Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

HDI Gerling opinie

Ocena na podstawie 66 opinii

1.99 / 5

  • Obsługa klienta
    1.83
  • Oferta
    2.04
  • Cena/Jakość
    2.07

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Marek B. / 2011-08-24 17:18
    W wyniku remontu ulicy zalało mi piwnicę, zaś firma BAZALT wykonująca remont jest ubezpieczona w HDI.
    Zalanie nastąpiło wskutek usunięcia na czas remontu studzienki burzowej u zbiegu dwóch ulic, gdzie mieszkam. Podczas deszczu woda płynąc do obniżenia terenu, gdzie znajduje się mój dom - wdarła się do mojej piwnicy. Wina leżała po stronie pracowników firmy Bazalt ze Sztumu, którzy nie zadbali o odpowiednie ukształtowanie piaszczysto-gliniasto-żwirowej nawierzchni przed moim domem.
    HDI napisała mi tak:
    Przyczyną zalania (...) był deszcz nawalny, a nie awaria sieci wodociągowej lub sanitarnej spowodowanej robotami modernizacyjnymi ulicy Andersa w Tczewie. Powyższe świadczy o działaniu siły wyższej, czyli przesłanki egzoneralnej wyłączającej odpowiedzialność Firmy Bazalt"
    Zaletynie zauważyłem plusów
    Wadybrak odszkodowania
  • ~szakal / 2011-07-26 21:43
    Nie potrafią załatwić najprostszej sprawy totalny bałagan w dokumentacji nie zgadzają się nawet nr rejestracyjne auta! Na pytania mają jedną odpowiedź "to nie nasza sprawa" wypraszaja klientów z biura "zmienił pan ubezpieczyciela to idź pan do niego prosze opuścić moje biuro" Takie cos usłyszałem w Nakle nad Notecią ŻENADA !!!!!!!!!! brak jakiejkolwiek kultury a chodziło tylko o wystawienie zaświadczenia co jest ich OBOWIĄZKIEM!Nie polecam bo szkoda nerwów i słuchania bzdur na temat co się stanie jak nie wykupię jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia.Totalna porażka i garażowa firma.
    To powinno się nazywać HWDI "I: oznacza interesanta a reszta skrótu jest znana.Nigdy tego badziewia nikomu nie polecę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zaletybrak
    Wadyfirma która nie powinna istnieć brak kompetencji i chamska obsługa
    już nie mam a kupiłem za drogo
  • ~radek / 2011-07-14 07:39
    17 maja miałem kolizję -niestety sprawca miał oc w hdi przez 2 dni dzwoniłem na ich infolinię aby zgłosić szkodę.Cały czas tylko muzyczka leciała -udało mi się w końcu obudzić w drugim dniu panią [GŁOSIK MIAŁA JAK ŚPIĄCA OSA)udało mi się umówić na oględziny za 7 dni."RZECZOZNAWCA "nie wiedział nawet gdzie są numery vin pojazdu.po następnych 2 tygodniach przysłali mi jakieś śmieszne pieniążki pocztą=nie wiedziałem za co.za następne 7 dni dopiero kosztorys - zaniżony oczywiście. Umówiłem się na kolejne oględziny w aso ponieważ kwota nie pokrywa nawet połowy kosztów naprawy.oględziny odbyły się 22 czerwca rzeczoznawca zapewniał iż kosztorys po tych powtórnych oględzinach prześle jak najszybciej drogą mailową i pocztą.Niestety do dnia dzisiejszego ne mam żadnej odpowiedzi.MINĘŁY KOLEJNE 3 TYGODNIE.HDI to totalna tragedia i brak kompetencji.
  • ~princessa / 2011-03-06 21:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Oceniam Towarzystwo Ubezpieczeniowe HDI jako najgorszą firmę ubezpieczeniową i zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy.
    Dwa lata temu mój dom uległ pożarowi. Dom był ubezpieczony w HDI, które do tej pory nie wypłaciło mi odszkodowania,a ponadto HDI oskarżyło mnie o spowodowanie pożaru, pomimo tego że Policja wykluczyła podpalenie. Oczywiście po to aby nie wypłacić odszkodowania. Sprawa na Prokuraturze została umorzona, a HDI nadal odmawia wypłaty odszkodowania, wiec sprawa trafiła wreszcie po dwóch latach do Sądu Cywilnego. HDI wynajeło nawet detektywa, którego zadaniem było prześwietlenie mojego zyciorysu i udowodnienie ze jestem oszustką -na niekorzyśc HDI, nigdy nie byłam
    W tym samym roku moje miasto nawiedził huragan, który zniszczył pół domu HDI wypłaciło mi 200 pln po pół rocznej wymianie korespondencji a ponadto z dokumentu nabycia przez mnie spadku przesłali wszystkim członkom mojej rodziny po 200 pln ale żeby otrzymać wymienione 200pln musiałam udowodnić że mam prawo do budynku. Dostarczyłam wyrok sadowy na którym byli wymienieni inni spadkobiercy z rodziny i HDI także przesłało po 200 pln, pomimo tego że to ja opłaciłam składkę. Taki prezent dla mojej rodziny na drobne wydatki szkoda tylko, że nikt z tych osób nie zainteresował się remontem domu - bo w końcu po to ubezpieczamy dom,aby w razie zdarzenia losowego Towarzystwo Ubezpieczeniowe przywróciło stan budynku do stanu w jakim był przed zdarzeniem. HDI oszukuje kljentów i zdecydowanie nie polecam.
    ZaletyNie ma
    WadyHDI Asekuracja to najgorsza firma ubezpieczeniowa na rynku
  • ~ALBERT / 2011-02-12 20:23
    Ocena: 5.00 / 5
    OD SZEREGU LAT KOZYSTAM Z USLUG TEJ FIRMY I TO NA TERENIE DWOCH WOJEWODZTW,MAM KILKA POLIS I ZAWSZE MAM POZYTYWNA OPINIE O TEJ FIRMIE PRZY ZALATWIANIU WSZELKICH ODSZKODOWAN...JESZCZE RAZ POLECAM
    PONAD 10 LAT
  • ~ASTRA 1 / 2011-01-03 18:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Szybko sprawnie i bez problemowo poprostu rewelacja. Szkoda z OC sprawcy była dnia 22/12/2010r ( na miejscu była Policja ) oględziny samochodu dnia 28/12/2010r. wycena 30/12/2010r a dnia 03/01/2011r odszkodowanie było już na koncie, kwota odszkodowania adekwatna do szkody. Szybkośc działania HDI była dla mnie wielkim zaskoczeniem a że inni tak żle opisują HDI nie mogę dać wiary tym opisom niby żle potraktowanym osobą przez HDI, widocznie kombinowali a specialista LIKWIDATOR nie dał się nabić w butelkę.Pozdrowienia dla HDI Katowice
    ZaletyŻetelnie , sprawnie i sympatycznie.
    Wadybrak
  • ~martita1 / 2010-12-07 19:05
    Witam HDI wciąż przysyła mi ponaglenia do spłat ubezpieczeń za 5 aut, których nie posiadam i nigdy nie miałem nawet nie mam prawa jazdy!!!! Policja sprawdziła dane aut w systemie i okazało się że takich aut nigdy nie było!!! Wię doszło do oszustwa czyżby pracownik skradł dane osobowe i robił przekręty???? Na moje telefony nie chcą udzielić żadnych informacji o co tu chodzi??? Wyłudzanie pieniędzy???? Dodam że mieszkam i pracuje w Niemczech więc realnie nawet takiego ubezpieczenia nie mogłem zawrzeć!!!
  • ~Nuśka / 2010-09-28 15:28
    Ocena: 2.67 / 5
    Przeszłam całą procedurę likwidacji szkody 2 miesiące temu i do tej pory nie mam odzewu z HDI, jakiegokolwiek pisma czy szkoda została uznana, czy brakuje czegoś, czy dostanę odszkodowanie... A dom miałam ubezpieczony na 300 tyś. Chyba się nie doczekam ... i co ja mam z tym fantem zrobić?
    Dzwoniłam tam już dwa razy i żadnej konkretnej odpowiedzi nie uzyskałam. Kpina. Więcej się tam nie ubezpieczę! Nie polecam nawet największemu wrogowi.
    Zaletytanio
    Wadyżadnej ochrony nie ma za to "tanio"
    5 lat ubezpieczenia na dom, w sumie wydałam przez te 5 lat ok.1200 zł
  • ~stokrotka / 2010-09-15 10:12
    Ocena: 4.67 / 5
    Bardzo dużo jest opinii negatywnych, nie wie czemu ja jestem ubezpieczona w HDI od ponad trzech lat miałam jedną szkodę ijestem zadowolowa z obsługi jaki i z oferty zaoferowanej z HDI.
    Mają konkurencyje ceny i bardzo miłą obsługę . Może to przez to że ja się ubezpieczam u agenta a nie w HDI tak jak koleżanka poniżej.
    Polecam Ubezpieczenia przy ul. Długa 44/50 lokal 100 tel. 669 69 99 88 niepamiętam jak się nazywają .
    ZaletyWszystko
    WadyNic
    3 lata
  • ~nkowalska2@o2.pl / 2010-09-15 10:01
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem bardzo zadowoloną klientką HDI. Miałam stłuczkę a sprawca miał ubezpieczenie w HDI otrzymalam bardzo zacne zadość uczynienie. Po naprawie auta zostało mi jeszcze 3 000 zł w kieszeni.
    Wszystkim polecam HDI
    ZaletyWszyskto szybko milo i z pelnym profesjonaliźmie.
    WadyBrak
    Zaraz po zakonczeniu ubezpieczenia tam gdzie mam wykupiłam w HDIna brdzo fajnych warunkach ;-)
  • ~EvilDonKichot / 2010-04-26 00:05
    Moja sprawa ciągnie się od września 2009. Zero kontaktu telefonicznego. Obsługa chamska. Lenistwo i brak dobrej woli poraża! Nie potrafią nawet dobrze przekierować pisma. Burdel organizacyjny!
    Zaletysympatyczna Pani w kasie
    Wadycała reszta
  • ~merck / 2010-01-19 11:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa powinna się bada regularnie u psychologa to tak pod kątem kontaktu z klijentem
    auto naprawiają juz 2 tygodnie ale nie ma ostatecznej decyzji co do likwidacji szkody (z OC sprawcy z HDI )
    zdecydowanie odradzam jakiekolwiek kontakty z tą firmą jestem zbywany odsyłany jednak pieniądze to nie wszystko ale w tej firmie to wszystko klijent jest nieistotny chyba ze biorą lepiej składki dodam że mam 2 lata ubezpieczony dom i oczywiście nigdy więcej
    Zaletybrak
    Wadysame
  • ~ppp / 2010-01-09 13:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Ludzidziska hdi ma infolinie otwarta od poniedzialku do piatku od rana nie wiem od 7 do 17 no to w tedy kiedy pracuje nie mozna zadzwonic do nich z miejsca wypadku bardzo mi sie to nie podoba. Moim zdaniem w firmie ubezpieczeniowej i to nie musi byc dobra po prostu firma ubezpieczeniowa ktora udostepnia nr. telefonu do zglaszania szkod to ten nr. powinien byc dostepny cala dobe.
    Zaletynie znam
    Wadyinfolinia - porostu nie istnieje
    nie mam produktu mialem wypadek i prubuje sie skontaktowac z tym produktem
  • ~lolo / 2009-06-22 22:25
    Ocena: 1.67 / 5
    jw. chętnie i szybko to tylko biorą składki
    Zaletybrak
    Wadyreszta
    2 lata
  • ~dd / 2009-05-21 11:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Spowodowałem kolizję a oni przysłali mi te dokumenty do wypełnienia po 4 miesiącach i jeszcze żądali ksera dowodu rejestracyjnego, samochód sprzedałem i skąd mam niby wziąć ten dowód, już zdążyłem zapomnieć o kolizji a ci się dopiero obudzili, obsługa klienta poniżej jakichkolwiek norm, debilne komentarze ich przedstawiciela.
    Zaletyplusem jest to że można zmienić ubezpieczyciela :-)
    WadyOBSŁUGA KLIENTA
    3 lata
  • ~QAZ / 2009-04-27 18:17
    Ocena: 2.33 / 5
    Jak zawiera się umowę to wszystko pięknie ładni ale do puki nie spowoduje się jakiejś kolizji. Wtedy traktują cię jak intruza (HDI oddział Rzeszów). A to zwykły usługodawca którego można łatwo zmienić, taki wybór ubezpieczalni że szok, więc powinni dbać o klienta bo chyba nikt specjalnie nie rozbija swojego samochodu, a teraz to na pewno nic u nich nie ubezpieczę. Aż strach myśleć jak by się chciało uzyskać pieniądze z AC.
    Zaletykoszt ubezpieczenia
    WadyOBSŁUGA KLIENTA
  • ~puszok 61 / 2009-02-08 10:29
    firma porazka brak miejsca do ogledzin po wypadkowych#Torun#a obsluga nieuprzejma,niekompetentna nie boje sie uzyc slowa zlodziejska zerujaca na naiwnosci ludzi wykupujacych polisy nie mowiac o wyplatach likwidujacych OC.Nie polecam tej pseudo firemki.
  • ~donald / 2008-12-10 19:39
    Ocena: 1.00 / 5
    po zbyciu samochodu i wyrejestrowaniu w wydziale komunikacji zglosilem zbycie takze w firmie ubezpieczeniowej poprzez agenta ubzp. a mialo to miejsce w grudnie zeszlego roku tj 2007 do tej pory jestem nekany wezwanoiami do uregulowania ubezpieczenia oc ostanio dostalem wezwanie do zaplaty w ciagu siedmiu dni bo inaczej zaleglosc bedzie sciagnieta przez komornika nie polecam tej firmy nikomu
  • ~jk / 2008-09-10 09:29
    Ocena: 1.00 / 5
    może i składki są mniejsze ale usługi zerowe, zapłaciłam maxymalne asistans i jak zepsuł się samochód na głównej ulicy w centrum Krakowa to na mój telefon pani z HDI powiedziała, że w ramach asistans może mi podać nr do pomocy drogowej i muszę radzić sobie sama a ja stałam z dwują małych dzieci 800 km od domu
  • Amrod / 2008-05-05 09:47
    Ocena: 5.00 / 5
    Ubezpieczałem samochód kilka miesięcy temu. Sprawdziłem chyba wszystkie TU HDI zakupione przez mBank wychodziło zdecydowanie najtaniej.

    Kupowałem samo OC, więc nie mogę się wypowiadać na temat likwidacji szkody czy czasu po jakim zostało wypłacone odszkodowanie.
    Zalety- tanio
    - szybko, prosto i on-line dzięki zakupowi przez mBank
    - możliwość rozbicia płatności nawet na 12 rat (choć nie skorzystałem)
    Wady- jak na razie brak
    6 miesięcy
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 815
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 705
Link4
Ocena: 1.50, ilość opinii: 603
Uniqua
Ocena: 2.12, ilość opinii: 435
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 406
Generali
Ocena: 1.60, ilość opinii: 279
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720