Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKS Polonus opinie

Ocena na podstawie 241 opinii

2.04 / 5

  • Poziom cen
    2.45
  • Oferta
    2.17
  • Jakość obsługi
    1.62
  • Wygoda
    2.01

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Piotr / 2023-04-05 10:09
    Ocena: 3.50 / 5
    Właśnie jadę tym autobusem. Wsiadłem na przystanku "Hawana", dzisiaj, o godzinie 8:15. I tu niespodzianka... Kierowca, dość ostrym i nieprzyjemnym tonem, zwrócił mi uwagę, że powienem wsiadać z przystanku Krynica Zdrój, Dworzec kolejowy/autobusowy, bo tak mam napisane na bilecie. Na moją uwagę, że tam mam znacznie dalej, odpowiedziałam, że powinienem sobie przeczytać to wcześniej na bilecie. Kupowałem bilet przez internet, a tam nie było takiej opcji. Na szczęście mnie wpuścił. Poza tym, w autobusie połowa miejsc jest wolnych, więc nie wiem, gdzie był problem. Sprawdzilem jeszcze raz na ich stronie i nie ma możliwości zakupu biletu z przystanku "Hawana". Okazało się, że pasażerowie, którzy kupowali bilety"stacjonarnie" mają na biletach nazwę tego przystanku. Do Krynicy jechało się miło, a kierowca, zapytany gdzie mam wysiąść, aby było najbliżej mojego obiektu, wszystko grzecznie i szczegółowo wyjaśnił. Można? Można! Ale, jak widać,nie zawsze. Mało tego, jakiś starszy pan przede mną, zapytał, czy tu jest ubikacja bo chce mu się siku. PAN kierowca powiedział, że ubikacja była na dworcu i tam trzeba było się załatwić.
  • ~Beata / 2023-03-11 08:41
    Ocena: 5.00 / 5
    Podróżowałam z Warszawy do Sycowa. Miła obsługa, wygodne siedzenia.
  • ~Jacek / 2023-02-01 10:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Kierowcy wulgarne zachowanie jak by byli bogami Wypraszają pasażerów z autobusu nawet osoby niepełnosprawnych
    ZaletyBrak
    WadyChamsko
  • ~Polonus / 2023-01-19 18:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Cena biletu nieproporcjonalna do jakości usługi. Na trasie Warszawa-Kętrzyn kierowca nieprzyjemny, opóźnienie półgodzinne już i tak wydłużonego kursu (5,5h, są takie po nieco ponad 4). Zamknięta toaleta, na prośbę o jej otworzenie w kryzysowej sytuacji kierowca odpowiada „nie, tam przecież jest” pokazując w nicość. Porażka
  • ~Pasazerka / 2023-01-18 19:20
    Ocena: 1.00 / 5
    W autobusie do siedzenia przyklejona byla guma do zucia. Moje dziecko usiadlo na gume, a ze bylo goraco guma mocno sie rozlazla po kurtce. Kiedy probowalam to zglosic jednemu z kierowcow, on udawal, ze mnie nie slyszy. Pozniej mi odpowiedzial, ze "to nie moje". Drugi kierowca odpowiedzial, zebym sie cieszyla, ze na siedzeniu nie bylo gowno, bo kiedys on znalazl gowno na schodach.

    Prosze kierowcow, wcale sie nie dziwie, ze znalezlizcie odchody ludzkie w autobusie. Zamykacie toalete autobusowa na cztery spusty, jazda autobusem trwa 4-5 godz. , a wy stajecie tylko na wybranych jedynie przez siebie przystankach i dajecie tylko 5 min przerwy. Sa osoby, ktore jada trasa pierwszy raz i 5 min moze nie wystarczyc na toalete dla tylu pasazerow.

    Zycze dalszych gownianych podbojow.
  • ~POLONUSEK / 2022-09-29 03:48
    Ocena: 2.00 / 5
    ZLIKWIDOWALI POŁĄCZENIE WARSZAWA - INOWROCŁAW PRZEZ WŁOCŁAWEK I TORUŃ.
  • ~Jola Zygiel-Maślanka Warmątowice Sienki / 2022-09-10 09:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Kanar kosi na każdym przystanku, nawet jak ma się ważny bilet musisz bulić. Rażący brak wieszaków. Kierowca zabiera je dla siebie, dba tylko o swoją wygodę. Cham i cieć. Za dużo osób w autobusie, ludzie leżą na podłodze i błagają aby ich wypuścić. Majtki obszczane to gwarant podczas tej podróży bo cham kierowca za ch*** drzwi nie otworzy. Zero prywatności, kierowca podgląda nawet z pod siedzenia. LUDZIE!!! NIE JEZDZIJCIE POLONUSEM
    Zaletyze tak powiem, brak.
    Wadytak są, jeszcze się pytasz
  • ~Wojtek / 2022-09-02 17:11
    Ocena: 2.75 / 5
    Słaba obsługa kierowca jest chamem bo chciałem kupić bilet a kazał mi usiąść na miejscu a kędy chciałem wyjść z autobusu powiedział do kąt to i wtedy musiałem kupić bilet
    ZaletyBrak
    WadyBardzo dobrze
  • ~Aneta Kowadełko-Wilczyńska Tomaszów Maz / 2022-08-31 11:35
    Ocena: 1.25 / 5
    Chamski kierowca, resztę wydaje „na oko” faworyzuje niektórych pasażerów dając im lepsze siedzenia, niektórych pod nosem wyzywa. Komfort jazdy obniża niemiła atmosfera panująca w środku. Autobus opóźnia się, jedzie wolno, przez co spóźniłam się na samolot do nowego jorku.
    Zaletyzupełny BRAK!!!!!!!!!!!!!
    WadySyf kila i mogiła
  • ~Lola / 2022-08-29 15:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Autobus nie przyjeżdża o czasie czekałam przeszło godzinę i w końcu musiałam zrezygnować.Kierowcy niemili chamscy i nie mają drobnych aby dać reszte.
  • ~Inga / 2022-08-09 15:02
    Ocena: 3.75 / 5
    Podróż nad morze do Jantaru przebiegła bezproblemowo.Autobus był o czasie,czysty, łazienka działająca.Po drodze przystanek 20 minutowy.Droga powrotna też bez większych przygód.Chociaz w momencie wsiadania nie byłam pewna czy będę miała miejsce siedzące,udało się jednak.Biletow było sprzedane więcej niż miejsc siedzących dlatego za to daję wielkiego minusa.
    ZaletyPodróż trwa krócej niż np.pociagiem,przystanki w trakcie podróży
    WadySprzedawanie biletów powrotnych bez możliwości zarezerwowania miejsca,
  • ~Elunia / 2022-08-07 17:47
    Ocena: 2.50 / 5
    Jechałam z Zakopanego - podróż dosyć długa , ale autobus był i dojechał na miejsce o czasie. Tylko ubikacja zamknięta i kiedy zapytałam kierowcy czy można skorzystać był bardzo zdziwiony , bo był przystanek w Krakowie i Kielcach .Są ludzie , którzy maja chore nerki i potrzebują korzystać z wc częściej.W końcu po co ta ubikacja? Myśle ze nie powinnam prosic o otwarcie a ktoś mi robi łaskę ze otworzy.
  • ~Niki / 2022-07-23 08:18
    Ocena: 2.50 / 5
    Kupiłam bilet za pośrednictwem e-podroznik na trasie Warszawa - Rypin.
    Nie było możliwości zmiany na Warszawa Marymont, więc kupiłam bilet z Warszawy Zachodniej. Wsiadając do autobusu na Marymoncie, usłyszałam od kierowcy, że mogą wsiąść tylko 4 osoby z biletami, a było 7 osób i wszystkie z biletami. Kierowca, zaczął na mnie krzyczeć, że powinnam była wsiąść na Warszawie Zachodniej i, że on teraz może mnie wyprosić z autobusu i wcale nie pojadę. Ja się na to nie zgodziłam, ponieważ zapłaciłam za bilet i mam prawo jechać.
    Koniec końców udało się uczestniczyć w podróż, ale bez miejsca siedzącego. Nie polecam. Więcej z Państwa usług nie skorzystam.
    WadyOpryskliwy kierowca, brak miejsc siedzących.
  • ~Ilona / 2022-07-01 12:47
    Ocena: 2.50 / 5
    Kultura kierowcy na poziomie zero. Pan niemiły i opryskliwy. Nie wspominam miło trasy Warszawa Tomaszów Mazowiecki... Nie polecam!
    ZaletyBrak
    WadyChamstwo
    Brak kultury
  • ~EWA / 2022-06-08 08:51
    Ocena: 5.00 / 5
    PRZECZYTAŁAM OPINIE I PODSUMUJĘ JE KRÓTKO LUDZIE, WY NIE MACIE POJĘCIA JAK WYGLĄDA TRAGICZNA, UCIĄŻLIWA CZY ZE ZŁĄ OBSŁUGĄ PODRÓŻ.SAMOLOTY SIĘ SPÓŹNIAJĄ PKS TEŻ MA PRAWO.NA ŻĄDANIE " POLONUSA" NIKT TRAS NIE OCZYŚCI Z INNYCH SAMOCHODÓW, ABY NIE BYŁO KORKÓW.KIEROCA TO TEŻ CZŁOWIEK, MA PRAWO RÓŻNE ODPOWOEDZIEĆ.MY PASAŻEROWIE ZAWSZE JESTEŚMY MILI, UPRZEJMI I W DOBRYM HUMORZE?
    OSERWUJĄC NAS PODZIWIAM KIEROWCÓW ZA ANIELSKĄ CIERPLIWOŚĆ I TOLERANCJĘ.
    WIELU PASAŻERÓW UWAŻA, ŻE PKS JEST JAK ICH PRYWATNY ŚRODEK TRANSPORTU I WSZYSTKO POWINNO BYĆ TAK JAK SOBIE ŻYCZYMY.GDYBY KIEROWCA MIAŁ SPEŁNIAĆ OCZEKIWANIA 50 OSÓB KAŻDEJ Z OSOBNA TO FIJOŁA DOSTAŁBY I NIE DOJECHAŁ DO CELU.LUDZIE POPATRZCIE NA SWOJE ZACHOWANIE WYMOGI I ŻĄDANIA ZASTANÓWCIE SIĘ A KRYTYKĘ SKIERUJCIE KU SOBIE. JEŻDŻĘ CZĘSTO Z TYM PRZEWOŹNIKIEM I WIDZĘ DO CZEGO PASAŻEROWIE SĄ ZDOLNI.
    WSPÓŁCZUJĘ KIEROWCOM I PODZIWIAM ICH.
    MOŻE ZAMIAST KRYTYKI CIUT SZACUNKU I PODZIĘKOWANIA ZA TOLERANCJĘ I CIERPLIWOŚĆ DO NAS?.
    ZaletyWSZYSTKO JEST ZALETĄ
    WadyZERO WAD.
  • ~EWA.. / 2022-06-08 08:22
    Ocena: 5.00 / 5
    NAJLEPSZA FIRMA TRANSPORTOWA PKS W POLSCE. PISZĘ TO Z CZYSTYM SUMIENIEM
    NIGDY NIE ZAWIODŁAM SIĘ NA NICH.PUNKTUALNI,AUTOBUSY CZYSTE I WYGODNE.KIEROWCY WSPANIALI, BARDZO UCZYNNI,GRZECZNI I TOLERANCYJNI.
    MACIE WIELKI PLUS OGROMNY ZA AKCEPTACJĘ ZWIERZĄT.MALEŃSTWO W TORBIE (piesek czy kotek)NIE JEST DLA WAS PROBLEM.INNI PRZEWOŹNICY POWINNI SIĘ OD WAS UCZYĆ JAK BYĆ SUPER FIRMĄ TRANSPORTOWĄ.
    BEZ WAS NIE WYOBRAŻAM SOBIE SZANSY NA PODRÓŻOWANIE.DZIĘKI WAM PODRÓŻ DO ZAKOPANEGO, KUDOWY ZDRÓJ CZY NAD MORZE JEST MOŻLIWA Z MOIM CZTEROŁAPNYM MALEŃKIM PSIAKIEM.
    TYLKO I WYŁĄCZNIE PODRÓŻE NA WYPOCZYNEK UDANE MOGĄ BYĆ Z WAMI.
    ZaletyWSZYSTKO JEST ZALETĄ.
    WadyZERO WAD.
  • ~Agnieszka / 2022-06-05 15:23
    Ocena: 4.25 / 5
    Trasa Inowrocław-Włocławek /raz w tygodniu/
    Drużyna kierowców - wysoki poziom kultury zawodu.
    WC- korzystałam. Bez zarzutów.
  • ~Malgorzata / 2022-05-24 08:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Autobus na trasie Warszawa Inowrolaw. Mimo ze jest toaleta nie mozna z niej korzystac. Kierowvca chamski odparsknal ze nie moze znakezc kluczy drugi kierowca zmiennik siwy dziad w okukarach opryskliwy i chamski...kogo ta firma zatrudnia???? Starych sfrustrowanych dziadow ktorzy nie maja szacunku do czlowieka.
    ZaletyBrak
    WadyPorazka na calego i chamstwo brak kultury.
  • ~Małgosia / 2022-05-07 09:40
    Ocena: 3.00 / 5
    Już kilka razy jeździłam Polonusem, ale po raz pierwszy kierowca jest nieuprzejmy. Wracam z Krynicy. Miałam bilety wykupione przez internet , przystanek na dworcu. Wsiadłam na następnym przystanku bo był bliżej maszego hotelu. Kierowca niemiłym tonem powiedział, że mogłby nas nie zabrać bo trzeba było wsiadać na dworcu. Łaskę zrobił że nas wziął, a autobus prawie pusty. Szkoda że nie powiedzial tego normalnie. Więcej kultury bym prosiła na drugi raz. Szkoda, bo Polonus mi się zawsze dobrze kojarzył.
  • ~Przemek / 2022-05-05 14:21
    Ocena: 2.25 / 5
    Te autobusy zawsze się spóźniają. Raz mi się trafiło, że przyjechał za wcześnie i mi odjechał. Jak można reprezentować tak niski poziom?
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.78, ilość opinii: 4647
Flixbus
Ocena: 2.17, ilość opinii: 2802
Sindbad
Ocena: 2.32, ilość opinii: 749
NeoBus
Ocena: 2.66, ilość opinii: 671
Szwagropol
Ocena: 2.00, ilość opinii: 312
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.87, ilość opinii: 245
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720