Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Szwagropol opinie

Ocena na podstawie 251 opinii

2.02 / 5

  • Wygoda
    2.15
  • Jakość obsługi
    1.69
  • Poziom cen
    2.16
  • Oferta
    2.15

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Elunia / 2022-07-15 15:37
    Ocena: 3.75 / 5
    Z czystym sumieniem polecam jazdę autobusem firmy Szwagropol. Jechałam dziś 9.40 do Zakopanego i trafiłam na bardzo sympatycznego kierowcę, bardzo pomocnego i sympatycznego. Ogólnie jazda była bardzo przyjemna. Trochę autobus starszy, na większe upały nie za bardzo by się nadał, ale dzisiaj było ok. Polecam
  • ~Anna / 2022-07-14 22:01
    Ocena: 1.00 / 5
    14 lipca 2022.
    Czekamy na autobus o 19:35 na zastępczym dworcu na alejach w Zakopanem. Został odwołany ze względu „ na zbyt małą ilość osób. Przyjeżdża ostatni kursujący o 20:50. Ludzi pełno, każdy chce dostać się w konkretne miejsce. Kierowca wpuszcza ludzi, ludzi stojących multum. Dojeżdżamy do Chabówki. Pan prowadzący nie chce wpuścić kobiety, czekającej w deszczu, mimo że wcześniej cały autobus stał. Co to ma być?! To są jakieś żarty?! Dramat i tyle. Brak mi słów. Nie pozdrawiam.
    WadyWszystko
  • ~Goral / 2022-07-01 13:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Jakim trzeba być bezdusznym człowiekiem, żeby nie zabrać małego 2kg psa w upał 35 stopni bo regulamin ... Nawet pasażerowie prosili żeby ustąpił ale nie, czuł się gościu ważny... i kij Ci w oko, inna firma zabrała Mas... Nie polecam
    ZaletyZadne
    WadyBrak wyrozumiałości
  • ~Maria / 2022-07-01 12:36
    Ocena: 1.25 / 5
    11,15autobus Nowy Sącz Krakow 33 stopnie brak klimatyzacji...Ja się pytam zaco to 29zl ????????
  • ~Pasażer / 2022-06-30 05:52
    Ocena: 1.50 / 5
    27 czerwiec godz. odjazdu 7:30 z N.Sącza do Krakowa autobus bez klimatyzacji w okolicach Brzeska ludzie już mdleli , dobrze że kumaty kierowca nie p9jechał na autostradę gdzie był wypadek tylko pojechał "starą czwórka" bo byśmy się ugotowali jak w piekarniku . W tych dniach było powyżej 30 °C
  • ~Siejka78 / 2022-06-29 10:14
    Ocena: 5.00 / 5
    Kurs Zakopane-Kraków, 25.06 o godz.1125. Kierowcs bardzo miły, uśmiechnięty, rozmowny. Szybko sorawdził bilety, sorzedał nowe, Sprawnie zorganizował wszystko, a ludzi,było całkiem sporo.
    ZaletyMiły kierowca, kliimatyzowany autobus
    WadyBrak
  • ~Agnieszka / 2022-06-29 08:59
    Ocena: 1.25 / 5
    Odradzam podróżowanie Szwagropolem. Kierowca nie zatrzymał się na przystanku. Musiałam machać i wtedy zatrzymał się w miejscu niebezpiecznym do wsiadania. Bardzo arogancki kierowca skomentował że sie nie zatrzymał, ponieważ nie chciałam wsiadaç,,,,??? Bardzo nie miły w dalszej rizmowie przy zakupie biletów. Trada Krynica Zdrój Kraków wyjazd 6.55
    WadyArogancki kietowca Krynica- Kraków
  • ~P / 2022-06-21 15:18
    Ocena: 2.75 / 5
    Kierowca ktory wyjezdzal o 14.40 z krakowa do Nowego Sacza 21.06.2022 bardzo niekulturalny.podbieglam z malym dzieckiemjak zamkna drzwi otworzyl jak zapytalam czy mozna otworzyc bagaznik pan opryskliwie powiedzial ze za pozno zamknal drzwi I odjechal. Kierowca bardzo niekulturalny delikatnie mowiac.
    Zdecydowanie polecam pociag.
    WadyKierowca
  • ~Agata / 2022-06-19 12:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Przejazd w dniu 16.06.2022 na relacji Kraków-Zakopane był skandaliczny. Zachowanie kierowcy pozostawia wiele do życzenia. Był chamski i opryskliwy. Nie chcial do autobusu w wcześniej kupionym biletem, bo zdążył wpuścić osoby bez biletów. To jest nie do pomyślenia. Ponadto, toaleta, z której nie można skorzystać w trakcie jazdy. Zero postojów na szybką toaletę w trakcie 4-godzinnej jazdy. Brak dostępu do ubikacji spowodowało, że dziecko zrobiło w majtki. cały autobus śmierdział moczem. Myślę, że firma powinna lepiej dobierać swoje kadry, nie polecam. Nie skorzystam z usług ponownie. Innym też odradzam
    ZaletyBrak
  • ~Natalia / 2022-06-19 12:05
    Ocena: 1.50 / 5
    Przejazd w dniu 16.06.2022 na relacji Kraków-Zakopane był skandaliczny. Zachowanie kierowcy pozostawia wiele do życzenia. Był chamski i opryskliwy. Nie chcial do autobusu w wcześniej kupionym biletem, bo zdążył wpuścić osoby bez biletów. To jest nie do pomyślenia. Ponadto, toaleta, z której nie można skorzystać w trakcie jazdy. Zero postojów na szybką toaletę w trakcie 4-godzinnej jazdy. Myślę, że firma powinna lepiej dobierać swoje kadry, nie polecam. Nie skorzystam z usług ponownie. Innym też odradzam.
  • ~Broli / 2022-06-17 15:42
    Ocena: 1.25 / 5
    Ciasno, niewtgodnie, reklamuja się z wifi ktróre nigdy nie działa. Próby zaplaaty kartą nigdy nie działają za co wyrzucają z autobusu
    Zaletyrainerfafnir@gmail.com
    Wadyrainerfafnir@gmail.com
  • ~Marek / 2022-06-17 14:57
    Ocena: 1.50 / 5
    Kurs 17.06.22 Kraków - Zakopane 13.40
    SKANDAL ‼️‼️‼️
    Matka z małym dzieckiem nie może skorzystać z toalety, mimo, że jest na pokładzie, kierowca totalnie ją OLAŁ mimo próśb i pytań, zero reakcji.. dziecko płacze.
    To ma być profesjonalna firma? Podniesione ceny, brak biletów ulgowych, i takie rzeczy, żeby nie można było skorzystać z toalety na pokładzie, wygodnictwo?
    Niestety, mimo wielokrotnego korzystania z Państwa usług, z dniem dzisiejszym kończę tą "współpracę".
    Zostało coś wspomniane, że na trasach regionalnych nie można korzystać z toalety.
    Trasa regionalna? Jak często kurs do Zakopanego trwa nawet 2.5 h...
    W każdym autobusie jest informacja, że jest toaleta. To jest niewyobrażalne.
    Informacja została przekazana dalej.
  • ~Mvkk / 2022-06-17 14:52
    Ocena: 1.25 / 5
    Bardzo niemiły kierowca, ceny wygórowane bardzo słaba jakość jazdy. Mimo tego że jest toaleta nie można z niej korzystać, na prośby postoju kierowca nie reagował.
  • ~Zosia / 2022-05-20 12:40
    Ocena: 3.00 / 5
    Na przystanku w Nowym Sączu na dworcu kierowca bierze osoby bez biletu wcześniej niż tych , którzy wykupili wcześniej bilet. Nie otwiera bagażnika, pasażerowie sami szarpią się z zamkiem, a na moją prośbę czy zamknie bagażnik usłyszałam, ze najwyżej walizka wypadnie :( . Jeśli to ma być dowcip, to średni. Kierowcę zresztą w wieku ponad emerytalnym, trzyma się kierownicy, jakby miał upaść . Kurs piątek 20 maja 2022 , godzina 12.35
  • ~Edyta / 2022-05-12 06:09
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam Szwagropolu.Jak to możliwe że nie stają na przystanku Prokocim szpital jak wyjeżdżają z Krakowa.Czlowiek stoi po dwie ,trzy godziny z dzieckiem, bo ma nadzieję że jak nie ten to następny weźmie.Nie chce im się zjechać że środkowego pasa na przystanek ,bo im tak wygodnie,a nie ma nad stan.Nie polecam !!!!.Co się z tą firmą dzieje,jeszcze trochę to nikt nie będzie jeździł,bo sobie bimbaja z ludzi
  • ~Arek / 2022-04-24 20:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Biuro obsługi klienta leży.Albo telefon odbiera Pani z wyraźnie wada wymowy (rozumiem też mam swoje wady) albo jakiś przytrzymany mężczyzna mówiący z prędkością dwuch słów na minutę że nie umie mi pomóc..Dobrze że kierowca był normalny
    ZaletyKierowcy
    WadyBiuro
  • ~Sylwek / 2022-04-23 15:17
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałem na NS do Krakowa 19 kwietnia. Przesiadła się koło mnie dziewczyna ustępując miejsce dwóm starszym kobietom. Walizka jej "uciekała" gdy autobus gwałtownie homował. Trzymała ją obok fotela. Poszukuję kontaktu z nią.
  • ~Barbara / 2022-04-20 01:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Wczoraj kierowca na początku wpuszczał kogo popadnie , później tylko osoby z biletami...pytałam że mogę stać...powiedział nie....najgorsze że śmiał się z ludzi stojących przed drzwiami ...zero kultury a chodził pod krawacikiem... Żenada ????
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~Gabush / 2022-04-18 16:35
    Ocena: 1.25 / 5
    Ponad pięć lat temu często korzystałam z przejazdów autobusami firmy Szwagropol, pomimo wciąż rosnących cen podróż wtedy była przyjemna, w lecie klimatyzacja, w zimie było ciepło, autobusy nowsze, wygodne i schludne. Niestety 6 kwietnia br. podróżując z Krakowa do Nowego Sącza i z powrotem przeżyłam szok, takimi starymi rzęchami to ja dawno nie byłam zmuszona podróżować. AUtobus ledwo wyjechał pod Just, takie autobusy jeździły w PKSie 20 lat temu !!!. Gdzie się podziały te nowoczesne i prawie nowe autobusy ??? Pamiętam lata kiedy Szwagropol konkurował z drugą firmą przewozową Frej i za wszelką cenę chcieli zdobyć klientów. Co się stało teraz ?? Dlaczego jest taka zła jakość autobusów ?? nie pojmuję, wysiadłam rozczarowana, zdegustowana i lżejsza o prawie 29 zł. Powrót do przeszłości w złym stylu i (byle)jakości.
    Zaletybrak
    Wadyzła jakość autokarów
  • ~Kamila / 2022-04-15 15:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem bardzo nie za dozwolona dzisiaj Pan kierowca nie zatrzymał się na przystanku bo niby był autokar pełny A to w całe nie prawda A jak zadzwoniłam że skargą to pani przy tel rzuciła mi słuchawką i to nie pierwszy raz że tak traktują ludzi brawo
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3414
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 1842
NeoBus
Ocena: 2.62, ilość opinii: 567
Sindbad
Ocena: 2.27, ilość opinii: 374
Szwagropol
Ocena: 2.02, ilość opinii: 251
PKS Polonus
Ocena: 2.06, ilość opinii: 195
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2805
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483