Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netflix opinie

Ocena na podstawie 164 opinii

2.78 / 5

  • Oferta
    2.65
  • Cena/Jakość
    2.70
  • Obsługa klienta
    3.08

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Sonder / 2019-10-07 00:44
    Ocena: 3.00 / 5
    Wszystko Fanie przejrzysty interfejs, szybkość dostępu ale brakuje np.: 9 sezonu TWD
    Zaletyintuicyjny interfejs, Jakoś filmów, łatwość dodawania do biblioteki i oceniania.
    WadyMały wybór, Drogo, przede wszystkim filmy które w oryginale mają polski dubbing tu nawet nie mają polskich napisów. np.: "Niezgodna", gdzie indziej można znaleźć wersje z lektorem czy jak ktoś woli z napisami a na netflix.com nie ma nawet napisów PL. Niestety tak jest z większością filmów.
    MiejscowośćGdańsk
  • ~lamsiu / 2019-10-01 17:11
    Ocena: 2.00 / 5
    Stare filmy dodawane bez lektora polskiego no porażka nie ma co włączyć chce oglądnąć już nawet jakiś starsze filmy ale się nie da
    ZaletyJakość
    WadyZwiedza się przy zalanczaniu jednocześnie na telefonie tego samego filmu
    MiejscowośćAlmacelles. Hiszpania
  • ~sebo / 2019-09-28 17:55
    Ocena: 1.67 / 5
    Ostatnio wrzucane tylko kiepskie filmy i seriale. Szczerze mówiąc po dwóch miesiącach nie ma już kompletnie czego oglądać, chyba że ktoś jest mało wymagający. Po za tym cena i oferta w stosunku do innych krajów to porażka.
  • ~Jacek / 2019-09-19 14:38
    Ocena: 1.00 / 5
    jestem oburzony netflix miał zostać aktywowany po zamontowaniu światłowodu a czekam już miesiąc i nie dostałem kodu na emaila >:(
    Miejscowośćkatowice
  • ~Vas / 2019-09-13 14:31
    Ocena: 1.67 / 5
    Serwis oferuje okruchy tego co jest wypuszczenie w innych krajach i regionach, w Polskim netflixie jesteśmy skazani na nudę, odgrzewanie staaaarych filmów jak w polskiej telewizji, nic ciekawego krótko mówiąc. Seriale z początku ciekawe okazują się nudne, od groma idiotycznych bajek.
    Najlepszym wyjściem jest przestać subskrybować, i wykupić inne platformy które oferują o wiele więcej.
    ZaletyJakość
    WadyBiedne aktualizacje, seriale z kilkoma sezonami na świecie w Polskim serwisie ukazują się tylko pojedyczne sezony - resztę doogladac ttrzeba w sieci, lektor i dubbing w większości filmach jest tragiczny - zero ekspresji i wyrażania emocji przy tłumaczeniu, syf taki jak Polska telewizja.
    MiejscowośćWOODSTOCK
  • ~BARTŁOMIEJ / 2019-09-09 14:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Cześć
    Poszukuje kogoś kto chce podzielić się kontem
    Wiem że istnieje coś takiego jak współdziele konto i mniej się płaci dzięki temu
    MiejscowośćBłonie
  • ~arrhythmia / 2019-09-05 23:47
    Ocena: 4.33 / 5
    Netflix jest okei, płacimy za niego mniej niż za cyfrowy polsat, mimo ze odrobina mniej seriali. Brat za to przestał oglądać durne programy na youtubie. Niektóre seriale są dość nudne, ale jak się dobrze poszuka łatwo znaleźć coś ciekawego.
    Aplikacja na telefonie czy laptopie działa bez zarzutów. Przydatna funkcja na laptopie jest możliwość zmniejszenia programu i wyświetlania filmu w rogu ekranu.
    ZaletyWygodne aplikację, dużo bajek dla dzieci, różnorodność seriali.
    Pobieranie oplaty bezpośrednio z konta
    WadySzwankuje w aplikacji na telewizorze, dopłacanie za dokupienie 2 ekranów. (Limit powinien byc do 3 przynajmniej)
    MiejscowośćŁambinowice
  • ~Kinomaniak / 2019-08-29 11:51
    Ocena: 4.00 / 5
    Jakiś rok temu "próbny"jak był wykorzystałem później pauza...,niedawno znów reaktywował em.Dodane nowości z Dubbing/Lektor/Napisy...Co do Likwidacji okresu próbnego to jak najbardziej na Plus!(Nie Szkoda mi Cvaniactwa po prostu)Netfixie chyba też...A to że jacyś tam "obrońcy życia"odchodzą...cóż ich wybór,przychodzą nowi bardzie Wyedukowani na Światopogląd,Nie na Rydzyka...,Netflix to Targetowany na Seriale,Filmy to jako Bonus (choć też są bardzo dobre ARQ,Geostorm i wiele innych)Do Filmów to Rakuten TV/Chili/Google Filmy....Nie dość,że "Dali Spróbować"...to jeszcze Źle..(zdjęcie blokady regionalnej i oczywiste słabszy katalog względem USA),ale i tak nie jest Źle.Obsługa klienta nie wiem bo nie miałem przyjemności.. jak to się zmieni to ocenię????Pozdrawiam
    ZaletyAplikacja na Androida Genialna,algorytmy bardzo trafnie dobierają tytuły
    WadyNo poza "Katalogiem"względem USA innych Nie znalazłem????
    MiejscowośćPolska
  • ~J / 2019-08-28 20:14
    Ocena: 2.00 / 5
    Bardzo mało dodawanych filmów w Polsce, jak ktoś zaczyna przygodę dopiero z netflixem to ma co oglądać lecz do czasu.
    ZaletyJakość filmów
    WadyFilmy w Polsce dodawane za żadko, bajki dla dzieci te same od ponad pół roku
  • ~Zofia / 2019-08-20 14:09
    Ocena: 1.33 / 5
    Netflix w Polsce to wykastrowana wersja serwisu np. z Niemiec. Filmy- odgrzewane kotlety , seriale coraz nudniejsze. Szkoda pieniędzy i dlatego zrezygnowałem po trzech latach......
    ZaletyForma graficzna
    WadyCena, oferta.....
    MiejscowośćWrocław
  • ~Agnieszka / 2019-08-15 22:08
    Ocena: 1.67 / 5
    Prawie wszystkie filmy są bez lektora polskiego ( nawet bajki dla dzieci). Jest beznadziejny spis treści, non stop wyskakują te same filmy. Filmy są źle pogrupowane tematycznie. Na początku bardzo mi się on podobał, ale teraz to już nawet nie mam co oglądać, bo albo filmy są z napisami albo już je oglądałam
    ZaletyNic! Niby jest dużo filmów Ale non stop wyskakują te same ...
    WadyFilmy z napisami ( bram lektora polskiego )
  • ~Pzet / 2019-08-11 11:36
    Ocena: 2.00 / 5
    Używałem od samego początku obecności tej usługi w Polsce, czyli od mniej więcej lutego/marca 2016 roku (po zwolnieniu blokady regionalnej - usługa jeszcze w jęz. angielskim). Od 2 lat najwyższy pakiet UHD opłacalny samodzielnie - do maja 2019. Mam więc podstawy sądzić , że znam ten serwis i to dość dobrze. Seriale z początku dobre, interesujące i wciągające w miarę upływu czasu stały się nudne. Wszystkie zrealizowane wg. tej samej "normy jakościowej" Netflix, z fabuła rozwleczoną do granic możliwości. Kontrakt na 10 odcinków - będzie 10 odcinków - nieważne jak aby tylko spełnić warunki kontraktu. W efekcie seriale Netflixa w chwili obecnej są przepełnione i to z nadmiarze sztucznymi problemami emocjonalnymi psującymi to co wypracowali scenarzyści. Bo mam wrażenie, że scenariusze są dobre - tylko ich przeniesienie na ekran jest wielkim problemem w firmie w której rządzą księgowi. A jak tych emocjonalnych wstawek jest za mało na tych 10 przysłowiowych odcinków z kntraktu to obserwujemy wędrówki aktorów w tą i z powrotem po np. przedpokoju - tak bez celu aby tylko dodać te kilkadziesiąt sekund (jeden z odcinków Punishera sez. 2). Częsta przypadłość to całkiem dobre a nawet świetne pierwsze odcinki serialu. Dziwiło mnie to, bo jak można tak dokumentnie zepsuć coś co się tak dobrze zapowiadało do momentu aż ktoś decyzyjny bodajże z ABC nie zdradził jak Netflix ocenia oglądalność seriali - wystarczy obejrzane 70% pierwszego odcinka i Netflix zalicza cały sezon. Nic dziwnego, że oglądalność Netflixa jest taka wysoka. Filmy - to porażka na całego - owszem da się obejrzeć stare dobre tytuły sprzed lat ale nowości a szczególnie te firmowane jako Netflix Oryginals to prawdziwe gnioty. Usługa niewarta tej ceny, dziwne podejście do klientów w naszym kraju, brak wartościowych nowości (więcej: wszystko co nowe jest coraz gorsze) - starczy. Przestałem płacić. Zapłacę jeszcze raz za Wiedźmina - choć obawiam się, ze Netflix zrobi z niego samotnego, emocjonalnie rozchwianego herosa o poglądach zgodnych z obecną modą tolerancji wszystkich i wszystkiego.
    ZaletyObecnie brak - może jakość, choć UHD z HDR z bitrate 15 Mb/s - to śmiech na sali
    WadyWszechobecna nuda w nowych serialach, wydłużanie fabuły do nieskończoności
    MiejscowośćLublin
  • ~blabla / 2019-08-03 08:59
    Ocena: 2.00 / 5
    Ogólnie dobry pomysł, który jest w Polsce słabo zrealizowany. Cena nie jest do końca na Polskie realia. Jest drożej niż w USA czy UK, a produkcji mamy wyraźnie dużo mniej. Jak poczytamy w porównywarkach, to na świecie jesteśmy wsród najdroższych krajów w kategorii cena za 1 produkt (film, serial, show).
    Netflix mógł scenę streamingów w Polsce pozamiatać ale mają jakąś taką "na Janusza" politykę, jakbyśmy nie byli w Europie w 21 wieku.
    Zrezygnowali z miesiąca darmowego dla nowych użytkowników bo "Polak oszust". Ja bym się chętnie podłączył na amerykańskiego N za 8,99 USD za miesiąc z dostępem do dwukrotnie wyższej ilości filmów. Free trial to jest coś, co ma zachęcić do oglądania i wartości cena/jakość. Jesteśmy chyba jedynym rynkiem, gdzie mówi się konsumentowi: "nie chcesz, bo jesteś debil", a nie "zobaczmy jak zwiększyć wartość dla konsumenta, żeby mu się nie opłacało rezygnować". Mnie na N stać, ale zwyczajnie uważam, że oferta nie jest wystarczająco dobra.
    Jakość filmów jest dobra, a wręcz bardzo dobra. Aplikacja bardzo fajna, sprawna. Ogólne wrażenia z użytkowania dobre, ale zrezygnowałem.
    Zaletyjakość filmów
    płynność działania aplikacji
    design
    Wadywysoka cena
    parametr cena/jakość
    czuję się urażony polską "odmianą" netflixa
    MiejscowośćWarszawa
  • ~TM / 2019-08-02 23:23
    Ocena: 3.00 / 5
    Obecnie nie korzystam, byłem subskrybentem rok temu.

    We wtorek otrzymałem na e-mail ofertę na 30-dniow darmowy okres próbny. Po tym jak się zalogowałem i potwierdziłem dane do płatności .... moja karta została obciążona natychmiast.

    Kontakt z Obsługą klienta tylko pogorszył moje złe wrażenie Okazało się ze dla Polski nie ma obecnie takiej oferty... tylko dlaczego w takim razie dostałem taką propozycję?!?.

    Jedynym wyjściem było anulowanie subskrypcji i zwrot należności.
    WadyFatalna obsługa klienta
  • ~marsupial / 2019-07-31 15:04
    Ocena: 2.33 / 5
    Przereklamowane i drogie. Marny wybór filmów i seriali. To jest oferta dla osoby,która w życiu nic nie obejrzała. Ja wyrzuciłam pieniądae w błoto. Allikacja też jest denna -cały czas pokazuje w ofercie filmy ocenione.
    Zaletybezstresowa obsługa klienta
    Wadysłaba jakość, marny wybór, błędy w aplikacji
    Miejscowośćgdynia
  • ~K / 2019-07-22 07:10
    Ocena: 4.00 / 5
    Największą siłą Netflixa jest oferta ich "Original Series". Niestety mają problem z utrzymaniem wysokiej jakości dla klientów, którym ciągle rośnie pozom wymagań.

    Serial "Dark" - pierwsza seria genialna, długo czekałem na drugą, ale się zawiodłem. Skończyłem chyba na trzecim odcinku i juz nie ciągnie mnie by oglądać dalej.

    "Dom z papieru" - pierwsza seria fajna i dynamiczna, druga strasznie powolna i rozciągnięta, trzeciej nie bardzo chce mi się zaczynać.
    ZaletySuper aplikacja
    Przystępna cena
    Łatwość rezygnacji
    WadyBrak dużego kina
    Nudzący się format seriali
    MiejscowośćKrakow
  • ~Feylya / 2019-07-21 12:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam
    Dzis zalozylam sobie konto ktore mialo byc za darmo wg wszystkich informacji i reklam przez pierwszy miesiac jednakze oplata zostala pobrana z konta. W takim razie dlaczego na pierwszej stronie netflix klamie i wprowadza blad ze pierwszy miesiac jest bezplatny i ze pieniadze zostana pobrane za 30dni skoro juz dzis mnie skasowali? Jestem uzytkownikiem hbogo i tam takich przekretwo nie robia. Dlaczego netfliz klamie przy zakladaniu konta ze pierwszy miesiac jest bezplatny??
  • ~Kamil / 2019-07-19 00:34
    Ocena: 1.67 / 5
    Zalecieli w bambuko serial dom z papieru miał być dostępny od 19.07 czekaliśmy z kolegami 00.01 dnia 19.07 brak sezonu 3 ,jest godzina 00.32 nadal brak , chcieliśmy sobie zrobić nocny maraton , niestety Netflix pracuje chyba od 9.00-14.00
    ZaletyBrak
    WadySpóźniają się
    MiejscowośćOpole
  • ~Kate / 2019-07-11 20:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, seriale, które powinny być dodawane co tydzień nie są dodawane co tydzień.
    Gorsze jest to, że gdy zaczęliśmy korzystać z Netflix oglądało się odcinek po odcinku, teraz co tydzień jest wręcz wyłudzeniem pieniędzy. Płaciło się za nielimitowane oglądanie a teraz? Wychodzi, że w miesiącu powinny być 4 odcinki, a tak nie jest.
    Zdzierają z nas pieniądze, powinni zmniejszyć opłaty w dodatku w każdy serialu musi i to musi się pojawić gej/lesbijka i wtrącają jakiś wątek o ich nieistotnych dla serialu i ogladacza problemach emocjonalnych
    ZaletyBrak reklam
    WadyWady opisane w opini
    MiejscowośćJelenia Góra
  • ~Dawid / 2019-07-09 17:15
    Ocena: 5.00 / 5
    Od kiedy zaczęliśmy korzystać z Netflixa doszliśmy do wniosku iż kablówka nie jest nam potrzeba. Każdy znajdzie tu coś dla siebie począwszy od dzieci kończąc na osobach starszych i to wszystko bez reklam w naprawę niewygórowanej cenie zdecydowanie polecam.
    ZaletyMateriały posegregowane tematycznie
    Brak reklam
    Filmy w jakości 4k
    MiejscowośćWłocławek
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

nc+
Ocena: 1.88, ilość opinii: 725
Cyfrowy Polsat (TV)
Ocena: 1.54, ilość opinii: 382
Multimedia Polska (TV)
Ocena: 1.35, ilość opinii: 167
Netflix
Ocena: 2.78, ilość opinii: 164
UPC (TV)
Ocena: 1.77, ilość opinii: 116
Netia (TV)
Ocena: 2.57, ilość opinii: 82
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 748
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 317
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 308
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.58, ilość opinii: 101