Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

FedEx opinie

Ocena na podstawie 373 opinii

1.49 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.29
  • Cena/Jakość
    1.49
  • Czas dostawy
    1.67

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~EC / 2020-12-14 18:13
    Ocena: 1.33 / 5
    Brak powiadomienia telefonicznego od kuriera o dostarczeniu paczki mimo zapewnienia w wiadomości e-mail, że się skontaktuje.
    Paczka uszkodzona! Uszkodzona zawartość!
    Kurier podał paczę tak, aby nie było widać uszkodzenia opakowania i nie zaczekał na sprawdzenie stanu przesyłki - dosłownie uciekł!!!
    WadyUszkodzona paczka.
    Brak kontaktu telefonicznego kuriera.
  • ~Monalisa / 2020-12-14 07:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Piszą że kurier przyjdzie między 10-13 a tu po 7 już mi na drzwi napiera.corke obudził mnie obudził i to jeszcze w poniedziałek...
    ZaletyŻadnych zalet
    WadyRobią sobie co chcą
  • ~Iwan / 2020-12-11 22:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam wszystkich nie polecam tej firmy totalna porażka wysłałem towar do klienta tą firmą i kurier rzucił dwie paczki na podwórko i pojechał co się okazało ze w jednej przesyłce miazga towar uszkodzony musieli rzucać przesyłka ubezpieczona oczywiście po złożeniu reklamacji firma stwierdziła bezczelnie że oni należycie wykonali swoją pracę i że odbiorca powinien przy kurierze sprawdzić przesyłkę a nie przez telefon zgłaszać to chyba miał gonić tego kuriera że ja źle zabezpieczyłem paczkę gruby karton i w środku w koło styropian 5cm grubości plus karton i folia chyba lepiej się nie da zabezpieczyć totalna porażka i nie polecam nikomu tego przewoźnika.
  • ~Paweł / 2020-12-11 14:50
    Ocena: 5.00 / 5
    Kurier z przypisanym numerze 10904. Obsługuje nasz rejon.
    Jesteśmy stałym klientem pod adresem Żabiniec 56, Kraków.
    Obsługę przez klienta oceniamy bardzo pozytywnie. Łatwy i przyjazny kontakt. Zasze stara się pójść "na rękę" z dostawą paczek oraz z odbiorem. Ogólną pracę kuriera oceniamy bardzo dobrze.
    Pozdrawiam,
  • ~Marek / 2020-12-11 10:52
    Ocena: 3.00 / 5
    Weryfikacja wymiarów i wagi jest z księżyca. Przy reklamacji nigdy nie dostałem odpowiedzi dlaczego przesyłka jest niestandardowa ( nie jest bo nie).
    ZaletyMiły i kulturalny kurier odbiorca
    WadyBrak konkretów przy weryfikacjach. Nigdy nie uwzględniają wyjaśnień a sami ich nie dostarczają. Prawo KALEGO. Korzystam tylko i wyłącznie w ostateczności, kiedyś wyłącznie.
  • ~Mareg / 2020-12-10 14:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat, przesyłka stoi w ożarowicach już 25 dni, nikt nic nie wie, obiecują że zajmą się sprawą,że jutro będzie oczywiście nic nie pomaga, dzwonienie pisanie maili.
    OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM TĄ FIRMĘ.
    Zaletybrak
    Wadyniekompetencja, bajzel, słaby kontakt.
  • ~Kluska123 / 2020-12-09 11:16
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam, najgorsza firma kurierska. Mieli dostarczyć paczkę 4 grudnia po czym paczka przyszła 8 grudnia. Przypuszczam że gdybym nie zadzwoniła na infolinię paczka by nawet do dnia dzisiejszego nie dotarła. Paczka przyszła uszkodzona, zostały połamane elementy a pudełko było całe rozwalone. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką firmą kurierską. Porażka to mało powiedziane.
  • ~Bleble / 2020-12-08 16:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Porażka najgorsza firma na świecie wogole nie przyjechali pod dom a nie mówię już o dzwonieniu czy pukaniu do drzwi!!! A do tego okazuje się że kłamią że byli dwa razy i wystawiają awizo!! Porażka
  • ~Mariusz / 2020-12-06 21:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie kupujcie u sprzedawcy którego obsługuje ta firma. Towar na prezent przyszedł uszkodzony za ponad 2tys.reklamowac i odsyłać to prezent będzie po kilku dniach a ja mam wyjazd i po prezencie.
  • ~Oburzona / 2020-12-05 18:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Kilkudniowe oczekiwanie na kuriera po informacji od nadawcy, że paczka została przekazana firmie Fedex. Po interwencji telefonicznej okazało się, że kurier podobno dwukrotnie bezskutecznie próbował doręczyć przesyłkę, ale do mnie nie dotarła żadna informacja! Brak jakiegokolwiek powiadomienia ze strony kuriera- Fedex nie wie,że ludzie chodzą do pracy i nie siedzą w domu od rana do wieczora z nadzieją, że może dzisiaj kurier dotrze?! Po to są telefony, żeby z nich korzystać. Nie mają z tym problemu kurierzy innych firm. Nikomu nie polecam usług tego przewoźnika!
    ZaletyPolecam dla niskociśnieniowców - na podniesienie ciśnienia
    WadyJ.w
  • ~Zymek / 2020-12-04 11:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Dostaję kilkadziesiąt paczek rocznie. Do tej pory tylko raz przez firmę Fedex. To był horror. Chamstwo, arogancja centrali gdzie próbowałem otrzymać informacje o paczce, nieterminowość, brak kontaktu z kurierem. Opisałem cała sytuacje na stronie Fedex podając daty i nazwiska osób z którymi rozmawiałem. Ocena została usunięta! Właśnie wczoraj miałem nieszczęście po raz drugi otrzymać paczkę przez kuriera firmy Fedex. Było podobnie. Brak wiadomości, którego dnia otrzymam paczkę. Brak kontaktu z kurierem. W ogóle nie otrzymałem żadnej informacji o paczce! Dobrze, że nadawca wysłał sms-a z informacją o wysłaniu paczki. Paczka była za pobraniem. Kurier odmówił zapłaty kartą tłumacząc się brakiem terminala. Nie miałem drobnych tylko banknot 200zł. Kurier miał problem z wydaniem reszty. Musiałem zostawić końcówkę” gdyż zabrakło kurierowi pieniędzy do wydania reszty. Jak ta firma jeszcze doręcza paczki? Prezesi firmy Fedex pewnie czytają opinie tylko na własnej stronie gdzie wszystkie opinie negatywne są usuwane. Moja koleżanka która posiada średnie wykształcenie i zaczynała jako sprzątaczka a teraz ma firmę sprzątającą lepiej zarządza swoim biznesem niż „prezesik” firmy Fedex prawdopodobnie po wyższych studiach. Nie korzystać z usług tej firmy!!!!!!!!!!!

    ZaletyBrak
    WadyWymieniłem w ocenie.
  • ~Piotr / 2020-12-02 13:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Szkoda że trzeba dać minimum jedną gwiazdkę bo to dla nich stanowczo za dużo. Brak kontaktu z kurierem, nie odświerzana strona do śledzenia, na infolinię jak spytałam uprzejmie o której wreszcie szanowny kurier zaszczyci mnie swoją obecnością dostałem odpowiedź że mam czekać od 8-18. Oddział Poznań to jakiś żart, ogólnie chyba cały fedex polska to jedne wielkie nieporozumienie, niestety w związku z podejściem dostawcy przesyłka wróci do Nadawcy, wyjaśniłem jemu telefonicznie sytuację, przeprosił i zobowiązał się do zaprzestania korzystania z ich wątpliwej jakości usług.
    ZaletyCałkowity Brak
    WadyNie znalazłem
  • ~Dawid / 2020-12-01 13:19
    Ocena: 1.67 / 5
    Doliczyli sobie do wagi ponad 10 kilo, wbrew obowiązującym ustawom i zmasakrowali przedmiot w środku. Oczywiście po ponad miesiącu od dostarczenia paczki zażądali dopłaty za fikcyjne przekroczenie deklarowanej masy (jestem pewien że było jeszcze kilka kilo mniej niż sam wprowadziłem). Przesyłka spełniała wszelkie standardy zabezpieczenia przedmiotu. Został uszkodzony element o bardzo wysokiej wytrzymałości, przesyłka z pewnością spadła z wysokości większej niż te ich deklarowane 1,5 metra. Oczywiście reklamacja została odrzucona a przesyłka była ubezpieczona na pełną wartość. Cena przesyłki pozornie niska do miesiąca po dostarczeniu. Osobiście unikam tej firmy jak ognia.
    ZaletyPozornie niska cena podczas nadania ale po próbie wyłudzenia, jeśli się zgodzisz okraść, doliczą ci tak że wyjdzie jak najdroższa oferta.
    WadyWadą jest to że ta firma działa na terenie UE.
  • ~PIETERKO / 2020-11-28 15:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Najbardziej złodziejska i pokrętna firma kurierska jaką znam. Wysłałem przesyłkę na której była umieszczona strzałka na opakowaniu i z tego powodu została mi doliczona opłata 33 zł zaliczając ją jako paczka nie standardowa z wyjaśnieniem że musiała być sortowana ręcznie. Waga , kształt i wymiary były w normie. Złożyłem 2 odwołania które nie zostały uwzględnione. Wysyłałem ją poprzez pośrednika Furgonetka i obecnie mam minusowy stan konta i do puki nie zapłacę za ich złodziejskie wymysły nie mogę w ogóle korzystać z Furgonetki. PRZESTRZEGAM PRZED TYMI OSZUSTAMI.
    ZaletyŻADNE
    WadyWSZYSTKO CO MOŻLIWE
  • ~mietekmietek / 2020-11-27 18:06
    Ocena: 2.00 / 5
    Wyjątkowo pazerna i bezczelna firma. Wymyślili sobie taki patent na szybkie wzbogacenie : wprowadzili rygorystyczny regulamin i za każde rzekome "przewinienie" obciążają podwójną opłatą. Kurier odbierający nie sprawdza paczki, nikt o niczym nie informuje klienta, by wiedział i się wypowiedział, a po miesiącu wystawiają obciążenie 100 % dopłatą, za to, że rzekomo przesyłka była "niestandardowa"... Żadnych informacji, dowodów - tylko płać i koniec.
    Można się odwołać, a jakże - ale po godzinie, bez zapoznania się z naszymi argumentami rozpatrują odmownie, a po ponownym odwołaniu - to samo. Zero argumentów, żadnych dowodów - tyylko autorytarne stwierdzenie "przesyłka niestandardowa" i nic do nich nie trafia. I nigdzie się nie odwołasz, bo to wyłącznie oni jak dyktatorzy rozpatrują.
    Fajny patent a prosty i skuteczny ? Pieniądze same wpadają.
    Bezczelnością jest pobieranie aż podwójnej opłaty ! Za 17 zł wykonuje się cały szereg pracochłonnych operacji m.in. dojazd do klienta, przewóz na bazę, załadunek na auto, przeładowanie i to kilka razy w punktach węzłowych, przejazd nawet 500 km, dowiezienie do odbiorcy. Przy każdej operacji paczka jest przenoszona na różne odległości.
    A tu za to, że paczka zostanie zdjęta z sortownika i ręcznie podstawiona pewnie do jakiegoś skanera - na bezczelnego pobiera się drugie tyle. Bardzo kuszące. Nie trzeba nic udowadniać - wystarczy tylko samostwierdzić, że paczka jest niestandardowa - i pieniądze same wpadają !
    Mam nadzieję, że to im się nie uda ! Kolejni nabrani już do nich nie wrócą i jeszcze ostrzegą innych - co niniejszym czynię.
    OMIJAJCIE Z DALEKA TĘ PAZERNĄ FIRMĘ !
    ZaletyOprócz wyżej opisanej praktyki nie mam większych uwag
    WadyPatrz moją opinię
  • ~ZK / 2020-11-26 19:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgrosza firma kurierska z jaką miałam do czynienia. Nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę. Przysyłają @ że "Planujemy doręczyć Twoją przesyłkę w godzinach: 08:00-11:00." po czym po godzinie 17:00 wyskakuje komunikat "Nieudana próba doręczenia. Przesyłka awizowana." gdzie w domu byli domownicy. Dziwne sprawdziłam nawet kamery i nie zauważyłam żeby zarejestrowały w ogóle przyjazd kuriera wiec nie róbcie z ludzi debilii że nieudana próba doręczenia skoro kuriera wcale nie było !!!!
    Druga sprawa po to podajemy numery telefonów żeby zadzwonić, ale niestety ta firma ma telefony jednak chyba nie wie do czego służą !!!!
    Zadzwoniłam na infolinię Pani wydała dyspozycje że kurier wróci tego samego dnia z paczką tak mi powiedziała.. czekam do tej pory kuriera nie ma a status przesyłki : "Przesyłka w oddziale FedEx."

    Jednym słowem oszuści, niesłowni i niepoważni ludzie ostatni raz mam z tą firmą do czynienia i naprawdę szczerze odradzam.

    Jestem raczej osobą która nie wystawia takich komentarzy, staram się być wyrozumiała jeśli zaistnieje pomyłka czy coś z tych rzeczy jesteśmy tylko ludźmi wiadomo, ale w tej sytuacji firma sobie zakpiła i grubo przesadziła !!!!!!!!!!!!!!!!
  • ~Kamil / 2020-11-25 22:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka w trybie expres nie potrafi opuscic kraju od 4 dni nikt nic nie wie CZeski film dosłownie 3 raz skorzytałem i 3 raz się przejechałem.Zapewniem że to był juz ostatni raz. Przygotowałem juz skargę wyślę ją do rąk prezesa kurierem dhl oni przynajmniej wiedza na czym ich fach polega. Także dziękuje za brak udzielenia jakiejkolwiek pomocy załatwie to po swojemu.
    Zaletybrak
    Wadycała masa
  • ~Zbys / 2020-11-25 18:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Rejon Tomaszów Mazowiecki.
    9.11. 2020
    Kurier dzwoni do mnie czy jestem w domu, odpowiadam że nie, jestem w pracy ale w domu jest żona. Kurier na to że mam zadzwonić do domu i kazać żonie natychmiast zejść na dół bo inaczej w ogóle nie podjedzie, /tak, tym tonem/. No i... nie podjechał.
    Interweniowałem w FedEx-sie gdzie bardzo mnie przeproszono i zapewniono że paczka dotrze do mnie b. szybko.
    Następnego dnia, szczena mi opadła, bo przeczytałem że paczka została zwrócona do nadawcy ponieważ odmówiłem jej przyjęcia.
    25.11.2020
    Ten sam kurier ma odebrać paczkę ode mnie. Telefonuje do mnie, nie mogę odebrać natychmiast, oddzwaniam za 8 minut.
    Kurier stwierdza że już za późno i nie przyjedzie.
    Czy w FedEx pracują osoby niedorozwinięte?
  • ~ola10271 / 2020-11-25 17:42
    Ocena: 1.50 / 5
    Kurier FedEx przyjechał na podwórko a gdy poszłam do domu po pieniądze (2 min)trzasnął drzwiami i odjechał, nie wiem dlaczego może z powodu mojego zapytania o brak maseczki.Za drugim razem z "zemsty" nie wjechał na podwórko tylko stanął pod bramą 100 m od domu powiedział że na posesję nie wjedzie, zanim doszłam z pieniędzmi, już go nie było. Moje próby połączenia telefonicznego - odrzucał. Naprawdę nie wiem o co w tym chodzi. Dwa dni stracone paczka nieodebrana. Bardzo nie polecam. Jedynie pani na infolinii miła i pomocna.
    Zaletybrak
    Wadywszystko. Kurier nie chce dostarczyć przesyłki
  • ~Paweł / 2020-11-23 15:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno kurierskie, z Chin 15 dni i już od kilku dni status, że następnego dnia będzie po czym następnego dnia wpis o dostawie następnego dnia i już tak od 5 dni!
    Zaletynie ma
    Wadyżenujące odprawy celne i żenujące statusy o dostawie której nie ma
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.48, ilość opinii: 3852
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 2708
InPost
Ocena: 1.75, ilość opinii: 1866
UPS
Ocena: 1.33, ilość opinii: 1534
Pocztex
Ocena: 1.30, ilość opinii: 1294
FedEx
Ocena: 1.49, ilość opinii: 373
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2540
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2276
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2159
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1945
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1062
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1034