Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Przewozy Regionalne opinie

Ocena na podstawie 241 opinii

1.84 / 5

  • Poziom cen
    2.11
  • Oferta
    1.77
  • Jakość obsługi
    1.71
  • Wygoda
    1.75

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Wioleta / 2023-05-28 11:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Nikomu nie polecam, omijać szerokim łukiem trasy na Hel z Gdyni lub Redy. W moim przypadku z Redy, podróż z rowerem gdzie rezerwację trzeba robić najlepiej tydzień wcześniej, bilet kupiony tylko osobowy, bo na rower nie dało się brak miejsc, podjeżdża pociąg pan z krzykiem wyskakuje dosłownie z pianą na ustach ze nie wpuści bez biletu na rower, ok można to zrozumieć ale po co ten krzyk, w drodze powrotnej było to samo tym razem kobieta że stacji władysławowo z rozdartą gębą do pasażerów wszystkich, dosłownie wszystkich. Traktują pasażerów jak bydło nie ludzi
    ZaletyŻadnych
  • ~Genny / 2023-05-22 22:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalne dno ! Tabor bydlęcy i zamazany.Gdyby nie partyjna ochrona, to ten trup w normalnytch warunkach zostałby dawno wykoszony z rynku. Ceny zaporowe - tragiczny obraz pseudoprzewoznika, majstry biletowe z mentalnoscia komunistyczna.
    Zaletyżadnych
    Wadypolzłom
  • ~Klaudia / 2023-05-20 21:22
    Ocena: 1.50 / 5
    Pierwszy raz w życiu i ostatni wsiadłam do pociągu polregio. To co zobaczyłam w głowie się nie mieści. Jadąc do Poznania pociąg miał w Pabianicach zatrzymać się na peronie 2, wjechał na peron 1. Wszyscy z walizkami musieliśmy biec żeby zdążyć, najgorzej miała biedna starsza Pani która kule wziela pod pachy i biegła tak żeby zdążyć. W drodze powrotnej zaś pociąg był pełny, a ludzi jeszcze więcej. Każdy z walizkami, nie było nawet jak usiąść na podłodze, ludzie stali jeden na drugim. Więcej osób wsiadało niż wysiadało. Jakim To trzeba być ignoratem żeby sprzedawać więcej biletów niż jest miejsc w pociągu, w innych środkach transportu coś takiego byłoby NIEDOPUSZCZALNE!! Po prawie 2 godzinach męczarni na stojąco stwierdziłam że pier...le taką podroz i przesiadłam się w Ostrowie wlkp. w pociąg icc który polecam każdemu z całego serca. Każdy ma swoje miejsce, nie ma nigdy problemów. Każdemu będę odradzać podróż pociągami regionalnymi. Powinny już dawno zostać zlikwidowane bo znecacie się nad niewinnymi ludźmi. Ja jeszcze jestem młodą i postoje, ale starsi ludzie którzy cisną się w takim tłumie po kilka godzin? Powinno być wam wstyd.
    ZaletyBrak
    WadyBrak miejsc w pociągu, Brak gniazdek pod siedzeniami, prak klimatyzacji/ogrzewania, opóźnienia, zmiana peronów 1 minute przed przyjazdem, ścisk na stojąco
  • ~Marko / 2023-05-20 12:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Kolejny pociąg odwołany, komunikat nadany 3 minuty przed planowanym odjazdem za sprawą sztucznego syntezatora na stacji Poznań "Gówno'
    ZaletyNie posiada
  • ~Stokrotka / 2023-05-17 06:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Cena nieadekwatna do całości. Pociąg z Ostrowa do Wrocławia zawsze opóźniony. Przedziały i okna same się co chwile otwieraja.
    Grzejniki cały czas wyłączone nawet w okresie zimowym.
    ZaletyMiła obsługa
  • ~Justyna / 2023-05-09 09:13
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo przyjemna podróż z Jaworzna Szczakowej do Krakowa w pociągu numer 43304 9-tego mają o 8:53. Miałyśmy problem z mamą wnieść nasze bagaże do pociągu, pan konduktor do nas podbiegł i zaoferował pomoc. Potem też był niezwykle uprzejmy sprzedając nam bilety. Wspaniałą obsługa, tacy pracownicy to skarb. Pociąg też dość wygodny, toaleta bardzo czysta. Wrażenia jednoznacznie pozytywne.
    ZaletyBardzo uprzejmy pan konduktor
  • ~Niki / 2023-05-09 08:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociągi ciągle opóźnione, w szczególności pociąg z Medyki. Jeżdżą małe składy i niema gdzie usiąść. Za tę cenę biletu w dawno powinno być lepiej. Godziny pociągów dość często tak ułożone a w szczególności w weekend że ciężko dojechać. Pomimo nowych pociągów które się psują powinno być lepiej.
    WadyPrzeładowany, spóźniony ciągle, brudno, małe składy i co za tym idzie nie można usiąść.
  • ~Nikt / 2023-05-05 19:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Majówka zaskoczyła polregio bardziej niż zima drogowców. W przyszłym roku na linii Gdynia - Hel proponuję wysłać sama lokomotywę, będzie śmieszniej, skoro firma lubi sobie kpić z pasażerów. 1 mają do pociągu nie można było wsiąść już w Juracie, druga stacja po Helu, kolejny pociąg opóźniony o 45 min i też nie można do niego wsiąść. Żenada. Ponieważ widocznie wsiąść można tylko na stacji Hel, to tam się w końcu udaliśmy, po zdjęciu miejsc w pociągu, załoga wyprasza pasażerów stwierdzając że wagon który podpięli jest niebezpieczny. Hmmm... w wagonach niemiłosierny ścisk. Z tym przewoźnikiem najlepiej nie mieć nic wspólnego
    ZaletyBrak
    WadyBrudno, brak klimatyzacji, opóźnienia, zbyt małe składy
  • ~Bob / 2023-04-28 15:50
    Ocena: 1.00 / 5
    JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE.Jak można nie pomyśleć o ilości osób,korzystjacych z tego transportu i dostosować pod nich odpowiedniej wielkości pociąg. Niejednokrotnie jeździłem polregio wypchanym az po sam sufif. Czy to spełnia jakiekolwiek wymogi BHP?
    ZaletyCzasem uda się usiąść obok pasażera jedzącego kiełbasę lub młodego, który pali e-peta.
    WadyCała reszta
  • ~Ja7 / 2023-04-25 16:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociągi sie wiecznie psują, przez co są notorycznie spóźnione po kilka godzin.
  • ~Mati / 2023-04-20 10:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak sie zgłasza po zakup biletu, to konduktor mówi żeby siadać i ktoś podejdzie sprzedać, a potem druga konduktorka podniesionym głosem robi pretensje że sie nie zgłosiło…
    Powinni wydawać od razu bilety albo przynajmniej komunikować sie między sobą.
  • ~Miki / 2023-04-05 16:50
    Ocena: 2.00 / 5
    Jeżdżę bardzo często pociągami i ciagle się spóźniają. Nie informują o tym pasażerów, totalna tragedia.
  • ~K / 2023-03-27 13:38
    Ocena: 1.75 / 5
    Coraz mniej pociągów na trasie i coraz starszy i gorszy tabor. Tylko ceny rosną, no i spóźnienia oczywiście.
  • ~Musialam kupic 2 bilet / 2023-03-23 19:25
    Ocena: 1.25 / 5
    Konduktor nieznajacy aplikacji do zakupu biletow. Wykloca sie ze paragon potwierdzajacy zakup to nie bilet. Warto przeszkolic zaloge z "nowoczesnych technologi". Brak empatii.
  • ~Lombi / 2023-03-22 16:14
    Ocena: 1.75 / 5
    Kupiłem siedzenie siedzące na przejazd a przez 1.5h musiałem stać
    ZaletyBrak
    WadyPolergio
  • ~Beata / 2023-03-22 05:04
    Ocena: 2.75 / 5
    Rozkład jazdy zmieniano przez ostatnie parę lat na trasie Leśnice - Lębork, aż znaleziono NAJGORSZY z możliwych i tego już zmieniać pkp najwyraźniej nie widzi powodu.
    Kto tu jest dla kogo właściwie ???
  • ~Antypolretro / 2023-03-15 22:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Denny, beznadziejny przewoźnik dotowany corocznie milionami z kieszeni podatnikow, a oferujący usługi na najniższym poziomie za horrendalne ceny.
    Skandaliczny, obrzydliwy, stary i zamalowany tabor z częstymi spóźnieniami spowodowany złym stanem technicznym składów.
    Antyreklama do jazdy koleją.
    Utrzymywany sztucznie trup z powodu dużego lobbingu, nie dla pasażera.

    Ten podmiot powinien być dawno zlikwidowany, a przejęty przez nowocześniejsze koleje samorządowe !
    ZaletyBrak
    WadyZlomiasty zamalowany tabor, wysokie ceny nieadekwatne do jakości usług i stanu technicznego floty, brak uprzejmej i życzliwej obsługi pociągi
  • ~Monika / 2023-03-13 08:12
    Ocena: 3.00 / 5
    Pociąg Szczecin-Słupsk. Jechałyśmy z koleżankami do Kołobrzegu. Planowany odjazd z peronu 2 pociąg podjechał na peron 1. Wszyscy pidróżni z bagażami biegiem przez kładkę. Skład krótki, podróżnych masa. W Nowogardzie troszkę luźniej. Powrót 12 marca niedziela. Ten sam skład, krótki- więcej miejsc do stania niż siedzenia. W Kołobrzegu było już przepełnienie. Po drodze podróżnych więcej wsiadało niż wysiadało. Jechałyśmy jak szprotki w puszce. Pan konduktor stwierdził, że dziś wyjątkowo bo dziewczyny wracają z imprez na dzień kobiet. Pidróżni którzy stale jeżdżą tą trasą twierdzą że tak jest zawsze. Dlaczego na weekendy nie można podstawić dłuższego składu. Skoro różne gałęzie gospodarki przygotowują się na wszelkuego rodzaju święta aby odbiorca finalny był zadowolony to dlaczego PKP znając z autopsji sytuacje nie dostosuje się aby podróżnie nie narzekali. Pozdrawiam
    ZaletyZakup biletów przez aplikację z kilkudniowym wyprzedzeniem. Biletów bie trzeba drukiwać, wystarczy wersja elektroniczna
  • ~Hania / 2023-03-11 17:22
    Ocena: 2.50 / 5
    Jechałam dziś rano pociągiem jadącym ze Szczecinka do Poznania. Wsiadałam do pociągu na stacji Oborniki Wielkopolskie Miasto. Trudno było wejść do pociągu, wspólnie z koleżanką prosiłyśmy ludzi stojących w korytarzu o ściśnięcie się, abyśmy mogły wejść. Udało się. Jednak to co zobaczyłyśmy zszokowało nas. Ludzie stali ściśnięci,dotykali się plecami, brzuchami, nie było miejsca, wszyscy stali nie mogąc się poruszać. Ludzi było tak dużo, że nawet cztery osoby stały w toalecie, bo nie było miejsca. Nawet konduktor nie sprawdzał biletów, gdyż nie mógłby się przebić przez taki tłum. Jak można wypuścić na trasę taki krótki pociąg. W dodatku w pociągu było jeszcze włączone ogrzewanie. Masakra. Staliśmy ściśnięci jak sardynki w puszce. Czerpaliśmy powietrze, gdy otwierały się drzwi na kolejnych stacjach.Nigdy nie jechałam w takich warunkach. Uważam, że należy coś w tej kwestii zmienić. Nie może być tak, że człowiek stoi i każdy na Ciebie dmucha, kaszle i nie może się ruszyć, bo jest zduszony przez innych pasażerów.
  • ~Marcin / 2023-03-10 10:25
    Ocena: 4.75 / 5
    Chciałbym bardzo podziękować za sytuację w dniu 9.03.2023 w sprawie telefonu który zostawiłam w pociągu relacji na trasie Pila -Kołobrzeg .ślicznie dziękuję za reakcje .jesteśmy niezmiernie wdzięczni i dziekujemy za miłą obsługę. Pozdrawiamy pana konduktora
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.79, ilość opinii: 4788
Flixbus
Ocena: 2.18, ilość opinii: 2923
Sindbad
Ocena: 2.34, ilość opinii: 791
NeoBus
Ocena: 2.64, ilość opinii: 690
Szwagropol
Ocena: 2.01, ilość opinii: 325
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.91, ilość opinii: 275
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4314
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4219
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3789
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3469
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2831