Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Liberty Ubezpieczenia opinie

Ocena na podstawie 97 opinii

3.13 / 5

  • Oferta
    3.22
  • Obsługa klienta
    3.12
  • Cena/Jakość
    3.10

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
strona 5 z 5
  • ~Dominik K. / 2011-11-22 22:50
    Ocena: 5.00 / 5
    Chcecie poznać moją opinie o Liberty Direct?
    Tak się składa, że w tym temacie miałbym sporo do powiedzenia.

    Sam kiedyś doświadczyłem sytuacji, w której doszło do szkody z nie mojej winy, gdzie sprawca miał wykupione ubezpieczenie OC w Liberty Direct. Co prawda szkoda była niewielka (parkingowa), to pozytywne wspomnienie odnośnie załatwienia tej sprawy ze strony Liberty Direct zostało do dziś.

    Pamiętam, że było to tuż przed świętami Bożego Narodzenia jakieś 3lata temu.
    Zadzwoniłem, zgłosiłem szkodę i umówiłem się z rzeczoznawcą. Potem oczywiście były oględziny, kosztorys i wypłata odszkodowania , bo taką formę rozliczenia sam wybrałem.
    Niby nic wielkiego, bo tak wygląda chyba każda procedura w tego typu sytuacjach. Niby nic poza jednym małym szczegółem - OD ZGŁOSZENIA SZKODY DO KASY NA KONCIE MINĘŁY DNI !!!

    Byłem pod wrażeniem sprawności, z jaką Liberty załatwiło tę sprawę. Oczywiście co zrobiłem?
    W następnym roku przeniosłem ubezpieczenie od złodzieja, jakim jest PZU do Liberty Direct.

    W ubiegłym roku podczas zimy przyszło mi korzystać z Assistance w Liberty i znowu się nie zawiodłem.

    Oczywiście nie życzę nikomu, aby musiał kiedykolwiek korzystać z ubezpieczenia.

    Pozdrawiam.
    ZaletyJak wyżej. Nic dodać, nić ująć.
    WadySzkoda, że to ubezpieczenie nie jest darmowe :-)
    2 lata
  • ~Pozytywny / 2011-11-22 22:44
    Ocena: 5.00 / 5
    Moim zdaniem nie warto przepłacać za ubezpieczenie swojego samochodu.
    Liberty Direct akurat oferuję chyba najbardziej atrakcyjne stawki na rynku, a przy tym do samego Oc oferuję wiele gratisów.
    3 lata
  • ~Dominik K. / 2011-11-22 21:28
    Ocena: 5.00 / 5
    Sam kiedyś doświadczyłem sytuacji, w której doszło do szkody z nie mojej winy, gdzie sprawca miał wykupione ubezpieczenie OC w Liberty Direct. Co prawda szkoda była niewielka (parkingowa), to pozytywne wspomnienie odnośnie załatwienia tej sprawy ze strony Liberty Direct zostało do dziś.

    Pamiętam, że było to tuż przed świętami Bożego Narodzenia jakieś 3lata temu.
    Zadzwoniłem, zgłosiłem szkodę i umówiłem się z rzeczoznawcą. Potem oczywiście były oględziny, kosztorys i wypłata odszkodowania , bo taką formę rozliczenia sam wybrałem.
    Niby nic wielkiego, bo tak wygląda chyba każda procedura w tego typu sytuacjach. Niby nic poza jednym małym szczegółem - OD ZGŁOSZENIA SZKODY DO KASY NA KONCIE MINĘŁY DNI !!!

    Byłem pod wrażeniem sprawności, z jaką Liberty załatwiło tę sprawę. Oczywiście co zrobiłem?
    W następnym roku przeniosłem ubezpieczenie od złodzieja, jakim jest PZU do Liberty Direct.

    W ubiegłym roku podczas zimy przyszło mi korzystać z Assistance w Liberty i znowu się nie zawiodłem, także ja nie dam sobie powiedzieć.

    Pozdrawiam.
    Dominik
    2 lata
  • ~DRIVER / 2011-11-21 17:34
    Ocena: 2.33 / 5
    Nie życzę nikomu aby był skazany na potyczki z Liberty Direct jeżeli chodzi o szkodę z OC sprawcy nie miałem do czynienia ze szkodą z AC ale mogę się tylko domyślać, że byłoby jeszcze gorzej niż z OC.
    Firma jest fajna tylko wtedy kiedy bierze Twoje pieniądze.... jak jest szkoda zaczynają się szkody i zgrzytanie zębami... Miałem już dwie szkody z OC sprawcy w Liberty Direct i za każdym razem totalne dno... Odszkodowanie zaniżone co najmniej o 50% a jedyna droga do swego to podanie ich do Sądu. Jak jeszcze kiedyś będę miał do czynienia z tymi złodziejami to od razu biorę auto zastępcze z wypożyczalni a auto do ASO na naprawę na nowych częściach.
    ZaletyNiska składka
    WadyZłodziejskie odszkodowania
    3 lata
  • ~niew1 / 2011-06-30 23:44
    Ocena: 1.67 / 5
    Dziadowska Firma Nie wypłaca pozostałej nie wykorzystanej sumy polisy .Po sprzedaniu auta wysłałem pismo o zwrot pozostałej części polisy . nowy nabywca wysłał powiadomienie że nie będzie kontynuował poolisy w tej firmie . Dla mnie nie ma zwrotu ponieważ przekomo pismo od nabywcy przyszło o jeden dziień za póżno .PARANOJA .
    ZaletyWidomo że trzeba tą firmę omijać szerokim łukiem
  • ~jr / 2011-03-14 10:15
    Ocena: 4.67 / 5
    OC mi sie oplaca u nich ale AC mam tansze w dobrej innej firmie na litere C.
    rok
  • ~Janek / 2011-02-28 12:10
    Jeśli kotś chętny na załapanie się do promocji liberty to podaje kod aktualny do końca promocji. Pozdro! 72998392
  • ~alfonso / 2011-02-24 13:53
    Ocena: 5.00 / 5
    Dzięki za podanie kodu. Skorzystałem z tego i faktycznie odliczono mi 50 zł.
  • ~krzychu / 2010-12-16 11:04
    Zanim się ubezpieczyłem w Liberty przeczytałem dużo negatywnych i pozytywnych opinii. Postanowiłem przekonać się na własnej skórze i nie żałuję. Mam OC i AC liberty od ponad roku i nie mam na co się skarżyć. Inna rzecz, że nie miałem w tym czasie żadnych problemów z samochodem. Ale załatwianie wszelkich formaliści z Liberty na samym początku było szybkie i łatwe. Jestem zadowolony
    Zaletyniskie stawki oc
    Wadyjeszcze trochę krótki staż na polskim rynku
  • ~ivich / 2010-12-10 14:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam podpisywanie umowy AC z tym tzw. ubezpieczycielem. Właśnie się dowiedziałam, że tylko raz mogę wezwać pomoc (w ramach Premium Assistance) do uruchomienia auta w przypadku rozładowania akumulatora! "Bardzo miła Pani", która wyuczone sformułowania powtarzała jak automat, powiedziała, że po takim odpaleniu mam jechać do elektryka i sprawdzić usterkę lub kupić nowy akumulator (tylko w tym drugim przypadku mogę poprosić o ponowny przyjazd i pomoc!!!!). Jak ją zapytałam, a co jeśli elektryk nie stwierdzi usterki (auto nie było ruszane przez prawie 3 tyg podczas ostatnich mrozów dochodzących do MINUS 17 ST)) , odpowiedziała jak mantrę " tylko raz może Pani wezwać pomoc do uruchomienia akumulatora". Oczywiście przy podpisywaniu umowy pytałam o taką możliwość tylko nikt nie powiedział mi, że mogę to zrobić tylko raz!!!!
    Poprzednio byłam ubezpieczona w AXA i nie miałam z tym problemów!!!!!! Nie wiem co mnie podkusiło do przeniesienia!@#$ Miałam z nimi jeszcze jeden problem w ramach ubezpieczenia mieszkania, bo szanowny Pan konsultant zapierał się, że mają umowę z moim bankiem i nie muszę przekazywać żadnych dokumentów, co potem okazało się nieprawdą, a skutki tego oszustwa dalej ciągną się za mną~!!!

    ODRADZAM LIBERTY DIRECT!!!
    Zaletyżadne
    Wadyoszustwa, kruczki i niemiła obsługa
    czerwiec 2009
  • ~kamaczupras / 2010-12-09 00:46
    podałem numer 2010-70211750 i jest naprawdę taniej
  • ~sylwek / 2010-12-07 10:12
    Ocena: 5.00 / 5
    Do liberty direct przeniosłem się z PZU i do dziś tego nie żałuję. Jeżdżę bezszkodowa i niepotrzebnie nie przepłacam za OC i AC. Z tego co wiem, Liberty nowym klientom oferuje różne zniżki, więc nawet ktoś kto jest dopiero początkującym kierowcom, może kilka złotych oszczędzić.
  • ~kamaczupras / 2010-12-01 09:12
    Ocena: 5.00 / 5
    podałem numer 2010-70211750 i nie wierzę.
  • ~kamaczupras / 2010-12-01 09:10
    Ocena: 5.00 / 5
    To ubezpieczenie naprawdę jest tanie, podałem numer 2010-70211750 i nie wierzę.
  • ~zuza / 2010-11-29 11:14
    Zniżki są fajną rzeczą, ale liberty ma też dodatkowe plusy. Właśnie uruchomili tak zwane e-konto, które pozwoli na internetową obsługę wszelkich swoich spraw. To jak internetowa bankowość czy obsługa konta u operatora GSM zamiast dzwonienia na jego infolinię. Dodam jeszcze, że podoba mi się zaangażowanie liberty w akcje społeczne jak na przykład "taksówka z fotelikiem"
  • ~bobik / 2010-11-16 17:53
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem zadowolony z ubezpieczenia liberty. Miałem okazję się przekonać, jak działa wypłata z tytułu AC i nie napotkałem problemów. Nie trzeba się bać tego, że ubezpieczenie zawiera się za pomocą komputera/telefonu. Żyjemy przecież w XXI wieku.
  • ~aga / 2010-11-04 14:25
    Ocena: 5.00 / 5
    Niedawno korzystałam z AC w liberty. Poszło bardzo sprawnie - bez problemów i naprawdę krótko trwała wypłata. Polecam!
strona 5 z 5
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 822
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 717
Link4
Ocena: 1.49, ilość opinii: 608
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 416
Generali
Ocena: 1.61, ilość opinii: 283
Allianz
Ocena: 1.39, ilość opinii: 268
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4333
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4259
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3801
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3473
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2842