Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

LEO Express opinie

Ocena na podstawie 99 opinii

2.77 / 5

  • Poziom cen
    3.04
  • Oferta
    2.81
  • Jakość obsługi
    2.64
  • Wygoda
    2.94

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Agnieszka / 2017-12-02 08:20
    Ocena: 4.75 / 5
    Pierwszy raz jechałam i jestem bardzo mile zaskoczona profesjonalną obsługą wygodą i kulturą osobistą.
    ZaletyProfesjonalna i bardzo miła obsługa.Wygoda w podróżowaniu.
    WadyNie posiada
  • ~Dorota / 2017-12-01 17:31
    Ocena: 4.50 / 5
    Jestem zachwycona obsługą.
    Nie mogłam znaleźć autobusu na dworcu w Krakowie. Pani na infolinii cały czas nawigowała mnie przez telefon do momentu odnalezienia przeze mnie autobusu.
    Serdecznie polecam wszystkim !!!
    ZaletyKontakt z kierowcą, kontakt z infolinią, bardzo sympatyczna i życzliwa obsługa.
    WadyWysoka cena za podróż, ale obsługa jest warta tej ceny
  • ~barti / 2017-12-01 15:32
    Ocena: 3.25 / 5
    Bilet autobusowy na trasie Krakow Ciechocinek kosztowal 29 pln. W " biznes klasie" juz 53 pln. Bilet byl kupiony dla 65 letniej pani a biznes klasa oferuje wiecej miejsca na nogi wiec taki padl wybor. Wedlug opisu na stronie biznes klasa oferuje ponadto 2 napoje i jeden posilek. Nic takiego nie mialo miejsca. W piatej godzinie podrozy z łaską rozdane kilka butelek wody ( po interwencji w telefonicznej obsludze klienta). Na obsludze klienta nikt nie podnosil sluchawki dopiero przy trzeciej probie po pol godziny ktos sie zlitowal. Na plus trzeba dodac ze autobus byl nowy, bylo wiecej miejsca na nogi ( za oplata w biznes klasie) i ze wyjechal z MDA Krakow punktualnie. Dochodzi tez chamstwo innej pasazerki wyklócajacej sie o nieswoje miejsce. ( Kupujac bilet poprzez intenet wybiera sie miejsce i widac ktore jest kolo okna - niektorzy jednak wiedza lepiej i wola zepsuc komus podroz ale tacy wlasnie jestesmy my Polacy) . Aha przewoznik po skardze oferuje 25% ceny biletu w jakichs leo monetach podczas gdy koszt przejazdu wyniosl nie 29pln a 53 pln)
    ZaletyW biznes klasie wiecej miejsca na nogi, punktualny wyjazd.
    WadyNiedotrzymane warunki podrozy w drozszym bilecie ( brak 2 napojow i poczestunku)
  • ~Sandra / 2017-11-07 09:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Bilet na tą linię, został kupiony dzień wcześniej, na przystanku w kasie. Następnego dnia na przystanku, po tym jak minął czas odjazdu autobusu a autobusu brak, dowiedziałam síę, że autobus ma opóźnienie już 150 min.... I nie wiadomo czy nie będzie więcej.... Chciałam oddać bilet na tym samym przystanku, na którym kupiłam go poprzedniego dnia i jak się okazało u tej samej sprzedawczyni... Nie chciała oddać pieniędzy.... Musiałam wydać dodatkową kasę na bilet na inną linię... Pierwszy i ostatni raz naciągnęła mnie ta linia -Leo pseudo express, na kasę. Nie ma żadnej możliwości odzyskania pieniędzy....
    ZaletyZero
    WadyOgromne opóźnienia, brak możliwości odzyskania pieniędzy.....
    Bolet do Ostravy, 30 zł
  • ~Agnieszka / 2017-10-31 10:59
    Ocena: 4.50 / 5
    Ogólnie ceny troszkę wysokie, ale jeśli zaplanuje się podróż wystarczająco wcześnie, to można jeździć na prawdę tanio. DO tego doszły jeszcze zniżki studenckie, więc dodatkowe 15% rabatu.
    Jeśli chodzi o opóźnienia, to zawsze, gdy przy zakupie podaję numer telefonu to dostaję sms z informacją.
    Jedyny minus to mało linii.
    ZaletyKomunikacja z klientem
    Komfort
    Toaleta (czynna) w autobusach
    WadyMało linii
    Z usług korzystam już jakieś pół roku. Jak potrafi się czytać ze zrozumieniem to wszystko idzie gładko ;)
  • ~Monika / 2017-10-26 17:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Te linie to pomyłka. Czekając na dworcu na przyjazd autobusu okazało się że został on odwołany. Nikt wcześniej mnie o tym nie poinformował. Konsultantka do której dzwoniłam była dość niesympatyczna. W ogóle nie przejęła się ta sytuacja. Bardzo nie polecam tych linii !!!
    WadyBrak jakichkolwiek informacji na temat zmian
    Ignorancja klienta
    Sieradz
  • ~posmyke1 / 2017-10-26 14:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga Oszuści!!!! Odwołali kurs nie powiadamiając o tym i dziewczyna została na przystanku na lodzie, biuro obsługi klienta katastrofa!!!! Wogole nie przejeli się że dziewczyna nie może dojechać w wyznaczone miejsce!!!!! Nie polecam!!!!!!!!!
    WadyOszuści
    Gänserndorf
  • ~Gość / 2017-10-19 14:50
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM !
    Na trasie Kraków Kielce bus byl opózniony ponad 60 min.Po 2 h łaskawie napisali smsa gdzie ja byłem na miejscu. Pan powiedział ze mozna zlozyc reklamacje ale tylko czesc kosztow bedzie zwrócona i mówi ze bus przyjechał a ja na to to gdyby bus miał opóznienie 3 h to tez zwrócicie czesc kosztów??Na to on Tak.
    TO JAKIŚ ŻART Z 14 ZL ZA BIKET ODDALI MI 4 ZL A RESZTE MAJĄ W KIESZENI OSZUŚCI!
    Kielce
  • ~Sharik / 2017-10-17 18:01
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam. Kupiłem bilet przez internet z strony Gliwic do Krakowa o 10:50. Byłem na przystanku na którym pisalo wyraźnie że z tego odjeżdża do Krk, Katowic itd. Do 11 nie pojawił się żaden, zadzwoniłem na infolinię po 3 minutach odebrała jakaś Pani, która nie wiem gdzie była ale mówiła takim tonem niskim że ledwo ją rozumiałem, jakby się bała mówić(powaga). Powiedziałem jej sytuacje, ona sprawdziła że autobus na gps i do 5 min będzie na przystanku. Po 10 minutach nie było jej, to zadzwoniłem nagle okazało się że autobus czekał na mnie 5 minut, ale nikogo nie było(ciekawe). Nie polecam.
    ZaletyŻadne
    WadyNie polecam, lecą w kulki i mają w dupie klienta.
  • ~Marek K. / 2017-10-15 15:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga!!! Informacja dla chcących skorzystać z usług tej „firmy”. Autobus wogóle nie przyjechał na stanowisko nr 13 dnia 15.10.2017 w Częstochowie. Pani w infolini Leo Express oznajmiła z rozbrajajacym chumorem mi że autobus BYŁ, ale już pojechał.

    Czyli ja i 5 osób czekających na autobus Leo Express muszą wybrać się do okulisty.
    Zaletybrak
    Wadytotalne dno
    pierwszy raz i ostatni czekałem na autobus Leo Express
  • ~Dawid / 2017-10-03 13:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Autobus wogole nie przyjechał i ciężko wogole było ten przystanek znaleźć w Zabrzu.. Brak podanej ulicy.
    ZaletyNiema
    WadySą.
  • ~Krzysztof / 2017-09-18 17:48
    Ocena: 1.50 / 5
    Miałem okazję dwa razy jechać z tymi liniami i więcej nie pojadę. Pierwszy raz na trasie Katowice - Kraków. Autobus spóźnił się „tylko” godzinę. W międzyczasie wyjechało kilka autobusów konkurencji. Autobus miał być komfortowy w rzeczywistości podjechał stary wysłużony autobus.
    Pomyślałem w tym wypadku że to wpadka jednorazowa dlatego chciałem skorzystać drugi raz. Tym razem trasa Gliwice – Kraków. Bus oczywiście spóźniony ale najgorsze dla mnie było to że był to bus z logiem Tiger nie Leo. Ponieważ od niedawna jeżdżę tego typu komunikacją po prostu nie wiedziałem że Tiger i Leo to ten sam przewoźnik. Oczywiście na zakupionym bilecie zero informacji, wszędzie logo LEO a nie Tiger… O tym że to ta sama firma dowiedziałem się po rozmowie telefonicznej z konsultantem.
    Szczerze, nie polecam.
  • ~INGA / 2017-09-17 18:47
    Ocena: 4.50 / 5
    Podróż z Krakowa do Budapesztu i z powrotem :)

    wszystko zgodne z czasem przedstawionym w ofercie, żadnych opóźnień. Polecam wszystkim, którzy nie chcą tracić dnia na przejazd. Wyjazd z Krakowa 15 minut po północy w Budapeszcie o 9.40, autobus zatrzymuje się na dworcu, gdzie od razu znajduje się stacja Metra (linia M1,)którą można dojechać do ścisłego centrum. Szczególne podziękowania kierowcom(z kursu LEB9656) Panu Piotrowi (aż dwa razy, ponieważ jechaliśmy z nim w obie strony)Panu Dawidowi za profesjonalizm i bezpieczeństwo jazdy oraz Pani Justynie, która dbała o miłą atmosferę na pokładzie :). Polecam LEO EKSPRESS i na pewno skorzystamy jeszcze nie raz.
    ZaletyW klasie biznes, faktycznie dużo miejsca na nogi. Kawa,herbata,batonik oraz zimny napój w cenie.
    WadyBrakowało jedynie kocy oraz poduszek pod szyję które również miały być na pokładzie. Linia dopiero ruszyła od sierpnia więc liczę na to że przy najbliższym kursie oferta będzie w 100% zgodna. Jednak i tak za całość wystawiam 5 :)
  • ~pppp / 2017-09-07 12:58
    Ocena: 2.50 / 5
    Jechaliśmy 6.09.2017 z Pragi via Bohumin do Krakowa, i o ile pirwsza część - kolejowa - część podróży była bez najmniejszego zarzutu, to druga już nie. Trafiliśmy na autokar Viena-Bohumin-Lviv, a kierowcami byli Ukraińcy. Starszy spokojny, natomist młodszy to jakiś gbur. Nie pozwala wsiadać i wysuiadać pierwszymi drzwiami. Skoro są takie zasady to ok, z tym że można to powiedzieć w cywilizowany sposób a nie wyć i zamykać drzwi jak kroś jest na schodach i łapać go ręką. W końcu są jakieś uniwersalne słowa typu "Stop, nie, ..." itp.. Może to są ukraińskie standardy ale nie polskie. Autobus miał pokręconą numerację miejsc zupełnie nie odpowiadającą numeracji na biletach. Ogólnie porażka w obsłudze.
    ZaletyKOnfort jazdy, punktualność.
    WadyNiecywilizowana ukraińska obsługa
  • ~Tomi / 2017-09-03 11:01
    Ocena: 4.25 / 5
    Pokonałem z Leoexpress traskę z Radomia do Budapesztu i z powrotem. Autobus czyściutki, cieplutki. Toaleta czyściutka Obsługa milutka. Pozdrowienia dla pani Klary. Kierowcy uprzejmi, pomocni, trzymają się rozkładu jazdy. Wi-fi tylko do Węgier. Cena przyzwoita. Minus tylko jeden- rowery przewożone w bagażniku. Nie wyobrażam sobie by można było przewieźć więcej niż 2 rowery (mój na szczęście był jeden). Jazda z tym przewożnikiem to prawdziwa przyjemność. PozdrWiam
    ZaletyWymienione wyżej
    WadyPrzewóz rowerów jako dodatkowa usługa chyba troszkę nie przemyślana, chociaż mój przejechał bez uszczerbku.
    Jechałem pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Koszt całej usługi 181 z groszami.Bilet kupiłem przez Internet.
  • ~Aneta / 2017-08-29 15:23
    Ocena: 3.25 / 5
    Jechalam leoexpres 23.08 z Łodzi do Zakopanego ,kierowcy bardzo mili,natomiast miejsca w autokarze bardzo mało ,nie wiem jak wytrwali pasażerowie z Ustki ,takimi PKS ami,to można jechać 20,30km a nie 400,...
    Dodatkowy minus za brak miejsc wykupionych online,jechaliśmy grupa 8osobowa ,każdy powinien mieć swoje miejsce,a siedzieliśmy kazdy w innym końcu ...masakra bo jechaliśmy z dziećmi .
    Powrót mieliśmy 27.08 o godzinie 17.00 z Zakopanego do Lodzi ,autokar super,poza tym że toaleta zapompowana już na starcie,strach korzystać ,brak wody,kierowca niemily ,żeby nie powiedzieć chamski,na szczęście wysiadł w Częstochowie ,brak przystanków na toaletę ,pierwszy przystanek pod łodzią,
    Nie polecam
    Bilety na leoekspress
  • ~jutrzenka112 / 2017-08-26 08:45
    Ocena: 2.50 / 5
    Ceny biletów podane w Internecie są inne, niz w rzeczywistości co trochę rozczarowuje.Cena biletu z Krakowa do Częstochowy wg inf. internertowej to 20 zł a w rzeczywistości to, 30 zl

    Podział miejsc w autokarze na lepsze dla business class i gorsze jest również rozczarowujący. Nie można ich zająć, choć przez cały czas podróży są puste.
    Po kupieniu biletu u kierowcy i próbie zajęcia tych miejsc, obsługa prosi o ich opuszczenie.
  • ~ELZA / 2017-08-24 00:22
    Ocena: 4.75 / 5
    Jechałam dzisiaj Leo Express z Ustki do Gdańska o 6:30.Autobus był punktualnie,kierowcy mili,tryskający humorem.Podróż super,wygodnie i komfortowo.Na pokładzie sympatyczny pan Aleksander który nie tylko był uprzejmy i miły(oczywiście do wszystkich pasażerów) ale i bardzo pomocny młody człowiek który również pomógł mi w znalezieniu pks-u do innej miejscowości oddalonej o 40km od Gdańska(wcale nie musiał)Również droga powrotna była z Leo Express-także bez zastrzeżeń.Pozdrawiam Elżbieta z Wrocławia :-*
    ZaletyWszystko na 5 ode mnie
    WadyBrak
    Pierwszy raz,bilet jedyne 25 zł
  • ~darek / 2017-08-21 21:40
    Nie polecam .mam bilet z Torunia do Gdyni w dniu 18.08.17. Autobus nie przyjeżdża . Po telefonie do koordynatora mam wiadomość że autobus w łodzi ma spóźnienia 45 minut i w Toruniu będzie około 18:45 . Autobusu nadal nie ma . Dzwonię prze 19 , koordynator mówi że jest na trasie ale nie może go zlokalizować na GPS i nie ma kontaktu ze stewardem. Przy okazji przyjeżdża Polski Bus i pytam kierowcy czy nie widział czarnego autobusu Leo express. Kierowca z Polskiego Busa mówi że autobus ów jedzie bo widział g ona trasie i powinien już być . Przy okazji, oba autokary jechały z Krakowa i miały podobne opóźnienie. Dzwonie jeszcze raz do koordynatora , a on mówi że leo express jest już 40 minut za Toruniem bo się dodzwonił do stewarda. Jakieś jaja , mówię gościowi że ten autokar na pewno nie był w Toruniu , bo niby jakim cudem nadrobił 40 minut opóźnienia miedzy Łodzią a Toruniem. Nie przypadek że na pół godziny autobus zniknął z GPS-a. Tym bardziej że byłem jedyną osobą czekającą na Leoexpress. Wszyscy jadący w kierunku gdańska pojechali Polskim Busem.
    Kierowca stwierdził że lepiej nadrobić czas niż zabrać jednego nędznego pasażera , ch......j z nim niech sobie radzi. Poradziłem sobie i pojechałem pociągiem ale niesmak został . Zapewne nie skorzystam już z usług tego przewoźnika i nie polecam nikomu . Brak konkretnego kontaktu , szczanie na klienta , bo klient to menda i się czepia i jeszcze się każe wozić . A najciekawsze że miedzy łodzią a Toruniem jest jakaś czarna dziura bo autokary znikają z monitoringów , co za przypadek. Już mam wykupione bilety na Polskiego Busa , to bynajmniej pewne bo kierowcy się zmieniają w Toruniu i wiadomo że dojedzie . przykre doświadczenie dla Promińskiego , bo Polski Bus jedzie troszkę wcześniej i zabiera dwa razy więcej pasażerów .
    Zaletybrak zalet
    Wadyjedna wielka wada
    Aleksandrów Kujawski
  • ~MARZENA / 2017-08-16 13:47
    Nie polecam. Odwołują pociągi w ostatniej chwili. Nie przekazują w regulaminowym terminie zwrotu kosztów zakupionych biletów. Mają na to 30 dni, u mnie sprawa ciągnie się już trzeci miesiąc.NIE POLECAM. W skali 0 gwiazdek.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3677
Flixbus
Ocena: 2.21, ilość opinii: 2054
NeoBus
Ocena: 2.62, ilość opinii: 583
Sindbad
Ocena: 2.27, ilość opinii: 470
Szwagropol
Ocena: 2.04, ilość opinii: 261
PKS Polonus
Ocena: 2.06, ilość opinii: 199
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3494
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3073
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.05, ilość opinii: 3026
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2995
UPC Internet
Ocena: 1.84, ilość opinii: 2983
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2501