Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Merlin.pl opinie

Ocena na podstawie 1788 opinii

3.96 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    3.79
  • Dostawa
    3.89
  • Poziom cen
    3.81
  • Łatwość zamawiania
    4.31
  • Asortyment
    4.13

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Lucjan / 2022-02-14 11:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Szanowni Państwo,
    żeby zatrzymać ten proceder powinniśmy wszyscy napisać do UOKiK na adres Pl. Piłsudskiego 1, 00-950 Warszawa list albo e-mail z podpisem kwalifikowanym, w tytule: Naruszenie zbiorowych interesów konsumentów przez Merlin.pl a w treści: Zgłaszam naruszenie zbiorowych interesów konsumentów przez księgarnię internetową Merlin.pl polegającą na pobieraniu opłat za zamówione książki i nie realizowaniu wysyłki.

    Im więcej wpłynie do UOKiK tym szybciej się tym zajmą.
  • ~Sylwia / 2022-02-13 11:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety tez dałam się nabrać. Opinie przeczytałam pozniej, zamówiłam książki z przedpłata na początku stycznia. Do dziś cisza. Co prawda po moim zapytaniu jak długo będę czekać przysłali maila z wyjaśnieniem i nawet dostałam fakturę z informacją że zamówienie oczekuje na wysyłkę. Oczekuje już 3 tygodnie. Wysłałam więc kolejnego maila w którym napisałam że zgłaszam
    sprawę na policję i wszędzie gdzie się da. Wyobraźcie sobie że próbują mi przyblokować skrzynkę, w ciągu godziny dostałam kilkanaście maili z tą samą faktura, jest ich chyba że 20. Rozszarpała bym ich.
    WadyOszukują ludzi i wyłudzają pieniądze oferując towary których nie maja
  • ~JR / 2022-02-11 18:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówienie ciągle opóźniane, kradzież w biały dzień. Odradzam
  • ~Diretto / 2022-02-09 23:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Sklep od wielu miesięcy skrupulatnie okrada ludzi oszukując i nie wysyłając zamówień oraz nie zwracając zwrotu środków. Jestem w szoku że też dałem się nabrać. Nie popuszczę łajdakom.
    ZaletyŻADNYCH
    WadyBrak wysylki zamówień od wielu miesięcy
  • ~Martyna / 2022-02-08 13:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówienie złożone 18.09.2021 (chore!). Do tej pory, książek ani zwrotu pieniędzy nie ma.
    Oszuści!
    WadyOszuści, wyłudzanie pieniędzy
  • ~t / 2022-02-07 16:36
    Ocena: 1.00 / 5
    czekam na zamowienie 1,5 miesiąca. Infolinia nie działa, na maile odpisują co jakiś czas, kłamią (raz zalany magazyn, raz problem z system, raz problemy logistyczne).
    NIE POLECAM, złodzieje i tyle.
    Zaletybrak
    Wadyoszuści
  • ~MattNest / 2022-02-05 21:14
    Ocena: 2.20 / 5
    Zamówienie o numerze 55972738 złożyłem w dniu 23 grudnia 2021 roku. Obejmuje ono trzy książki, które są powszechnie dostępne w innych księgarniach. W Merlin.pl czas oczekiwania na wysyłkę miał wynosić do 48 godzin. Co tydzień kontaktowałem się ze sklepem, aby zapytać o status wysyłki, jednak ciągle się on opóźniał. W końcu w dniu 29 stycznia 2022 roku sklep poinformował mnie, że zamówienie skompletował i będzie wysłane w najbliższy poniedziałek, tj. w dniu 31 stycznia 2022 roku. Dziś mamy już 5 lutego 2022 roku, a zamówienie nadal nie jest wysłane. Realizacja trwa już niemal półtora miesiąca, sklep zaś sam ze swojej inicjatywy o niczym mnie nie informuje. Dobre czasy Merlin.pl już minęły. Zdecydowanie odradzam robienie zakupów w tym sklepie.
  • ~Andrzej / 2022-02-03 20:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje i oszuści. Od połowy października brak realizacji i zwrotu pieniędzy. Otrzymałem kilka maili w odpowiedzi na moje zapytania.Jeden z nich informował mnie o anulowaniu zamówienia. O zwrocie pieniędzy nie ma mowy.
    Zastanawiam się jak to jest możliwe aby ci złodzieje nic sobie nie robili z tego że oszukali mnóstwo osób. Gdyby tak wszyscy poszkodowani zgłosili sprawę na policję to może byliby nękani wezwaniami. Bandyckie praktyki zupełnie bezkarne w tym chorym kraju.
    WadyZłodzieje, oszuści
  • ~Szymon / 2022-02-02 21:06
    Ocena: 2.00 / 5
    Dwa zamówienia, ani towaru ani zwrotu pieniędzy. Nie rozumiem dlaczego prokuratura jeszcze się Wami nie zajęła bando złodziei, ale moja cierpliwość się skończyła. Mimo iż straciłem stosunkowo niewiele, bo 250 zł, to zgłaszam sprawę na policję.
    Zaletybrak
    WadySklep nie realizuje opłaconych zamówień i nie zwraca pieniędzy za nie.
  • ~Agnieszka / 2022-02-02 15:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Od 15 dni brak zwrotu pieniędzy za anulowane i opłacone zamówienie.
  • ~Ewelina / 2022-01-31 12:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Książkę zamówiłam na początku stycznia do dzis brak jakiegokolwiek kontaktu nikt nie odbiera tel , na email też nie odpisują.Nie polecam. Odradzam zakupy w tej księgarni
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Marek / 2022-01-30 17:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłem książki, opłaciłem. Do dziś nie mam ich. Zero kontaktu, nikt nie odpisuje na maile.
    Zaletybrak
    Wadyzero kontaktu
  • ~Monika / 2022-01-25 20:33
    Ocena: 1.00 / 5
    OSZUŚCI!!!
    Zamówiłam książkę której nie mieli na stanie, opłaciłam 15.01.2022, wczoraj wysłałam mail z zapytaniem o stan realizacji, z automatu dostałam odpowiedź, iż pracownicy zapoznają się że spawa i odpowiedzą. Szukałam telefonu na stronie by zadzwonić. Dziś napisałam mail z prośbą o zwrot zapłaconych pieniędzy za brak realizacji zamówienia. Strona już nie działa i wyświetla się błąd 523.
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~Aga / 2022-01-24 15:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści! Brak realizacji zamówienia i zwrotu gotówki od dnia 29.12.2021.
  • ~Michał / 2022-01-22 16:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak realizacji zamówienia od dnia 4.01. brak kontaktu
    Zaletybrak
  • ~snk / 2022-01-21 15:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak realizacji zamówienia. Brak odpowiedzi na maile.
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu, brak towaru.
  • ~Xde / 2022-01-20 16:31
    Ocena: 3.00 / 5
    Niestety poniższe opinie to sama prawda, czekam na jakiekolwiek info o zamówieniu zlozonym prawie 2 tygodnie temu i zero odzewu, nie reagują na maile i wysyłają automatyczny mail z info że maja problemy logistyczne. Tyle. Tragedia. Tak jak wiele razy stamtąd zamawiałam tak jest to już mój ostatni raz. A telefon nie działa...nie kupujcie tam.
    WadyBrak kontaktu z klientem, brak informacji o dostawie po złożeniu zamówienia, zero informacji.
  • ~Michał / 2022-01-19 19:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Od ponad 3 miesięcy nie mam ani książek ani pieniędzy. Automat mailowy odpowiadający w kółko to samo. Trzymać się z daleka.
    WadySam fakt istnienia sklepu.
  • ~Agnieszka / 2022-01-18 22:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem kolejną oszukaną osobą przez Merlin.pl. Książki zamówiłam w październiku 2021 r. W serii maili przesłanych przez sklep otrzymałam informację o trudnościach w skompletowaniu zamówienia, następnie zalaniu magazynu, kolejno o tym, że wszyscy dokładają starań, by zrealizować moje zamówienie. Gra na zwłokę... Po mojej prośbie zamówienie zostało anulowane, ale zwrotu środków nadal nie otrzymałam.
    Trudno mi zrozumieć, że mimo tylu pokrzywdzonych osöb i złożonych skarg ten proceder nadal jest uskuteczniany.
    WadyNieuczciwość
  • ~Jurek / 2022-01-18 13:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje i Oszuści. Ani towaru, ani zwrotu pieniędzy. Infolinia nie działa, nie odpisują na maile. Przestrzegam wszystkich przed oszustami. Zgłaszam sprawę na policję.
    ZaletyBrak
    WadySame wady.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

pocztakwiatowa.pl
Ocena: 2.49, ilość opinii: 1670
Empik.com
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1643
Gandalf.com.pl
Ocena: 4.67, ilość opinii: 1295
Tauron
Ocena: 1.38, ilość opinii: 903
KwiatowaPrzesylka.pl
Ocena: 2.18, ilość opinii: 673
Komputronik.pl
Ocena: 3.41, ilość opinii: 611
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4254
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4123
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3743
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3459
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3181
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2783