Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Merlin.pl opinie

Ocena na podstawie 1789 opinii

3.96 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    3.79
  • Dostawa
    3.89
  • Poziom cen
    3.81
  • Łatwość zamawiania
    4.31
  • Asortyment
    4.13

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Tomek / 2022-03-29 20:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak jak poprzednie opinie.
    Zamówienie anulowanie a brak zwrotu pieniędzy.
    WadyBrak kontaktu. Nie oddają pieniędzy.
  • ~R.T. / 2022-03-14 20:10
    Ocena: 2.00 / 5
    Czekam na zwrot pieniędzy za zamówienie zlożone w grudniu 2021, anulowane w styczniu 2022. I pewnie sie nie doczekam - jak czytam w sieci, nie jestem jedyny. Najbardziej frustrujace jest to, że wiekszość tego czasu ich strona ciągle przyjmowała zamówienia od naiwnych jak ja - dopiero dziś zauważyłem, że ja wyłączyli (ciekawe czy na stakłe czy tylko przerwa w wyłudznaiu pieniędzy)
    ZaletyNIE MA!
    Wadyzłodzieje i kłamcy
  • ~Agnieszka / 2022-03-13 19:50
    Ocena: 1.40 / 5
    Podpisuję się obiema rękami pod postami dotyczącymi braku zwrotu zapłaconych pieniędzy wynikających z rezygnacji z zamówienia artykułów!!! SKLEP WIDMO -ale dopiero od chwili jak zrezygnowałam z zamówienia (z uwagi na informację od MERLIN.PL że realizacja będzie opóźniona i można dokonać rezygnacji) :(:(:( Pieniędzy nie otrzymałam do dziś, choć wiadomość wysłałam kilkakrotnie, jedynie informację jeden raz, że złożyli realizację zwrotu środków do księgowości. KPINA I PORAŻKA!!! Zakładam ze smutkiem i złością że nie otrzymam już moich pieniędzy (dobrze że nie zamówiłam więcej produktów, u mnie "tylko" jeden:( ), w głowie mam wielki WYKRZYKNIK! jak można tak postępować???!!! Nie kupujcie tam!
    Zaletynie znalazłam :(
    Wadyzero kontaktu, zero reakcji, zero uczciwości, brak profesjonalizmu!!!
  • ~Czasami_Ubrany / 2022-03-12 14:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Chętnie kupię wierzytelności wobec tej spółki. Mogą być to wierzytelności o zwrot zapłaconych kwot za książki.
    ZaletyGdy kupię złożę wniosek o ogłoszenie ich upadłości
  • ~mslo / 2022-03-11 11:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówienie złożone pod koniec stycznia. Nie ma żadnego kontaktu z firmą a strona merlin.pl od ponad dwóch tygodni przestała działać. Dzisiaj złożyłem skargę do UOKiK. Omijać ten sklepik szerokim łukiem.
    Zaletyaktualnie - żadnych
    Wadyoszuści i złodzieje
  • ~Gniewko / 2022-03-07 16:33
    Ocena: 2.40 / 5
    Tak jak u wszystkich. Książka zamówiona jeszcze w grudniu. Odpisali, że jeśli poczekam to będzie bo nie mają na składzie. No i tak czekam kolejny miesiąc. Telefonu odrazu się rozłącza po nawiązaniu połączenia. Na maile nie odpowiadają. Oszuści. Zdecydowanie nie polecam.
    ZaletyKasę przytulą
    WadyNie oddadzą.
  • ~Joanna / 2022-03-05 10:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Doświadczenie jak wszystkich moich przedmówców. Od listopada brak reakcji. 400 pln w plecy i książki w plecy :(
    Zaletyaktualnie - żadnych (w przeszłości - bardzo dobra współpraca)
    Wadysame wady, oszuści i złodzieje
  • ~Ela / 2022-03-03 00:19
    Ocena: 1.00 / 5
    4 stycznia zrobiłam zamówienie do dziś nie otrzymałam książek ani też zwrotu pieniędzy
    brak odpowiedzi na meile brak kontaktu ostatnie meile wracają
    Wadynie polecam nie dajcie się oszukać sprawdzajcie opinie w sieci jestem mądra po szkodzie
  • ~KAM / 2022-03-02 19:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje jakich mało. zamówiłam książkę za 90 zł 11 stycznia. zero kontaktu, odczytują maile i nic. anulowałam zamowienie, napisali że do 14 dni wyślą pieniądze i cisza. nie odbierają telefonów, nie ma kontaktu. MASAKRA OMIJAĆ SZEROKIEM ŁUKIEM TEN "SKLEP"
    ZaletyZERO
    WadyKRADNĄ PIENIĄDZE
  • ~Aga / 2022-02-28 11:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje. Od grudnia brak kontaktu. Straciłam 170 zł za niezrealizowane zamówienie.
  • ~Rafał / 2022-02-28 09:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje. Nie realizują zamówień, nie zwracają pieniędzy
    ZaletyZłodzieje
    WadyZłodzieje
  • ~konrad / 2022-02-22 19:39
    Ocena: 1.00 / 5
    2 mce na książkę. Brak kotaktu, maile wracają... porażka.
  • ~AG / 2022-02-21 18:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety tak jak pisze tutaj sporo osób - zamówienie nie dotarło. Najpierw mail z kompletowaniem zamówienia, później z informacją, że jednak nie mają towaru. Później informacja o tym, że znowu się to wydłuży i prośba o kontakt z biurem. W związku z tym, że i tak nie bardzo miałam gdzie zamówić książki (Diuna - cała saga, więc przed świętami było ciężko to gdzieś znaleźć), to w sumie na jakiś czas olałam sprawę, bo skoro i tak czekam i nie zdążą przed świętami, to w sumie obojętne już ile to zajmie czasu. No ale ten nieubłaganie leciał. I tak dziś będąc w dobrym humorze pomyślałam, że zadzwonię, podpytam co i jak. Czy coś wiedzą. I tu klops - nie można się dodzwonić, z e-maila przychodzi wiadomość zwrotna, że taki nie istnieje. Na messengerze też cisza. Pieniążków nie ma, książek nie ma. Kończąc wywód - NIE POLECAM!
    Grupa FB dla oszukanych przez merlin.pl - https://www.facebook.com/groups/992971908240019/
    ZaletyBrak
    Brak
    Brak
    WadyBrak towaru i pieniędzy
  • ~koswal / 2022-02-21 08:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Zwykli oszuści i złodzieje. Zamówiłem książki 2 grudnia 2021 r. Do dzisiaj nie mam ani książek ani pieniędzy. Brak jakiegokolwiek kontaktu. Omijać z dalek
  • ~Monika / 2022-02-20 16:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Do dzisiaj nie otrzymałam pieniędzy za anulowane zamówienie na początku stycznia. Nie odpowiadają na maile. Odradzam zakupy w tym sklepie.
    ZaletyBrak
    WadyOszuści
  • ~Joanna / 2022-02-18 21:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Witaj. Ta wiadomosc zostala wygenerowana przez system pocztowy
    tlen.pl.

    Dostarczenie Twojej wiadomosci okazalo sie niewykonalne, nasz
    serwer pocztowy nie bedzie staral sie wyslac jej ponownie.
    Dokladna przyczyna niedoreczenia listu znajduje sie ponizej.

    Taki komunikat wyskakuje po wysłaniu wiadomości do sklepu Merlin.pl NIE POLECAM
    Ani książki(zamówiona 18 stycznia br.) ani kasy.
  • ~megi / 2022-02-18 16:47
    Ocena: 1.00 / 5
    zamówiłam 30 książek w "znanej i sprawdzonej" księgarni na kwotę 680 PLN w połowie grudnia. Poprosiłam o anulowanie zamówienia w styczniu. Środki miały być zwrócone w ciągu 2 tyg. Nie ma do tej pory. Książek oczywiście też nie. Księgarnia tłumaczyła się zalanym magazynem...Składam skargę do UOKiK. SKANDAL
  • ~jaga / 2022-02-18 12:27
    Ocena: 2.00 / 5
    Rozbój z biały dzień!!! złodziejstwo w biały dzień!!!
    Dałam się nabrać, na dużą kwotę 75 złotych.
    Proszę omijać ten sklep!!!!
    Zaletybrak
    Wadyzłodziejstwo
  • ~Karol / 2022-02-16 14:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak książek, brak kontaktu i brak pieniędzy!!!!! OMIJAĆ!!!
    ZaletyBRAK
    WadyZŁODZIEJE!
  • ~wero. wu / 2022-02-15 16:11
    Ocena: 1.00 / 5
    zamówiłam książkę w grudniu, jest koniec lutego a nadal nie dostałam produktu, gdy prosiłam o zwrot pieniędzy odpisali ze książka przyjdzie niedługo, do dziś nie mam ani produktu ani pieniędzy
    Zaletybrak
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Merlin.pl
Ocena: 3.96, ilość opinii: 1789
pocztakwiatowa.pl
Ocena: 2.49, ilość opinii: 1676
Empik.com
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1649
Tauron
Ocena: 1.38, ilość opinii: 920
KwiatowaPrzesylka.pl
Ocena: 2.18, ilość opinii: 684
Komputronik.pl
Ocena: 3.41, ilość opinii: 611
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4284
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4175
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3772
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3464
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3186
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2820