Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Speak Up opinie

Ocena na podstawie 115 opinii

2.50 / 5

  • Poziom cen
    2.46
  • Obsługa klienta
    2.49
  • Oferta
    2.55

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Carla_ŁÓDŹ / 2020-06-25 09:58
    Ocena: 1.00 / 5
    TRAGEDIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zapisałam się do szkoły z polecenia osoby, która chodziła tam kilka lat temu i faktycznie, wtedy może było OK.
    Teraz - zapisy na zajęcia w popularnych godzinach (16-18) to graniczy z cudem. Lista rezerwowa, dostaniecie info moze godzine a moze 10 minut przed zajęciami.
    Zajęcia w szkole w zależnosci od nauczyciela, powtarzają się tematy i nikt tego nie weryfikuje.
    Naciągają... tyle pieniędzy za takie dno !
    Osobisty konsultant kontaktował się przez pierwsze 3 miesiące, sprawdzał co i jak... później ani widu ani słychu.
    Przez COVID nie przewidzieli zniżek ,zawieszenia kursu pomimo, że nie było zajęć stacjonarnych a same online, które nie dają żadnego efektu.
    Za chęć rezygnacji mnie tak podliczyli, że jestem po prostu kilka stów w plecy - trudno, przełknę to.
    Na prawdę odradzam WSZYSTKIM!
    Zaletybrak
    Wadycena
    godziny zajeć
    materiały
  • ~Ania / 2020-06-08 23:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam tej szkoły ! Oszuści i naciągacze! Podczas podpisywania umowy konsultant zapewniał, ze w każdej chwili mogę rozwiązać umowę, ze nie stanowi to żadnego problemu, ze niewykorzystana kwota zostanie zwrócona. A w rzeczywistości ? Okazało się, ze podsunęli mi umowę licencyjna, która z definicji nie może zostać wypowiedziana. Wydaje mi się, ze jako uczeń powinnam zostać o tym poinformowana a nie wprowadzana w błąd !!!
    ZaletyZero
    WadyAntykonkurencka praktyka, zaciąganie kredytu, kłamstwa konsultantów
  • ~Natalia / 2020-06-02 11:38
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam nauki w tej szkole - zmuszanie do brania kredytu na kilkanaście miesięcy, kiepska oferta, kontakt z klientem na poziomie o. Jeśli chcecie rozwiązać umowę - to się nie uda bez problemów!
    ZaletyBrak
    Wadywysokie ceny, kredyt w banku, słabi lektorzy i oferta
  • ~JOKER / 2020-05-27 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    NASRAĆ NA TAKIE NAUCZANIE I TO ZA TAK DUŻE PIENIĄDZE
    ZaletyBRAK
    WadyNIE OPŁACALNE
  • ~Dominik / 2020-05-26 20:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalna obsługa, nikt nic nie wie. Każdy zwala na inną osobę.
    ZaletyBrak
    WadyObsługa
    Zajecia
    kłamstwa, kłamstwa, kłamstw
  • ~Darek / 2020-05-26 06:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Pisanie maili do szkoły mija się z celem. Czasami do 2 tygodni trzeba czekać na odpowiedź. Nikogo nie interesuje, że nie działają mi dobrze lekcje online. Ważne, że pieniądze u nich na koncie się zgadzają. Odradzam zajęcia w tej szkole
    Zaletybrak
    Wadyobsługa klienta
  • ~kaśka / 2020-05-13 03:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia!!!!!
    Nie zapisujcie się do takiej szkoły.
    ZaletyBrak
    WadyOd groma
  • ~brak / 2020-05-12 13:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam !!
    Zrezygnowałam z ich usług w marcu 2019 roku. Po roku biuro kredytowe odezwało się do mnie o braku wpłaty, chociaż firma Speak Up poinformowała mnie że spłaci cała należność.
  • ~Maja / 2020-05-06 22:42
    Ocena: 2.00 / 5
    Nigdy nie spotkałam się wcześniej z tak nie profesjonalną obsługą klienta.
    Podpisałam umowę ze szkołą tuż przed epidemią, nie zdążyłam rozpocząć kursu (nawet nie miałam zajęć otwierających, na co przesłałam dowód w sms), kiedy w kwietniu jasne już było, że nie będę mogła normalnie rozpocząć nauki, zachowując się zgodnie z zapisami w umowie wysłałam pismo z oświadczeniem o rozwiązaniu umowy. Zawarłam tam również prośbę o indywidualne i polubowne jej rozwiązanie z opłatą za okres wypowiedzenia, ale bez dodatkowych kosztów.
    Po tygodniu zadzwoniła jakaś miła Pani z wywiadem, dlaczego po co, może zawiesić ect... Wyjaśniłam wszystko, opowiedziałam jak było i sama przyznała, że w tej sytuacji przedstawi przełożonym sprawę do dalszego zaopiniowania. To był 2.04.2020 r. od tej pory jest całkowita cisza, tydzień temu dodzwoniłam się do tej przemiłej Pani i zapewniła mnie, że już lada moment dostanę odpowiedź oraz rozliczenie kursu. Niestety nic nie nastąpiło.

    Nikt dosłownie nikt, ani menadżer regionalny, ani nikt z centrali nie ma odwagi odpisać, oddzwonić i zaproponować jakiegokolwiek rozwiązania, a ja zdecydowałam się na wariant, gdzie koszt kursu pokrył bank, a więc teraz raty czy chce czy nie chce muszę spłacać.

    Uwaga, wg mnie szkoła nie ma opracowanego wariantu awaryjnego w obecnej sytuacji, nie ma kompetentnych osób zarządzających i kierujących nią, które mógłby tym kryzysem zarządzać i rozwiązywać trudne sytuacje. Nie liczę już na współprace, bo na żadnego z 10 e-mail, które wysłałam w między czasie nie dostałam żadnej odpowiedzi. Bardzo nieprofesjonalne traktowanie klienta - każdy powinien wiedzieć, że jakakolwiek odpowiedź jest zawsze lepsza niż żadna odpowiedź. Z resztą zgodnie z umową w ciągu 14 dni powinnam otrzymać odpowiedź na pismo dotyczące rozwiązania umowy wraz z rozliczeniem tej umowy. Nic do mnie nie trafiło, a więc sprawę dalej poprowadzić musi prawnik. Złamali warunki umowy i nie mam zamiaru się już dogadywać.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko co powyjże, brak kompetentnej kadry zarządzającej, pracowników umiejących poprowadzić trudne zgłoszenie do końca, nie umiejętne zarządzanie w trakcie kryzysu
  • ~Robert / 2020-05-05 15:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Słuchajcie, właśnie dostałam upomnienie. Zbyt często wyrażam opinię (raptem dwukrotnie- przy czym w drugim wpisie nie psiałam już opinii tylko informację, że zwróciłam się o pomoc w sprawie Usługi Szkoły do Rzecznika Ochrony Praw Konsumenta). Zostało to usunięte. Dlaczego portal uznała, że nie jest to właściwe?
  • ~Ola / 2020-05-01 12:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Nierzetelna szkoła, praktycznie jej brak !! jak podpiszesz umowę to cię totalnie olewają, przypominają sobie jak sie kończy, zeby naciągać na kolejną, to mają opanowane i o czym mówimy ?? o fikcyjnej zadłużonej szkole, bo maja kredyty w aliorze Ludzie maja z nimi problemy, nie wywiązują sie z umow, nauczyciel - opiekun prowadzący jest na pierwszej lekcji a dalej olewka gdzie się zapiszesz na jaką lekcję i czy trafisz w temat to twoja sprawa, na ogół nie masz wyboru, więc albo chodzisz i nie korzystasz tak jak powinno być, albo nie chodzisz bo nie zawsze pasuje termin, a miało być elastycznie ?? !! HEHE, i Ważne w google kasują opinie - duzo ludzi którzy z nimi zaczynali napisali tam swoje opinie, ja równeiż żeby innych ostrzec i opinie " znikają !! więc mareketingowo mają opanowane, ale ludzi i chetnych coraz mniej,,...
    Zaletymarketing do podpisania umowy
    Wadynierzetelna szkoła, nie ma mowy o elastycznym podejściu do terminu i zajec, totalnie cie olewają jak tylko podpiszesz umowe to tyle !!
  • ~Grażyna / 2020-04-29 18:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga na tą szkołę po podpisaniu umowy nie ma kontaktu ze szkołą ani z opiekunem poziom lekcji on line beznadziejny lepszy za darmo na Dulingo nauczycieli brak więc konwersacja albo rozmowa telefoniczna z nauczycielem to fikcja obsługa sympatyczna tylko do 14 dni od podpisania umowy bo wtedy można jeszcze wypowiedzieć umowę zdecydowanie Nie POLECAM
    ZaletyBrak
    WadyFikcyjna szkoła bardzo nierzetelna 0 profesjonalizmu naciąganie naiwnych ludzi Uwaga
  • ~Ola / 2020-04-27 14:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie Polecam !!!
    uważac na speak up w Lublinie !
    Nie zalezy im na uczniu, tylko na kolejnej umowie, brak elastyczności w wyborze i korzystaniu z usługi, wyniki ?? jakie wyniki ?/ żadne, lepiej z innej szkoły skorzystać nawet bezpłatnej w internecie, masz wiecej, lepiej i nie płacisz, nie musisz się do nikogo dostosowywać! wiem co mówię, mam to przerobione i teraz jestem na bezpłatnym portalu i korzystam jak chcę i za darmo !!
    Zaletydobry marketing nakręcanie na podpisanie umowy, ale to nie o to chodzi
    Wadyto żadna szkoła, szkoła powinna uczyć, a nie tylko brać kasę i olewać ucznia !!
  • ~olga / 2020-04-22 19:05
    Ocena: 2.00 / 5
    Speak up w Lublinie to pomyka, naciągamnie na kase, usuwają opinie z googla,ludzie po pierwszych emocjach widza, ze nie jest tak jak mialo byc, nie ma elastycznych godzin, czasami to samo robi się kila razy bo nie wadomo kto przyjdzie, bo niby można w każdej chwili dopisać sie na zajecia,, na początku obiecywanie cudów, a rzeczywistość to tragedia, ludzie odchodzą, ale nie można wypowiedzieć umowy, bo mają kredytowanie swojej działalnosci w banku, no koszmar, omijać i czytać opinie ze zrozumieniem i nie na stronie lubelskiego googla, bo maja układ i usuwają. Juz kilka razy piaałem, żeby innych ostrzec, ale opinie znikają!!!
    Zaletyzalety przy podpisywaniu umowy, po prostu cuda !!
    Wadypraktycznie wszystko nie tak, brak reguł i organizacji, brak możliwosci rozwiązania umowy, bo mają kredytowanie w aliorze itd, no jak zapiszesz sie to tyle a wyniki oprócz straty kasy żadne
  • ~Kiep / 2020-04-15 17:16
    Ocena: 4.67 / 5
    Chodzę do speak upa od września. Jestem bardzo zadowolony. Dużo nowych wiadomości wynosze z zajęć. Spory nacisk jest kładziony na utrwalanie starszych wiadomości. Bardzo miła i ogarnięta lektorka. Jedynym minusem, jaki jest dla mnie znaczący to czasami lanie wody podczas zajęć. Pie####nie o szopenie, dyskusja o niczym np. Czy ten obrazek jest fioletowy czy czerwony czy zielony. Nie zdarza się to często,ale jednak.
    Ogólnie na plus :)
    ZaletyMiła , ogarnięta lektora , system nauki,podejście do ucznia
  • ~Ulka / 2020-04-07 19:09
    Ocena: 2.00 / 5
    Kompletne dno. Nigdy więcej już nie będę się uczyć w tej Szkole.
    ZaletyLektorzy
    WadyCeny i opieszali konsultanci.
  • ~Tomasz / 2020-04-07 09:46
    Ocena: 1.33 / 5
    Niestety nie mam dobrego zdania o tej szkole. Skuteczne są jedynie metody nakłaniania do podpisania umowy. Tekst w stylu będziemy pana postępy monitorować i motywować w przypadku przestojów to nie zły chwyt marketingowy. Brak rzetelnej informacji słownej o skutkach złożenia wypowiedzenia. Zajęcia poprzez internet dalekie do ideału. Multimedia w szkole odbywają się na komputerach z systemem Windows Xp co niestety nie wpływa na szybkość działania.
  • ~Aga / 2020-04-05 18:59
    Ocena: 3.00 / 5
    Korzystam z oferty szkoły od września 2019 r. W mojej opinii proces rekrutacji nowych uczestników nie jest w pełni rzetelny. Nikt z przedstawicieli działu rekrutacji nie mówi wprost, że na konto oferowanej usługi szkoła zaciąga kredyt w Banku. Ani ja ani inne osoby, na które ten kredyt został zaciągnięty nie otrzymały fizycznie pieniędzy i pomimo braku realizacji np. lekcji w szkole (na żywo z lektorem w grupie, jak ma to miejsce w okresie pandemii koronawirusem) wymagana jest opłata, jak za standardowy comiesięczny pakiet takiej usługi. Co więcej ten czas trwania kursu, pomimo braku realizacji jego założeń nie zostanie przedłużony. Tak więc najbardziej zadowolonym klientem w takiej sytuacji jest Bank. Czy ktoś z Was próbował w tej kwestii próbował skorzystać z pomocy Urzędu Ochrony Praw Konsumenta?
    ZaletyElastyczny czas lekcji
    WadyNieuczciwe i nierzetelne informacje w czasie zawierania Umowy.
  • ~Wera / 2020-04-03 18:55
    Ocena: 2.00 / 5
    Wypełniane tych multimediów, które prowadzą tylko do tego, że możesz jedynie nauczyć się rozwiązywać zadania, to dramat... Nudne i przeciągnięte do bólu.
  • ~MAGA / 2020-04-02 08:04
    Ocena: 2.33 / 5
    Nie polecam tej szkoły ze względu na nieuczciwe praktyki handlowe jakie stosują. Jak podpisywałam umowę Zastrzegałam sobie możliwość wcześniejszego wypowiedzenia. Nie poinformowano mnie wtedy wprost, że poza dwumiesięcznym okresem wypowiedzenia będę jeszcze musiała zapłacić im karę, która w moim przypadku wypowiedzenia umowy po 5 miesiącach wynosi aż 1200 zł. To jest chore. W trakcie rozmów z potencjalnym klientem dobierają takie słownictwo aby nie wynikało z niego wprost jakie są przykre konsekwencje zerwania umowy. Manipulują słownictwem tak aby ukryć wady. Niestety zaufałam marce a okazało się, że to zwykli naciągacze. Dodam, że umowę wypowiadam w czasach koronawirusa gdzie szkoła z oczywistych względów nie jest w stanie wywiązywać się ze swoich obowiązków ( brak zajęć stacjonarnych, które dla mnie były kluczowe) a mimo to nie obniża miesięcznych opłat i każe sobie płacić wysokie kary za rezygnację. Absurd.
    ZaletyWykwalifikowani nauczyciele
    WadyWysokie koszty przy rezygnacji z umowy - pracownik nie informuje o nich wprost przy podpisaniu umowy
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Speak Up
Ocena: 2.50, ilość opinii: 115
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2540
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2276
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2159
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1945
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1062
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1034