Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Sindbad opinie

Ocena na podstawie 749 opinii

2.32 / 5

  • Poziom cen
    2.58
  • Oferta
    2.54
  • Jakość obsługi
    2.11
  • Wygoda
    2.10

Dodaj własną opinię »

Autokarowe przewozy międzynarodowe do wielu krajów europejskich.
Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Maria Magdalena / 2024-01-09 00:19
    Ocena: 2.25 / 5
    Dobry wieczór …Córka jedzie Sindbadem o Numerze 2 ..To jest karygodne co się tam dzisiaj w Opolu działo ..Kierowca powinienem raczej zmienić zawód lub zasięgnąć jakieś pomocy…
    Wyzywał pasażera i w dodatku mało tego rzucał walizkami na parę metrów ..A mało tego skasował za 3 kg nadbagażu nie dając żadnego rachunku ….(Korupcja) Karygodne i Bezczelne..Zachował się jakby ludzi za darmo wiózł i nie należało by się im odrobinę komfortu za co przecież płacą
    Zostanie to jeszcze telefonicznie zgłoszone bo przecież to jest jakaś paranoja
  • ~Katarzyna / 2024-01-04 18:49
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo dobra firma. Tylko z nią podróżuję i będę podróżować.
    ZaletyFirma godna polecenia. Dziękuję za bezpieczną i miłą jazdę. Podziękowania również dla obsługi infolinii.
  • ~Lucyna / 2024-01-04 18:05
    Ocena: 1.25 / 5
    Lubiłam podróżować Sindbadem niestety cenowo wychodzi taniej flixbus i wygodniej do tego można sobie wybrać miejsce i zarejestrować co jest największym plusem! Sindbad niestety nie reformowany i dużo czasu upłynie nim będzie możliwość rezerwacji miejsca. Odnoszę wrażenie że obsługa pracuje za karę w tej firmie zero pojęcia o obsłudze klienta oczywiście nie wszyscy, są też mili kierowcy, ale to są wyjątki...
    WadyBrak kultury i kompetencji
  • ~Aneta / 2024-01-01 20:37
    Ocena: 4.25 / 5
    Autokar 157
    KOLN-OLSZTYN wyjazd 28.12.2023

    Ja mialam to szczeście(czytajac inne opinie na tej stronie)że trafilam na przesympatycznych o wysokiej kulturze osobistej kierowcow,pilot mlody chlopak(chyba Jonasz) rowniez bardzo sympatyczny,profesjonalny,informowal o wszystkich etapach podróży,troszczyl sie o pasazerow.Ja bynajmniej czulam sie
    zaopiekowama,doinformowana,nie bylo chaosu w autokarze pomimo wielu pasazerow.Po przesiadce w Slubicach kiedy dolaczyla do nas nowa pani pilot rowniez bylo tak jak nalezy.Kawa,napoje proponowane bardzo czesto przez calą podróż,autokar czysty,czeste przystanki ktore nie byly niespodzianka bo piloci informowali o nich wczesniej.
    ZaletyPunktualnosc,mila obsluga zarowno ze strony pilotow jak i kierowcow,czystosc w autokarze,
    WadyNie mam sie do czego przyczepic ,nawet gdybym bardzo chciala
  • ~Pasażerka / 2024-01-01 14:28
    Ocena: 3.00 / 5
    Bardzo kiepskie warunki przejazdu w stosunku do ceny.. 27grudnia jechałam autokarem nr268 z Opola do Niemiec.. Autokar tak ciasny, że nie dało się nawet dobrze nóg wyłożyć, w autokarze ludzie poupychani, na taką długą trasę i na taką dużą liczbę Pasażerów, autokar powinien być większy i wygodniejszy.. Kierowcy też byli nieuprzejmi
    ZaletyKierowcy bezpiecznie jechali
    WadyCiasno, zero wygody
  • ~staly pasazer / 2023-12-28 15:28
    Ocena: 1.00 / 5
    A po tej Brukseli to zawsze tak po 5 godzin wozą??? Kurs do Londynu 14.12.23 -o malo o wiadukt nie zahaczyl pietrowcem...dobrze,ze kobitka sie rozdarla i dal po hamulcach!
    Zaletymalo
    Wadydużo
  • ~Janek / 2023-12-27 10:24
    Ocena: 1.50 / 5
    Dramat. Tu nie ma co komentować, obsługa fatalna a żadne z ich standardów nie są spełniane, dodatkowo wymuszą na was opłatę, będą się z wami przegadywać.
    ZaletyCena jak wszędzie lub niższa bo ze swoją pseudo usługą nie mają dość chętnych.
    WadyObsługa fatalna, brak wifi, wymuszanie dopłat, Przekrzykiwanie się z pasażerami. Brak kontroli nad czym kolwiek, to że dojedziecie państwo na miejsce ze swoim bagażem to chybił trafił.
  • ~Aleksandr / 2023-12-23 21:29
    Ocena: 5.00 / 5
    Żałuję, że nie można komentować poszczególnych „recenzji” wrzucanych tu przez niektóre osoby. Mam tu przede wszystkim na myśli Panią „Elizabeth”, która jest dwa posty niżej. Podróżowałem autokarem z tą pasażerką, i stwierdzam z czystym sumieniem, że arogancją, bezczelnością i chamstwem wykazywała się wyłącznie w/w Pani. Fakt niewątpliwej tragedii, która Panią spotkała, nie usprawiedliwia takiego podejścia do obsługi autokaru. Sama treść Pani wypowiedzi, świadczy o jej rzetelności ???? Pozdrawiam całą załogę autokaru.
  • ~Wojciech / 2023-12-23 13:51
    Ocena: 2.75 / 5
    Wczoraj miałem nieprzyjemności w Port Swiecko jakaś dziewczyna z łysym kierowcom mnie zostawili. Miałem jechać do swojej rodziny na święta a oni mnie po prostu zostawili. Autokar 121 do tego pilotka coś krzyczała do większej ilości osób zabierzcie tego nie będę komentował bo brak mi słów. Pilotka hamska do tego kierowca chciał mnie przejechać. Jak czytacie to wiedzcie ze zgłosiłem sprawę na policję nie daruje wam tego.
    WadyPilotka która traktuje ludzi jak nie wiadomo kto plus ci kierowcy strasznie nie mili
  • ~Elisabetta / 2023-12-22 18:14
    Ocena: 1.75 / 5
    Chamskie zachowanie pilotki i trzech aroganckich kierowców w dn 22.12.23 na trasie Savona Katowice jeden arogancki kierowca z z trzech mafiozow powiedział żebym zamknęła buzie mi mnie wywali przez szybę zero kultury współczucia ha jechałam na pogrzeb mamy byłam w głębokim bólu z powodu straty a oni na skoczyli na mnie trzech grubych chamskich mafiozów aroganckich Z krzykami że mnie wyrzuca z autobusu
    ZaletyZainstalować kamery dla podróżujących niech się skończy bezpańska mafia i nie chamscy kierowcy mają zawsze racjev
    WadyChamscy kierowcy plus pani pilot Agnieszka gruba pokraczna małolata co otwiera buzie bo myśli że może traktować w ten sposób pasażerów
  • ~Elisabetta / 2023-12-22 18:13
    Ocena: 1.75 / 5
    Chamskie zachowanie pilotki i trzech aroganckich kierowców w dn 22.12.23 na trasie Savona Katowice jeden arogancki kierowca z z trzech mafiozow powiedział żebym zamknęła buzie mi mnie wywali przez szybę zero kultury współczucia ha jechałam na pogrzeb mamy byłam w głębokim bólu z powodu straty a oni na skoczyli na mnie trzech grubych chamskich mafiozów aroganckich Z krzykami że mnie wyrzuca z autobusu
    ZaletyZainstalować kamery dla podróżujących niech się skończy bezpańska mafia i nie chamscy kierowcy mają zawsze racjev
    WadyChamscy kierowcy plus pani pilot Agnieszka gruba pokraczna małolata co otwiera buzie bo myśli że może traktować w ten sposób pasażerów
  • ~Zenek / 2023-12-19 16:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak zalet ta firma jest mafijna zapłaciłem za bilet 600zl a biedny kierowca nie wziął mnie bo walizki były za ciężkie pieniądze nie zostały zwrócone bo jemu Nie zapłacą zwykła banda zalegalizowania złodzieje
    ZaletyBrak
    WadyObsługa nie mia do klienta odnoszą się jak do śmieci
  • ~Patrycja / 2023-12-18 20:54
    Ocena: 3.25 / 5
    W dniu 18.12.23 roku wyjeżdżałam z Opola autokarem nr15. Jadąc z miesięcznym dzieciątkiem musiałam zabrać wózek. Po chwili przychodzi do mnie Pan który pakował walizki do bagażnika mowize przekroczyłam bagaż i mam natychmiast zapłacić za przekroczony bagaż bo nie pojadę zachowanie było hamskie. Pi czym na infolini poinformowano mnie ze wózek jest liczony jako bagaż a nie gabaryt jestem bardzo nie zadowolona normalne że muszę zabrać dla dziecka wozek
    WadyObsługa fatalna mówiąc o Panu który pakował walizki do bagaznika
  • ~Łysy z tyłu / 2023-12-17 06:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Właśnie jadę autokarem nr 47 z Heilbronn do Katowic.Wyjazd był planowo o 20.pozdrawiam przesympatyczna stewardese.Dobrze słucha się tego przyjemnego głosu...zawsze uczynna i pomocna...
    ZaletyInformowanie na bieżąco ,toaleta,dostępny barek
    WadyRzadkie przerwy a jak już są to długie
  • ~Dana. / 2023-12-16 20:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie jedziemy autokarem ,z Londynu do Swiecka (bo tam przesiadka) wyruszyliśmy o 7mej rano i nie było jeszcze oficjalnej przerwy .Ludzie Kochani co ten Sindbad tak zdziadział że kosztem naszym i naszych pieniędzy upycha jak bydło i wozi po Belgii, Holandii, Niemczech żeby dowieźć do centrum polski .Tragedia, zero info.gdzie jesteśmy, gdzie jedziemy .
    ZaletyBrak
    WadyDuuuzo.......
  • ~Joanna / 2023-12-15 09:25
    Ocena: 5.00 / 5
    Szanowni Panstwo,

    chcialam ta droga jeszcze raz podziekowac kierowca autokaru numer 56 z ktorymi podrozowalam dnia 13.12.2023 z Wadowic do Opola.
    W drodze do autokaru na dworcu autobusowym w Wadowicach utknelam w windzie razem z moimi rodzicami, ktorzy odwozili mnie na autobus.

    Skladam serdeczne podziekowania za udzielona pomoc, to dzieki bezinteresownej pomocy i zaangazowaniu panow kierowcow moglam odbyc zaplanowana podroz do Dortmundu. W dzisiejszych czasach, niestety ciezko spotkac ludzi, tak zyczliwych i bezinteresownie niosacych pomoc.

    Jestem bardzo wdzieczna tym bardziej, ze rowniez moi, strasi juz rodzice uzyskali pomoc. Panowie nie pozostawili nas w tak ciezkiej chwili i wspolnymi silami wydostali nas z windy, sprawnie przeprowadzona akcja ratunkowa pozwolila moim rodzica szybko wrocic do domu a mnie odbyc planowo podroz do Dortmundu.

    Pani, z numeru serwisowego Sindbad, do ktorej zadzwonilam z windy, a ktora polaczyla mnie z kierowcami i nawiazala kontakt, rowniez serdeczne dzieki!!!

    Gratuluje tak znakomitych, godnych pozazdroszczenia pracownikow!!!

    Z wyrazami wdziecznosci i zyczliwosci jeszcze raz dziekuje.
  • ~Kicksaw / 2023-12-12 19:03
    Ocena: 1.50 / 5
    Niestety, przewoźnik oszukuje pasażerów nieprawidłowymi i nierzetelnymi rozkładami jazdy.
    Na stronie połączenie wygląda na bezpośrednie, nie ma wzmianki o przesiadkach. Po kontakcie z biurem obsługi klienta otrzymujemy natomiast informację, że: "Zgodnie z regulaminem przewozu firmy Sindbad, przewoźnik ma prawo do wprowadzenia przesiadek na swoich liniach, ze względów logistycznych. Nie umieszczamy w żadnym miejscu informacji o połączeniach bezprzesiadkowych, ponieważ takich nie oferujemy".
    Oczywiście jest to zgodne z regulaminem, punkt 11, natomiast wprowadzanie w błąd (celowe) pasażerów już jest praktyką niedozwoloną i przewodnik powinien o tym poinformować w widocznym miejscu.
    ZaletyCena
    WadyBrak realnych i czerwonych informacji na temat przejazdów i przesiadek
  • ~Maria / 2023-12-04 14:43
    Ocena: 4.75 / 5
    Dzień dobry
    Jechałam z Łodzi do Frankfurtu. Czytałam złe opinie nt przesiadki, ale nie mogę się z tym zgodzić. Miałam przesiadkę w Post Świecko- duża stacja BP, restauracja, toalety, sklep, kantor, a co najważniejsze zadaszone i wydzielone stanowiska TYLKO dla Sindbada. Przesiadka nie była problematyczna, bo dostałam jasną informację od załogi to jakiego autokaru mam się przesiąść i na jakim stanowisku stoi. Te stanowiska są tuż obok, nie krążysz nigdzie, a autokar był już podstawiony. Dalej jechałam bardzo dobrym autokarem, zresztą jak wcześniej. Była Pani pilot, na pokładzie kawa i herbata. Polecam.
    Zalety -autokary prawie nowe
    -miła załoga
    -przesiadka jest bezproblemowa
    Wady-brak
  • ~Danusia / 2023-12-04 14:37
    Ocena: 4.75 / 5
    Ja jestem zadowolona. Jechałam z Gdańska do Dortmundu, autokar czysty i widać, że nowy. Kierowcy regularnie zmieniali się co 4h. Nie miałam przesiadki. Autokar wyposażony w WC, komfortowy. Na sindbad.pl na 14 grudnia kupiłam kolejny bilet za 129zł!!! Polecam. Z pewnością wygodniej niż w busie, do których już nie wrócę! Kierowcy- widać, że doświadczeni, to się po prostu czuje i widzi, że jeżdżą od lat, dobrze znali trasę. Mają bardzo dużo miast w Niemczech, nikt nie ma takiej bogatej oferty.
    Zalety-Duży, komfortowy i prawie nowy autokar
    -Bezpiecznie, regularne zmiany kierowców
  • ~wierna pasażerka / 2023-12-03 08:05
    Ocena: 2.50 / 5
    To już przewożnik tylko dla Ukraińców!!!! Zróbcie dla nich specjalne kursy....Kaszlący pasażerowie,ryczące dzieci, bardzo długa podróż, godziny odjazdu i przyjazdu do Londynu-TRAGEDIA!!!!! Musisz brać hotel w obie strony/hotel min. 100F./ Wolałabym dopłacić do biletu aby wyjechać po południu a przyjechać do południa-bo to normalne w UK,że na 7.00 rano z innego regionu UK do Londynu nie dojedziesz niczym!. No i ta strata czasu-gdy po jednego pasażera jedzie pełny autokar kilkadziesiąt mil....Ten pasażer może dojechać do Londynu przecież!!!!!! Kto wymyślił te przesiadki w Dortmundzie? Tyle lat jeżdżę i w Świecku było OK. Takie zmiany rozkładają dobrą firmę! Kierowcy- BARDZO DOBRZY!
    ZaletyBardzo dobrzy kierowcy /sama jestem kierowcą od 40 lat/.
    Wadyza długa podróż, wjazd i wyjazd z dużych miast/Bruksela,Londyn/ w godzinach szczytu!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.78, ilość opinii: 4647
Flixbus
Ocena: 2.17, ilość opinii: 2802
Sindbad
Ocena: 2.32, ilość opinii: 749
NeoBus
Ocena: 2.66, ilość opinii: 671
Szwagropol
Ocena: 2.00, ilość opinii: 312
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.87, ilość opinii: 245
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720