Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

tooway.pl opinie

Ocena na podstawie 65 opinii

2.61 / 5

  • Niezawodność
    2.63
  • Obsługa klienta
    2.51
  • Cena
    2.62
  • Parametry
    2.92

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~mała mi / 2016-06-05 20:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma StarDSL sp.z o.o. z siedzibą w Regułach - nie ma pewności, czy w ogóle istnieje na terenie Polski. Próba dodzwonienia się na infolinię pozostaje bezskuteczna - miesiącami wisisz na telefonie i odsłuchujesz zapowiedź jak dla nich ważny jest kontakt z Tobą, ale nikt nie podnosi słuchawki. Jeśli będziesz szczęściarzem zgłosi się pracownik firmy w Hamburgu, który nie włada językiem polskim! Na maile odpowiadają z miesięcznym opóźnieniem. Cena jest za wysoka i niekorzystna w porównaniu do konkurencji w tym segmencie, z uwagi na utrudniony kontakt nie możesz renegocjować warunków umowy. Sprzęt abonencki jest własnością firmy, w przypadku awarii nie masz możliwości kontaktu z pomocą techniczną, ale zgodnie z regulaminem i zawartą umową wciąż za niego odpowiadasz. Ponadto nie masz możliwości sprawdzenia stanu wykorzystanego limitu, ani ewentualnego dokupienia kolejnych GB. REGULARNIE 1. KAŻDEGO MIESIĄCA PRZYSYŁAJĄ FAKTURĘ! I TYLE MAM KONTAKTU Z TYM PODMIOTEM!!! NIE POLECAM WSPÓŁPRACY ZE StarDSL sp.z o.o. z siedzibą w Regułach.
    Zaletyinternet faktycznie dociera wszędzie i świetnie działa, ale za dużo wad w tej współpracy
    Wadybrak obsługi klienta niemożność prawidłowego wykonania umowy po stronie StarDSL sp.z o.o.
    korzystam od 2012r. i już kończę z nimi przygodę
  • ~basia / 2016-05-09 12:22
    Ocena: 1.25 / 5
    Uwaga na StarDSL ! Kontakt z tą firmą jest praktycznie niemożliwy. Nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na maile. Pracownicy z hotline oszukują klientów. Uzyskanie pomocy jest niemal niemożliwe. Przestrzegam. Nie polecam.
  • ~Zzz / 2016-05-07 14:02
    Ocena: 4.25 / 5
    Mam internet Tooway od Kempa Invest z Warszawy. Mieszkam tylko 20km od centrum ale LTE dziala slabiutko a innych operatorow brak. Jakies lokalne WiFi wyciaga 2Megabity. Polecam
    ZaletyZwykle 16-18Megabitow na sek. Skype i YT hula super Internet zawsze jest 25Gb wystarcza dla calej rodziny ale musimy sie pilnowac - sciaganie i wysylanie duzych plikow tylko w nocy gdy nie liczy sie
    WadyBrak
    1 rok
  • ~klient / 2016-03-21 21:55
    Ocena: 4.00 / 5
    Odradzam firmę europasat czy jakoś tak. zapłaciłem zaliczke a miesiąc czekałem aż antene doslą. kontakt amatorski nikt nic nie wie. do tego siedza w angli bo i paczka z tamtąd. od razu im oddałem bo jak potem ma być taki kontakt to ja dziękuje. Wziąłem od polskiego dostawcy z warszwy. instalacja dwa dni po zamowieniu. tanio solidnie. radze zastanowic sie nie tylko nad cena ale i nad kontaktem z klientem
    Zaletyniezawodność i działa w małej wiosce
    Wadydystrybutorzy zagraniczni psują markę
  • ~Kacper / 2016-03-10 13:07
    Ocena: 1.50 / 5
    Uwaga na StarDSL ! Kontakt z tą firmą jest praktycznie niemożliwy. Nie odbierają telefonów, nie odpowiadają na maile. Pracownicy z hotline oszukują klientów, wmawiając że problemy leżą po ich stronie. Uzyskanie pomocy jest niemal niemożliwe. Przestrzegam. Nie polecam.
    ZaletyDostępność internetu
    WadyFirma StarDSL - brak kontaktu i pomocy
  • ~Internauta / 2016-03-06 22:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Gościu od internet bla bla bla .com.pl - długo jeszcze będziesz tu siał amatorską propagandę reklamując swój własny produkt udając klienta? Chcę się czegoś dowiedzieć o usłudze a ty spamujesz próbując oszukać ludzi, i to w głupkowaty sposób. Ludzie, nie bierzcie pod uwagę opinii gdzie jest podany link do strony internetowej - to jest strona producenta, tzw. tematyczne zaplecze pozycjonerskie, czyli naciąganie!
  • ~Zbyszek / 2016-02-23 21:37
    Ocena: 5.00 / 5
    Mieszkam w lesie pod Zgierzem. Nie wierzyłem w satelitarny internet bo wszyscy operatorzy tylko obiecywali a internetu nie miałem. Przekonał mnie pracownik z firmy z Łodzi. Przyjechał postawił antene na ziemi, włączył i pokazał że 20 Mb to żadne problem.
    Od razu zamówiłem :)
    Polecam w takich miejscach jak moje. niedostępne, z dala od lte.
    Niektórzy marudza na cene. niech cofną sie 10-15 lat i zobaczą co mieli (jeśli mieli) za 100 zł a ile zarabiali.
    Zaletydziała w lesie, działa jak śnieg, deszcz.
    Wadybrak
    internetsatelitarny.com.pl, 180 zł/m, z Łodzi.
  • ~Ola / 2016-02-19 09:02
    Ocena: 5.00 / 5
    Należę do osób które są zadowolone z internetu satelitarnego. Mieszkam pod Płockiem, zasięg lte nie dochodzi.
    Internet sat mam ponad 2 lata i nigdy nie mieliśmy problemów z działaniem. nawet jak śnieg czy deszcz prędkość ta sama.
    ja polecam firmę z Łodzi, Abrocom internetsatelitarny.com.pl. Chyba jedyna firma normalna bo reszta to czekanie tygodniami na zestaw, wczesniej przedpłata. Normalnie chore to. A tu dzwonie i za dwa dni przyjeżdza człowiek i po 3 godzinach mam Internet :)
    Zaletysame plusy
    Wadybrak
    abonament 159 zł, od 2 lat, www.internetsatelitarny.com.pl
  • ~Kasia / 2015-10-24 18:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Sama usluga jest ok . Natomiast operatorzy nie Przestrzegam przed firmą STAR DSL Reguły pod Warszawa. Firma od sierpnia zaprzestała swiadczenia usług . Nie odpowiadaja na meile , nie ma mozliwosci dodzwonienia sie na infolinie .Mimo braku swiadczonych usług wystawiaja faktury i przysyłają ponaglenia
    WadyNiesolidni operatorzy internetu
    3
  • ~Małgorzata / 2015-10-19 17:10
    Ocena: 3.50 / 5
    Sama usługa Tooway jest bardzo OK, byłam bardzo zadowolna z prędkości, ale trzeba bardzo uważać na firmę, od której bierze się sprzęt. Unikajcie za wszelką cenę firmy STAR DSL z Reguł pod Warszawą. Firma nie odbiera telefonów, nie udziela jakiegokolwiek wsparcia technicznego, w biurze siedzi jedynie księgowa, która nie ma o niczym pojęcia. Jak bedziecie mieli jakies kłopty z ustawieniem tarczy czy czymkolwiek - jesteście ugotowani. Ja od 2 miesięcy nie mogę sie do nich dodzwonić, to jakiś absurd.
    Zaletyprędkośc, łatwosc instalacji, niezawodnosc
    Wadybeznadziejny polski dystrybutor Star Dsl
    ponad 2 lata
  • ~Kiki / 2015-08-17 22:57
    Ocena: 1.00 / 5
    oczywiście też mieszkam w głuszy i żaden internet nie dawał rady. Spróbowałam Tooway, na początku wg kalkulatora na stronie powinno wystarczyć pakiet 8 , wystarczył na 2 tyg, ale tu muszę przyznać, że smigało wszystko, każda strona w sekundzie się otwierała, poczta w sekundzie, o to mi chodziło. Niestety po 2 tyg przestało cokolwiek otwierać, napisałam, zwiększyłam nie na 16 a na 32 żeby już na pewno wystarczyło. I to chyba był mój błąd... Nigdy więcej już nie było jak pierwsze 2 tyg, średnio 3-4 razy dziennie muszę resetować router, bo wszystkie lampki stoją w miejscu, strony się nie otwierają, wyskakuje komunikat: serwer DNS nie odpowiada... Nie tego spodziewałam się za 220 zł miesięcznie... To samo miałam za 69 zł miesięcznie w T- Mobile....
    Zaletyczasami działa ok
    Wadyczęsto się zawiesza, cena nieadekwatna do jakości
    3 miesiące, miesięczny koszt 220 zł
  • ~Krzysztof - Podkarpacie / 2015-07-02 11:08
    Ocena: 2.50 / 5
    1. Pingi są bardzo wysokie i zmienne.
    2. Przepływność danych zmienna i często uniemożliwia rozmowy przez internet.
    3. Limity i ceny uzasadnia jedynie pazerność całej maszyny wyzyskiwaczy, która stoi w Polsce za internetem satelitarnym, bo nie sama technologia.
    4. Biznesem tym w Polsce kręcą głównie panowie, którzy znaleźli dodatkowe źródełko pieniędzy.
    ZaletyDostępność do internetu wszędzie, gdzie da się stabilnie zainstalować antenę satelitarną.
    WadyBardzo wysokie ceny, których nie uzasadnia technologia.
    Produkt testowałem pół roku. Nie kupiłem go, bo uważam to za ogromne oszustwo.
  • ~Artur / 2015-04-14 14:57
    Ocena: 4.75 / 5
    Mieszkam w Bieszczdach w Komańczy i tu zawsze był tragedia z internetem. Na tooway napodkalem z reklamy w necie. Zainstalowali na drugi dzień, co mnie zadziwiło, gdyż na sprawdzenie z tepsy jechali z tydzień. Prędkość super, pingi niestety wysokie ale do przełknięcia. Miałem pakiet 8 ale przeszedłem na 25. jak nie ogladam filmów to nie wykorzystuje. Nie po to mieszkam w dziczy by siedzieć przed tv.
    Zauważyłem że piszą kto dostarczał, wiec mi założyła firma abrocom z łodzi. Naprawde byłem pod wrażeniem jak koleś powiedział że bedzie na drugi dzień.
    Polecam!
    Zaletycena
    Wadyping
    5 miesięcy
  • ~Michał / 2015-01-10 12:12
    Ocena: 4.75 / 5
    Czytam te opinie i ocenianie usługi na NIE po waszych opisach mnie dziwi. Skoro nie ma innej alternatywy to tooway jest super. Limity, no właśnie te limity! Jakbyście nie ściagali nielegalnych plików i nie siedzieli na YT czy innych filmach CDA itd to i 8 gb wystarczy na poczte czy na strony.
    Ja mam 25 limitu, starcza z zapasem. Firma abrocom z łodzi jak pamiętam. Instalację zrobiłem samemu bo nie trudne jak sie ma pojęcie techniczne :)
    Faktury są na czas drogą mailową. Nigdy nie mialem problemu z kontaktem telefonicznym. Ten brak kontaktu to może wina jednego z dystrybutorów lub innych firm co są tylko posrednikami i jak kase wezmą to potem cisza ?
    Ja polecam dla tych co mieszkają na odludziu i nie mają innej alternatywy łącza ze światem. Czasem to odludzie jest niezależne od nas ale w durzej mierze sami budujemu domy w takich miejscach wiec jeśli stać nas na chałupe za 300 tysia to nie marudzić na internet za 200 zł :) za prąd płacicie kilkakrotnie więcej.
    Wiem co mówię bo znam takie typy.
    Zaletyzasięg, prędkość,
    Wadylimit ale do przeżycia
    8 miesięcy
  • ~Ktos Fajny / 2014-12-24 01:36
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam tego neta od roku ... krotko mowiac jedno wielkie gowno !!!! limit nie przychodzi na czas ... i jeszcze te Jeb... rachunki za 16 gb limitu 160 pln oni sa kur... chorzy chyba ze takie faktury wystawiaja ... co chwile rozlacza jakies bledy .. A najlpesze co moze byc w 2 dni limit przekroczony niby zostaje sciagniete 18 gb w 48 godzin .. Zaprawiacze ... Fakt jak jest limit dziala dobrze pingi duze ale to radiowka nie ma co sie dziwic ... ALE NIE POLECAM TEGO GOWNA NIKOMU ... Pzdr
    ZaletyNIE MA ZADNYCH
    WadyBARDZO DUZO
    ROK
  • ~Marcin marcin / 2014-10-15 15:28
    Ocena: 4.00 / 5
    Mam Tooway od 4 mcy. Zanim go założyłem przeszedlem drogę przez mękę. Wszyscy obiecywali , że będzie działać. Radiowo dzialalo tylko w nocy lub rano. W piątki nie było szans aby coś obejrzeć. Komórkowy LTE niestety mimo zapewnień nie działał brak zasięgu. Do tooway podchodziłem rownie sceptyczni. Co się okazało działa bez problemów. na poczatek miałem pakiet 10 ale limitu bylo malo. teraz przeszedłem na 25 i nielimitowane noce. Chodzi szybko i bez problemowo. Fajne są te nocki BEZ limitu przy takiej predkosci mozna duzo ściągnąc.Internet zakładala firma AVC (montaż 190zł ) dodatkowo mam od nich telefon. polecam
    Zaletypredkość, bezawaryjnośc
    Wadypingi, cena
    4 mikesiące 199 abonament
  • ~Michał / 2014-09-09 15:13
    Jak czytam opinie że 25 GB za malo to widać że koleś tylko sciąga z sieci lub korzysta z netu jako TV. Tooway to suer rozwiązanie w miejscach niedostępnych, ja mieszkam na mazurach nad jeziorkiem i od kilku miesiecy MAM internet. Działa rewelacyjnie, szybko, a wysoki ping da sie przezyć. NIe wiem gdzie koega musiał kupować zestaw za 1,5 tysia bo albo go ktoś wycyckał albo ściemnia z opinią :)
    ZaletyDziała i tyle :)
    Wadybrak
    4
  • ~Andrzej / 2014-08-12 11:48
    Ocena: 1.25 / 5
    Zdecydowanie nie polecam. Bardzo drogo, jakieś chore limity, mam jeden z najwyższych abonamentow 25 GB za 200 zł co może wystarczyć na niecały tydzień a gdzie pozostałe 3 po wykorzystaniu limitu prędkość spada do tego stopnia ze nie można nawet otworzyć strony nie mówiąc o sprawdzeniu poczty. Bardzo żałuje że go kupiłem , teraz muszę męczyć sie - porażka . Obiecują 22 megabity jest może 25 % tego ,nie mowiąc o ping ok 900 to jakas masakra
    NIE POLECAM
    ZaletyBrak
    WadyBardzo drogo, za małe limity danych, za wysoki PING
    Mam go jakieś pól roku i musiałem zapłacić 1500 zł za zestaw do odbioru
  • ~Mariusz R / 2014-07-11 21:15
    Ocena: 1.00 / 5
    za drogi !!!
  • ~Magda / 2014-07-08 22:51
    Ocena: 5.00 / 5
    Dla mnie bomba:) nareście mam internet i nie czekam zanim sie poczta mi otworzy :)
    Tooway dla mnie jest super. Przechodzilam już przez wszystkie sieci komórkowe i tylko szkoda było czasu. Natknełam się na internetsatelitarny.com.pl. Najlepsza oferta i najtańsza jaka jest w Polsce. Naprawde ich polecam.
    Zaletydziała
    Wadybrak
    2 miesiące
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2530
Play Online
Ocena: 1.74, ilość opinii: 2188
T-Mobile Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2017
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 2389
mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1883
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1177