Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Szwagropol opinie

Ocena na podstawie 331 opinii

2.01 / 5

  • Wygoda
    2.12
  • Jakość obsługi
    1.71
  • Poziom cen
    2.18
  • Oferta
    2.14

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Mariusz / 2023-06-16 08:06
    Ocena: 5.00 / 5
    Kierowcy to gigachady polecam serdecznie z rodzinką. Fajna podróż i dobrze spędzony czas.
    ZaletyKierowca, tryb kawy
    WadyBrak
  • ~Pasażerka / 2023-06-07 20:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak możliwości kupienia biletu u kierowcy ani w kasie na dworcu, zero informacji na stronie internetowej, przyjmowane tylko i wyłącznie bilety zakupione on-line. Pytam skąd ludzie maja wiedzieć ze akurat u kierowcy będzie brak możliwości kupienia biletu?! Wróżki? Co więcej … przez internet również brak możliwości zakupu, wszystko zablokowane .. skoro jest za dużo pasażerów chyba trzeba byłoby pomyśleć nad dodatkowym autokarem a nie zostawiać ludzi na dworcu i zamykać im chamsko drzwi przed nosem … dno totalne
  • ~Nicram81 / 2023-06-05 23:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Autokar jechał do Zakopanego około 3 godzin
    Bilet kosztował 29zl
    Autokar posiadał toaletę ale była zamknięta na klucz????????????????????????
    Ja, żona i 2 dzieci łączny koszt 116zl i nie można zrobić siku. My dorośli wytrzymamy ale dzieci ????????
    Zrozumiał bym gdyby nie było by wogole toalety, ale była.
    Jakiś idiota podjął decyzję by je zamknąć a za bilet kasuj po 29zl.
    A myślałem że PRL się skończył
    ZaletyNormalny autokar
    WadyBrak wi-fi
    Toaleta zamknięta
  • ~Kasandra / 2023-05-29 22:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie wszyscy kierowcy ale znalazł się jeden cwaniak nad cwaniaki stwierdził że zapnie pasami 4
    siedzenia z przodu i nie pozwoli nikomu usiąść.Nie wiem w jakim celu to zrobił ale olać.Nie to mnie wkurzyło tylko durny tekst żebym sobie wymiotowała do reklamówki nie znam faceta beszczelny i chyba mu się coś pomyliło po tym jak go zapytałam czy mogę usiąść z przodu bo mam chorobę lokomocyjna chyba coś nie tak z tym kierowca.Kierowca z dnia 29.05 2023. Kurs z godziny 21:25.
  • ~Pasażer / 2023-05-16 09:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam negatywną opinie na temat kierowcy zatrudnionego w firmie Szwagropol poniewaz nie panuje nad swoimi emocjami zachowuje sie Hamsko przy pasazerach sprawa miała miejsce w piontek 12 maja 2023r o godz 15 58 kobieta zakupiła bilet i wsiadła do autobusu W Prokocimiu bo wracała do Łososiny wczesniej była w szpitalu u lekarza a ze sie leczy diabetologicznie i załozono jej sensor który wydawał dzwiekto kierowca autobusu Szwagropol zaczął sie wydzierac na nią az sie cały zaczerwienił jak Burak wkoncu kobieta wyłonczyła sensor co jest niedopuszczalne zgłoszono tę sprawe do BIura Szwagropolu w Krakowie odebrała kobieta w odpowiedzi niewidzi żadnych uchybien kierowcy ze tak postępuje ze jako kierowca nie panuje nad emocjami ciekaw jestem jak przechodzi badania psychotechniczne i kto taką osobe dopuszcza do kierowania i przewozenia Osób juz bym sie nie dziwił jakby przewoził kamienie lub zwierzeta to by była inna sprawa bo są nie rozumne a ludzie ale daje do rozważenia Dyrekci Szwagropol kogo zatrudniają ?ale wracając do sprawy sekretarka Szwagropol oswiadczyła ze Pan Kierowca miał prawo krzyczec bo ma taki styl bycia a ze był czerwony z wsciekłosci to ma taką karnacje cery dzieir sie włascicielom ze nie dbają o klijentów bo z ust pani z fir. Szwagropol padły słowa zeby sobie ta osoba zmieniła i nie jezdziła Szwagropolem ciekaw jestem czy wszystkich klijentów tak ten kierowca traktuje a własciciele przymykają oko to gratulacje Szwagropol za takich pracowników
  • ~Leeons / 2023-05-06 15:16
    Ocena: 3.25 / 5
    Po przeczytaniu kilku fatalnych opinii bałem się skorzystać, ale musiałem i nie żałuję. Cudów nie ma, ale to po prostu przyzwoita firma transportowa.
    ZaletyProsty i szybki zakup biletów elektronicznych.
    WadyStandard autokaru raczej słaby, jak na dzisiejsze czasy.
  • ~Cruella / 2023-05-06 12:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta linia to jakiś dramat. Pomijając nieuprzejmych kierowców, którzy nawet nie raczą otworzyć bagażnika i podjechać regulaminowe 10 min wcześniej na miejsce, istnieje tu coś takiego jak miejsca stojące. Ciekawa jestem kto weźmie odpowiedzialność jak ktoś się przez to miejsce stojące w końcu zabije przy hamowaniu. Całkowity brak odpowiedzialności. W covidzie to samo autobus jak puszka wypchany ludźmi bez masek. Mówię wam, w końcu ktoś na nich znajdzie haka i upadną, bo w całej PL niema w liniach autobusowych takiej nieodpowiedzialności.
  • ~Kacper / 2023-05-03 17:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Kierowca wydaje się być nieświadomy tego co się dzieje z autokarem. Przez brak kompetencji przewoźnika spóźniłem się na kolejny pociąg co przekłada się na reprymendę od przełożonego z pracy. Nie polecam przewoźnika chyba że ktoś lubi dostawać białej gorączki.
    ZaletyBrak
    WadyDużo by pisać.
  • ~Alabamaa / 2023-04-28 20:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia nie da sie opisać inaczej, kierowcy robią co ich pasuje. I kiedy się zgłosisz na firma maja i tak razie kierowcy. Nie polecam, mam nadzieje ze odtwarza inna firma nowy sacz-Kraków.
    ZaletyNic
    WadyWszystko
  • ~Nick / 2023-04-01 12:08
    Ocena: 1.75 / 5
    Kierowca nie akceptuje płatności kartą. Kurtyna
  • ~Lilian / 2023-03-21 03:29
    Ocena: 2.33 / 5
    Kurs z dnia 19 marca 2023, godziny 21.00 na trasie Kraków - Nowy Sącz: Ordynarny pan kierowca, który po podaniu przeze mnie o kilka złotych za dużej gotówki przy zakupie biletu powiedział: ,,Za dużo mi dałaś. Liczyć nie umiesz?"...
    Nie potrafię zrozumieć, dlaczego ktoś z takim brakiem szacunku do pasażera wciąż pracuje jako kierowca autobusu.
  • ~Biskar / 2023-03-17 20:25
    Ocena: 1.33 / 5
    Kurs godzina 20:15 Krk-nowy Sącz 17.03.2023, pierwszy raz spotkałem się z tak ordynarnym i niegodnym zachowaniem kierowcy. Nie dość, że za kurs trzeba tyle płacić to jeszcze takie zachowanie. Wstyd. Jak człowieku praca Ci nie odpowiada, możesz ją zmienić, nikt Cie tam na siłę nie trzyma. Pozdrawiam.
  • ~Marian / 2023-03-14 21:07
    Ocena: 5.00 / 5
    Jeśli myślicie że ktoś czyta to co tu piszecie.To uświadamiam was że nie czyta tego nikt z firmy Szwagropol i pewnie z żadnej innej....
  • ~———— / 2023-03-14 15:03
    Ocena: 1.25 / 5
    Totalny brak szacunku ze strony kierowcy! Mowa tu o siwym w okularach kierowcy, który w bezczelny sposób powiedział, ze nie zabierze mnie bo miałam zamknięte picie w ręce!!!!
    Miałam odbyć trasę Kraków - Nowy Sącz. Było mi duszno i w dzisiejszym dniu bardzo słabo. Tłumaczyłam kierowcy ze jest mi słabo i muszę mieć coś do picia przy sobie po czym i tak wydarł m***e ze mnie nie wezmie. Ciekawe co zrobicie kiedy będą upały i autobus będzie zapchany ludźmi i każdy będzie zdychał.. tez każecie wyrzucać picie!?!?!?!!!! Druga sytuacja była przy płatności. Mówiłam od razu gdzie jadę i czym płace po czym szanowny Pan kierowca z 2 minuty wyszukiwał na kasie miejscowość i wydrukował od razu bilet.. na to ja mowie ze chciałam kartą to w chamski sposób wywrócił oczami opuścił ręce i mówił, że takie rzeczy trzeba zgłaszać wcześniej po czym pytam jaki znowu jest problem to znowu były pretensje z jego strony. Szanowny Panie.. następnym razem proszę się udać do laryngologa lub kiedy Pan nie jest w dobrym nastroju i nie potrafi zrozumieć Pan, że komuś jest SŁABO i potrzebuje mieć ze sobą coś do picia, radzę zostać w domu i nie psuć dnia innym ludziom! Żenada!!!
    ZaletyBrak
  • ~Asia / 2023-01-25 15:01
    Ocena: 1.25 / 5
    Brak toalet , brudno .
    Dlatego przeniosłam się do innego przewoźnika bo są toalety a bilety w tej samej cenie . Nie polecam Szwagropola
    ZaletyZero
    WadyBrak wc,
  • ~Mona / 2023-01-24 18:09
    Ocena: 2.75 / 5
    Pan kierowca obwiózł nas po wszystkich wioskach na trasie Kraków -Zakopane. Podróż 111 km trwała 3 godziny, zaznaczam ze nie bylo korków. Po prostu masakra. Jedyny plus taki, że kierowca był miły ale długość jazdy totalna porażka.
    ZaletyMiły kierowca
    WadyDługość podróży
  • ~Szarotka / 2023-01-23 13:21
    Ocena: 4.00 / 5
    Notoryczne omijanie przystanku w Gosprzydowej na trasie Kraków-Nowym Sącz. Mało kiedy Pan kierowca się zatrzymuje , kiedy w końcu kogoś zauważy( to nie ma się gdzie zatrzymać bo jest wysepka) Jeśli w rozkładzie jest przystanek zapisany, to raczej kierowcy powinni zwracać uwagę czy ktoś stoi a nie jechać jakby przystanka w ogóle nie było.
    ZaletyW miarę czasowo
    WadyNie zwracanie uwagi na osob stojących na przystanku
  • ~tynka / 2023-01-14 18:49
    Ocena: 1.00 / 5
    bus 18:45 14.01.2023
    pan najpierw wpuszczał wszystkich do krakowa pytając się czemu nie możemy wejść chcąc jechać do nowego targu odpowiedział ze „on sobie może bo on prowadzi „ mając wolne miejsca powiedział że ich nie ma ostatecznie chciał nas wpuścić ale zobaczył najpierw małe dzieci a nam już nie pozwolił ,chciałam tylko do domu z pracy wrócić
  • ~Marta / 2023-01-02 07:04
    Ocena: 3.75 / 5
    XXI wiek, a nie można kupić biletu z orzeczeniem o niepełnosprawności przez internet, tylko zwykły normalny. ?
    Kpina. Skandal! Żeby robić takie utrudnia Szok
    Nie ma miesiąca żebym nie jeździła do Krakowa z dzieckiem. A tu nadal problem z biletem
  • ~Lulek / 2022-12-28 20:04
    Ocena: 2.67 / 5
    Biuro obsługi szwagropol jest ponoć czynne do 20-tej,ale nie można się dodzwonić.Mialem bardzo pilna sprawę nie cierpiąca zwloki ale niestety nie dodzwoniłem się mimo oczekiwania jako pierwszy /info.automat/przez 20 minut nie uzyskałem połączenia GRATILUJE TAKIEJ OBSLUGI KLIENTOW
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.80, ilość opinii: 4833
Flixbus
Ocena: 2.18, ilość opinii: 2950
Sindbad
Ocena: 2.35, ilość opinii: 805
NeoBus
Ocena: 2.64, ilość opinii: 691
Szwagropol
Ocena: 2.01, ilość opinii: 331
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.91, ilość opinii: 281
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4333
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4262
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3802
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3475
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2845