Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko opinie

Ocena na podstawie 158 opinii

2.41 / 5

  • Poziom cen
    1.98
  • Obsługa klienta
    2.63
  • Atrakcje
    2.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Mk / 2023-08-09 10:59
    Ocena: 4.00 / 5
    Jestem zachwycona zielenią , różnorodnością roślin i utrzymaniem, którego nie powstydziłby się Krew Gardens w Londynie. Trochę mało wesoło a zbyt strasznie z tą mroczna czy zbyt relaksacyjna muzyka i różnymi straszydła mi. Dolina Jagi najlepszą atrakcją. Bezpiecznie, przyjemnie się płynie, córka mogłaby powtarzać bez końca, ja też. Filiżanki małe i duże też super. Tym bardziej, gdy ktoś jak ja nie lubi się kręcić może samodzielnie regulować kierunek i niwelować za pomocą kółka.niestety cudem przeżyłam dwie karuzele podłogowe, bardzo szybkie. Brak poczucia zabezpieczenia, z pasami te przeciążenie nie byłyby tak straszne. Postuluje pasy na każdej szybkiej karuzeli, dzieci z racji małej wyobraźni na temat zagrożeń przeważnie się nie boją, ale dorośli, niektórzy, jak ja przechodzą horror. Pizza w lokalu najbliżej bramy wejściowej smaczna.Obsluga przeważnie uśmiechnięta.
    ZaletyPięknie utrzymana zieleń, miła, młoda obsługa
    WadyNiepewne zabezpieczenia, zbytnią prędkość karuzel obrotowych
  • ~Kasia / 2023-08-04 15:53
    Ocena: 2.33 / 5
    Wszystko zniszczone stare niedomyte. Drożyzna jak cholera.Zniszczony parking i chodniki
    ZaletyStaw
    WadyOszczednosci
  • ~Sylwia / 2023-08-01 08:27
    Ocena: 1.67 / 5
    Stare Wesołe Miasteczko miało swój klimat. Ludzie którzy obsługiwali maszyny byli wyluzowani, uśmiechnięci. Teraz te studenciaki tacy sztywni. Dziecku brakuje pół milimetra to już wielki strażnik maszyny nie wpuści. O jedzeniu nie będę się rozpisywać, drogo. I ta durnowata muzyka. Kiedyś leciały hity, człowiek się cieszył jakoś tak weselej było. Teraz jakaś piracka muzyka czy jezioro łabędzie idziesz żeby przejść to dookoła i jak najszybciej wyjść. Bo łeb rozp.... Od tej głośnej muzyki!! I jeszcze, gdzie krzywe lustra, gdzie strachy? Tyle maszyn stoi bez użytku. I z jakiej racji ja mam płacić 10zł za dziecko dwumiesięczne? Żenada. Niech właściciel przemyśli sprawę
    ZaletyŁadny staw
    WadyJak wyżej...
  • ~Sylwia / 2023-08-01 08:25
    Ocena: 1.67 / 5
    Stare Wesołe Miasteczko miało swój klimat. Ludzie którzy obsługiwali maszyny byli wyluzowani, uśmiechnięci. Teraz te studenciaki tacy sztywni. Dziecku brakuje pół kilometra to już wielki strażnik maszyny nie wpuści. O jedzeniu nie będę się rozpisywać, drogo. I ta durnowata muzyka. Kiedyś leciały hity, człowiek się cieszył jakoś tak weselnej było. Teraz jakaś piracka muzyka czy jezioro łabędzie idziesz żeby przejść to dookoła i jak najszybciej wyjść. Bo łeb rozp.... Od tej głośnej muzyki!! I jeszcze, gdzie krzywe lustra, gdzie strachy? Tyle maszyn stoi bez użytku. I z jakiej racji ja mam płacić 10zł za dziecko dwumiesięczne? Żenada. Niech właściciel przemysłu sprawę
    ZaletyŁadny staw
    WadyJak wyżej..
  • ~Sew / 2023-07-29 19:18
    Ocena: 2.33 / 5
    Nieporozumienie,mam bilet sezonowy, co chwilę coś nieczynne. Na kolejce z wagonikami jeżdzi 1 wagonik. Zielony rolercoster nieczynny. Ostatnio połowa atrakcji albo nieczynnych albo zepsutych...
    ZaletyPrzestrzeń
    WadyNiewykorzystany potencjał miejsca...
  • ~Małgosia / 2023-07-29 16:59
    Ocena: 4.67 / 5
    Na terenie parku bardzo mało ławek do siadania tym bardziej że trzeba czekać na dzieci które długo czekają w kolejkach na atrakcje. Wstawcie ławeczki w zacienione miejsca to będzie na prawdę super.
    WadyMało ławeczek do siadania
  • ~Xxx / 2023-07-24 13:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Żenada! Nigdy więcej tu nie przyjedziemy bo strata pieniędzy... Atrakcji pięć na krzyż, dziecko które ma poniżej 100 cm to nawet z opiekunem nie może skorzystać z większości atrakcji dla dzieci, dziecko 2,5 lat nie zostało wpuszczony nawet na mini dmuchance także zamiast fajnej zabawy jest płacz dziecka które nie wypuszczane jest na karuzele.
  • ~Kate / 2023-07-22 16:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo kiepsko. Część atrakcji nie działa. Jedzenie bardzo drogie i fatalnej jakości. W weekend kolejki,trzeba czekać. Czas oczekiwania na hot doga wynosił 30 min. Nie mozna wychodzić,żeby zjeść poza parkiem. Za taką cenę zdecydowanie nie warto!
  • ~Alan / 2023-06-29 13:38
    Ocena: 4.33 / 5
    Wczoraj w Legendii za Bilet grupowy dla dzieci zapłaciliśmy 60 zł od osoby (24 dzieci) opiekunowie wchodzą za darmo na każde 10 dzieci. Czyli u nas 2 opiekunów weszło za darmo. Każdy dodatkowy opiekun za 25 zł. Dla porównania w Energylandii za dzieci chciano od nas179 zł od osoby. Na każde 10 dzieci 1 opiekun za 1 zł, ale już każdy dodatkowy opiekun 179 zł. My mieliśmy 24 dzieci i 5 opiekunów . Zapłaciliśmy więc w Legendii za wszystko 1515 zł. Dla porównania w energylandii chciano od nas za tą samą grupę 4835 zł. To jest o 3320 zł więcej. Wczoraj w Legendii nie było żadnych kolejek. Dzieci wsiadały na atrakcje bez czekania
    Zaletyfajne, czyste miejsce tylko zjeżdżalnia nie czynna bo pada deszcz, a cale nie padał
    Wadyceny gastronomii kosmiczne np kawa 19,99 zł
  • ~Tomek / 2023-06-25 14:30
    Ocena: 1.33 / 5
    Szkoda czasu i pieniedzy.Urzadzenia przestarzałe,bardzo długo się czeka,obsłudze się nie spieszy.Ceny napojòw i jedzenia katastrofa.Woda 0.5 L 8.5zł,cola 13
    WadyCeny i atrakcje
  • ~Pauli / 2023-06-05 18:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Wiele atrakcji zlikwidowanych.Puste miejsca po tych maszynach co były.Wiele skrzypi i są poluzowane śrubki.zaczęłam zastanawiać się czy oby jest bezpieczeństwo.Przy wjeździe na parking była informacja ,że jak zakupie Bilet sezonowy parking jest bezpłatny, jak również zniżki.Śmiech na sali.To może być aktywowane ale 24 h po rejestracji.Tak samo jak zakupy na miejscu.24H po rejestracji 24 .
    ZaletyBrak
    WadyStare urządzenia, luźne śrubki, brak wielu atrakcji
  • ~Leksionka / 2023-05-30 11:54
    Ocena: 3.00 / 5
    Moja opinia dotyczy punktu gastronomicznego "Oberża Lecha".
    Restauracja dramatyczna. Potrawy niesmaczne, zimne, przesolone. Jak coś takiego można dać dzieciom?. Dobrze byłoby gdyby właściciel Legendii przyjrzał się temu obiektowi. To zaniża atrakcyjność całego obiektu rozrywki.
    Przy okazji, skoro dzieci powyżej lat 3 płacą tyle co starsze, a dostępność atrakcji ograniczona wzrostem. to może ceny biletów dla tych dzieci nieco obniżyć? 3-latek ma niewątpliwie niższy wzrost niż dziecko 6 letnie.
  • ~Ola / 2023-05-28 23:25
    Ocena: 1.67 / 5
    Odradzam wszystkim, którzy nie chcą się denerwować i stresować dzieci. Zarejestrowane w Gopass karty wiecznie nie działają! Nie ma innego sposobu wychodząc naprzeciw klientowi - na przykład przepuścić przez bramki na podstawie potwierdzenia mailowego zakupu. Dramat! Omijać z daleka!
  • ~Mały / 2023-05-28 22:07
    Ocena: 3.33 / 5
    Atrakcje jak to w wesołym miasteczku- coś dla starszych i coś dla młodszych.
    Będąc dzisiaj z dziećmi zauważyłem, że atrakcje stały się bardziej dostępne. Chodzi o to, że w zeszłym roku obsługa oprócz wzrostu dziecka, pytała również o wiek, więc córka (6 lat) nie ze wszystkiego mogła skorzystać- wzrost był, ale za mało lat. Dzisiaj ani razu nie padło pytanie o wiek i większość atrakcji została odwiedzona. Także to można zaliczyć na plus. Długie kolejki są denerwujące, ale świadczy to też o atrakcyjności tego miejsca.
    Niektóre karuzele są dotknięte pazurem czasu. Nie dziwne więc, że grono osób czuje zniechęcenie.
    Mimo to, mam bilet sezonowy i napewno skorzystam jeszcze nie raz.
    ZaletyNie spotkałem się z gburowatością obsługi. Teren czysty i zadbany.
    WadyParking dodatkowo płatny poza biletem sezonowym. Ceny w punktach gastronomicznych jak w pięciogwiazdkowej restauracji (najlepiej zabrać prowiant ze sobą). Oznaczenia punktów sanitarnych to tragedia.
  • ~Ms / 2023-04-25 08:34
    Ocena: 4.00 / 5
    W zakładce Legendii " dojazd i parking" parkingi dodatkowe nr2 i 3 darmowe. Przy parkingu nr 3 wielki baner, że dla klientów z biletem sezonowym parking darmowy. Jednak żeby na niego wjechać trzeba zapłacić 30 zł bo pan stwierdził, że jeszcze to nie obowiązuje. Reszta, poza cenami, ok. Czekamy aż reszta atrakcji będzie czynna.
    WadyParking
  • ~SYSIAX / 2023-04-15 13:52
    Ocena: 5.00 / 5
    Świetny park serdecznie polecam się tam wybrać atrakcje super ceny nawet w porządku w porównaniu z mandorią
    ZaletyNajlepsze wesołe miasteczko w jakim byłam
    WadyNIE MA !!!!
  • ~HONEYX / 2023-04-15 13:50
    Ocena: 4.00 / 5
    Spoko park tylko ceny i jeszcze raz ceny!! Ale ogólnie park bardzo fajny byłem w sobote było bardzo dużo ludzi więc polecam przyjeżdżać w tygodniu:)
    ZaletyFajne atrakcje obsługa nawet miła.
    WadyDuże ceny coca cola 12 zł kawałęk pizzy 18 zł przesada
  • ~Krystiano_80 / 2022-12-30 20:21
    Ocena: 1.33 / 5
    Ogród Świateł średni.Nie ma porównania do Europejskich miast a ceny wyższe niż na Zachodzie. Obsługa średnio miła. Brak zwrotu kaucji za kubki na kakao i kawę. Nie dotarło 2 dni po wizycie w ogrodzie z powrotem na kratę .30 zeta niby nic ale słabo. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadySame wady jak może być brak darmowego parkingu skoro tyle się płaci za bilety
  • ~Niezadowolony / 2022-11-12 14:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo słaba obsługa, panie pracują na atrakcjach za karę , robią wszystko żeby uprzykrzyć życie klientom . Nieprofesjonalne odzywki do klientów , kolejki wynikające z lenistwa i specjalne ociąganie się personelu - ich marzeniem jest wg mnie siedzieć i pobierać wynagrodzenie za nic. Ludzie z okolicznych miast wolą kupować wejściówki do parków w oddalonym ok 80km Krakowie niż dawać swoje pieniądze na tak marną jakość obsługi. Atrakcje w większości nieczynne, ich bezpieczeństwo w połączeniu z brakiem profesjonalizmu załogi budzi moje wątpliwości.
    Jedzenie drogie
    ZaletyBrak, ewentualnie ładne światełka, ale na rynku w Chorzowie tez za chwile będą ładne światełka
    WadyNiemiły personel pracujący z fochem na twarzy
    Kiepskie atrakcje
  • ~Karolinka / 2022-11-11 23:21
    Ocena: 5.00 / 5
    Jak na dzisiejsze ceny, polecam serdecznie, bardzo miła obsługa, widać że się starają. Wielki diabelski młyn (legendia flower) robi ogromne wrażenie, piękne widoki z góry, czasem wieje ale da się przeżyć przysłowiowe 3 kółka". Bardzo dobra pizzeria przy bramie głównej, zawsze bosko pachnie. Przy sobocie i w święta są dłuższe kolejki ale trzeba zdawać sobie z tego sprawę. Jak coś/ktoś się zgubi to następuje interwencja poszukiwawcza i w 99% udaje się odnaleźć zguby ;) Doceniamy to co mamy i nie narzekajmy tak jak Pan Piotr w poniższej opinii. Życie jest za krótkie żeby na wszystko narzekać. Pozdrawiam, klientka sezonowa. Buziaki ????
    ZaletyMiła obsługa,
    Smaczne jedzenie
    Fajne kolejki
    Przystojni operatorzy
    Piękne operatorki
    Team liderzy zawsze w pogotowiu
    Miły Pan Dyrektor
    Mam nadzieję że zrobi to dzień wszystkim pracownikom. ☺
    WadyBrak
    Buziaki
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Energylandia Zator
Ocena: 4.28, ilość opinii: 2222
Mandoria Miasto Przygód
Ocena: 4.42, ilość opinii: 684
Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko
Ocena: 2.41, ilość opinii: 158
Magiczne Ogrody Janowiec
Ocena: 4.05, ilość opinii: 97
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4012
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3711
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3439
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2721