Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Merlin.pl opinie

Ocena na podstawie 1615 opinii

4.22 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    4.10
  • Dostawa
    4.17
  • Poziom cen
    4.00
  • Łatwość zamawiania
    4.56
  • Asortyment
    4.38

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Klient / 2019-03-27 07:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Merlin przysłał połowę zamówienia. Nie odpowiadają na maile od tygodnia. Stanowczo odradzam zakupy w tej pseudo firmie.
    WadyOszuści internetowi
  • ~oszukany / 2019-03-20 20:39
    Ocena: 1.00 / 5
    merlin.pl wziął pieniądze i nie dostarczył zamówienia (książki) !
    Wadyoszuści internetowi
  • ~Tomasz / 2019-03-11 13:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Bo ponad 2 tygodniach czekania ktoś opisał że nie mogą zrealizować zamówienia bo nie mają na stanie. Prawdopodobnie nikt by nie odpisał gdyby nie moje wiadomości w tej sprawie. Nie polecam. Pierwsze zamówienie w tej księgarni i wielkie rozczarowanie.
  • ~laluna / 2019-03-06 14:12
    Ocena: 1.00 / 5
    TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD TEGO PSEUDO SKLEPU!!!!!!!!!!
    Sprzedają asortyment którego nie mają na stanie.
    Nie raczą poinformować o tym klienta wprowadzając go w błąd.
    Informację otrzymałam po tygodniu kiedy już dawno przelałam pieniądze.
    Czas oczekiwania na zwrot 14 dni, więc jeżeli macie ochotę mrozić pieniądze, w moim przypadku było to prawie 500 zł to gorąco polecam.
    WadyNajgorsza obsługa jaką spotkałam, opryskliwi, nonszalanccy, bojowo nastawieni i niekompetentni konsultanci.
    Brak możliwości kontaktu z przełożonym więc robią co chcą.
  • ~Jacek / 2019-03-01 13:00
    Ocena: 3.00 / 5
    Po tygodniu oczekiwania na rozpoczęcie realizacji otrzymałem informację, że jednak nie mają tego towaru. Jakaś kpina a nie sklep.
    Wadyobsługa gorsza niż w jakimś sklepie chińskim, sprzedają towar którego w rzeczywistości nie mają!
  • ~Paulina / 2019-02-27 20:52
    Ocena: 3.60 / 5
    Niestety wprowadzają Państwo w błąd kupujących, informacja na stronie wskazuje wysyłkę w piątek, a wyszła dopiero we wtorek.
    Gdyby wiedziała zamowilabym gdzie indziej.
    Gdyby rzetelnie informowali Państwo o planowanej wysyłce nie byłoby problemu, ale jest to wprowadzanie klienta w błąd. Bardzo nieprofesjonalne
    ZaletyCeny, dostępność
    WadyWysyłka oraz informacje
  • ~Desolation94 / 2019-02-25 18:52
    Ocena: 4.80 / 5
    Powiem tak - była kilkudniowa (4 dni) obsuwa z premierą książki, ale właściwie to nie wiem czy wina leżała po stronie sklepu czy może po prostu dostarczono im z opóźnieniem.
    Kiedy zaczęłam się trochę tym niepokoić to weszłam poczytać opinie, po czym czytając tutejsze opinie zaczęłam się niepokoić jeszcze bardziej, ale w moim przypadku wszystko było w porządku, więc nie wiem,,, może część złych opinii jest pisana pod wpływem negatywnych emocji i wyolbrzymia wady sklepu? Ja ich tu trochę obronię.
    Przede wszystkim na plus - ceny, zecydowałam się na zakupy w merlinie, ponieważ ceny były atrakcyjne, zamówiłam w sumie 8 książek, każda z nich na promocji.
    Po drugie - kontakt. Zaniepokojona napisałam maila. Na odpowiedź tego samego dnia liczyć nie mogłam, ponieważ napisała po godzinach pracy sklepu, ale następnego dnia była szybka odpowiedź rano, później na kolejnego maila również szybko mi odpisano.
    Po trzecie - wysyłka. Wysłano mi to w piątek, jednak siłą rzeczy weekend, otrzymałam więc dziś rano. Czytałam t opinie wpędzające w strach o niekompletnych paczkach i bałam się, że również będę musiała toczyć walki o niekompletną paczkę, ale wszystko się zgadza - 8 książek ktore miało być rzeczywiście jest.Paczka była porządnie zapakowana, karton, a w środku sporo zabezpieczenia.
    Także podsumowując - jest ok.
    Czy skorzystam ponownie? Głównym kryterium przy moich zakupach jest cena, musi być niższa niż u konkurencji. Jeśli będzie to tak.
  • ~Fokus / 2019-02-20 11:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzień dobry,

    Stanowczo odradzam jakichkolwiek zakupów na tej stronie.
    Wszystko na każdy poziomie to porażka.
    Na infolini trzeba czekać 20 minut żeby ktoś odebrał.
    Po odbiorze Pani kłamie że nie było jeszcze premiery.
  • ~Ela / 2019-02-17 17:15
    Ocena: 3.40 / 5
    Ten sklep to jedna wielka porażka. Przy zamawianiu obiecują wysyłkę w ciągu 48 godz., a jak już dostaną pieniądze to mają klienta " gdzieś". Tydzień temu wysłałam zamówienie i jeszcze nie wiem kiedy dostanę zamówioną książkę bo od trzech dni nie ma postępu ( trzy dni temu w e-mailu informowali,że " twoja paczka właśnie została nadana").Na pewno nic już u nich nie zamówię i ostrzegam innych - dajcie sobie spokój jeżeli chcecie mieć zdrowe nerwy.Dziwi mnie tylko, że nie zależy im na kliencie i opinii na swój temat.
    ZaletyBRAK
    Wady PO ZŁOŻENIU ZAMÓWIENIA WSZYSTKO.
  • ~Joanna / 2019-02-15 22:45
    Ocena: 3.00 / 5
    Nie polecam. Zamówiłam książki na które czekałam 3 tygodnie i się nie doczekałem.Teraz już trzeci tydzień czekam na zwrot pieniędzy.
    Obsługa fatalna jakby za karę pracowali
  • ~hak / 2019-02-07 15:20
    Ocena: 1.00 / 5
    zamowilem towar w niedziele,pisali ze wysla w srode nie wyslali, obsluga fatalna . za dlugo sie oczekuje na wysylke maskara nie polecam
  • ~pm / 2019-02-03 12:59
    Ocena: 3.20 / 5
    Witam Wszystkich którzy chcą zamówić na Merlin.pl. Dokonałam zakupu na stronie i otrzymałam informację, że towar będzie wysłany do 48 godzin. Bardzo zależało mi na czasie, wiec zadzwoniłam do BOK aby poprosić o wysłanie na następny dzień paczki. Pani po drugiej stronie chłodno odesłała mnie z kwitkiem informując, że takie mają terminy.
    Po 48 godzinach od zamówienia pozwoliłam sobie sprawdzić czy paczka została do mnie wysłana. Pan z obsługi klienta przeprosił mnie i poinformował, że paczka niestety nie została wysłana , ponieważ kurier przyjechał wcześniej niż oni dążyli przygotować przesyłką. Pan oprócz poinformowania mnie o całej sytuacji nie wykazał niczego aby przyspieszyć , zmienić na kuriera przesyłkę aby klient otrzymał przesyłkę w terminie. Podejście indywidualne do klienta na najniższym poziomie.
    Proszę przygotować się na cierpliwość. Czas oczekiwania pomimo wpłaty przez Państwa nie wiadomy a obsługa nic sobie z tego nie robi.

    Pozdrawiam


  • ~An / 2019-01-22 20:16
    Ocena: 2.00 / 5
    Radze omijac szerokim łukiem. Brak towaru mimo dostepnosci, dlugi czas oczekiwania na zwrot pieniedzy, nie mila i nie rzetelna obsluga, dlugi czas zanim poinformowali o braku towaru
    WadyBrak towaru mimo dostepnosci, dlugi czas oczekiwania na zwrot pieniedzy, nie mila i nie rzetelna obsluga, dlugi czas zanim poinformowali o braku towaru
  • ~Thomaswim / 2019-01-06 09:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalny poziom podejścia do klienta. Łamanie zapisów prawa. Skandaliczny poziom wiedzy pracowników. Unikać!
  • ~Mahoney / 2018-12-30 22:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten sklep to absolutna KATASTROFA. Pracują tam zupełnie nieodpowiedzialni ludzie i totalni amatorzy. Złożyłem u nich duże zamówienie a dokładnie 9 gier które miały być pod choinkę dla 4ki dzieci. Zamówienie jak i wszystkie formalności dopełniłem w dniu 8 grudnia, a zatem na tyle wcześnie aby nawet niepełnosprawny umysłowo był w stanie podołać zamówieniu. Niestety ci DYLETANCI wysłali tą paczkę przesyłką która nie miała prawa do mnie dotrzeć. Przekazali ją następnemu NIEUKOWI z Ruchu który ją przejął i przytaszczył do Krakowa. A w Krakowie Pani z punktu ruchu powiedziała (zresztą zupełnie słusznie) że takiej dużej paki nie przyjmie bo nie będzie miała jak się ruszyć w tym kiosku. I co robi Pajac z Ruchu ? Nie dzwoni do mnie, nie wskazuje innego miejsca odbioru tylko wiezie pakę z powrotem do Merlina. A co robi pseudo handlowiec z Merlina ? Oczywiście nie kontaktuje się ze mną i nie mówi że zawalił i proponuje inny transport BO JEST JESZCZE CZAS, tylko rozpakowuje paczkę BO TAKIE MA PROCEDURY a kasę zwraca na konto w Wigilię 24 grudnia, pozostawiając 4ke dzieci bez prezentu. Oczywiście ani me ani be ani kukuryku, choćby sorry. Na infolinii wyłącznie, takie mamy procedury, nie da się, musimy rozpakować jesteśmy przygłupami itp. Dla mnie TOTALNA AMATORKA. Na koniec dostałem info na e-maila że zwracają kasę bo nie odebrałem zmówienia LOL.
  • ~JUST / 2018-12-21 16:40
    Ocena: 1.60 / 5
    Fatalna obsługa. Brak kontaktu mailowego. Trudności z dodzwonieniem się na infolinię. Przez telefon informacja że towar zostanie wysłany. Nieprofesjonalna obsluga. Ewidentne wprowadzanie w błąd. Zdecydowanie nie polecam tego sklepu.
    WadyObsługa na bardzo niskim poziomie. Czas dostawy to jakaś pomyłka. Nie realizują zamówień w określonym terminie.
  • ~Piotr / 2018-12-20 10:34
    Ocena: 1.40 / 5
    Ten sklep to dramat!!! jedno zamówienie zaginęło, w drugim pudełka od gier poniszczone, a trzecie jest niekompletne, mimo że czekałem ponad tydzień aż je skompletują! Nie polecam!!!
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Anna / 2018-12-19 19:23
    Ocena: 4.80 / 5
    Duży wybór książek i konkurencyjne ceny. Książka zamowiona do paczkomatu dotarla po 5 dniach (3 dni na relalizacje zamowienia). Nowa, zabezpieczona folią. Ogólnie mogę polecić, ale trzeba wziąć po uwagę że realizacja zamowienia trwa killka dni. Warto czekać bo ceny 30% mniej
    ZaletyDuży asortyment, konkurencyjne ceny
    WadyCzas oczekiwania na wysyłkę (3 dni)
  • ~Maria / 2018-12-17 16:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam zdecydowanie zakupy w sklepie merlin.pl !!!!! Zakupy zrobione 10.12 i do dnia 17.12 brak przesyłki. Po telefonie dowiaduję się, że nie ma dostępności produktu i zwrócą mi pieniądze uwaga, do 14 dni! To jest skandal, zostałam bez prezentu, a tak naprawdę brak czasu na kupienie i dostawę kolejnej. ODRADZAM !
    WadyWszystko
  • ~Sławek / 2018-12-14 02:51
    Ocena: 1.80 / 5
    Masakra chcialem zamowic korzystajac z promocji masterpassod tygodnia probuje i nic wkoncu komunikat ze 13 grudnia pula wyczerpana obsluga klienta nie odpowiada na zapytania porazka jednym slowem a swieta tuz tuz
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Merlin.pl
Ocena: 4.22, ilość opinii: 1615
Gandalf.com.pl
Ocena: 4.73, ilość opinii: 1258
pocztakwiatowa.pl
Ocena: 3.14, ilość opinii: 553
Komputronik.pl
Ocena: 3.77, ilość opinii: 491
Emag.pl (Agito.pl)
Ocena: 2.79, ilość opinii: 279
Empik.com
Ocena: 2.53, ilość opinii: 247
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 631
mBank
Ocena: 2.02, ilość opinii: 541
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 301
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 261
Netflix
Ocena: 2.87, ilość opinii: 140
nju mobile
Ocena: 3.16, ilość opinii: 126