Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko opinie

Ocena na podstawie 67 opinii

2.71 / 5

  • Poziom cen
    2.25
  • Obsługa klienta
    2.88
  • Atrakcje
    3.14

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Filluś / 2021-08-16 04:23
    Ocena: 2.67 / 5
    Troche się najezdziliśmy po parkach rozrywki po całej europie i ten był najdroższy i najgorszy zaczne od początku 40 min stania w korku żeby wjechać na parking potem 1,5 h czekania w kolejce do kasy żeby zrealizować bon turystyczny. Cena biletu rodzinnego dla 4 os to ok 300 zł ale pani. W okienku informuje mnie ze na bon turystyczny mi go nie sprzeda tylko zwykle bilety koszt 540 zł w tym 10 zł bon na jedzenie. Atrakcje hmm jedne leprze drugie gorsze każdy znajdzie coś dla siebie choć zembem czasu nadszarpniete. Na jedzenie trzeba było czekać prawie godzine za mało pkt gastronomicznych na tyle ludzi. Jestem zawiedziiny
  • ~andzia / 2021-08-14 21:47
    Ocena: 2.67 / 5
    Obsługa padła przy realizacji bonów turystycznych otwarte dwa okienka czas oczekiwania to nawet 2 lub 3 godziny i przy okazji zamykali i otwierali okienka jak im się podobało. Dziewczynka zemdlała na moich i widzące panie w okienkach nie poprosiły nawet o pomoc lekarska. Tylko w samym terenie legendii z biletami w rekach mogliśmy się bawić .Jeżeli chodzi o ceny tragedia .
  • ~Mario / 2021-08-12 22:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Karuzele z lat 70 a ceny jak za nowe nie polecam a ceny jak w las Vegas
    ZaletyDługie kolejki
    WadyCeny jak w Legolandzie w Paryżu przepraszam dwa razy takie a atrakcje z lat 70
  • ~Kasia / 2021-08-09 12:51
    Ocena: 4.33 / 5
    Przeczytaliśmy wszystkie opinie... I powiem szczerze, że z duszą na ramieniu ruszyliśmy do legendii. Na wstępie miłe zaskoczenie,przemiły pan w informacji, który pomógł nam dokonać zakupu biletów online z czego wyniosło nas to mniej o około 80zl.Po przekroczeniu bramy rozpoczęła się wycieczka po atrakcjach. Najdłużej czekaliśmy do dwóch kolejek, ale było to może max 20mim(co prawda byliśmy w środę). Ku naszemu zdziwieniu nie czynne były dwie atrakcje. Reszta sprawna, działającą bez zarzutu. Osoby obsługujące przemiłe, dziękujemy, zapraszamy ponownie... W trakcie po obiekcie przechadzają się animatorki. Puszczają banki mydlane, zachacają do zabawy, pytają jak mija dzień, wręczają baloniki... Dla maluchów super! Teren duży, zielony, pięknie zagospodarowany. Można przysiąść, odpocząć. Spędziliśmy tam 7h. Zarówno 14 letni syn jak i 3 letnia córka znaleźli atrakcje dla siebie. Pozostaje kwestia jedzenia... Tak tu się zgodzę, ceny zawrotne. Buteleczka sprite 10 zł, zapiekanka 15 etc... Polecam zabrać swoje kanapki i koniecznie wózek jeśli jest się z takim maluchem. Podsumowując jesteśmy bardzo zadowoleni. Polecam
  • ~Ewela / 2021-08-08 16:06
    Ocena: 2.33 / 5
    Sobota 7.08.21 2.5godziny spędziliśmy w kolejce po bilety chcąc skorzystać z płatności bonem turystycznym.Bonem można zapłacić tylko za pakiet Legendia +park rozrywki w Inwałdzie,koszt 450zl dla rodziny 2+1.Nasza 6-latka zachwycona atrakcjami, spędziliśmy dzień bardzo przyjemnie.W toaletach brak mydła,papieru i ręczników papierowych.Jedzenie dostaliśmy zimne i bardzo niesmaczne w cenie mocno wygórowanej,w kawiarni również ceny kosmiczne.
    ZaletyCiekawe atrakcje,dużo zieleni
    WadyFatalna gastronomia w bardzo nieprzystępnych cenach,brak środków higieny w toaletach
  • ~Robert / 2021-08-07 13:14
    Ocena: 2.67 / 5
    Ceny w restauracji to jakieś szaleństwo. 3 niewielkie obiady, które jakością nie odbiegają od barów szybkiej obsługi - kosztowały 145zl.
    Ostatni raz byłem tutaj.
    WadyCeny
  • ~Kasia / 2021-08-03 11:34
    Ocena: 1.00 / 5
    1 kasa na bon turystyczny, 2 h stania w tygodniu, nie wiem iem co sie dzieje w weekend, katastrofa
  • ~Blazej / 2021-08-02 16:24
    Ocena: 3.33 / 5
    Bierzcie swoje kanapki.
    Jedzenie jest NIEJADALNE!!!
  • ~Tomcio mars / 2021-07-24 20:26
    Ocena: 2.00 / 5
    Poziom niektórych członków obslugi-DNO,przekleństwa w kierunku gości...zwłaszcza niejaką pani Halina...
    ZaletyMoże że 3 fajne atrakcje
    WadyObsluga
  • ~Mama / 2021-07-21 22:55
    Ocena: 3.67 / 5
    Ceny w gastronomi powalają!Atrakcje ok.Miła obsługa.
    ZaletyBlisko
    WadyZbyt wysokie ceny napoi i jedzenia.
  • ~Sebek / 2021-07-21 21:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Strach wsiąść na ich tzw. atrakcje. Skrzypi wszystko, ponadto pordzewiałe. Jedzenie nie specjalnie da się zjeść. Obsługa nie mila chyba są tam za karę. Absolutnie nie polecam. Ciekawe kiedy dojdzie do tragedii.
    ZaletyBrak
    WadyMnóstwo.
  • ~Katarzyna / 2021-07-17 14:56
    Ocena: 1.67 / 5
    Dramat! Miejsce stworzone dla dzieci w ogole nie przyjazne dzieciom! Jesli twoje dziecko chce zjesc frytki albo kluski to nie moze obsluga sprzedaje wylacznie zestawy. Mlode dziewczyny odpowiadaja do klientow ze jak ci nie pasuje to trudno. Nie polecam!
    ZaletyBrak
    WadyJedzenie
  • ~Beata / 2021-06-25 22:52
    Ocena: 5.00 / 5
    Kupiłam bilet sezonowy dla całej rodziny. Wszyscy jesteśmy wręcz zachwyceni. Było super. Wszędzie można wejść z dzieckiem (nie licząc "helikopera" do 150 cm )tak więc bilet dla osoby dorosłej nie przepada tak jak kiedyś. Bardzo miła obsługa. Dzień dobry i do widzenia mówią dosłownie wszyscy a i jeszcze dziękują za skorzystanie z danej atrakcji. Maskotki legendii przesłodkie, panie skrzaty tańczące z dziećmi super. W toaletach czysto. Co krok jest płyn do dezynfekcji. Jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni :) Przy wyjściu powiedziałam " do zobaczenia jutro " :)
    ZaletySuper atrakcje
    Wszędzie czysto i porządek
    Bardzo miła obsługa
    WadyBrak
  • ~Ja / 2021-06-20 22:47
    Ocena: 5.00 / 5
    Po przeczytaniu tutaj masy negatywnych opinii byliśmy nastawieni bardzo sceptycznie do tego miejsca. Postanowiliśmy jednak zaryzykować. I... Zaskoczyliśmy się bardzo pozytywnie! Obsługa miła, kolejek zero, do czołowych czyli Lech czy Dolina Jagi wchodzi się z marszu. Sporadycznie trzeba było postać, ale dosłownie chwilę..jesteśmy rodzina 2+2 i dla nas atrakcji na caly dzień. Dzieciaki znalazły mnóstwo atrakcji dla siebie, mnóstwo atrakcji wspólnych a i dla fanów adrenaliny coś się znajdzie. Lech wbija w fotel. Dla osób, które szukają rodzinnej rozrywki, bez kolejek, którzy nie są przesadnymi fanami rollercoasterow super miejsce. Bilety w przystępnej cenie. Za to w środku drożyzna.. Frytki prawie 12 zł wata cukrową podobnie, sorbety po 15.. Podstawowy napój 8zl. Na obiad poszliśmy do KFC ????
    Zalety-brak kolejek
    -rozsądna cena biletów
    -różnorodność atrakcji
    Wady-ceny za posiłki powalają, za to jakość nie.
  • ~Izabela / 2021-06-07 12:23
    Ocena: 2.33 / 5
    Masakra szkoda jechać tam po 40 minut stoj się w kolejce a przejażdżka trwa z parę minut jedzenie do bani i drogo nie polecam
  • ~Chorzowianin / 2021-01-05 15:57
    Ocena: 2.00 / 5
    Niestety wszystkie opinie są prawdziwe (za wyjątkiem samozachwytu) Legendia pobiera kasę za bilety sezonowe z których nie można korzystać. Linie lotnicze zwracają za niewykorzystany bilet, a oni nie. Mało kto wie, że jeśli kupicie bilet sezonowy, to przy pierwszym wejściu robiona jest Wasza fotka twarzy, która jest porównywana przy każdym wejściu z twarzą wchodzącej osoby i jeśli pomylicie kartę np. z żoną, to następuje jej blokada. Sprawa, z tego co słyszałem, została dawno zgłoszona o GIODO. Jest się czego bać, do ta firma to nie tylko Polska. Często widać dyrektora Legendii obsługującego klientów. Ciekawa jestem, czy ten pan ma badania Sanepidu. Atrakcje są REANIMOWANE. Często nie ma śrub np. na "Walczyku". Strach się bać. A Dragon Temple? słychać łomot jak oś ramienia z krzesełkami opada z powodu zużytego/uszkodzonego łożyska. Ciekaw jestem kiedy to runie. Ale jak mówi mój znajomy: "Jak ci się nie podoba to nie korzystaj"...i tak zrobię.
    ZaletyDuży teren do spacerów
    WadyCena za spacer to ponad 120 zł... dużo!
  • ~Agnieszka / 2020-08-31 10:18
    Ocena: 2.33 / 5
    Obsługa w trakcie awarii jednej z atrakcji bierna, po zatrzymaniu nikt nie zaoferował nam pomocy mimo, że jej potrzebowaliśmy (dziecko się porzygało, bo zamiast 3 minut łódka chodziła 7). I UWAGA : bez żadnych testów atrakcja znowu wpuszczała gości.
    Zaletycena
    Wadytragiczna obsługa
  • ~katrin / 2020-08-20 23:35
    Ocena: 2.33 / 5
    jestem rozczarowana po kilku latach odwiedziłam wesołe miasteczko cóż ceny z kosmosu 500 zl wejscie za 4 osoby cola 9 zl gdzie w sklepie mozna kupic za 3 zl kawa 12 zl nie.mowiac o porcji frytek z 4 szt nugetsow 37 zl a co wyboru karuzel brak slow samoloty karuzele sprzed 20 laty doslownie kilka nowych atrakcji za ta cene naprawde nie warto juz wiem ze nigdy juz nie odwiedze slynnej legendii
  • ~Romeo / 2020-08-06 22:07
    Ocena: 2.67 / 5
    Zabawa dla milionerów. I tyle. Atrakcje mało urozmaicone,część nieczynna.Ceny z kosmosu.Jeden dzień z rodziną 2 dorosłych + 2 dzieci parking,wstęp,obiad,napoje lody trochę przekąsek i macie 700 zł bez szaleństw. Salon gier extra płatny tak jakby 300 zł. wstępu było mało. Większośc dorosłych tylko spaceruje ale za wstęp 129 zł trzeba zabulić.Na każdym kroku czuć krojenie kasy.Ostatni raz.
    ZaletyDla małych dzieci nawet,nawet. Dla dorosłych kolejki górskie ok
    WadyKaruzele,karuzele,karuzele.
  • ~Haraszim / 2020-01-23 19:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Świetne miejsca w Chorzowie na miare wesołego miasteczka.
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Energylandia Zator
Ocena: 4.16, ilość opinii: 1539
Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko
Ocena: 2.71, ilość opinii: 67
Magiczne Ogrody Janowiec
Ocena: 3.37, ilość opinii: 30
Rabkoland
Ocena: 3.68, ilość opinii: 24
Miasteczko Twinpigs Żory
Ocena: 3.07, ilość opinii: 20
Mandoria Miasto Przygód
Ocena: 3.18, ilość opinii: 19
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.11, ilość opinii: 2655
VECTRA
Ocena: 1.69, ilość opinii: 2551
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2381
UPC Internet
Ocena: 1.92, ilość opinii: 2242
Play
Ocena: 1.42, ilość opinii: 1828
Orange
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1681