Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

AXA opinie

Ocena na podstawie 188 opinii

1.52 / 5

  • Oferta
    1.60
  • Obsługa klienta
    1.51
  • Cena/Jakość
    1.50

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
strona 1 z 10
  • ~Anita / 2024-02-07 16:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Zakupiłam ubezpieczenie max do wycieczki obejmujące bagaż , po powrocie do kraju okazało się że walizka jedna pęknięta , druga natomiast była cała połamaną, miała oderwane kółko i dziurę wielkości arbuza , szkoda zgłoszona i udokumentowana w biurze Lotu w Warszawie . Firma ubezpieczeniowa odmawia likwidacji szkody , ponieważ uszkodzenie bagażu musi nastąpić podczas kradzieży lub rabunku . Kuźwa gdyby ktoś mi ukradł bagaż nawet nie wiedziałabym że jest uszkodzony ????. Parodia omijać szerokim łukiem , tragedia ja osobiście nie skorzystam już z tej firmy .
    ZaletyNie ma
    WadyUkryte punkty w umowie , czytać 59 stron punkt po punkcie bo wszystko się wyklucza w kolejnych punktach
  • ~Martyna / 2023-12-19 10:54
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam,
    Miałam wykupione ubezpieczenie, ta 2 klasa 140 zł za 7 dni, nie dostałam odszkodowania mimo tego że nie mogliśmy zostać wpuszczeni na lot nie z naszej winy. Byliśmy stratni kilka dni w zabookowanym na bookingu hotelu przez tą sytuację, gdzie hotel nam nie oddał pieniędzy za cały pobyt. Musieliśmy na czas kupienia nowego lotu wykupić dodatkowy hotel. Byłam stratna 800/1000 zł za 2 dni. Ubezpieczenie kupowało się bezproblemowo, tą markę kojarzy się od lat więc wolałam zapłacić więcej u nich niż kupować ubezpieczenie w jakiejś firmie, której nie kojarze. Niestety przepłaciłam a nic nie zyskałam...gdzie indziej ubezpieczenia były tańsze, a czy coś by dały, tego nie wiem, przynajmniej bym taniej zaplacila za złudne poczucie bezpieczenstwa od ubezpieczyciela.... nie warto ufać axa.. szkoda że zbyt się spieszyłam żeby przed zakupem przejrzeć opinie, gdzie ludzie mają takie same wrażenie jak ja, jak i również osoba która wykupiła to samo ubezpieczenie na ten sam wyjazd i na infolinii ją totalnie olali
    ZaletyJeden pan na infolinii był miły
    WadySame wady
  • ~Mmmmm / 2023-12-07 15:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam we wrześniu miałam lecieć z mężem na Cypr wykupiona wycieczka ubezpieczenie w AXA na wypadek odwołania wycieczki i tak tez się stało 12 września zmarł mój chrzestny 15 był pogrzeb tego właśnie dnia miałam lecieć wycieczkę odwołałam 13 września zgłosiłam do ubezpieczyciela o sytuacji do tej pory odmawiają wysłałam wszystkie papiery akt zgonu i nic cisza nie polecam tej ubezpieczalni totalna porażka jak dla mnie ale ja i tak będę walczyć o swoje
  • ~UWAGA / 2023-08-21 11:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Absolutnie odradzam ubezpieczyciela AXA. Infolinia celowo wprowadza w błąd. Podczas awarii samochodu w Chorwacji ubezpieczyciel odmawia przyjazdu pojazdu Assistance, ubezpieczyciel nakazuje szukania warsztatu na miejscu samodzielnie.Ubezpieczyciel informuje,iż a podstawie faktury z naprawy wypłaci odszkodowanie. Niestety jest to kłamstwo, po wszystkim ta sama infolinia i przedstawiciel firmy AXA informuje,że nie wypłacą odszkodowania, gdyż może jedynie zaproponować naprawę na miejscu, której wcześniej odmówił!!!!!!! Ludzie omijajcie z daleka firmę AXA, lepiej kupić ubezpieczenie w innej profesjonalnej firmie, w której nie wprowadza się klienta celowo w błąd. Szkoda pieniędzy na ubezpieczenie, którego firma AXA wszelkimi sposobami odmówi, nawet sięgając po celowe wprowadzanie Klienta w błąd. Ostrzegam.
    ZaletyBRAK
    WadySELOWE WPROWADZANIE KLIENTÓW W BŁĄD
  • ~Rozczarowany / 2023-08-20 19:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Oferta nie zgadza się z faktyczną pomocą, a raczej jej brakiem. Personel niekompetentny. Ta firma to żart, niestety nieśmieszny. Nie polecam wykupywania ubezpieczonia, tym bardziej "najlepszego", pomocy i tak najprawdopodobniej nie otrzymacie (być może zdarzają się jakieś skrajne przypadki)
    ZaletyBrak
    WadyNaciąganie, kłamstwa w ofercie, brak kompetencji, brak udzielenia pomocy mimo jej zapewnienia w wykupionej ofercie, strata pieniędzy, czasu i nerwów
  • ~Regina / 2023-08-04 12:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam ubezpieczyciel wykpił się od odpowiedzialności w sytuacji kiedy podróż samolotem nie wypaliła z przyczyn osobistych. AXA uznała, że nie weźmie odpowiedzialności, chociaż takie właśnie ubezpieczenie było wykupione, czyli płać człowieku a nic w zamian
    Zaletybrak
    Wadyżadnych pozytywów
  • ~Agnieszka / 2023-07-31 11:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Zalecam nie kupować ubezpieczenia, w moim przypadku od bagażu. Towarzystwo wymigało się od wypłacenia odszkodowania za uszkodzony bagaż. Chętnie pieniądze liczą za polisę, która nie daje żadnej gawrancji ubiegania się za szkody, które powstały. NIe zrobię tego już nidy więcej, a na pewno nie w tym towarzystwie ubezpieczeniowym NIE POLECAM !
    Zaletybrak
    WadyDROGO, NIEKOPETENTNIE
  • ~Alicja / 2023-06-19 10:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam ubezpieczenie turystyczne Axa- ubezpieczenie bagażu jest bez sensu bo nie chroni przed szkodami w trakcie transportu !!! Przecież to główny moment kiedy bagaż może być uszkodzony lub zgubiony. Bez sensu wydane pieniądze , ja już nie dam się naciągnąć i polecam innym podróżującym innych ubezpieczycieli .
  • ~Mariusz / 2023-06-02 10:26
    Ocena: 1.33 / 5
    Uległem urazowi na nartach (złamanie guzka większego kości ramiennej z oderwaniem przyczepu mięśnia podłopatkowego). Mówiąc prościej poważne uszkodzenie prawego barku. Składałem wnioski o odszkodowanie u trzech ubezpieczycieli (dwóch z nich opłaca mój pracodawca, trzeci to właśnie AXA, gdzie wykupiłem ubezpieczenie komercyjne w opcji sportów ekstremalnych). 2,5 miesiąca chorobowego. Tyle samo rehabilitacji. Dwie firmy uznały moje roszczenie przyznając mi 5% i 4% trwałego uszczerbku na zdrowiu. W opinii orzecznika firmy AXA nie ma podstaw do wypłaty świadczenia!!! Fakt, że ręki nie straciłem, ale mam ograniczoną ruchomość barku i zmiany kostno-mięśniowe. Nie ma podstaw ... Dodam, ze jestem praworęczny. Oczywiście odwołałem się od decyzji i ...zobaczymy. Na wypłatę świadczeń czekałem w jednej firmie 3 dni, w drugiej tydzień, natomiast AXA na swoją odmowna decyzję kazała mi czekać prawie miesiąc!!! Podsumowując: zdecydowanie odradzam. Wybierajcie innych ubezpieczycieli, bo w AXA spotkacie się z długim oczekiwaniem, rozczarowaniem, nerwami, przerzucaniem się korespondencją itd.
    Zaletypo ostatnich doświadczeniach trudno mi wskazać zalety
    Wadynastawienie "antyklienckie"
  • ~LukaszWWWW / 2023-05-05 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    AXA ubezpieczenie turystyczne DNO I ŻENADA!!!!!!!! Mija 11 miesiąc od zgłoszenia szkody i nadal nie zwrócili pieniędzy. Setki maili, telefonów, reklamacje, zawsze obicują że wszystko jest załatwione w dokumentach i "już za tydzień oddadzą!" Nie potrafią nawet współpracować i uzgodnić wsppólnej wersji z własnym oddziałem Axa za granicą! Komornik zza granicy pisze teraz do mnie co kilka dni!!!!! Dno i żenada jakiej mało! Nie odpisują na maile, kłamią w rozmowach, bo jak nazwać to że od roku słyszę że za kilka dni oddadzą pieniądze??! Nie wiem czy dokumenty i rachunki i zgubili, po roku gdy komornik poprosił o kopie AXA na to że poprosiła szpital o kopie bo nie mogli znaleźć dokumentów!!!!!!!!! Katastrofa, jesteśmy załamani i zestresowani od roku!!!!!!
    ZaletyNIE MA
    WadyPRZEZ ROK NIE ODDALI PIENIĘDZY Z UBEZPIECZENIA
  • ~Malo / 2023-04-25 20:14
    Ocena: 2.00 / 5
    Oferują bardzo dużo jednak przy zgłoszeniu jest wielki problem aby wyznaczyli adres lekarza do którego można się udać. Po kilku dniach i kilkunastu naglących telefonach nadal brak wskazania adresu, udałem się do lekarza zapłaciłem, zwrócili koszty wizyty u lekarza jednak po ok. 2 miesiącach od złożenia całej dokumentacji i oczywiście według kursu na dzień decyzji, wygląda to tak jakby czekali na najbardziej korzystny kurs dla Nich. Jeśli chodzi o uszkodzenie to zapomnij, pięknie tj. tylko podczas zawierania umowy gorzej później (mowa o war. ZDOBYWCA) zrzucają odpowiedzialność z siebie i odsyłają do przedstawiciela lotniska.
    Lepiej dobrze przeczytać OWU wraz ze wszystkimi załącznikami i uciekać jak najdalej.
    NIGDY WIĘCEJ.
    ZaletyBrak
    WadyInfolinia - czas zgłoszenie zdarzenia szkodowego, brak decyzyjności. Cena wariantów.
  • ~Kika / 2023-03-12 19:40
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM .
    Jak najdalej , wszystko ok jak biora pieniądze. Ja straciłam 14 tys , za rezygnacje z wycieczki , z powodu ciezkiej choroby i hospitalizacji,
    JAK NAJDALEJ OD NICH
  • ~Podróżniczka / 2023-02-23 10:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy wiecej !!
    Ubezpieczenie „ daleko od domu „ z drogim ubezpieczeniem bagażu.
    Mialam lot samolotem z 3 przesiadkami, walizka oddana na bagaż. W hotelu zorientowałam sie , ze zamek jest częściowo wyłamany i skradziono kilka rzeczy.
    AXA odrzuciła roszczenie .
    Wg jej warunków : „ bagaż ma byc pod bezpośrednim nadzorem ubezpieczonego „
    I tak na marginesie : „ ubezpieczeniu nie podlegają szkody gdy uszkodzony jest tylko pojemnik walizki, kufra , plecaka”. Wiec jaki sens jest ubezpieczać bagaż ??
  • ~daro122 / 2023-02-20 21:17
    Ocena: 1.67 / 5
    Witam, nie polecam AXA. brak informacji. Podpisując umowę ubezpieczenia podróży trzeba uważać , gdyż informacja o ubezpieczeniu przy podpisywaniu umowy to kłamstwo. " opóźniony bagaż" tzn. jak się upomnisz po 3 dniach wypełnienia dokumentów, okazało się że ubezpieczenie jest tyko w 1 stronę. Z powrotem już nie. A więc proszę uważać z kim Państwo podpisujecie umowy.
  • ~Antos / 2023-01-27 03:40
    Ocena: 1.00 / 5
    To coś jest fly by night powyżej 4h powinni wypłacić "odszkodowanie" ta firma nadaje wiecie gdzie..dostałem email 3dni przed wylotem ze mój wylot jest przesunięty na następny dzień.. Po przybyciu na lotnisko okazało się że muszę czekać 5h na mój lot po wylądowaniu w Munich okazało się że muszę ponownie czekać 11h na inny wylot do miejsca docelowego... Email od Axa ostateczny dostałem iż zwracają koszta wsumie za ubrania i różne niepotrzebne rzeczy które zakupił bym na lotnisku oczekując na następny lot nie polecam
    ZaletyNiema zalet
    WadySzkoda pisac
  • ~Joanna / 2022-12-14 15:54
    Ocena: 1.33 / 5
    Jak najdalej od tej firmy .
    Nie polecam i już nigdy nic tam nie ubezpieczę . Przestrzegam wszyskich . Miesięczny wyjazd - dobrze , że przy niskich szkodach ( za które mimo wszystko tez nie otrzyamaliśmy odszkodowania ) nic więcej się nie stało bo by były same problemy.
    Chetnie biorą kilka tysięcy za ubezpieczenie a pózniej nie zwracają nic nawet , gdy są to małe szkody ,ale mimo wszystko i … jeszcze piszą , że ubezpieczenie ( niby ) tego nie obejmowało . Az strach pomyslec to co jednak obejmowało na zasadzie co autor miał namysli np. uszkodzenie bagażu , gdy został uszkodzony tak , że nie dało się go wziąć do ręki.

    Zaletynic
    Wadymnostwo . zmyslona oferta
  • ~Mateusz / 2022-12-13 19:06
    Ocena: 1.33 / 5
    Bardzo ale to bardzo nie polecam! Żałuję, że wykupiłem ubezpieczenie turystyczne AXA, ponieważ zostałem okradziony na wycieczce w Hiszpanii. Kradzież została zgłoszona na policji w Barcelonie. Przesłałem AXA nawet raport z policji i nie dostałem ani złotówki odszkodowania...
    ZaletyTanie
    WadyNie dostałem ani złotówki odszkodowania!
  • ~Honi / 2022-12-13 14:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak komuś wystarcza,, efekt placebo" to może kupić polisę w AXA... Jak się nic nie wydarzy to super... Nie daj Boże jak będziecie mieli zawał, udar, wylew to możecie czasami nie dożyć udzielenia pomocy! Na infolinię próbowałam się dodzwonić 3 dni... Dodzwoniłam się czwartego dnia... Pani na infolinii widać że jest biegła w spławianiu klienta, żadnej pomocy mi nie udzieliła finalnie. Jedyne czego się dowiedziałam to to, że oni nie mają pomocy stomatologicznej w moim rejonie chociaż w polisie twardo taka jest gwarantowana. Na koniec dała mi błyskotliwą radę że mam sobie sama na własną rękę poszukać! A to wszystko za ponad 8 zł.za minutę rozmowy. Sprawa jest jasna, ta polisa to nic innego jak drogi papier toaletowy do... Tyle w temacie. Nie wyrzucajcie pieniędzy w błoto.
    WadyPolisa to tylko papier toaletowy którym można się podetrzeć jak się coś stanie
  • ~Andrzej / 2022-10-18 22:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Axa - "Daleko od domu" opcja "Zdobywca" - ubezpieczenie wykupione na wyjazd narciarski NIE CHRONI WAS PRZED ZŁAMANIEM RĘKI CZY NOGI - no chyba że po złamaniu nie będzie się ona ruszała (zesztywnienie lub ograniczenie ruchomości)

    Czytajcie co kupujecie, jakie są OWU i Tabele uszczerbków.
    ZaletyBrak
    WadyUbezpieczenie narciarskie nie obejmuje typowych urazów narciarskich
  • ~Jarek / 2022-10-06 19:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Pieniądze wyrzucone w błoto. Nie wypłacą za nic, przy większej szkodzie z automatu odrzucenie, chociaż z zapisu w polisie wynika co innego.
    Wieksza szkoda tylko w sądzie a tam wiadomo kto jest na przegranej pozycji w starciu z dużą firmą ubezpieczeniową. Nie wykupujcie tam polis , szkoda nerwów.
    ZaletyBrak
    WadyNie wypłacają odszkodowań
strona 1 z 10
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 820
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 712
Link4
Ocena: 1.49, ilość opinii: 604
Uniqua
Ocena: 2.11, ilość opinii: 439
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 409
Generali
Ocena: 1.61, ilość opinii: 282
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4254
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4123
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3743
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3459
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3181
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2783