Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko opinie

Ocena na podstawie 158 opinii

2.41 / 5

  • Poziom cen
    1.98
  • Obsługa klienta
    2.63
  • Atrakcje
    2.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Sysia / 2022-08-10 17:25
    Ocena: 2.50 / 5
    Chciałabym się dowiedzieć czy na infolinii ktoś w ogóle pracuje? Można dzwonić i dzwonić nikt nie odbiera.... Czy ten numer tel podany jest dla picu
  • ~Piotrr / 2022-08-08 07:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Na początku sezonu kupiłem kilka biletów sezonowych dla rodziny oraz w ubiegłym tygodniu na niedzielę Fast Pass`y. Przyjechaliśmy do Legendii, a tam parking zamknięty. Skręciłem więc do zjazdu na parking, aby nie blokować jezdni, a tam gówniarz pyta "A kto panu tu pozwolił wjechać?". Powiedziałem mu, że fakt wydania kilkuset złotych oraz to, aby zmienił ton, bo ja jestem klientem, a on parkingowym. Oświadczył, ze miejsc nie ma i dostał polecenie od dyrekcji, aby zamknąć parking. Podczas rozmowy parking opuściło 6 samochodów. Kiedy mu o tym wspomniałem stwierdził, ze wpuszcza tyle aut ile wyjechało. Tylko, że moje auto stało przy wjeździe i żadne inne nie wjechało, no chyba, że przeskoczyło mój samochód. Kiedy w końcu wjechałem, idąc do bramy, widzieliśmy 11 wolnych miejsc. Ani jednego pracownika na parkingu, auta zaparkowane na żywioł. Odstępy miedzy samochodami duże. Totalny chaos! Przy wjeździe naliczyłem 5 pracowników parkingu miotających się w miejscu bez celu. Totalna porażka. No i atrakcja "Bazyliszek" uszkodzenie systemu trwa już 5 tydzień, przy końcowej planszy z wynikami ilość zebranych punktów poprawna, tylko ze zdjęciami innych osób. Zgłosiłem, ten fakt, a obsługa była zdziwiona, że coś jest nie tak(?) Jak to, spytałem, przecież to już trwa kilka tygodni? Długo pani z obsługi nie mogła zrozumieć o czym mówię... I tu pytanie do dyrektora: Czy Pan jeszcze panuje nad obiektem, bo widzę, że już nie. Może czas sobie to uświadomić i coś z tym zrobić? I jeszcze skoki na Bungee. Stojąc z dziećmi daje się słyszeć wrzaski skaczących: "k...wa, ja pi...dę, zaje...ćie, o ku..." yrektorze, to żadna atrakcja. Zlikwidować ten dźwig. Skupić się na czymś nowym.
    ZaletyŻadnych
    WadyStan urządzeń, ceny z kosmosu, łażący po ścieżkach ludzie z piwskiem, niektórzy palą gdzie popadnie, zero ochrony wewnątrz obiektu.
  • ~Łowca hsnysów / 2022-07-28 13:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostatni raz w tym relikcie PRLu
    Stare odrestaurowane czyli pomalowane wałkiem zabytkowe karuzele.
    Za dziecko 5 letnie 109zl a na wiekszosc zakaz wstepu nawet z opiekunem gdyz dzieciaczek ma 99cm wzrostu i nie ma zmiluj bo od 100cm wpuszczaja.. szok
    Za zarcie nie wiedza juz ile sobie liczyc
    W energilandi pare groszy drozej a przpasc jakosciowa i ilosciowa atrakcji nieporownywalna
    Nie wrocimy juz do hanysowa...
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~Anka / 2022-07-26 20:43
    Ocena: 2.67 / 5
    Wielkie rozczarowanie. Byłam w tym Wesołym Miasteczku jako dziecko, a potem z moimi małymi dziećmi. Powróciłam po remoncie już z dziećmi nastoletnimi i bardzo się rozczarowałam. Ceny kosmiczne, brak szafek na rzeczy osobiste, ale to jeszcze jakoś można przeżyć. Stare, odmalowane karuzele, z niektórych już odpada farba. Niewiele, kropla w morzu (1-3) nowych. Remont wg nich polegał na pomalowaniu staroci farbą i dobudowaniu maskotek różnych baśniowych postaci. Jak zwykle niektóre karuzele w remoncie. Ogromny diabelski młyn mający ok. 40 "wagoników" napełnia tylko 6, reszta obraca się pusta, a ty stoisz i czekasz. Brak zadaszenia nad niektórymi atrakcjami, więc nieźle praży cię w głowę, Porażka. Jedyna zaleta to dość długi czas przejazdu karuzelami.
  • ~Meg / 2022-07-24 20:32
    Ocena: 3.67 / 5
    Byłam tam pierwszy raz. Z 9 letnią córką. Dzieci znajdą tam dużo atrakcji z których są naprawdę zadowolone. Cena biletu też nie wydaje się wygórowana w stosunku do atrakcji.
    WadyZa duża wadę uważam ceny (wysokie) w znajdujących się na terenie obiektu punktach restauracyjnych. Przyglądałam się wielu cennikom i wszędzie było drogo. Skorzystałam z " oberży" tuż przy największym rellercoasterze. Cena za zestaw wysoka, a jakość marna. Córka zamówiła udko z kurczaka. Można by nim gwoździe wbijać. Myślę że był kilkakrotnie odgrzewany i wysechł na wiór. Kluski śląskie twarde. Sos jakby z proszku. Ogólnie porażka. Nie polecam.
  • ~Piotr / 2022-07-06 22:09
    Ocena: 2.67 / 5
    1. Od lat jesteśmy klientami. Dziś natomiast zwaliło mnie po prostu z nóg. Kilka razy w ciągu całego dnia mijała nas para za każdy razem bardziej narąbana z piwskiem w ręku. Kiedy spytałem przy wyjściu ochroniarzy, dlaczego po obiekcie szwendają się nietrzeźwi ludzie, pani w koszulce z napisem "Ratownik" powiedziała mi, że to obiekt prywatny, i wolno robić co się komu podoba jeśli się nie awanturują, a na obiekcie można kupić alkohol. Ludzie kochani, 90% osób to dzieci! Może ktoś się w końcu opanuje o ogranie to, bo dyrektor chyba nie nadąża. Kupuję bilet sezonowy dla rodziny nie po to, aby oglądać nawalonych ludzi, bo jak będę chciał takowych oglądać, to sobie postoję pod sklepem nocnym w Katowicach. Jak dla mnie niedopuszczalna jest sprzedaż alkoholu w parku rozrywki.
    2. Atrakcja "Bazyliszek" od trzech tygodni zawiesza się, nie są wyświetlane wszystkie filmiki. Jeden z monitorów ciągle się wyłącza. Pistolety działają jak chcą.
    3. W dniach małego ruchu proponuję skrócić czas dojścia do niektórych atrakcji, a nie zmuszać nas do robienia dodatkowych kilometrów (np. Bazyliszek, Apollo, Dolina Jagi).
    ZaletyPraktycznie żadnych, stagnacja. Ludzie "robiący" za skrzaty - super! pełne zaangażowanie. Dziś (06.07.22) obsługująca Bazyliszka dziewczyna naprawdę SUPER!
    WadyZero postępu, szwankujące atrakcje, niekiedy za głośna muzyka gdzie z dwóch głośników obok "Jagi" odtwarzane są głośno dwa różne utwory- jakiś horror! Ceny w lokalach- koszmar, ceny lodów, jak nad polskim morzem, albo i lepiej.
  • ~Marian / 2022-07-04 06:35
    Ocena: 3.00 / 5
    Byłem tam pierwszy raz. Obsługa parkingu nie panuje nad ilością miejsc, wpuszczają wszystkich jak leci, a miejsca brak. W końcu zaparkowałem kilometr dalej na pobliskim osiedlu. Po wjściu na teren Legendii było trochę lepiej (trafiłem na dzień bez tłumów). Zachwycony byłem nagłośnieniem i muzyką. Atrakcji dla dzieci jest sporo, dla dorosłych też się znajdą. Nie wiem natomiast, jaki jest wyznacznik, aby dziecko mogło wejść na rollercoster- otóż są tam miary wzrostu. Minimum 130 cm musi miec dziecko. Moja córka ma ponad 130, ale nie wpuścili jej ze względu na wiek (rollecoaster jest od 8 lat, a nie ma jeszcze skończone). Nawet nie każde 8-letnie dziecko nie ma niekiedy 110 cm. Zagadką dla mnie jest, czym się tam sugerują, albo wiekiem, albo wzrostem. Jednak mimo kilku niezrozumiałych dla mnie wytycznych co do wieku i wzrostu dziecka, uważam że był to miło spędzony czas.
    ZaletyNagłośnienie, atrakcje dla każdego, nawet cena nie wydaje się zbyt wysoka jeśli by skorzystać z każdej karuzeli, czy huśtawki. Mgiełki wodne i woda tryskająca z kwiatów (córka uważa to za świetną zabawę). Czysto na ścieżkach.
    WadyZero pojęcia o ilości miejsc parkingowych przez obsługę. Fatalne oznaczenia miejsc sanitarnych. Obsługa atrakcji nie wie czy sugerować się wzrostem dziecka, czy wiekiem. Ceny posiłków wydają się sztucznie zawyżone
  • ~Gazell Roc / 2022-07-03 22:51
    Ocena: 2.67 / 5
    Niestety cena za bilet porażająca, atrakcje od lat ciągle te same.
    Gdyhy diabelski młyn miał osobne wejście z osobnym biletem było by to atrakcyjniejsze.
    Wybrać się na randkę i zabrać dziewczynę na diabelski młyn napewno nie jednej parze się marzyło ale niestety trzeba kupić bilety na całość parku :!
    139 x 2 =278 zł :(
    ZaletyKolorowo
    WadyCeny, stare atrakcje. Brak możliwości wejścia tylko na diabelski młyn.
  • ~Robert / 2022-07-02 09:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Park jest bardzo słaby. Jedzenie ohydne, kolejki nie do przeczekania i atrakcje nudne. Nagle bez powodu ogłosili, że zamykają park przed czasem (i tak nie zamierzałem zostać dłużej. Nigdy tu nie wrócę.
    Zaletypark w centrum
    Wadyceny, stare atrakcje, ceny
  • ~Aiko / 2022-06-28 18:15
    Ocena: 4.00 / 5
    Legendia jest świetnym parkiem dla całej rodziny. Jest dużo atrakcji (bo ponad 40) przeznaczonych dla małego i dużego. Nie ma aż tak dużo atrakcji ekstremalnych, jednak to nie przeszkadza we frajdzie jaką otrzymacie w wesołym miasteczku. Jedynym minusem, który mogę podać od samej siebie są wysokie ceny, ale nie przeszkadza nam to, przez to że nie kupujemy nic na terenie parku. Miasteczko jest zadbane i adekwatny do jego tematyk i stref. Bardzo podoba nam się to miejsce i na pewno będziemy korzystać z niego gdy tylko pojawi się u nas możliwość.
    Zalety-Miła obsługa
    -Duża ilość atrakcji
    -Atrakcje adekwatne do danej strefy w parku
    -Dużo zieleni
    -Położone wokół ślicznego jeziora
    Wady-Ceny na terenie parku
  • ~Dand / 2022-06-21 21:59
    Ocena: 4.33 / 5
    A mi się podoba, co prawda jest to to samo co rok i dwa lata temu ale wiem na co się pisałem kupując karnet na cały sezon. Tak, nowych atrakcji faktycznie brak ale te co są i zostały od lat robią robotę. Korzystam może z 1/8 urządzeń ale mi to wystarcza - grunt by dzieciaki się nacieszyły a one aż się rwą do kolejnych atrakcji. Co mnie przyciąga? to naprawdę czyste i zadbane alejki oraz zadbana roślinność. Skoro mam sezonówkę to wolę spacerować w Legendii niż w pobliskim Parku bo i parkinkg w tym czasie jest darmowy a muzyka towarzyszy nieustannie w głównych alejach. Jest jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania - życzę wytrwałości i nowych inwestycji. Dla mnie super bo mam tam tylko 25 kilometrów.
    Zaletyzadbane otoczenie, 96% atrakcji otwartych (koniec czerwca 2022)
    WadyZ czterech zauważonych monitorów wskazujących czasy oczekiwania na poszcególne atrakcje, działał tylko jeden i to z przerwami...
  • ~Jan / 2022-06-15 07:03
    Ocena: 4.67 / 5
    Bardzo mi się podobało i na 100% tam wrócę.
    Atrakcje był dla dzieci jak i dla starszych.Była możliwość kupienia dobrego jedzenia.Jedyne co mi się nie podobało to długie kolejki dlatego lepiej wybrać się tam w ciągu tygodnia????
  • ~Xxx xxx xxx / 2022-06-12 22:09
    Ocena: 2.67 / 5
    Jeżdżę od lat do legendi z dziećmi mamy bilety sezonowe jednak w tym roku 2022 widzę ze operatorzy niektowych urządzeń nie panują nad sytuacją. Zawsze jezdziłam na phonexie do góry nogami i wiem jak akurat powinna działać teraz jeden wagonik bardzo się przewija na boki w locie coś jest nie tak a operatorzy tego nie widzą. Nie wsiadam juz na nią bo się boje ze wagonik się wkońcu urwie.
    Nawet już pewnie nie czuje się na apollo uważam ze powinnie dać nowe juz wagoniki wszędzie bo na prawdę strach na tym juz jeździć.
    ZaletyBilet sezonowy mile spędzenie czasu z dziecmi
    WadyZa drogo, strach wsiąść juz na urządzenia, zła obsługa urządzeń, brak nowych atrakcji
  • ~Lola / 2022-06-12 11:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Cena za bilet jak w energinadii lepiej podjechać kawałek dalej i wybawic się za wszystkie czasu atrakcji co nie miara
    ZaletyBrak
    WadyCeny
  • ~janek emeryt z wnukami. / 2022-06-08 12:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Pracowałem za komuny na wesołym miasteczku. Stać mnie było na śniadanie wypić 2piwa i zjeść smażoną rybę lub michę bigosu.Dzisiaj kupiłem w ty bałaganie frytki dla wnuków. Dwie porcje za 40zł. , a ja chodziłem przez 8 godzin głodny.Od dzisiaj odradzam wszystkim wyjazd z dziećmi do Legendi. Śląskie Wesołe miasteczko wróć do dziecinnej radości gdzie cieszą się starsi i dzieci.
    ZaletyBrak zalet
    WadyDrogo i bardzo drogo, Brak wyboru. Jedzenie paskudne. A gdzie polska gastronomia. żurek z jajkiem,schabowy z ziemniakami, fasolka po bretońsku, bogracz, gulasz z kaszą kapusta zasmażana. O gdzie.
  • ~Artystka / 2022-06-07 16:25
    Ocena: 3.33 / 5
    Park mojego dzieciństwa, może dlatego patrzę na to miejsce z sentymentem. Brakuje jednak nowych karuzel, a jest to wielki teren który można jeszcze urozmaicić. Zniknął mały Diabelski Młyn, Circus Hoppala czy Flic-Flac. Warto by także zadbać o porządek, większą czystość parku i poziom cen (koszmarnie wysokie), jednak dla mnie to miejsce będzie zawsze najwspanialszym parkiem rozrywki w Polsce. Dla dużych i małych, dla mniej i bardziej bojaźliwych, duży wybór atrakcji, karuzel, ławki, fajne punkty widokowe i na zdjęcia dla dzieci. Toalety czyste. Generalnie, atrakcyjny czas na całodzienny wypoczynek dla rodziny - nie będziecie się nudzić.
    ZaletyDuża ilość różnorodnych atrakcji, piękny teren, dużo ławek i miejsc wypoczynku, zabawa dla całej rodziny.
    WadyZa wysokie ceny w punktach gastronomicznych.
  • ~Tatiana / 2022-06-06 14:22
    Ocena: 1.67 / 5
    Przypominam dyrektorowi Legendi (do celu przeszkolenia pracowników), że gałka, powtarzam GAŁKA lodów ma kształt zbliżony do kuli. Półkula to połowa tej gałki, tak więc prosimy o obniżenie o 50% ceny tej (pół) gałki
    WadyBrud, smród, zaniedbanie
  • ~Piotr / 2022-06-06 09:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak słów. Od wielu lat, wiernie wraz z rodziną, kupujemy bilet sezonowy i z przykrością piszę, że ten rok jest ostatnim rokiem. Tak zaniedbanego obiektu nie widziałem dawno. Te "atrakcje" to kupa złomu, niektórych śrub mocujących elementy nie ma, brudno, organizacyjne zero! Teren z ogromnym potencjałem, ale zarządzający do wymiany. Nie wierzcie z reklamy, czy to co się pisze na stronie internetowej - to wierutna bzdura. Z nowości zauważyłem krzesło (tak- krzesło!) na którym można dziecku zrobić zdjęcie :)))
    Osobną sprawą jest sporo napływającej chamoty. Ludzie czekają grzecznie z małymi dzieciaczkami w kolejce, a co niektórzy (na szczęście nieliczni) pchają się, bo żona kolejkę zajęła. Tragedia i wielki wstyd, no ale cóż, skoro kogoś granat od pługa oderwał...
    Kolejna sprawa- Fast PASS. Można go kupić wyłącznie na jeden dzień w cenie połowy normalnego biletu! Nie ma możliwości kupienia na cały sezon. To jakiś żart? Można go wykorzystać na 6-ciu atrakcjach (tylko!). Mało tego, regulamin, wg. mnie, zawiera niedozwolone zapisy- jeśli Legendia wyłączy jedną, cz też wszystkie atrakcje dostępne z biletem Fast PASS, to w razie jego kupienia i nie skorzystania, pieniążki nie zostaną zwrócone.
    No i najważniejsze - Na swój bilet sezonowy mogę wejść wyłącznie raz, a wyjść tylko na kilka minut! Zupełnie tego nie kumam- kupuję przecież bilet dzienny. Tu apel do dyrekcji- opanujcie się, albo zmieńcie zawód, bo nie wnosicie nic nowego.
    ZaletyŻadnych
    WadyWiele
  • ~Mick / 2022-06-05 17:21
    Ocena: 1.33 / 5
    Dramat, czekanie za czymkolwiek (jedzenie, karuzele) to jakaś paranoja. Organizacyjnie nie dojeżdżają...
  • ~Justyna / 2022-06-05 15:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Porażka jakaś jeśli nie zmienia zasad jazdy dzieci na karuzrlach wesołe miasteczko wkrótce będzie bankructwo więcej tu z dziećmi nie przyjade
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Energylandia Zator
Ocena: 4.28, ilość opinii: 2222
Mandoria Miasto Przygód
Ocena: 4.42, ilość opinii: 684
Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko
Ocena: 2.41, ilość opinii: 158
Magiczne Ogrody Janowiec
Ocena: 4.05, ilość opinii: 97
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4012
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3711
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3439
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2721