Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

LEO Express opinie

Ocena na podstawie 105 opinii

2.71 / 5

  • Poziom cen
    2.98
  • Oferta
    2.77
  • Jakość obsługi
    2.54
  • Wygoda
    2.87

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Podróżniczka 123 / 2018-07-14 06:36
    Ocena: 4.25 / 5
    Bardzo miła Pani Monika, pozdrawiamy serdecznie.❤
    Wifi, woda, prąd między siedzeniami,czego więcej chcieć ????
    ZaletyMiła obsługa, woda, prąd, brak opóźnień.
    WadyTo autobus, więc zawsze jest ciasnawo i troszkę buja.
  • ~Noel / 2018-07-05 17:52
    Ocena: 1.25 / 5
    Niestety wyjazd z Leo Express nie należy do udanych, nie polecam. Potężne opóźnienia o których nikt nie informuje. Wysłanie maila na 30 min. przed planowanym wyjazdem o 120 min. opóźnieniu to jakiś żart. Jak upłynął czas opóźnienia i nadal nie było autobusu oczywiście nikt nie raczył poinformować o ile zwiększyło się opóźnienie i co z połączeniami w Czechach. Kto przed wyjazdem sprawdza pocztę, może lepiej informować podróżnych sms-em. Dodatkowo bardzo nieuprzejma obsługa telefoniczna, nikt nie bierze odpowiedzialności za utrudnienia i łaskawie informuje że opóźnienia są wpisane w podróż. Nigdy więcej się z nimi nie wybiorę.
    ZaletyBrak zalet.
    WadyNiestety same wady.
  • ~Jakub / 2018-07-02 16:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy wiecej, juz nie chodzi o to jaki to express, ze mielismy byc o 13:40 w Pradze a jestesmy nadal w drodze, ale o to jak potraktowala nas obsluga klienta ktora byla totalnie niekompetentna. Zadnych informacji o opoznieniu na telefonie. Maile sobie wsadzcie... bo nie kazdy sprawdza je co 5min i nie kazdy ma calodobowy dostep do internetu. Wspolczuje osobom zza granicy, ktorzy zdecydowali sie na podroz Leo, bo nie moge sobie nawet wyobrazic ich zdezorientowania.
    Zaletyjedyna zaleta jest taka ze nie kupilem biletow powrotnych u tego przewoznika
  • ~Elo melo / 2018-07-02 13:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Serdecznie nie polecam, autobus miał przyjechać o 8:25. Bez żadnej informacji, smsa, maila, telefonu przyjechał o 12. Lekkie opóźnienie:-) próbując dodzwonić się na infolinię, przemiła osoba tam pracująca była zdolna początkowo jedynie do odrzucania połączeń, następnie do odpowiedzi " to nie mój problem". Zachowanie i kultura pracowników poniżej krytyki. Szkoda pieniędzy i czasu, nigdy więcej nie chcę być nawet w pobliżu usług tej firmy w promowaniu mniejszym niż 10 kilometrów:)
    ZaletyHaha
    WadyWszystko
  • ~Qzn / 2018-07-01 21:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat. Na trasie Kraków Praga autobus spóźnił się na tyle, że nie zdążyliśmy na pociąg tego samego przewoźnika. Rozwiazanie wg leo express? Czekać 3 godziny na kolejny pociąg. Ale jeszcze lepszy numer w drodze powrotnej. Pociąg co prawda przyjechał punktualnie natomiast chwilę przed przesiadka otrzymuje SMS-a o 4 godzinnym opóźnieniu autobusu które jeszcze może ulec wydłużeniu co zresztą się stało! Żadnej alternatywy ani propozycji rozwiązania tylko, że mamy czekać. Firma z dramatycznym podejściem do klienta natomiast emocje gwarantowane.
  • ~Anbes / 2018-05-14 15:08
    Ocena: 4.75 / 5
    Pierwszy raz korzystałem z usług Leo express. I jestem bardzo zadowolony. Trasa Gliwice - Ostrawa-Praga i powrót. Bardzo uprzejma obsługa punktualność.Bardzo polecam!!! Jedyny minus to brak w pociągu w taryfie economy gniazdek przy fotelach
  • ~Michał / 2018-05-11 11:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Zapłaciłem za bilet online i nie otrzymałem go na maila. Walczę o zwrot 30 płn ku ponad 40 dni. Nigdy więcej innym tez odradzam.
  • ~Ugh / 2018-05-11 03:11
    Ocena: 2.00 / 5
    Kierowca nie przyjmowal zadnych uwag- w autobusie bylo goraco, czge kierowca nie przyjmowal do wiadomosci. Zachowanie kierowcow budzilo podejrzenia.
    ZaletyPunktualnie
    Wady- na stacji benzynowej Pan postanowil pozostawic drzwi zamkniete, bez klimatyzacji, przy panujacym w srodku ‚upale’
    - kierowca nieprzyjemny, szukajacy konfliktu
  • ~Dorota / 2018-05-06 00:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Kupiłam bilet na klasę business z Ostravy do Warszawy, żeby móc spokojnie się wyspać (więcej miejsca na nogi, wygodne fotele).
    Autobus był spóźniony 50 minut a autokar jak dla karłów i zero miejsca na nogi. Obsługa twierdzi, że to nie ich wina? Nie? A może nie powinna się zgodzić na jazdę autokarem, którym nie powinni?
    ZaletyBrak
    WadySpóźnienie, brak miejsca na nogi.
  • ~brygida / 2018-04-05 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłam bilety na kurs z Torunia do Krakowa i z powrotem na wyjazd służbowy.Kilka dni przed wyjazdem Leo express poinformował w mailu,że kurs odwołuje i zwróci pieniądze.Miałam problem z kupieniem biletów na inny kurs( zbyt póżne powiadomienie o odwołaniu)
    Minęło półtora miesiąca-pieniędzy na koncie NIE MA.Leo express stale żąda podania innych danych osobowych (łącznie z nr i serią dowodu osobistego!),a pieniędzy nie zwraca.
    NIE POLECAM-FIRMA NIERZETELNA
    Zaletybrak
    Wadykurs odwołany- minęło półtora miesiąca,a brak zwrotu za bilety
  • ~Beata / 2018-03-28 11:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam,
    Nie mam sposobu wystawiania negatywnych opini ale w tym wypadku niestety muszę. W styczniu przyleciałam z narzeczonym do Katowic o północy zamówiliśmy sobie busa (nie z tej firmy) z lotniska na dworzec w Katowicach gdzie miałam kupiony bilet od miesiąca na Leo Expres do Warszawy.Było strasznie zimno a tam jak wiadomo nie ma gdzie poczekać i się ogrzać. Czekając ponad godzinę na mrozie żaden nasz autobus nie przyjechał, po znalezieniu i skontaktowaniu się z jakąś infolinią dowiedzieliśmy się że tego autobusu nie ma i nie przyjedzie,gdzie bilety za które zapłaciłam miałam w ręku. Oczywiście wróciliśmy pociągiem po trzygodzinnym czekaniu na pkp zapłaceniu ponad 120 zł za bilety. Po złożeniu reklamacji firma strasznie się nie zainteresowała zwróciła mi tylko za bilet autobusu który nie przyjechał a dodatkowe koszty zero zwrotu. zaproponowali mi voucher na ich przejazd z Katowic do Warszawy. żenada!!!
    Zaletyzeroooooo!!!!!
    WadySameeeee!!!!
  • ~Tadek / 2018-03-07 22:09
    Ocena: 4.00 / 5
    7.03.2018 Katowice-Łódź 19,99zł,cena super.Do Częstochowy OK,w Częstochowie zmiana autobusu i w miejsce dwóch normalnych kierowców ,podstawiono dwóch chamów i prostaków.Kierującemu łacina leciała z ust aż uszy więdły,a drugi z idiotycznym śmiechem obrażał pasażerów jadących do Ciechocinka(wyszydzał ich wiek).Najwięcej frajdy sprawiło mu czytanie negatywnej opinie o ich kursie z Zakopanego z lutego br.Zaśmiewał się jak idiota,i tak samo ten śmiech nie podobał się autorce tamtej opini.Na głośno mówili jaką to imprezę alkoholową urządzą po dotarciu na miejsce(nie pamiętam Ustka albo Słupsk)Pomimo że jestem zszokowany zachowaniem obsługi autobusu dalej ze względu na cenę będę korzystał z usług waszej firmy.
    ZaletyCena biletu,komfortowy autobus
    WadyKierowca-tylu kurw i chujów dawno nie słyszałem.Siedzący obok ksywa Dżery cham i prostak.
  • ~Pietka2222 / 2018-03-07 19:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupilismy dzisiaj 19 biletów, przyszedl mail o potwierdzeniu,za minute ze operacja anulowana, ponieważ bilety podrozaly,pieniedzy nikt nie zwrócił,
  • ~Pati / 2018-02-17 17:43
    Ocena: 3.00 / 5
    Firma bardzo dba o pozytywne wpisy na swój temat. Wiadomą rzeczą jest, że zadowolone osoby rzadko o tym piszą. A tu tyle pochwał.
    Podzielę się swoimi negatywnymi doświadczeniami.
    Nieświadomy, podejścia do ludzi tej firmy, kupiłem bilet dla rodziny z Liptowskiego Mikulasza do Krakowa.
    Na miejsce dotarliśmy z ponad dwu godzinnym opóźnieniem!!! To skutkowało bardzo dużymi komplikacjami w dalszej podróży. Przepadło kilkaset złotych.
    Wystąpiłem do Leo Expres, o zwrot wartości wyłącznie kosztów związanych z podróżą, za Ich pośrednictwem, ale i tu nas olali!!! Zaczęły się kłamliwe twierdzenia, że Ich pociąg będący pewnym etapem podróży się spóźnił tylko 57 minut, więc zwrot za ten etap się nie należy.... Na chwilę obecną nie odzyskaliśmy nic. Pozostaje sąd, polski sąd. Czy warto???
    Na tzw. zachodzie, nie pozwolili by sobie to, u nas jest wolna amerykanka. Przestrzegam
  • ~Tadeusz / 2018-02-17 12:26
    Ocena: 4.75 / 5
    Jestem zadowolony z możliwości zakupu biletu Praga - Kraków przez internet. Uwaga - dla 4 osób jest już tańszy bilet grupowy. Pociąg z grzeczną obsługą, przez całe ponad trzy godziny ciągle się przemieszczała miła i uśmiechnięta Pani steward zbierając zamówienia. Luksus w klasie biznes i jeszcze większy w premium - ja jechałem w ekonomicznej. Pociąg punktualny - opóźnienie do Bohumina zaledwie 2 minuty. Dobre rozwiązanie - łączenie pociągu z autobusem. Dobre wrażenie zrobiła informacja sms o zmianie autobusu, inny kolor.
    Zalety- wygodny pociąg z trzema różnymi klasami, serwisem barowym i miłą obsługą,
    - łączenie podróży pociągiem i autobusem,
    - możliwość zakupu biletu przez internet,
    - zniżki dla grupy od czterech osób.
    Wady- opóźnienie autobusu 1 godzina na trasie Bohumin - Kraków (opóźnienie odjazdu i okropnie wolne sprawdzanie numerów rezerwacji przy wejściu do autobusu co wydłuża czas postoju na przystanku).
  • ~Marta / 2018-02-16 13:43
    Ocena: 4.75 / 5
    Ogromne podziękowania dla kierowców jadących na trasie Kraków - Ustka 16.02.2018r. Pomocni, uprzejmi. Nie musieli pomóc, kiedy mąż nie znalazł podziemnego dworca w Łodzi i nie wsadził do autokaru dwoje 15stolatków. Mogli mieć to gdzieś. Pomogli, miło, uprzejmie, udało się! (Choć nie od Łodzi). Jednak dzieci pojechały i dotarły na czas do celu.Komfortowo, pewnie. Obsługa od A do Z bez wychodzenia z domu! Ogromne podziękowania dla całej obsługi.
    ZaletyKomfortowo, punktualnie, szybko, dobra cena. Bez wychodzenia z domu wszystko załatwione.
    WadyTo nie wada raczej uwaga. Tylko przydałyby się bardziej szczegółowe informacje na stronie www co do stanowisk z których odjeżdżają autokary na poszczególnych przystankach. Ale można zadzwonić i wszystko jasne.
  • ~Darek / 2018-02-04 00:28
    Ocena: 2.33 / 5
    Nigdy więcej !!
    Kupiłem w firmie LEO Expres bilet na przejazd ze Słowacji do Krakowa. W tym JEDNYM bilecie zawierał się przejazd pociągiem, a następnie autobusem tej firmy. Przesiadka w Czechach. Pociąg miał godzinne opóźnienie , a autobus choć był drugą częścią tej samej umowy odjechał.Dalej podróż łaskawie! zapewnili po kolejnej godzinie. To dwu godzinne opóźnienie na odcinku ca. 150-200 km spowodowało, że nie zdążyłem z rodziną na kolejny pociąg już w kraju.
    Aby kontynuować podróż musiałem kupić kolejne bilety, ponieść podwójne koszty, na które w tym momencie nie bylem przygotowany.
    W międzyczasie próbowałem interweniować na polskiej infolinii tej firmy. Pani była arogancka harda skupiona wyłącznie na własnym ja, nie rozwiązywaniu problemu spowodowanego nie wywiązaniem się z umowy firmy Leo Expres.
    Po całym dniu koszmaru, użerania się z tą firmą postanowiłem i innych przestrzegam,
    NIGDY WIĘCEJ !!!
    ZaletyNowy tabor
    WadyJak wiele w naszym regionie firm, ta idzie "po trupach" do zysku. W zachodniej cywilizowanej europie, było by to nie do pomyślenia, instytucje chroniące jej obywateli, szybko unicestwiła by taki twór.
  • ~Tomasik / 2018-01-16 15:33
    Ocena: 4.25 / 5
    Przejazd pociągiem LEO z Pragi ( 14.10 ) do Czeskiego Cieszyna ( 18.20 )w relacji do Koszyc w dniu 15.01.2018. Komfortowe warunki podróżowania, wygodne fotele z gniazdkami 230V,moje miejsce akurat z rozkładanym stolikiem. Bilet w klasie ekonomicznej w przedsprzedaży - 25 zł.Obsługa zamówiony catering i kawę donosi na miejsce pasażera. Dojazd punktualnie co do minuty, większość trasy pociąg pokonuje z prędkością 160 km/h. Na panelu pozycja gps, kolejne mijane i oczekiwane stacje, komunikaty głosowe po czesku i angielsku, informacje o prędkości pociągu, dystans, pogoda itp. Szczerze polecam!!! Kiedyś z Pragi wracałem Polskim Busem...za podobne pieniądze, ale przy porównaniu te dwie firmy to niebo a ziemia.
    ZaletyCena biletu, czystość pociągu, punktualność, komfort, możliwość zakupu cateringu na pokładzie.
    WadyWpuszczanie do składu na ostatnią chwilę przed odjazdem...ale spowodowane to jest tym, że w kwadrans obsługa sprząta skład po przyjeździe a przed kolejnym odjazdem.
  • ~leo messi / 2018-01-13 23:49
    Ocena: 2.50 / 5
    Nie polecam leoexpress, autobus wyruszył zgodnie z czasem, a przyjazd jak zwykle spóźniony, kierowca jakiś naprawdę nieogarnięty bo przy wjeździe do Torunia błądziliśmy można by rzec polnymi drogami.. Spóźnienie przyjazdu uniemożliwiło mi dalszą podróż, gdyż mój pociąg odjechał!!! MASAKRA. Nie polecam. POLSKI BUS LUB ARRIVA zawsze są przed czasem. Naprawdę n i e p o l e c a m.
    Zaletydarmowa woda, niedrogie przejazdy
    Wadyspóźnienia, kierowcy nieznający drogi
  • ~Iwona / 2018-01-03 12:16
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie zgodzę się z negatywnymi opiniami. W mojej opinii to najbardziej komfortowe i profesjonalne autobusy. Jechałam z Wiednia do Katowic, byłam spóźniona 5 min, zadzwoniłam poprosiłam o poczekanie, nie było problemu. Centrala przedzwoniła do mnie, z dokładnymi instrukcjami, jak dotrzeć na busa. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak miłą i profesjonalną obsługą. Sam autobus nowoczesny, podróż bardzo wygodna, niezwykle punktualny, nie było żadnych problemów np. z zabraniem bagażu podręcznego do kabiny. Pan Piotr, steward, niezwykle życzliwy, uczynny.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.79, ilość opinii: 4753
Flixbus
Ocena: 2.18, ilość opinii: 2900
Sindbad
Ocena: 2.34, ilość opinii: 782
NeoBus
Ocena: 2.64, ilość opinii: 687
Szwagropol
Ocena: 2.00, ilość opinii: 323
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.90, ilość opinii: 263
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4284
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4175
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3772
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3464
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3186
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2820