Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Beskid Media opinie

Ocena na podstawie 73 opinii

3.33 / 5

  • Parametry
    3.46
  • Cena
    3.33
  • Obsługa klienta
    3.38
  • Niezawodność
    3.25

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kuba / 2019-04-29 16:51
    Ocena: 2.25 / 5
    Mam internet sieciowy który działa tak że nie wiadomo czy odcieli czy co raz jest raz nie ma a i przez ścianę to już nawet sieci nie pokazuje nie polecam a sprawdzają czy się światłowód da podpiąć już 3 tyg
    ZaletyBrak
    WadyNie polecam
    MiejscowośćAndrychów
  • ~Małgorzata / 2019-03-28 12:33
    Ocena: 1.75 / 5
    Po przejściu na światłowód i wymianie routera/modemu występuje nieustannie konflikt adresu IP. Dział techniczny nie radzi sobie z tym i w końcu po kilku zgłoszeniach uznał, że to jest wina po naszej stronie. Adres IP mamy ustawiony automatycznie, a nie ręcznie; nie mamy dostępu do konfiguracji routera. Ewidentnie problem jest po stronie Beskid media (w samym routerze jako urządzeniu lub/i w konfiguracji) tylko nie potrafią się do tego przyznać. Najprościej zwalić na Klienta.
    MiejscowośćKęty
  • ~Kruszon / 2019-03-27 19:52
    Ocena: 4.75 / 5
    Witam,
    Przed napisaniem opinii chciałbym zaznaczyć że jestem osobą wymagającą i nie znosząca wszelakiej tandety.
    Śmiało mogę powiedzieć że Beskid Media jest poważną firmą ceniącą sobie klientów.
    W ofercie Beskid Media mają internet światłowodowy 800mb/s na który się skusiłem.
    Umówiliśmy się na wizytę, przyjechał miły Pan Wojciech zajmującym się montażem internetu światłowodowego.
    Sprawdziliśmy na moim komputerze czy aby na pewno jest tak szybkie łącze jak reklamują.
    Powiem tak... Miazga!
    Miałem włączone 2 telefony, telewizor netflix z w łączonym filmem 4k jak i komputer stacjonarny przeznaczony do gier.Wszystko szło bez najmniejszego problemu.
    Ale idąc dalej posunąłem się jeszcze o krok przed podpisaniem umowy.
    Z Panem Wojciechem, sprawdziliśmy stabilność przy tak dużym obciążeniu czy jest stabilne łącze i czy nie traci pakietów.
    Również sprawdziliśmy ping ponieważ w grach jest on bardzo ważny.
    A tu miła niespodzianka nie ważne czy komputer przy moich gabarytach jest obciążony czy nie, ping nie skacze i jest taki sam!
    Nie jest to absolutnie żadna reklama czy coś, jestem po prostu szczęściarzem że wybrałem akurat tak profesjonalną firmę jaką jest Beskid Media.
    I śmieszy mnie co niektórzy ludzie piszą... Zawsze można zrezygnować po 2 tygodniach z usługi a nie pisać zbędne opinie. POZDRAWIAM
    Zalety
    MiejscowośćPorąbka
  • ~Gośka / 2019-02-13 12:02
    Ocena: 2.75 / 5
    1,5 roku temu będąc przed remontem po raz kolejny beskid media zrobiła podłączenie do mieszkania. Wykuliśmy rowki i pod tynkiem zostało schowane okablowanie. Teraz trzeba położyć światłowód (nie wchodzą w grę korytka czy kabel na ścianie), zostaje znowu kucie 2 pomieszczeń.
    Firma popisuje się tym ilu Klientów podłączyła tylko czy zastanowiła się w jaki sposób? Klient dla nich to plac budowy!
    Przed zawarciem nowej umowy na pytanie czy trzeba coś zmieniać w mieszkaniu usłyszałam, że nie. Wprowadzanie w błąd.
    Niby kładą światłowody, ale bez jakiegokolwiek planu przyszłościowego.
  • ~Daria / 2019-01-24 13:18
    Ocena: 5.00 / 5
    polecam Internet nie zacina się, szybko otwierają się strony i ściągają filmy
    Zaletynie zacina się, szybko otwierają się strony i ściągają filmy
    Wadynie zauważalne
    MiejscowośćGilowice
  • ~Grzegorz / 2019-01-14 21:42
    Ocena: 2.25 / 5
    Wymieniałem tuner TV trzy razy i nadal się wiesza i to nawet na kilka minut i standardem jest komunikacja pilota z tunerem trzeba kilka razy klikać zanim załapie a co do parametrów to mam niby 200setke ale niestety są dni że szkoda gadać. Telewizja w umowie HD ale niestety tuner i to nowy model obsługuje HD Ready 1366x768 moim zdaniem czyste cwaniactwo . Obsługa niby miła ale to nie gwarancja że zawsze i wszystko będzie załatwione dobrze. Jestem w tej firmie od początku przejęli mnie ze SkyNetsem z Osieka i zauważam że firma w miarę powiększania się traci systematycznie na jakości obsługi klienta, wypadało by doceniać i tych nowych ale przede wszystkim tych co zostają na lata z Wami a w tym aspekcie dajecie "ciała". Ja rozważam przejście do konkurencji(mam ich światłowód na słupie przed domem) i zrobię to pod koniec obecnej umowy.
    Zaletybrak przerw w usłudze
    Wadywymienione w opinii
    MiejscowośćWieprz
  • ~Andrzej / 2018-12-28 17:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Pierwszy dostawca internetowy z którego jestem w pełni zadowolony. Pełna profeska. Gratuluję oby tak dalej.
    ZaletyNiezawodność,fachodwa i miła obsługa.
    WadyBrak
    MiejscowośćKozy
  • ~K. W / 2018-12-28 14:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Wszystko w najlepszym porządku. Internet stabilny, TV nie zrywa, klatkuje itp. Cena przystepna
    MiejscowośćWitkowice
  • ~Paweł / 2018-12-23 22:24
    Ocena: 2.50 / 5
    Wykupione 100 mb/sc ale przy każdym teście (zalecanym przez beskid media) max 30 przy oglądaniu filmów na internecie porażka. Gry multiplayer porażka ze względu na ping, wezwani serwisanci stwierdzili że wszystko OK przy czym jeden polecił grę na single player.... telewizja ok
    MiejscowośćKęty
  • ~Renia 60 / 2018-12-17 16:46
    Ocena: 4.75 / 5
    Usługa niezawodna,obsługa abonenta życzliwa i rzeczowa.
    Polecam z czystym sumieniem.
    MiejscowośćKęty
  • ~krzywolek / 2018-11-27 11:49
    Ocena: 5.00 / 5

    Jestem zadowolona z usługi. Skorzystałam z promocji internet 200 Mb/s. Śmiga jak ta lala. Obsługa telefoniczna bez zarzutu. Potrzebowałam pomocy przy zmianie pakietu. Załatwiłam wszystko przez telefon.POLECAM
    Zaletycena niezawodnosc szybkość
    WadyBrak
    Miejscowośćżywiec
  • ~Mona / 2018-11-27 11:22
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo dobrze działa , szybciutko ????
    Przystojni serwisanci ????
    Jestem mega zadowolona i nie opuszcze was nigdy ????☺????
    Buziaki ????????????????
    ZaletyMega szybkość ????
    WadyNiema ????
    MiejscowośćFrydrychowice
  • ~Malan / 2018-11-27 10:47
    Ocena: 4.75 / 5
    Zawsze sprawna obsługa i szybki serwis. Niedługo będę zwiększał prędkość mojego internetu i mam też nadzieję że bedzie to przebiegało tak sprawnie jak zawsze ????
    MiejscowośćBulowice
  • ~Buła / 2018-11-27 10:12
    Ocena: 4.50 / 5
    Wszystko w najlepszym porządku.Obsluga też bardzo miła i stara się szybko rozwiązać problem (jakiś problem był na linii)jeszcze przed zakończeniem zadzwonili i poinformowali że do 10 minut wszystko będzie w porządku i tak było.Mam 400 mb/s i również TV i wszystko działa wyśmienicie.Teraz tylko czekac na telewizję 4K.Polecam.
    ZaletySzybkość bezawaryjnosc
    WadyNa razie brak.
    MiejscowośćTrzebinia k Żywca
  • ~Pawel / 2018-11-23 16:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepiej działający internet i TV w okolicy. Polecam !!
    MiejscowośćCzaniec
  • ~Piotr / 2018-11-18 19:51
    Ocena: 1.75 / 5
    Parametry niby dobre ,ale szału nie ma. Cena nie jest konkurencyjna. Obsługa beznadziejna. Co z tego że miła gdy nic z tego nie wynika. Od trzech miesięcy proszę o usunięcie usterki i nic pomimo wymiany dekodera. Jeżeli chodzi o internet jest w miarę ok natomiast telewizji nie da się oglądać w weekendy (ciągle zrywa)
    ZaletyInternet
    WadyJakość sygnału tv i beznadziejna obsługa
    MiejscowośćInwałd
  • ~Anna Z / 2018-11-17 13:45
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo polecam, przemila obsluga, internet smiga, mysle nad dobraniem telewizji, polecam!
    ZaletyNiska cena w stosunku do świetnej prędkości internetu, bardzo miła obsługa!
    WadyBrak
    MiejscowośćGilowice
  • ~Tomek / 2018-11-07 09:21
    Ocena: 4.75 / 5
    Minus za czas oczekiwania na światłowód. Czekałem ponad 2 lata ale już jest i jestem mega zadowolony, wziąłem 400 mb/s i jest ok wystarcza mi, czasem na speed teście po kablu mam pobieranie ponad 400 także super, pingi niskie. Ogólnie polecam.
    Zaletyszybkość, niezawodność, obsługa klienta
    Wadyumowa mogła by być na czas nie określony, jak ktoś jest zadowolony to i tak zostanie a nie ma poczucia związania ;
    MiejscowośćKobiernice
  • ~Michał / 2018-11-06 10:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Korzystam od 8 lat. Od kilku lat na światłowodzie. Wiadomo, że przez te kilka lat były pojedyncze przypadki przerw w działaniu usługi, ale reakcja zawsze była szybka. Z czystym sumieniem polecam.
    ZaletyPodejście do klienta.
    WadyNa tę chwilę brak.
    MiejscowośćWadowice
  • ~Emilka / 2018-11-06 09:26
    Ocena: 5.00 / 5
    Ogólnie najlepszy Internet w okolicy. Mam światłowód, działa bez zarzutu. Polecam!
    Zaletyszybkość łącza
    MiejscowośćKęty
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2569
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2309
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2251
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 2002
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1700
Play Online
Ocena: 1.85, ilość opinii: 1569
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1216
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1140
Orange Neostrada
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1073
mBank
Ocena: 1.88, ilość opinii: 908
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 837
Plus
Ocena: 1.53, ilość opinii: 826