Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PolskiBus opinie

Ocena na podstawie 304 opinii

2.23 / 5

  • Wygoda
    1.76
  • Jakość obsługi
    1.58
  • Oferta
    2.65
  • Poziom cen
    2.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Katarzyna / 2018-01-21 16:13
    Ocena: 2.50 / 5
    Właśnie dowiedziałan się po pół godzinie czekania na autobus, że jest opóźnipny 90 minut! Na infolinii bardzo zadowolony z siebie pan oświadczył mi, że nie mam prawa do ubiegania się o zwrot kosztów podróży bo 90 minut opóźnienia to nie jest aż tak dużo....
    Jadę z innym przewoźnikiem
  • ~Kin / 2018-01-20 23:31
    Ocena: 3.00 / 5
    Dnia 20.01.2018 r. kurs z Wrocławia g. 12:00 do Warszawy:

    Kierowca zatrzymał się 100 km od Warszawy na postoju z toaletą. Zakomunikował, że 5 min przerwy na toaletę/papierosa.

    Poszłam do toalety, gdy wróciłam widziałam, jak autokar odjeżdża. Kierowca zostawił mnie w polu...

    Na szczęście udało mi się "złapać stopa" i dogonić autokar.

    Kierowca niewzruszony stwierdził, że minęło 9 min i "on nie będzie czekał"!?

    Ludzie, gdzie my mieszkamy? W Korei Północnej?

    Gdzie tu czynnik ludzki? Czy zatrudniacie Państwo kierowców bez serca???

    Pozdrawiam i życzę ludzkich pracowników.

    Zaletyszybko i tanio
    Wadybrak uwzględnienia czynnika ludzkiego
  • ~mati / 2018-01-19 19:48
    Ocena: 2.75 / 5
    Kurs Radom-Kraków linia P 6 jest notorycznie opóźniony. Autobus potrafi przyjechać godzinę spóźniony, nie ważne czy to lato czy zima. Ktoś kto układa godziny kursów powinien brać opinie klientów pod uwagę!!!!
    Zaletynie ma zalet
    Wadybardzo duże opóźnienia, między siedzeniami bardzo mało miejsca na nogi, ceny powinny być jednakowe o każdej godzinie na danej linii.
  • ~Loona / 2018-01-15 16:38
    Ocena: 3.25 / 5
    Przystępna cena i bezpieczna jazda. Raczej nie ma opoznien.
    ZaletyPrzystępna cena
    WadyNNiedzialajace wi-fi ( chociaz bylo przewidziane)
    Niski dach ( a jestem osoba wysoka) i musiałam schylać głowe
  • ~Daniel / 2018-01-14 16:53
    Ocena: 2.75 / 5
    Bardzo mi się nie podobało że kierowcy nie robią pauz na autostradzie , tylko robią jak muszą zbierać ludzi na przystankach. Kierowcy nie dbają o swoich pasażerów. W autokarze jest bardzo wygodnie.
    Jednym słowem nie podobała mi się jazda i w przyszłości znajdę inne oferty przejazdu.
  • ~podroznik12 / 2018-01-13 23:46
    Ocena: 3.75 / 5
    Kurs P1 Gdańsk - Warszawa. Start punktualny. Autobus czysty chociaż toaleta wraz z kolejnymi pasażerami korzystającymi z niej wyglądała coraz gorzej. Nie powiem, żeby było niewygodnie aczkolwiek miejsca na nogi jest mało (jak dla wysokiej osoby). Przez pierwsze 30 min bardzo zimno w autobusie, później po włączeniu ogrzewania było już w porządku. Powrót z Warszawy również OK. Punktualnie, w autobusie czysto. Jak na tak niską cenę biletu uważam podróż Polskim Busem jest na duży plus (przynajmniej jeśli chodzi o linię P1, bo tylko z tej korzystałem) mimo paru małych niedogodności.
    Zaletyniska cena biletu
    dobra punktualność linii P1 (przyjazd do Warszawy przed czasem)
    uprzejmi kierowcy
    Wadymało miejsca na nogi
    przez pierwsze kilkanaście minut zimno w autobusie
    czystość toalet pozostawia wiele do życzenia
  • ~Loczek 3451 / 2018-01-11 23:36
    Ocena: 2.75 / 5
    Mój autobus miał przyjechać o 23.25 a przyjechał 00.10 , zero jakiejkolwiek punktualności to ostatni raz kiedy jadę tymi liniami
    ZaletyDobra cena
  • ~Wkurzony / 2018-01-09 20:42
    Złodzieje !!! Czekaliśmy na busa ponad godzinę w Katowicach i nie przyjechal. W recepcji powiedzieli że to normalne że się spóźnia. Straciliśmy pieniądze za bilety. Nie polecam !!!!!!!!!!!!
  • ~Kasia / 2018-01-09 19:33
    Ocena: 2.25 / 5
    Podróż z Warszawy do Gdyni jakas masakra. Jeden przystanek po godzinie jazdy. Toaleta zamknieta cala droge. Zimno w autobusie. Rezererwowalam bilety dla 2 osob a nawet nie bylo moejsca zebym mogla usiasc z mezem. Zupełnie inaczej jak to jeat opisane na ich stronie
    ZaletyMily kierowca
    WadyBrak ogranizacji
  • ~Anielka / 2018-01-09 11:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Moim zdaniem jazda polskim busem jest bardzo nie wygodna,zwłaszcza siedzenia które są skórzane i się po nich slizga jak na śniegu,poza tym na górze jest strasznie wysoko A na dole za nisko i mało miejsca dla tych którzy się boją wysoko jechać.Jechalam dwa razy Ale powiedziałam że już więcej nie pojadę z powodu że pojechałam z bólem kręgosłupa i mialam zmęczenie jak nigdy.Dla mnie najlepszy jest zwykły autokar pks nocny do Krakowa Ale co zlikwidowali dlatego już nigdzie się nie wybieram A już na PEWNO nie polskim busem!który beznadziejnie nie wygodny !!!!Dziekuje
    WadyNie wygodny,siedzenia śliskie i zimne
  • ~Tomi / 2018-01-03 02:23
    Ocena: 1.25 / 5
    Trasa Radom -Kielce -Kraków jak zamieszanie A do tego dochodzą wulgarni,opryskliwi i hamscy kierowcy nigdy więcej 3/01/2018. Po prostu dziękuję za świetny początek roku
    ZaletyBrak
    WadyAgresywni kierowcy
  • ~Nigdywiecejpolskibus / 2018-01-02 22:32
    Ocena: 2.25 / 5
    Jedyny plus jaki mozna znalezc to niska cena. Poza tym chaos od samego poczatku.
    Rezerwacja miejsc to istny absurd - pomimo zarezerwowania miejsca z kilkutygodniowym
    wyprzedzeniem na miejscu okazuje sie ze moje miejsce zajal ktos inny. Obsluga w zaden sposob nie reaguje. Po chwili okazuje sie ze jedyny sposob na odzyskanie miejsca to uzycie sily. Zdarzaja sie przypadki ze kilka osob ma rezerwacje na to samo miejsce.
    Jesli macie jakakolwiek inna opcje transportu unikajcie przewoznika polskibus jak ognia. Szkoda nerwow.
  • ~Ewa / 2018-01-02 21:51
    Ocena: 2.00 / 5
    Trasa Rzeszów-Warszawa:
    zepsuta spłuczka i brak mydła w toalecie
    zepsute lampki nad siedzeniami
    bilet kupiony przez internet - system nie przypisał nr miejsca, brak pomocy ze strony kierowcy - nie udzielił informacji, które miejsca nie są wykupine, musiałam sie przesiadać kilka razy, jak tylko trafiał sie ktoś z numerowanym biletem, komu zajmowałam miejsce
  • ~Monika / 2018-01-01 18:51
    Ocena: 3.00 / 5
    Trasa Kielce Warszawa ,po raz drugi autobus nie dojechał,konieczne było ponowne zakupienie nowego biletu(jak ktoś nie ma kasy to sorry zostaje),mogli chociaż podstawić jakiś zastępczy,pasażerowie jeśli mieli gdzie przenocować to kupowali nowy bilet na rano,inni musieli koczować w zimnie na przystanku całą noc.Za minutę połączenia z infolinią ok 4 zł normalnie śmiech na sali.NIE POLECAM i piszę skargę na POLSKI BUS
  • ~Juznieklient / 2018-01-01 13:26
    Ocena: 3.50 / 5
    Trasa Krakow - Lwów 29/12/2017, okazuje się, ze zakupienie biletu na stronie PB ma się nijak do przewoznika faktycznego, ale ok - rozumiem wymianę usług. Niestety warunki tragedia, był to autobus Ideal Travel ale do ideału przepaść, siedzenia połamane - kilkoro z pasażerów, ja również, siedzieliśmy na połamanych oparciach zgniatając kolana pasażerom z tylu; kibla brak - to znaczy był ale zdemontowany na poczet dodatkowego miejsca na jakieś bagaże w workach i reklamówkach. Od Krakowa jadąc pierwszy prostuj na WC był za granica UA czyli wraz z odprawa graniczna po 4,5h - zrazilam się i na chwile obecna podróż PL odpada
  • ~Selene83 / 2017-12-29 22:05
    Ocena: 2.50 / 5
    Pomysl na rezerwacje miejsc dobry. Ale wypadaloby poinformowac pasażera przy wejściu do autobusu ze obowiazuje rezerwacja miejsc(kupilam bilet w kasie) i trzeba usiąść jak wszyscy z rezerwacjami zajmą miejsca. 3 razy musialam ustepowac miejsca osobom z rezerwacją. Wyprowadzilaby taka sytuacja nawet najspokojniejszego. KIEROWCA oczywiscie nie zareagował.
  • ~Ada / 2017-12-28 18:42
    Ocena: 2.00 / 5
    Rezerwujesz miejsce przy oknie za 5 zł od siedzenia więcej, by potem ktoś je zajął, a kierowca mówi "innym autobusem jedziemy" ??? Moje dziecko siedziało na jednym końcu autobusu ja na drugim. Nie pojadę nigdy więcej nie pojadę tym przewoźnikiem
  • ~Kasia / 2017-12-28 16:47
    Brak ogrzewania!!!. Jechałam 6 godzin!. Jak to możliwe że w grudniu zima przy ujemnej temperaturze nie ma ogrzewania!
    ZaletyTanie bilety
    WadyBrak ogrzewania,brudna toaleta, niepunktualność, ciasno
  • ~jolka / 2017-12-28 16:11
    Ocena: 2.50 / 5
    Dlaczego kierowca nie informuje przez glosnik kiedy i gdzie bedzie postój. brudne toalety??
    Wadyjakość obslugi. brudne toalety!
  • ~Eda / 2017-12-28 16:10
    Ocena: 2.25 / 5
    Porażka, ciasno, bardzo nie wygodnie zniszczone siedzenia , odstep między siedzeniami chyba dla dzieci a nie osób ze wzrostem ponad 170 cm,beznadziejne postoje najgorszy to ten na mecie, chcieliśmy z mężem dojechać do Młocin a postój pod pałacem kultury trwał 30min! Po co ?? Skoro został tylko ostatni przystanek na Młocinach, kierowca kluczył jakimiś uliczkami bezsensownie. Nie polecam! Konkurencja na lepsze warunki.
    ZaletyBrak
    WadyNiewygodnie
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.78, ilość opinii: 4647
Flixbus
Ocena: 2.17, ilość opinii: 2805
Sindbad
Ocena: 2.33, ilość opinii: 754
NeoBus
Ocena: 2.66, ilość opinii: 672
Szwagropol
Ocena: 2.00, ilość opinii: 312
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.87, ilość opinii: 245
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4181
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4020
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3715
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3441
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3170
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2729