Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netflix opinie

Ocena na podstawie 169 opinii

2.77 / 5

  • Oferta
    2.63
  • Cena/Jakość
    2.70
  • Obsługa klienta
    3.09

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~K / 2019-07-22 07:10
    Ocena: 4.00 / 5
    Największą siłą Netflixa jest oferta ich "Original Series". Niestety mają problem z utrzymaniem wysokiej jakości dla klientów, którym ciągle rośnie pozom wymagań.

    Serial "Dark" - pierwsza seria genialna, długo czekałem na drugą, ale się zawiodłem. Skończyłem chyba na trzecim odcinku i juz nie ciągnie mnie by oglądać dalej.

    "Dom z papieru" - pierwsza seria fajna i dynamiczna, druga strasznie powolna i rozciągnięta, trzeciej nie bardzo chce mi się zaczynać.
    ZaletySuper aplikacja
    Przystępna cena
    Łatwość rezygnacji
    WadyBrak dużego kina
    Nudzący się format seriali
    MiejscowośćKrakow
  • ~Feylya / 2019-07-21 12:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam
    Dzis zalozylam sobie konto ktore mialo byc za darmo wg wszystkich informacji i reklam przez pierwszy miesiac jednakze oplata zostala pobrana z konta. W takim razie dlaczego na pierwszej stronie netflix klamie i wprowadza blad ze pierwszy miesiac jest bezplatny i ze pieniadze zostana pobrane za 30dni skoro juz dzis mnie skasowali? Jestem uzytkownikiem hbogo i tam takich przekretwo nie robia. Dlaczego netfliz klamie przy zakladaniu konta ze pierwszy miesiac jest bezplatny??
  • ~Kamil / 2019-07-19 00:34
    Ocena: 1.67 / 5
    Zalecieli w bambuko serial dom z papieru miał być dostępny od 19.07 czekaliśmy z kolegami 00.01 dnia 19.07 brak sezonu 3 ,jest godzina 00.32 nadal brak , chcieliśmy sobie zrobić nocny maraton , niestety Netflix pracuje chyba od 9.00-14.00
    ZaletyBrak
    WadySpóźniają się
    MiejscowośćOpole
  • ~Kate / 2019-07-11 20:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, seriale, które powinny być dodawane co tydzień nie są dodawane co tydzień.
    Gorsze jest to, że gdy zaczęliśmy korzystać z Netflix oglądało się odcinek po odcinku, teraz co tydzień jest wręcz wyłudzeniem pieniędzy. Płaciło się za nielimitowane oglądanie a teraz? Wychodzi, że w miesiącu powinny być 4 odcinki, a tak nie jest.
    Zdzierają z nas pieniądze, powinni zmniejszyć opłaty w dodatku w każdy serialu musi i to musi się pojawić gej/lesbijka i wtrącają jakiś wątek o ich nieistotnych dla serialu i ogladacza problemach emocjonalnych
    ZaletyBrak reklam
    WadyWady opisane w opini
    MiejscowośćJelenia Góra
  • ~Dawid / 2019-07-09 17:15
    Ocena: 5.00 / 5
    Od kiedy zaczęliśmy korzystać z Netflixa doszliśmy do wniosku iż kablówka nie jest nam potrzeba. Każdy znajdzie tu coś dla siebie począwszy od dzieci kończąc na osobach starszych i to wszystko bez reklam w naprawę niewygórowanej cenie zdecydowanie polecam.
    ZaletyMateriały posegregowane tematycznie
    Brak reklam
    Filmy w jakości 4k
    MiejscowośćWłocławek
  • ~Kris / 2019-07-08 20:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Zero jakichkolwiek nowości. Od wielu miesięcy jedno i to samo szkoda pieniędzy.
    MiejscowośćBełchatów
  • ~antoniogramsci / 2019-07-08 17:04
    Ocena: 4.67 / 5
    Jeśli orientujesz się w kinematografii i masz dobry gust, na pewno znajdziesz dla siebie sporo, zwłaszcza seriali. Jeśli nie umiesz używać wyszukiwarki, nie wiesz, co warto obejrzeć i/lub jesteś tępy, czyli np. jesteś prawakiem, i oceniasz filmy tylko po tym, czy pasują do twojej chorej ideologii, zamiast brać pod uwagę ich poziom czysto artystyczny, to lepiej zrezygnuj z Netflixa (z drugiej strony prawactwo ogólnie jest na bakier z jakąkolwiek formą sztuki poza kibolskimi przyśpiewkami, więc czego ma szukac na stronie z filmami?). Może nie wspominałbym o prawakach, ale widzę tu kilka recenzji, które tępią Netflixa za rzekome lewactwo, stąd wniosek, że może warto jakoś skomentować tę ułomność umysłową. Jeśli chcecie "normalnych filmów o białych hetero ludziach", to TVP wam wystarczy, nie musicie udawać od razu fanów kina. Włączcie sobie "M jak miłość" i z głowy. Inteligentne kino i tak nie jest przecież dla prawicy.

    Przydałoby się na tej stronie więcej klasyków filmowych, jakichś filmów Kurosawy, Wellesa, Lyncha itp., ale rozumiem, że nie tak łatwo je dostać, zresztą nie oszukujmy się: kto chciał, ten już je widział, a normalny człowiek lubi jednak czasem być zaskakiwany i obejrzeć coś nowego, a nie w kółko katować "Ojca chrzestnego". Poza klasykami oferta jest niezła i nadal znajdziemy tu setki niezłych filmów i seriali, które starczą nam na kilka lat - o ile umiemy szukać. Jeśli ktoś pisze, że po miesiącu Netflixa nie ma już tutaj czego oglądać, to świadczy głównie o nim i jego znajomości kinematografii. Albo o guście. Chyba że ogląda 10 filmów dziennie. Ja oglądam jeden, albo dwa odcinki serialu, więc mnie starczy na lata.

    ZaletyOferta (dla widza, który orientuje się w kinematografii i serialach)
    WadyBrak filmowych klasyków, ale rozumiem, że często trudno dostać do nich prawa
    MiejscowośćŁódź
  • ~XxxMartixxxX / 2019-06-22 15:30
    Ocena: 5.00 / 5
    Cudo. Wsyztsko ładnie pięknie działa, bez żadnych zastrzeżeń.
    ZaletyZa dużo by pisać
    WadyBrak;)
  • ~Marek / 2019-06-21 10:08
    Ocena: 2.00 / 5
    Zrezygnowałem po okresie próbnym. Wartosciowe filmy można policzyć na palcach jednej ręki. Bardzo mała baza filmów, brak klasyki kina. Oryginalne produkcje Netflixa to w zdecydowanej wiekszości chłam nie nadający się do ogladania. Filmy przesycone ideologią neomarksistowską, obliczone na masową indoktrynację niedouczonego widza. Wszechobecna propaganda Gender, LGBT+ sprawia, że filmy stają sie nieogladalne. Przypomina to produkcje kina radzieckiego z czasów głębokiej komuny.
    ZaletyŁatwy i intuicyjny interfejs obsługi. Wysoka jakość obrazu idźwieku.
    WadyNachalna ideologia neomarksistowska, obecna w prawie każdej oryginalnej produkcji Netflixa.
    MiejscowośćBędzin
  • ~st77 / 2019-06-16 12:06
    Ocena: 5.00 / 5
    Super sprawa za niezłą kasę. Opinie tutejszych użytkowników to takie polandzkie narzekanie: a to, że nie po polsku (a przecież dzięki podtytułom można podszlifować język); a to, że mały wybór (każdy znajdzie coś dla siebie); a to, że kasa została pobrana mimo rezygnacji (ja miałem przerwy w oglądaniu i nie miałem problemu z pobraniem kasy z konta).Jakość oglądania jak najbardziej OK poprzez aplikację na urządzeniach Apple/
    Ot po prostu takie zaściankowe narzekanie.
    Ja polecam.
    ZaletyWbrew pozorom spora ilość tytułów, dobra jakość odtwarzania, podtytuły i oryginalna ścieżka dźwiękowa.
    WadyBrak.
    MiejscowośćKraków
  • ~alex / 2019-06-13 15:38
    Ocena: 3.67 / 5
    Największa słabość to za mało tytułów z polskim audio, czuje się z tym jak przysłowiowy "murzyn" w swoim kraju.. zwłaszcza jak widzę że audio niemieckie, angielskie a nawet rosyjskie jest.. to dyskryminacja
    Zaletyświetny antypiracki pomysł , spory wybór tytułów
    Wadyza mało tytułów i praktycznie brak polskiego audio do pozycji nie anglojęzycznych, napisy sa dla młodych, dla mnie niestety nie
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Lucyna / 2019-06-10 09:09
    Ocena: 2.33 / 5
    Serwis pobiera opłaty bez mojej zgody. Anulowalam czlonkowstwo po 2 miesiącach oglądania. Dwa dni przed nowym okresem rozlicz. została zabrania kasa. Zadzwoniłam i powiedziałam że nie chce już korzystać i dlaczego znów są zabrane pieniądze. W maju 2019 roku sprawdzałam swoje czlonkowstwo i cały czas bylo że jest anulowane A tu nagle 10 czerwca pokazuje się na koncie że sama prosiłam o wznowienie. Zwyczajnie mnie okradli.
    MiejscowośćKraków
  • ~R / 2019-06-09 08:03
    Ocena: 1.67 / 5
    Mam netflixa od miesiąca... Szkoda kasy...
    Bardzo mały wybór tytułów (podają kilka tysięcy ale doliczają do tego odcinki seriali).
    Wybór tytułów znacznie mniejszy niż w innych krajach.
    Filmy często "klatkują" w ostatnich minutach.
    Wyszukiwarka filmów beznadziejna (szukając np. Kill Bill dostajesz jako rezultat szukania Django).
    Netflix nie nadaje się dla kinomana. W netflix jest typowa papka. Ogląda się co jest albo nie ogląda wcale.
    Odradzam.
    ZaletyProsta obsługa (pismo obrazkowe).
    WadyBardzo mały wybór tytułów.
    Wybór tytułów mniejszy niż w innych krajach.
    Drogo. Cena wyższa niż w krajach, gdzie zarabia się 3 razy więcej.
    Słaba wyszukiwarka (ponieważ zwykle nie ma tego co się szuka, to wyszukiwarka podsuwa inne tytuły... luźno związane z szukanym tytułem).
    Filmy klatkują w ostatnich minutach odtwarzania.
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~Krystian / 2019-06-07 16:02
    Ocena: 2.33 / 5
    Jedyne co można dobrego powiedzieć, to jakość obrazu i dźwięku. Tu jednak też jest uzależnione. Jeśli chcesz wykorzystać jakość za którą płacisz, musisz używać bardzo złej przeglądarki jaką jest Edge. Najgorsze jest to, że informacji o tym nie ma podczas wykupowania abonamentu. Jest ukryta głęboko w centrum pomocy. Ogólnie oferta dostępnych filmów i seriali jest granicznie zła. Jest to takie śmietnisko pozycji, których nikt nie chce, albo są tak słabe, że za grosze licencje sprzedawane są wszystkim, którzy chcą. Do tego za dużo polityki SJW w produkcjach i działaniu. Cena za to z kosmosu!
    Zaletyszybka obsługa klienta?
    Wadyograniczanie jakości w zależności od przeglądarki,
    bardzo słaba biblioteka,
    treści przesiąknięte polityką SJW do granic propagandy,
    cena zbyt wysoka do jakości i ilości materiałów dostępnych na platformie
    MiejscowośćOlsztyn
  • ~TT / 2019-05-30 00:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje. Unikać. Robić screeny przy nadawaniu okresów próbnych. Pozdrawiam TT
  • ~Dominik / 2019-05-26 08:07
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM!!!filmy To jakaś pomyłka tani bubel.
    ZaletyBrak
    WadyFilmy TRAGEDIA ,NIE POLECAM NETFLIXA ,PLACI SIE ZA NUDE
    MiejscowośćPoznań
  • ~Dino / 2019-05-17 16:42
    Ocena: 1.33 / 5
    DNO na całej linii. Masz 30 dni darmowego abonamentu, ale przy rejestracji musisz podać dane swojej karty kredytowej. Przyjmują płatności tylko kartą. Dopóki nie podasz danych z karty debetowej lub kredytowej zapomnij o rezygnacji z usługi - na twoim koncie nie pojawi się link do rezygnacji z usługi a tylko poprzez ten link możesz zrezygnować. Utrudniony kontakt - przez email nic nie załatwisz a numer infolinii wskazuje, że dzwonimy do USA (prefiks 00), nie podano również ile taka rozmowa będzie cię kosztować. Standardy biznesowe rodem z USA, tam wolno na każdym kroku łupić jeleni (czytaj konsumentów). Przedstawicielstwo Netflix jest również w Holandii, kraju unijnym, ale nie można w ich ofercie doszukać się choćby cienia standardów unijnych w zakresie ochrony konsumentów i RODO. Z dyrektywą o społeczeństwie informatycznym są też na bakier. UOKiK u UKE powinny wziąć tę firmę pod lupę. Co do jakości technicznej filmów się nie wypowiem, bo nie doszedłem w rejestracji konta do etapu podania danych z karty kredytowej. Zapaliła mi się ogromna czerwona dioda w głowie przed tym etapem. Nie tylko nie polecam, ale stanowczo odradzam korzystanie z usług Netflix.
    Zaletynie widzę żadnej zalety
    Wady- cena
    - sposób płatności
    - kontakt z usługodawcą
    - warunki korzystania z usługi są na bakier z prawem Unii Europejskiej
    MiejscowośćKatowice
  • ~Maciek / 2019-05-03 19:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Obcinanie jakości filmów - bitrate - dla mnie to po prostu oszustwo. Oglada się artefakty kompresji.
    MiejscowośćKraków
  • ~Niunia / 2019-05-03 14:51
    Ocena: 2.67 / 5
    Włamali się na konto i je przejęli konto opłacone a nie można odzyskać .....nie polecam muszę czekać aż przywrócą a nikt mi nie zwróci za ten czas co nie oglądałam ????????????????????
    MiejscowośćPyskowice
  • ~Rooob / 2019-05-02 20:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Niewiarygodnie mało filmów. Reklamują się tysiącami tytułów, ale chyba doliczają odcinki seriali (zwykle marnych seriali).
    Jeśli wykupisz dostęp na miesiąc, to zapewne codziennie coś nowego znajdziesz... ale po miesiącu... nie ma co oglądać.
    W tej cenie powinno być 10 razy więcej tytułów.
    Jeśli szukasz kina ambitnego, to nawet nie próbuj tu wchodzić - niczego nie znajdziesz.
    Wyszukiwanie filmów? Masakra. Wpisujesz np. Jack Nicolson, a znajduje 6 filmów z J.N. i kilkanaście innych dla ściemy.
    ZaletyDostęp online (zaleta każdego VOD).
    Możliwość wyboru języka (audio i tekst).
    WadyCzęsto "przycina" filmy mimo szybkiego łącza.
    Niewiarygodnie mały wybór tytułów.
    Bardzo złe wyszukiwanie filmów.
    Wysoka cena.
    Ceny dla Polaków wyższe niż dla USA czy UK, a wybór filmów mniejszy.
    Zbiór przypadkowych filmów.
    Czasem ładuje film w niskiej rozdzielczości... i nic na to nie poradzisz.
    Brak katalogu filmów. Jest przeglądarka, która podsuwa te same tytuły w różnych kategoriach, żeby wydawało się, że jest duży wybór.
    MiejscowośćBydgoszcz
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

nc+
Ocena: 1.87, ilość opinii: 727
Cyfrowy Polsat (TV)
Ocena: 1.55, ilość opinii: 383
Netflix
Ocena: 2.77, ilość opinii: 169
Multimedia Polska (TV)
Ocena: 1.35, ilość opinii: 169
UPC (TV)
Ocena: 1.77, ilość opinii: 116
Netia (TV)
Ocena: 2.57, ilość opinii: 82
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 751
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 319
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 315
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 102