Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Speak Up opinie

Ocena na podstawie 115 opinii

2.50 / 5

  • Poziom cen
    2.46
  • Obsługa klienta
    2.49
  • Oferta
    2.55

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~kkkkkk / 2019-10-31 12:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Kraków Speak Up ul.Mogilska. Podpisałam umowę. Czas odstąpienia od umowy 7 dni. Przyjechałam i opowiedziałam o zaistniałej sytuacji/ Musiałam rozwiązać umowę, ponieważ okazało się,że mogę korzystać z kursu tylko przez pół roku. Pani Karolina powiedziała,że zawsze można odstąpić od umowy tylko czas wypowiedzenia będzie trwać dwa miesiące za które normalnie będę płacić. Mówię więc,że i tak chciałabym rozwiązać umowę bo resztę kredytu będę musiała pewnie spłacić,a to mi się nie będzie opłacać. Słowa Pani Karoliny:'Nie nic nie będzie pani musiała płacić'Zapytałam czy jest możliwość zmienienia umowy na pół roku,że może to będzie lepsze rozwiązanie. P.Karolina na to,że nie będzie się opłacać bo ok 100 zł różnicy,że proponuje mi zostać przy tej umowie co jestem i bez problemu będę mogła ją przerwać i nic nie będę musiałam płacić.
    Po kilku miesiącach, przyszłam zrezygnować z kursu okazało się,że muszę wszystko jak najbardziej spłacić i że bardziej mi się opłaca nie rozwiązywać umowy :)Słowa Pani Karoliny po tym jak przypomniałam jej o informacjach które mi przekazywała na samym początku/Nic takiego nie mówiłam,to chyba oczywiste że trzeba wszystko spłacić. Podsumowując P.Karolina wykorzystała moje zaufanie, to że nie miałam przed sobą umowy, to że jestem młoda i głupia. Zaufałam w 100 %. Zawiodłam się. Poczułam się wykorzystana,jednak jestem wdzięczna za kolejną lekcję w życiu. Nie można ufać byle komu. Czytajcie umowy i nie ufajcie im na słowo :) Dodatkowo czytałam opinie z 2013 roku. Jedna Pani miała taką samą historie jak ja. To nie pierwszy raz! Dostają premię za kłamanie, a my nauczkę :)
    ZaletyMili nauczyciele. Ciekawie przeprowadzane lekcje. Czy czegoś się nauczysz? Zależy tylko od Ciebie i od Twoich chęci.
    WadyBrak kartkówek. Zadania nie są sprawdzane na kolejnych lekcjach. Czasem odwołują zajęcia. Możesz trafić na tę samą lekcję.
  • ~Antygona / 2019-10-29 22:41
    Ocena: 4.00 / 5
    Zmieniam zdanie. Jednak nauka angielskiego zalezy od nas samych :) A książki i kursy tylko mogą w tym pomóc. A w Speak Up mamy różnorodność uczęszczania na różnego rodzaju zajęcia. Gramatyka, konwersacje. Za takie pieniądze to naprawdę spora ilość zajęć. Reszta zależy już od nas.
  • ~Karol Listewnik / 2019-10-28 15:35
    Ocena: 5.00 / 5
    Rxetelne i elastyczne podejście do klienta. Przejrzustość wymagań i wspaniała atmodfera.
  • ~Antygona / 2019-10-27 20:53
    Ocena: 1.67 / 5
    Lektorzy są spoko, ale jeśli chodzi o naukę - duży chaos. Nie wiem, jakie multimedia mam robić, żeby być na bieżąco i żeby pokrywało się to z zajęciami. Poza tym piszą SMSy typu "czy była pani ostatnio na zajęciach? czy wypełnia pani multimedia, kiedy zamierza pani przyjść?". Innym razem znowu "proszę wypełniać multimedia". To znaczy, w końcu, że mają wgląd w moje postępy czy nie? Jestem w tej szkole od sierpnia, nie mam tyle czasu, żeby być ciągle na zajęciach i robić ciągle multimedia, kompletnie nie biorą tego pod uwagę. Są bardzo nachalni w tym temacie. Kolejnym razem zdecydowanie wybiorę inną szkołę, z bardziej przejrzystym systemem nauki, a nie żeby tylko $$$ się zgadzał.
  • ~IVA / 2019-10-10 17:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam
    Do Speak -Up uczęszczam trzeci rok i sądzę,że koleżanka Iga chyba pomyliła szkoły, bo nie wspomniała, że tu zajęcia z lektorem to tylko dodatek, uczysz się sam / sama przy pomocy multimediów. Ten system musi ci odpowiadać, lektor jest tylko po to aby ci wskazać schematy; gramatyczne czy w rozmowie, stąd wybierasz rodzaj zajęć. Co do innych opinii odnośnie umów to rzeczywiście przyznam, że szkoła nie jest dla leniwych krów a jeden test mi zajmuje godzinę x 20- 25 szt to jeden poziom 25 godzin + test, chcesz mieć poziom B2 pomnóż 25 multomediów x 10, to daje 250 godzin i dopiero jesteś w połowie B2.
    Dobra teraz niech odpisze ktoś kto zadał sobie trud i przesiedział nad angielskim 250 godzin.
  • ~Iga / 2019-10-09 13:13
    Ocena: 2.33 / 5
    Gdybym wiedziala jak ucza w Speak Up nigdy nie dalabym ich swoich pieniedzy. Wydalabym je na cos sensowniejszego, bo kursu B2 nie mozna nazwac przeprowadzonym z sensem. Niestety gdybym wiedziala za co place, wybralabym samodzielna nauke. niby wszystko milo, jednak jesli czlowiek nie trafi "w dobry moment" kursu (wciaz te same tematy, zataczajace kolo i wchodzi sie w przypadkowym momencie) to czuje sie zagubiony. Konczy sie to tak, ze przychodzi na zajecia z konwersacji po angielsku nie znajac jeszcze czasow i gramatyki, ktore swoja droga przyswaja nie po kolei, bo dla szkoly liczy sie kasa na ich koncie jak najszybciej. I czlowiek placi tysiace za nauke"od konca". Co frustruje. bo jest to zupelnie bez sensu. poza tym poziom nauczania tez pozostawia wiele do zyczenia, kiedy lektorka daje uczniom kserowki z cwiczeniami do samodzielnego robienia. niewielki wklad wlasny.
    ZaletyMila obsluga w recepcji. Choc nie wiem czy nadal byloby milo gdyby czlowiek probowal uzyskac reklamacje kursu.
    WadyMala ilosc zajec "po pracy", w godzinach 17-19. Na moim kursie nie mam mozliwosci uczyc sie wiecej niz 2 h w tygodniu. To malo jak na kurs za 2 tysiace zl...
  • ~Paweł / 2019-10-01 09:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzień dobry, chciałem tylko ostrzec przed tymi oszustami, naciągaczami. Zajęcia powtarzają się cyklicznie. Wiec jeżeli ktoś ominie kilka zajęć, trafia powrotem na ta sama lekcje. Wszystkie dodatkowe ustalenia, musza być w wyszczególnione w umówię. Ponieważ potem nie można tego wyegzekwować. Zostałem w ten sposób oszukany przez kierownika placówki w Olsztynie. Szczerze nie polecam.
  • ~Dawid / 2019-09-17 11:46
    Ocena: 2.33 / 5
    Obecnie chodzę do dwóch szkół językowych (jedna z musu – Speak Up, gdzie ceny nawet nie są konkurencyjne i nie są adekwatne do poziomu nauczania, oraz drugą z radości (szkoła Profi-Lingua), gdzie pracuje z podręcznikiem, sympatycznymi i uśmiechniętymi lektorami. Ponadto wiem na jakim etapie realizacji programu jestem oraz systematycznie weryfikowany jest mój postęp w nauce. Nigdy w życiu nie zapisałbym się już do Państwa placówki, gdybym wiedział jak inne szkoły językowe funkcjonują. Na pewno mojego polecenia ta szkoła nie będzie miała !!! Mogłem od początku kierować się obiektywnymi opiniami słuchaczy w internecie, które do przychylnych nie należą. Natomiast zmyliła mnie bardzo miła obsługa, która stawiała szkołę w pozytywnym i profesjonalnym świetlne.
    ZaletyJedynym plusem tej całej szkoły jest lektorka Pani Ula , która powinna wszystkie zajęcia prowadzić, może każdy byłby zadowolony i cokolwiek z zajęć wynosił. Bardzo pomocna osoba, która wykonuje swój zawód z pasją. Dziękuję Pani za pomoc w przygotowaniu materiałów i wyjaśnieniu strony biernej.
    WadyNudne, monotonne zajęcia. Brak kompatybilności zajęć z podręcznikiem (nie wiem po co on jest). Nie wiadomo tak naprawdę czego się uczyć i do czego się przygotowywać. Totalny chaos, brak systematycznego sprawdzania efektów kształcenia (sprawdziany, testy, kartkówki). Byłem kilka razy tylko na zajęciach. Zniechęciło mnie niekompetentne podejście lektora do słuchacza. Na pytanie zadane lektorowi , aby wyjaśnił od podstaw Relative Clauses usłyszałem odpowiedź musi Pan znać określniki czasu (wiadomość godna nobla). Strata czasu i pieniędzy. Na zajęciach zero nauki, tylko panujący model rozdawania kartek i w ciszy wypełnianie ich. Nadmienić pragnę, że w domu też mógłbym tak pracować z jakimkolwiek podręcznikiem, a później z kluczem odpowiedzi sprawdzać sobie wyniki.

    Finalnie reasumując, śmieszną polityka placówki. Rezygnując z umowy żądają o zwrotu naliczonego z kosmosu rabatu (w obecnej szkole językowej zapłaciłem mniej niż). Z kolei skoro jest połowa kursu za która płaciłem całość w wysokości 3631,04, to przysługiwało mi inteligentnie myśląc 1815,52 zł na zamianę umowy (zajęcia indywidualne) – tyle godzin ile wynosi cena końcowa po połowie kursu. Natomiast zaproponowano mi kolejna fatalna i niekorzystna umowę, na kwotę 2400,00 która przyczyniłaby się do wzrostu kosztów (czyli zapłaty za cały kurs 4215,52 zł). Matematycznie i analogicznie ujmując wzrost ceny kursu o dodatkowe 584,52 zł. Ciekawe jaki rabat tym razem by mi został udzielony (oraz ile bym musiał jeszcze zwrócić w przypadku rezygnacji) – ironia. Jestem rozczarowany i zażenowany. Gorąco nie polecam tej szkoły jeszcze raz to podkreślę !!!
  • ~fabianotek / 2019-09-15 16:30
    Ocena: 5.00 / 5
    Szkoły oceniam na plus, mogłem korzystać z wielu szkół i zajęć przez internet w tej samej cenie. Nastawienie na mówienie, a to jest najważniejsze.
    Zalety-nauka przez komunikację
  • ~Oszukany / 2019-09-07 12:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Zostałem oszukany w szkole w Gdańsku (Gdańsk Główny). Obiecano, że zajęcia będą dostosowane do moich potrzeb, a wcale tak nie jest. Wyrzucone 2700 zł w błoto! Jak chciałem zrezygnować po miesiącu to dostałem informację, że dostanę zwrot pieniędzy AŻ 500 zł.
  • ~Adaam / 2019-08-30 13:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo słaby poziom nauczania. Mało zajęć stacjonarnych. Nie polecam - wyrzucone pieniądze w błoto!!!!
    ZaletyBrak
  • ~Krysia / 2019-08-26 10:15
    Ocena: 5.00 / 5
    Szkoła godna polecenie, dużo nauki i zajęć. Szkoła jest elastyczna, nie mogę zrobić zajęć, robię to na konsultacjach, a te nie są limitowane. Bardzo profesjonalni lektorzy i atrakcyjna cena.
    Zaletyelastyczna, duża możliwość dobierania zajęć, niska cena na taką różnorodność
    Wadytrzeba sie pilnować
  • ~Przemek / 2019-08-23 16:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Polecam jeśli ktoś chce stracić 800 zł tak jak ja w przypadku rozwiązania umowy.
    Kruczki zapiski w umowie to ich specjalność aby człowiek im płacił za nic dosłownie za nic płaciłem 2 miesiące za okres wypowiedzenia + 800 zł za rozwiązanie umowy. Polecam dla kogoś kto chce zostać oszukany bo w speak up na pewno zostanie :)
    Zaletybrak
    Wadyumowy, kruczki, kredyt na zawołanie, wciąganie w problemy finansowe
  • ~Mmkkaa / 2019-08-21 08:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Szkoda czasu i pieniędzy. Wypełniałam na lekcjach kartki, dokładnie takie jak w podstawówce i nikt niczego nie tłumaczył- za te pieniądze? Żenada.
    Jeśli chodzi o zajęcia z lektorem to wcale nie było lepiej. Czasami bardzo rzadko można było trafić na zajęcia, na których można było się czegoś nauczyć.
    Na ogół lektor rozmawiał z osobą lub z osobami, które dobrze znały język a reszta grupy nie była dopuszczana do głosu.Przy zrywaniu umowy koszty są ogromne. Lepiej zainwestować w prywatne korepetycje. Wyjdzie taniej i można więcej się nauczyć. Pozytywne opinie o szkole wyglądają na fake ale wcale się nie dziwię bo ktoś kto naprawdę się tam uczył może wyrażać się tylko negatywnie więc szkoła ratuje się jak może.
  • ~robertson / 2019-08-07 16:04
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo jasne zasady, mam wrażenie, że ten kto nie chce się uczyć tylko zaszpanować szuka dziury, a z nauką jak z siłownią, potrzebna systematyczność. Jestem zadowolony z efektów po 5 miesiącach ze szkołą.
  • ~Alicja / 2019-07-19 13:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Mało dosyępnych zajęć - przy kursie online. Multimedia maja dużo błedów, czesto platforma nie działa.
    Zaletymarketing
    Wadycena, dostepnosc zajaec online, bledy systemu
  • ~Marlena / 2019-07-11 08:26
    Ocena: 1.67 / 5
    Chodziłam do szkoły ponad pół roku, na kursy B2/C1- zajęcia fajne, przyjazne, nawet jeśli człowiek ma blokade przed mówieniem- zdecydowanie znika po czasie. Jedyne co to na lekcjach nie było powtórek np z gramatyki- tryby warunkowe tylko od razu przechodziło się do zadań. Dodatkowo poszłam na kurs przygotowawczy do egzaminu FCE. Niestety myślałam że na kursie zostanę przygotowana- czyli podciągniemy mój aktualny poziom z języka i nauczymy się rozwiązywać zadania egzaminacyjne. Niestety kurs był nastawiony na osoby już na poziomie C1/C2 które tylko chcą nauczyć się schematu i typu zadań na egzaminie. Po pół roku chciałam zrezygnować z kursu (1. z racji że musiałam się przeprowadzić do innego miasta 2. przestała mi się podobać forma zajęć która nie sprawiała poprawy poziomu języka- kurs FCE). Po rozmowie w sprawię rezygnacji Pani powiedziała ze to co już zostało zapłacone oczywiście nie jest do zwrotu a kolejna część (miałam umowe na rok) zostanie zwrócona. Jak się finalnie okazało NIC NIE ZOSTAŁO ZWRÓCONE!!! nie polecam szkoły! masówka, brak przejrzystych zasad na kursach i skandal z brakiem zwrotu pieniędzy za kursy z których zrezygnowałam :(
  • ~Michał L. / 2019-05-30 16:59
    Ocena: 5.00 / 5
    Dobrze dobrane zajęcia, idealnie dopasowany poziom zaawansowania, chodzi się tylko z osobami na tym samym poziomie. Konwersacje wyczerpują język użytkowy i to co mogę powiedzieć o metodzie to bałem się, że metoda nie przemówi do mnie, a okazała się bardzo skuteczna. Polecam korzystać z bezpłatnych konsultacji, bo wtedy mam czas na realizację zajęć 1/1 i mogę doprecyzować czego nie zrozumiałem na zajęciach. Szkoła bardzo czysta, zadbana, widać, że sporo osób korzysta z zajęć bo zawsze jest wesoło.
  • ~Dana / 2019-05-25 07:19
    Ocena: 5.00 / 5
    Nareszcie szkoła która uczy mówić po angielsku i zachęca do mówienia tylko po angielsku na lekcjach. Wszystkie lekcje ciekawe, dobrze opracowane i wnoszące nowe słownictwo i zastosowanie nowych słówek. Lektorzy życzliwi. Polecam szkołę w Zielonej Górze. Warta swojej ceny.
  • ~Krzysztof / 2019-05-19 15:18
    Ocena: 3.33 / 5
    Tragedia. Bardzo złe waeunki nauki, bo mieszają w grupach uczniów z różnych poziomów. Rezygnacja jest niemożliwa, bo inaczej wezwą was do sądu, tak jak mnie.
    Opinie w Internecie, te pozytywne na pewno są sfałszowane i podpłacone przez podstawione osoby. Nie lolecam SpeakUp, chyba że chcecie z nimi walczyć w sądach
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Speak Up
Ocena: 2.50, ilość opinii: 115
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2540
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2276
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2159
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1945
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1062
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1034