadczenia…” CZEKAM JUŻ OD 18.01 I DO TERAZ NIE OTRZYMAŁAM ANI ZŁOTÓWKI,MAM ZNISZCZONY CAŁY PRZÓD W POJEŹDZIE NIE NAPRAWIAM GO BO NIE MAM ZA CO,A CZĘŚĆ PRYWATNYCH PIENIĘDZY KTÓRE POSIADAM,ZOSTAWIŁAM NA RZECZOZNAWCE NIEZRZESZONEGO ORAZ WNIESIENIE POZWU DO SĄDU,JEŻELI DO 90 DNI NIE OTRZYMAM PIENIĘDZY ZA ZAISTNIAŁĄ SZKODĘ, WSPOMNE ŻE JESTEM OSOBĄ POSZKODOWANĄ,W TEJ SYTUACJI POZOSTAJE SĄDOWNIE OBCIĄŻYĆ ICH UTRATĄ WARTOŚCI NA POJEŹDZIE DO DNIA WYGRANEJ ROZPRAWY PLUS PRAWIDŁOWY NIE ZANIŻONY KOSZTORYS. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ AXA TO TOTALNA MASAKRA POCZĄWSZY OD ZGŁOSZENIA I CAŁEJ LIKWIDACJI SZKODY, ROBIĄ Z LUDZI IDIOTÓW. PISZCIE SWOJE PRZYPADKI JAKIE MACIE Z TĄ KOMBINATORNIĄ JAKĄ JEST AXA TO MOŻE KTOŚ SIĘ ZA NICH WEŹMIE.
    ZaletyAXA WIĘCEJ/ NIŻ SKANDAL BRAK ZALET
    Wadywady??? linijki by nie starczyło !!!!!
  • ~Ela / 2016-02-24 09:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści i złodzieje. Wyceniają szkody na bardzo niskie kwoty. Odradzam !!!!


    Zaletyniska składka
    Wadyza tąniską składkę nie dostaniesz odszkodowania w razie szkody
  • ~Bartosz / 2016-02-23 17:46
    Ocena: 1.00 / 5
    AXA DIRECT WIĘCEJ NIŻ SKANDAL !!!!! AXA DIRECT WIĘCEJ NIŻ SKANDAL !!!!!

    Omijajcie tę firmę z daleka, jeśli nie chcecie mieć kłopotów z wypłatą odszkodowania ,A JAK MACIE SZKODE Z OC AXA TO OD RAZU DO PRAWNIKA BO PIENIĘDZY NIE ZOBACZYCIE,AC wybierzcie sprawdzone PZU może i są drodzy, ale z nimi nie ma problemów z wypłatą za szkodę. Z Axy np za szkodę całkowitą bez pomocy prawnika nie wyciągniecie ani grosza. Oni niczym się nie różnią od tych co mi ten samochód ukradli. Ostrzegam wszystkich dajcie sobie z nimi spokój to są złodzieje.
    ZaletyBRAK ZALET
    WadySAME WADY ZERO POZYTYWÓW JEDNA WIELKA POMYŁKA
  • ~BOGDAN OSZUKANY PRZEZ AXA WIĘCEJ JAK (S / 2016-02-22 19:47
    Ocena: 1.00 / 5
    ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCZYNIĄ.

    TA FIRMA FRANCUSKO CZESKA AXA DIRECT TO JAWNE OSZUSTWO KTÓRE NACIĄGA I OKRADA POLAKÓW.
    BAZUJĄCA NA LUKACH PRAWNYCH W POLSCE ORAZ SŁABYM FUNDUSZU PRYWATNYM UBEZPIECZONYCH W TEJ NIBY UBEZPIECZALNI,KTÓRYCH NIE STAĆ NA WNIESIENIE POZWU DO SĄDU.

    DOBRA RADA - NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ BO AXA LUDZI OKRADA!!!


    OSZUKANI PISZCIE SKARGI DO KNF A NAJLEPIEJ DO:

    Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

    ul. Wiejska 10

    00-902 Warszawa

    Telefon informacyjny o wewnętrznych numerach telefonów w Kancelarii: (22) 695-29-00


    ZaletyAXA MI RÓWNIEŻ NIE WYPŁĄCIŁA ODSZKODOWANIA Z AUTO CASCO SPRAWA TRAFIŁA NA DROGĘ SONDOWĄ !!!
    WadyFIRMA PRZEZ ILOŚĆ NEGATYWNYCH KOMENTARZY ZABLOKOWAŁA MOŻLIWOŚĆ DODAWANIA KOMENTARZY ORAZ USUNĘŁA SWOJE FORUM KTÓRE SIĘGNĘŁO DNA!!OD PRAWDZIWYCH NEGATYWNYCH OPINII DLATEGO ZOSTAŁO ZLIKWIDOWANE
  • ~Marlena / 2016-02-22 19:05
    Ocena: 1.00 / 5
    KNF ostrzega przed tanimi polisami. Proama i AXA Direct na celowniku komisji !!!!

    GAZETA PRAWNA


    NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ.

    MNIE OSZUKALI WIĘC STARAM SIĘ OSTRZEC INNYCH

    JEŻELI WAS RÓWNIEŻ TA NIBY FIRMA OSZUKAŁA KORZYSTAJĄC Z LUK W POLSKIM PRAWIE
    TO PISZCIE O TYM IM WIĘCEJ LUDZI POWIE JAK JEST !!!

    TYM MNIEJ ZOSTANIE OSZUKANYCH!!!!!

    FIRMA KTÓRA BAZUJE NA NIE WYPŁACANIACH NALEŻNYCH ODSZKODOWAŃ WYKORZYSTUJĄC DZIURAWE PRAWO POLSKIE !!!!!!!!
    ZaletyBRAK ZALET
    WadyNIE STARCZY LINIJJKI TA FIRMA POWINNA SIĘ NAZYWAĆ WADA DIRACT AXA WIĘCEJ JAK OSZUŚCI
  • ~uchodzca / 2016-02-07 09:32
    Ocena: 1.00 / 5
    drogo i niewiarygodnie
  • ~Anna / 2015-03-18 19:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam,

    Kupiłeś/aś samochód z polisą w TUiR axa? Masz problem, nie da się normalnie wypowiedzieć umowy. 45 minut byłam odsyłana przełączana i NIC nie udało się załatwić ani nawet dowiedzieć.

    Infolinia jest łączna dla AXA i AXADirect, które utrzymują ze są odrębnymi firmami które ze sobą nie współpracują mając wspólny adres i infolinię. Coś jak prawy Twix i lewy Twix.

    Napisałam skargę na działanie niekompetentnej infolinii, na której nie udało się uzyskać żadnej informacji w celu załatwienia sprawy.

    Podsumowując, chcesz jedną polisę na całe swoje zycie, wybierz TUiR AXA - nie da się tego wypowiedzieć!!!

    Zaletybrak
    Wadybrak kompetencji na infolinii, nie mozna znaleźć informacji o ubezpieczeniach komunikacyjnych w AXA Tuir (przekierowują na direct),
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.50, ilość opinii: 375
PZU
Ocena: 1.61, ilość opinii: 374
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 348
Generali
Ocena: 1.76, ilość opinii: 187
AXA
Ocena: 1.52, ilość opinii: 139
Warta
Ocena: 1.54, ilość opinii: 135
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 860
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 683
ITAKA
Ocena: 2.72, ilość opinii: 387
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 232
nju mobile
Ocena: 3.10, ilość opinii: 154
Virgin Mobile
Ocena: 2.44, ilość opinii: 133