Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia (TV) opinie

Ocena na podstawie 181 opinii

2.10 / 5

  • Oferta
    2.37
  • Obsługa klienta
    1.92
  • Cena/Jakość
    2.08
  • Parametry
    1.67
  • Cena
    2.33
  • Niezawodność
    1.50

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Krzysztof / 2018-09-03 15:42
    Ocena: 4.00 / 5
    Zbyt często zawiesza się dekoder TV, przy dysku zewnętrznym zanim będzie można z niego korzystać sprawdzanie dysku trwa kilkadziesiąt minut, nie raz przez to straciłem możliwość nagrania programu. Po zmianie oprogramowania nie można ustawić nagrywania od godziny do godziny, jeżeli jest opóźnienie w nadawaniu TV program nie nagrywa się cały.
    ZaletyWybór pakietów, nie trzeba płacić za byle co, co inne telewizje dodają do pakietów
    WadyZbyt często zawiesza się dekoder i nie można ustawić nagrywania od godziny do godziny
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Hess / 2018-08-23 14:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie odradzam!!! Podczas zgłoszenia przeprowadzki partacz z infolinii czegoś tam nie zaznaczył i na 2 tygodnie wyłączyli nam TV. Dzwonię do nich i mówię że to ich pracownik spartolił sprawę więc teraz powinni grzecznie przeprosić i w 5 minut włączyć z powrotem skoro to jedno kliknięcie w systemie a babsko z infolinii do mnie że muszę złożyć reklamację którą rozpatrzą za 2 tygodnie ale to nie ma sensu bo za dwa tygodnie i tak już będę na nowy adresie. Rozwiązuję z nimi umowę z powodu nie dotrzymania warunków!!!
  • ~Rozczarowana / 2018-08-17 12:15
    Ocena: 2.00 / 5
    SPo trzech latach nagabywania skusiłam się na pakiet "skomponuj własną telewizję".
    Potwierdzam głosy krytyczne,że przedstawiciele firmy udzielają nierzetelnych informacji. Każdy mówi co innego. Ankieta po pierwszej wizycie nie jest przyjmowana przez system (chyba dlatego ,że negatywna). zapewniano mnie ,że pierwszy miesiąc bezkosztowy a tutaj otrzymuję fakturę za aktywację. ! przecież jest w umowie, odpowiada pani z Netii. Tylko ,że osoba która montowała i przynosiła umowę do podpisania, zapewniała ,że skoro płacę w sierpniu u dostarczyciela dotychczasowego, więc u nich 0 kosztów. Szok.
    NIe polecę nikomu Netii.
    Zaletyprzejrzystość menu
    Wadynagrywarka
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Maszka / 2018-08-14 13:27
    Ocena: 1.67 / 5
    Aby nie użyć wulgarnych słów Netia to kpina i żenada pracownicy nie jednokrotnie zignorowali reklamacje pisząc bzdury iż użytkownik to powiedział, nie potrafią rozwiązać problemu i olewają jak mogą ale jeżeli chodzi o podpisanie umowy wtedy jest wszystko w jak najlepszym porządku. Nie trafiłam w tej telewizji na profesjonalistów i na bank już nie przedłużę umowy.
    WadyZła jakość internetu
    MiejscowośćKraków
  • ~Marcin / 2018-08-04 07:29
    Ocena: 2.67 / 5
    Awarie miałem raz w roku. Sygnał opóźniony o 30sek. Sąsiad krzyczy gol ja się cieszę właśnie 30sek później. Oceniam netie na 3. Wszędzie gdzie nie wejdziesz na opinie netia czy innych dostawców mediów wszyscy narzekaja
    ZaletyCena
    WadyObsługa brak neta brak tv
    MiejscowośćBytom
  • ~Betty / 2018-08-03 09:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie jestem po rozmowie z pracownikiem internetii - spółki która w ramach netii zawiera umowy o internet i telefon. Od 2014 r. nie mam żadnej umowy na swoim E-bok, żadnego oświadczenia, podpisanego przeze mnie. Wszystko podpisywane jest przez telefon. Przestrzegam, przed tą firmą, ponieważ nie jest profesjonalna. Miałam umowę na czas nieokreślony, przy podpisaniu następnej mam już na 24 m-ce. Oszustwo jak ich mało. Potwierdzenia podpisania umowy otrzymałam na maila i co się okazało nie ma daty zawarcia umowy, ale jest data kontaktu telefonicznego i okazało się to nie jest data wiążąca. Czyli nie podpisałam umowy w grudniu tylko w styczniu a obowiazuje od lutego. Właśnie czekam na udostępnienie rozmów i dokumentów wszystkich od 2012 roku. U nich mnie kosztował internet z telewizją 130 zł, gdzie na rynku w takiej ofercie jest wszystko na maksa,a jak się spóźńiłam 2 dni zapłaty za rachunek, zwyczajnie zapomniałam, to już mi wyłączali neta. Tragedia. Ludzie piszecie tyle negatywnych opinii, dlaczego nie zgłaszacie do UOKiK, jakby każdy niezadowolony klient wysłał taką informację to firma przynajmniej będzie miała kontrolę w sprawie zawieranych umów, które są naginane.
    Zaletyżadnych
    Wadymożna tylko wymieniać coraz wiecej
    MiejscowośćWrocław
  • ~Fisiek / 2018-07-14 22:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza jakoś usług. Nie mówię tego pod wpływem emocji ale oni odstają nawet od firmy krzak jaką jest Multimedia. Nie pozdrawiam jak czyta to ktokolwiek odpowiedzialny za prowadzenie usług tej fIRMY.
    ZaletyŻ A D N Y C H
    Wadymożna tu wymieniać wszystko.. jakoś, niezawodność, profesjonalizm pracowników, dostępność infolinii, stabilność BRAK PLUSÓW
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Xyz / 2018-07-01 19:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy wiecej nie chce miec do czynienia, z tymi dziadami
    ZaletyW ramach porannej kawy, pomysl o netii. Dziala szybciej i lepiej.
    WadyNetia
    MiejscowośćWrocław
  • ~bachus / 2018-06-22 21:13
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie dzalal mi netia spot na infolini powiedziano mi ze mają na to 48 godzin podlaczylem wiec swoj router aby cieszyc sie tv i internetem za dwa dni uslyszalem ze probowali naprawic problem zdalnie ale widzac na lini inny router dali sobie spokoj poniewaz to nie ich sprzet.Pani na infolini powiedziala mi ze przyjmie nowe zgłoszenie alu musi byc podpiety netia spot maja na to 48 godzin wiec bede bez internetu i tv ale musi byc podpiety ich tak jakby nie mogli zadzwonic przed zebym podłączył ich żenada .Netia w porównaniu do Dialogu to porażka nie polecam
    Zaletyżadnych
    Wadysame
    Miejscowośćlubin
  • ~Piotr / 2018-05-22 18:35
    Ocena: 3.67 / 5
    Internet ok, nie zrywa połączenia, wysyłanie odbieranie w normie mbit. podłączenie telewizji tragedia, miałem mieć ją ponad tydzień temu, dalej nie została aktywowana
    Wadybrak TV 8 dni po teoretycznej aktywacji. Infolinia nie potrafi pomóc, maile odbijają się echem.
    MiejscowośćWrocław
  • ~pantera / 2018-05-01 20:00
    Ocena: 2.00 / 5
    żaluje ze podpisałam umowe na internet z telewizja,dałam sie namowic telefonicznemu doradcy, co innego mówili,co innego mam, internet sie zacina, telewizja ciagle sie zawiesza, w każdym miesiącu mieszają programy, wyłączają co chca , włączaja byle co w zamian, oferta więcej niz skromna,
    czekam tylko na koniec umowy i nigdy więcej, zastanawiam sie jak to jest, bo jeżeli nadawca tak jak i sieci telefoniczne zmieniają ofertę w czasie trwania bez mojej zgody to ma sie prawo do rozwiązania umowy
    Zaletybrak
    Wadyjak wyżej
    Miejscowośćkatowice
  • ~kate / 2018-04-24 17:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Niekompetentna firma, jeden wielki bałagan.Z winy konsultanta popełniony błąd w sporządzeniu umowy.Nikt z firmy nie zadała sobie trudu by nie o tym powiadomić,Kazdy z chyba 15-konsultantów mówił coś innego!!!!!Nikt nie dba o klienta.Ich należy się bać.Podpisanie umowy z nimi to jak podpisanie paktu z diabłem!!!!!!!!!!
    Zaletybrak
    Wadysame
    MiejscowośćŁódz
  • ~Ewa / 2018-03-16 22:22
    Ocena: 2.33 / 5
    Nie jestem zadowolona... Po 18 latach w Cyfrowym Polsacie przeniosłam sie do Netii. A tu prosze taka niespodzianka. Ciągle program się zacina !!! Wcześniej miałam tylko internet w Netii i było ok. Teraz zachciało mi się zaoszczędzić trochę pieniędzy no i mam...
    Szata graficzna programu bardzo nieczytelna, malutkie literki, duże obrazki.
    Zaletycena
    Wadyciągłe zacinanie się obrazu
    Nieczytelny program tv
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~Tomasz / 2018-03-09 01:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Kraków. Beznadzieja!!!! Nikomu nie polecam neti. Wciąż awarie i brak programu. Giga nagrywarka ... Może i nagrywa jeżeli jest możliwość nagrania na danym programie o czym przy umowie nie informują. Pelno bledow. Jak niema programów to się zacina nawet przelaczanie. Czekam żeby tylko umowa się skończyła. Do punktu jak się dzwoni to się słyszy że to wina użytkownika. Bezsens. Jeszcze raz nie polecam!!!
    ZaletyZalet brak
    WadyPelno
    MiejscowośćKraków
  • ~Jerzy / 2018-02-08 00:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Przy całym szacunku, żeby w Legnicy były większe możliwości jeśli chodzi o internet i telewizje w niektórych miejscach (światłowody..itd) ten dramat "Netia" nie miał by racji bytu tak jak ich beznadziejni, znający się na niczym z główką w górze przedstawiciele.
    ZaletyNiestety brak.
    WadyTelewizja tnie (czasem nie działa mimo zapłaconych rachunków), infolinia nie odbiera praktycznie zawsze (przepełniona niby),wady technicznie realizowane-naprawiane ""zdalnie""-fałsz, 2 miesiące płaciliśmy za telewizje, której nie mieliśmy, gdy zerwaliśmy zgodnie z prawem umowę przedstawiciel (bardzo mądry i obeznany) groził nam sankcjami wyssanymi z palca.
    MiejscowośćLegnica
  • ~Lukz / 2018-01-13 11:01
    Ocena: 3.00 / 5
    Z początkiem stycznia 2018 zostały wyłączone bez żadnej informacji 2 kanały Cinemax, wchodzące wcześniej w skład pakietu Kino. Teraz można je mieć za dodatkowe 10 zł, a pakiet Kino dalej też za 10 zł, choć już bez tych kanałów i bez żadnych dodatkowych w ich miejscem! Takie działanie to dla mnie duże lekceważenie klienta. Jestem mocno zaskoczony, bo uważałem Netię za dużo bardziej profesjonalną firmę.
    Najwyraźniej czas na zmianę dostawcy tv.
    Zalety- giganagrywarka (choć trochę droga bo za 15 zł)
    - bezprzewodowa łączność routera z dekoderem
    - możliwość dobrania wg własnych potrzeb pakietów
    Wady- możliwość tylko dobierania pakietów w trakcie umowy
    - jak pokazuje przypadek z Cinemax ze stycznia 2018 groźba stracenia kluczowych kanałów w danym pakiecie, bez uruchomienia innych kanałów w zamian (w dodatku bez możliwości wycofania się z pakietu)
    - średnia jakość sygnału TV (zwłaszcza przy łączność przez wi-fi)
    - sporo mniejsza średnia prędkość internetu od maksymalnej (u mnie zwykle niewiele ponad 30 przy umowie na 50)
    MiejscowośćWrocław
  • ~LIS / 2018-01-12 19:22
    Ocena: 3.00 / 5
    Wycieli z pakietu Kino : Cinemax HD, Cinemax 2 HD, CBS Europa, I nagle wymagają , aby za Cinemaxy 1 i 2 dodatkowo płacić jak chce się je oglądać. Czyżby pokłosie wykupu Netii przez Polszmat?
    Mam z tą syfiastą firmą do czynienia od kilkunastu lat, i chyba czas najwyższy aby zmienić operatora, tym bardziej , że umowa skończyła mi się już rok temu
    Zaletycoraz mniej
    Wadycoraz więcej
    MiejscowośćRacibórz
  • ~Szef / 2018-01-11 20:44
    Ocena: 2.00 / 5
    Tragedia 2 tyg czekałem na podłączenie Tv. Teraz już czekam 3 dzień na aktywację bo podłączone wszystko jest tylko nie działa na info linii spychologia. Nigdy więcej
    ZaletyBrak
    MiejscowośćLubin
  • ~ula / 2018-01-09 15:50
    wczesniej był DIALOG teraz NEIA i to co sie dzieje od listopada to mozna sie wsciec
    telwizia nieustannie sie ZACINA -WIESZA - OBRAZ POKAWAŁKOWANY cały grudzien taki zmasakrowany wymienilu juz modem bo sylwester za pasem ale i tak sie zawieszało potem jakas kostka i tek nic z tego po kliku godzinach zawieszki i tak do dzisiaj
    Czekam od rana i jeszcze ikt nie przyszedł tv zawiesza sie ile to trzeba cierpliwosci !?
    Ktos by pomyslał ze gdzies na prowincji tak sie dzieje ? Nie,to wrocław !!!!!!!
    A płacic abonament trzeba spróbuj nie na czas to juz cie ponaglaja a za co ja mam płacic
    mosci panowie skoro macie w dupie klienta jedynie o kase wam chodzi?
    Co z tego ze pan automat jest uprzejmy no co z tego skoro za tym kryje sie olewanie
    klijenta.

    I komu to potrzebne ta cyfrowa bubelka.
    Zaletyhmmm ?
    Wadycały grudzien zawieszanie trzaski obraz w kawałkach
    MiejscowośćWrocław
  • ~koala / 2018-01-07 15:52
    Netia pretenduje do miana najgorszego operatora...
    ...najwyższy czas poszukać innego .Oferują pakiety za które pobierają opłaty, a następnie likwidują programy twierdząc,że nie są gwarantowane , o czym nigdy nie było mowy. Ostatnio usunęli : CBS Action, Cinemax HD, Cinemax 2 HD, CBS Europa, a opłata za pakiet bez zmian.
    ZaletyGiganagrywarka
    Wadyzmiana zawartości pakietów
    MiejscowośćŚwidnica
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

nc+
Ocena: 1.60, ilość opinii: 2218
Cyfrowy Polsat (TV)
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1568
Netflix
Ocena: 2.13, ilość opinii: 710
Multimedia Polska (TV)
Ocena: 1.39, ilość opinii: 603
HBO GO
Ocena: 1.76, ilość opinii: 462
UPC (TV)
Ocena: 2.07, ilość opinii: 303
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4012
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3711
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3439
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2721