Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Szwagropol opinie

Ocena na podstawie 261 opinii

2.04 / 5

  • Wygoda
    2.17
  • Jakość obsługi
    1.71
  • Poziom cen
    2.19
  • Oferta
    2.17

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Broli / 2022-06-17 15:42
    Ocena: 1.25 / 5
    Ciasno, niewtgodnie, reklamuja się z wifi ktróre nigdy nie działa. Próby zaplaaty kartą nigdy nie działają za co wyrzucają z autobusu
    Zaletyrainerfafnir@gmail.com
    Wadyrainerfafnir@gmail.com
  • ~Marek / 2022-06-17 14:57
    Ocena: 1.50 / 5
    Kurs 17.06.22 Kraków - Zakopane 13.40
    SKANDAL ‼️‼️‼️
    Matka z małym dzieckiem nie może skorzystać z toalety, mimo, że jest na pokładzie, kierowca totalnie ją OLAŁ mimo próśb i pytań, zero reakcji.. dziecko płacze.
    To ma być profesjonalna firma? Podniesione ceny, brak biletów ulgowych, i takie rzeczy, żeby nie można było skorzystać z toalety na pokładzie, wygodnictwo?
    Niestety, mimo wielokrotnego korzystania z Państwa usług, z dniem dzisiejszym kończę tą "współpracę".
    Zostało coś wspomniane, że na trasach regionalnych nie można korzystać z toalety.
    Trasa regionalna? Jak często kurs do Zakopanego trwa nawet 2.5 h...
    W każdym autobusie jest informacja, że jest toaleta. To jest niewyobrażalne.
    Informacja została przekazana dalej.
  • ~Mvkk / 2022-06-17 14:52
    Ocena: 1.25 / 5
    Bardzo niemiły kierowca, ceny wygórowane bardzo słaba jakość jazdy. Mimo tego że jest toaleta nie można z niej korzystać, na prośby postoju kierowca nie reagował.
  • ~Zosia / 2022-05-20 12:40
    Ocena: 3.00 / 5
    Na przystanku w Nowym Sączu na dworcu kierowca bierze osoby bez biletu wcześniej niż tych , którzy wykupili wcześniej bilet. Nie otwiera bagażnika, pasażerowie sami szarpią się z zamkiem, a na moją prośbę czy zamknie bagażnik usłyszałam, ze najwyżej walizka wypadnie :( . Jeśli to ma być dowcip, to średni. Kierowcę zresztą w wieku ponad emerytalnym, trzyma się kierownicy, jakby miał upaść . Kurs piątek 20 maja 2022 , godzina 12.35
  • ~Edyta / 2022-05-12 06:09
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam Szwagropolu.Jak to możliwe że nie stają na przystanku Prokocim szpital jak wyjeżdżają z Krakowa.Czlowiek stoi po dwie ,trzy godziny z dzieckiem, bo ma nadzieję że jak nie ten to następny weźmie.Nie chce im się zjechać że środkowego pasa na przystanek ,bo im tak wygodnie,a nie ma nad stan.Nie polecam !!!!.Co się z tą firmą dzieje,jeszcze trochę to nikt nie będzie jeździł,bo sobie bimbaja z ludzi
  • ~Arek / 2022-04-24 20:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Biuro obsługi klienta leży.Albo telefon odbiera Pani z wyraźnie wada wymowy (rozumiem też mam swoje wady) albo jakiś przytrzymany mężczyzna mówiący z prędkością dwuch słów na minutę że nie umie mi pomóc..Dobrze że kierowca był normalny
    ZaletyKierowcy
    WadyBiuro
  • ~Sylwek / 2022-04-23 15:17
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałem na NS do Krakowa 19 kwietnia. Przesiadła się koło mnie dziewczyna ustępując miejsce dwóm starszym kobietom. Walizka jej "uciekała" gdy autobus gwałtownie homował. Trzymała ją obok fotela. Poszukuję kontaktu z nią.
  • ~Barbara / 2022-04-20 01:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Wczoraj kierowca na początku wpuszczał kogo popadnie , później tylko osoby z biletami...pytałam że mogę stać...powiedział nie....najgorsze że śmiał się z ludzi stojących przed drzwiami ...zero kultury a chodził pod krawacikiem... Żenada ????
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~Gabush / 2022-04-18 16:35
    Ocena: 1.25 / 5
    Ponad pięć lat temu często korzystałam z przejazdów autobusami firmy Szwagropol, pomimo wciąż rosnących cen podróż wtedy była przyjemna, w lecie klimatyzacja, w zimie było ciepło, autobusy nowsze, wygodne i schludne. Niestety 6 kwietnia br. podróżując z Krakowa do Nowego Sącza i z powrotem przeżyłam szok, takimi starymi rzęchami to ja dawno nie byłam zmuszona podróżować. AUtobus ledwo wyjechał pod Just, takie autobusy jeździły w PKSie 20 lat temu !!!. Gdzie się podziały te nowoczesne i prawie nowe autobusy ??? Pamiętam lata kiedy Szwagropol konkurował z drugą firmą przewozową Frej i za wszelką cenę chcieli zdobyć klientów. Co się stało teraz ?? Dlaczego jest taka zła jakość autobusów ?? nie pojmuję, wysiadłam rozczarowana, zdegustowana i lżejsza o prawie 29 zł. Powrót do przeszłości w złym stylu i (byle)jakości.
    Zaletybrak
    Wadyzła jakość autokarów
  • ~Kamila / 2022-04-15 15:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem bardzo nie za dozwolona dzisiaj Pan kierowca nie zatrzymał się na przystanku bo niby był autokar pełny A to w całe nie prawda A jak zadzwoniłam że skargą to pani przy tel rzuciła mi słuchawką i to nie pierwszy raz że tak traktują ludzi brawo
  • ~Iza_29 / 2022-04-09 15:27
    Ocena: 2.00 / 5
    Jadę w tej chwili liniami Szwagropol i bardzo mi się nie podoba. Kierowca na przystanku początkowym nie wpuszczal w pierwszej kolejności ludzi z biletami wczesniej zakupionymi tylko wpuszczal jak leci. Ludzie w autobusie masowo kaszlą. Jest duszno, niemilo pachnie.
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~NigdywięcejPodróżywPolsce / 2022-04-04 09:43
    Ocena: 1.50 / 5
    Na ponad 3 godzinnej trasie z Krynicy Zdrój do Krakowa są zamknięte toalety! Pinad trzy godziny podróży i przewoźnik uważa, że to zbyt krótka trasa by otworzyć toalety. Czy wyobrazacie sobie jakieś sttuacje losowe, gdy ktoś naprawdę z tej toalety musi skorzystać albo podróżowanie z dzieckiem? Jestem absolutnie oburzona, poziom ciemnogrodu i jedna z wielu rzeczy która sprawia, że Polska dalej pozostaje zadupuem Europy. Absolutnie odradzam, kpina! Nigdy w życiu więcej. Na plus to, że kierowca miły, ale co z tego.
    ZaletyMiły kuerowca podwiózł do toalety publicznej, płatnej oczywiście.
    WadyZamknięta toaleta na ponad 3 godzinnej trasie, choć była sprawna (ale zamknięta na klucz) w autobusie
  • ~Tomasz / 2022-04-01 08:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Przez miesiąc jeździłem na trasie Brzesko - Kraków. NIGDY nie przyjechał punktualnie, średnie spóźnienie to aż 15-20 minut! Skoro warunki na trasie są aż tak trudne, iż nie da się ani razu zdążyć na czas, to może warto zmienić rozkład jazdy, ponieważ brak informacji dla klienta o opóźnieniu to świadome wprowadzanie go w błąd, a to nie powinna być czynność cechująca lokalnego monopolistę transportowego, jakim próbuje być Szwagropol.
  • ~Robert / 2022-03-18 09:01
    Ocena: 1.75 / 5
    Na każdym przystanku staje między nowym targiem a zakopanym i powróz z Krakowa się przedłużył a kasę się bierze za przyspieszony i jedzie starą droga skandal kurs zawyły
    ZaletyBrak
    WadySkandaliczny kurs
  • ~Robert / 2022-03-18 08:23
    Ocena: 2.00 / 5
    Cena z kosmosu z Krakowa do zakopanego jedzie stara droga a nie nowa przez to długo porażka firmy
    ZaletyBrak
    WadyCena i czas przejazdu
  • ~Vsbshsjjaneksls / 2022-03-16 15:01
    Ocena: 1.50 / 5
    Tragicznie cena 29 do Krakowa z Zakopanego to jest ponad 100km i jeszcze kible nie działają żenada autobus czasem jedzie po 3,4 godz to podstawa...jeżdżę Unibusem jestem z Katowic też koło 100km z Krakowa jest 8 16zeta jest toaleta zawsze czynna i gniazdka...trochę się nad pazernością zastanowcie
    ZaletyNie ma
    WadyWszystko
  • ~Ann / 2022-03-12 10:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Gdybym mogła dać zero, to dałabym zero. Kierowcy widzący człowieka na przystanku, który z daleka macha, na OFICJALNYM OBOWIĄZKOWYM przystanku, a kierowca patrzy, nawiązuje kontakt wzrokowy i celowo dociska gaz...
  • ~Zawiedziona / 2022-03-10 14:01
    Ocena: 2.00 / 5
    Na trasie Kraków - Nowy Sacz-Krynica 10.03 autokar owszem przejeżdża przez Prokocim Szpital, szkoda tylko że nie jest łaskaw się zatrzymać mimo tego, że nie jest zapełniony. Jeżeli nie uznaję tego przystanku o godzinie 12.14 - oczywiscie jechał spóźniony 20 minut - to prosze usunąć z rozkładu!
    Kolejny autobus majacy jechać o 12.45 jechhal o 13.30.TO JAKAS MASAKRA
    Wszystko zrozumiem, na drodze jest różnie, ale zeby kazdy kurs był spozniony? Nie wiem czy zatrzymywanie na przystanku zalezy od widzi mi się kierowcy. Czekałam na przystanku 75 minut przy bardzo niskiej temperaturze oczywiście z dzieckiem. Firmie chyba nie zależy na dobrej opinii.
    Jestem zawiedziona.
    ZaletyCiepło w autobusie
    WadySpóźnienia i nie zatrzymanie sie na przystanku!!!
  • ~Moncia_nh / 2022-03-06 12:30
    Ocena: 4.00 / 5
    Kierowca na lini Nowy Sacz Kraków rozmawiający przez telefon bez zestawu słuchawkowego jadąc autostradą to chyba gruba przesada
  • ~Raf / 2022-02-18 19:23
    Ocena: 1.25 / 5
    W życiu to punktualnie nie przyjedzie. Wyjechał z Sącza o 15:35 na MDA w Krakowie do złapał się o 18:18. Miał dojechać o 17:47 dramat w jednym akcie
    WadySyf,kiła i mogiła
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3677
Flixbus
Ocena: 2.21, ilość opinii: 2054
NeoBus
Ocena: 2.62, ilość opinii: 583
Sindbad
Ocena: 2.27, ilość opinii: 470
Szwagropol
Ocena: 2.04, ilość opinii: 261
PKS Polonus
Ocena: 2.06, ilość opinii: 199
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3494
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3073
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.05, ilość opinii: 3026
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2995
UPC Internet
Ocena: 1.84, ilość opinii: 2983
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2501