Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

a2mobile opinie

Ocena na podstawie 65 opinii

3.49 / 5

  • Cena/Jakość
    3.42
  • Obsługa klienta
    3.15
  • Oferta
    3.95

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kawa / 2019-05-07 11:51
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam.Mieszkam w Tarnowie: (1-10), 1 - minimum 10- max
    - zasięg 6
    - sprawność sieci 7
    - ceny pakietów 9
    - Bok 9
    - usuwanie usterek 8

    Polecam każdemu - idealne dla ludzi od 0 do 100 lat.
    Zaskakujące ale z tej sieci korzysta moja rodzina i moi rodzice. Każdy znajdzie coś dla siebie.
  • ~jurek / 2019-05-05 19:29
    Ocena: 4.33 / 5
    u mnie siec dziala w porzatku tylko jest problem z romingiem za granica tel.milczy nie ma nic.pomono wlczenia romongu.moze ktos mi doradzi co zrobic emel.schody29@wp.pl
    Zaletyw polsce wszystko dziala na 4+
    Wadyromong poza rp.
  • ~TorNadziO / 2019-05-01 20:40
    Ocena: 2.33 / 5
    Powiem tylko tyle:z założenia oferta sieci jest dobra, nawet bardzo dobra, bo gdzie znajdziesz internet za 10zł i to jeszcze LTE.Tylko jest sporo problemów:

    1.żeby znaleść zasięg w tej sieci na wsi to trzeba skakać po drzewach jak małpa

    2.często internet się wykrzacza podczas urzytkowania z więcej niż jednej strony na raz

    3.Prędkość internetu choć w załorzeniu szybka wcale taka nie jest (https://snag.gy/DXeUdA.jpg dowód(1,35mbps pobierania i 0.22mbps wysyłania przy czym nie było lejka))
    4.lejek włącza się zaskakująco szybko
    5.już dwa razy miałem problem z tym, że sieć nie odpowiadała lub telefon nie miał połączenia z internetem mimo tego że pokazywało LTE, a czas w jakim pomoc techniczna reperowała usterkę trwał 2 tygodnie za pierwszym razem, za drugim zreperowałem samemu przekładając kartę na zmianę w pięciu telefonach i bawiąc się z apn'en sieci. Co najlepsze z tej historii mam internet w tej sieci od 3 miesięcy.
    Zdecydowanie odradzam brać internet w tej sieci. No chyba że ktoś mieszka w mieście blisko ich anten to wtedy internet jakoś chodzi i próbuje nie odstawać od reszty.
    Zaletyniska cena za sms'y,rozmowy i internet
    Wadyciągły brak zasięgu
    pomoc techniczna jest powolna i nierozgarnięta
    szybciej naprawisz usterki związane z internetem niż pomoc to zrobi
    sieć często się wykrzacza
    lejek załącza się z prędkością o wiele większą niż chodzi internet
  • ~papa / 2019-04-12 09:37
    Ocena: 2.33 / 5
    od 11.04.2019 nie dziala nic, to juz druga ich wtopa, na trzecią nie bede czekal, papa a2mobile i plus
  • ~Zdruzgotana / 2019-04-12 07:45
    Ocena: 2.33 / 5
    Od 15 godzin nie działają u mnie zadne połączenie...
    Tragedia, ten telefon jest firmowy.
    Ciekawe kto zaplaci mi za straconych klientów!
    To jest jakaś kpina!!!
    WadyBrak połączeń
  • ~Aga / 2019-04-11 22:55
    Ocena: 3.33 / 5
    Od 7 godzin zero kontaktu ze swiatem. Doładowanie jest.
  • ~Ania / 2019-04-11 20:23
    Ocena: 3.67 / 5
    Właśnie nie mam połączeń SMS ano internetu mobilnego, wszystko się straciło od 5 h chociaż mam pakiet i pieniądze na karcie
    ZaletyJak wyżej
    WadyJak wyżej
  • ~Edward / 2019-04-09 22:01
    Ocena: 3.00 / 5
    Od początku, tj. od pól roku nie działa automatycznie roaming, za każdym razem po zmianie miejsca - trzeba ręcznie, pakiet nie przedłuża się automatycznie, nie można wysyłać mms, operator nie umie sobie poradzić, makabra
    ZaletyTanio
    WadyTo co opisałem wyżej
  • ~B / 2019-04-04 23:30
    Ocena: 2.00 / 5
    Przeniosłam numer i od 5 dni nikt poza a2mobile nie może się do mnie dodzwonić , a bok nie reaguje na zgłaszane reklamacje. Tragedia jutro przenoszę Nr do operatora z salonem stacjonarnym. Sprawdziło się powiedzenie "tanie mięso to psy jedzą" , jaka cena taka usługa.
    ZaletyOferta w reklamie.
    WadyBOK nie istnieje razem z działem technicznym
  • ~tom / 2019-04-02 10:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam posiadam kilka nr telefonu tej sieci nawet sam ją promowałem, za co znajomi mnie teraz ganią. Problemy z internetem znika na pare dni pomimo aktywnego pakietu , zasięg podobnie raz jest innym razem go niema. Słaba jakość rozmów ogólnie słabo.
    Zaletycena ,słaba jakość
    WadyCzęsty brak internetu i słaby zasięg. Utrudniony kontak z obsługą klienta
  • ~Lechita / 2019-01-22 20:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem w a2mobile nieco ponad pół roku. Od początku denerwują mnie ich debilne sms-y ponaglające do doładowania konta; wygląda to tak - doładowuję konto, uruchamia się cykliczny pakiet "Niewyczerpalne Wszystko", należność zostaje pobrana, dostaję sms-a o treści: "Teraz możesz poszaleć". Ponieważ po aktywowaniu się w.wym. pakietu na koncie zostaje niewiele kasy (bo po co miałbym tam trzymać kasę jak w banku?), a za chwilę dolatuje następny sms o treści: "Za taką kasę nie poszalejesz". A przecież mam na 31 dni pakiet "Niewyczerpalne Wszystko". Czyli paranojka. Zwracałem na to uwagę do BOK, że ja w ogóle wyrosłem już z szaleństw, więc niech zmienią swoją sms-ową gwarę, a oni, że pracują nad tym. Efektem ich wytężonej pracy w końcówce ubiegłego roku cykliczny pakiet odnawialny nie odnowił się automatycznie i za połączenia zdejmowano mi normalnie z konta za każde połączenie z osobna. Po dwóch dniach reklamowania (przez telefon i mailem), łaskawie uruchomili ten odnawialny pakiet. Ale czy to się nie powtórzy, nie wiem? Teraz bowiem mam znowu kolejną "atrakcję" - ja mogę dzwonić i wysyłać sms-y, ale do mnie nikt się nie dodzwoni, nie dostaję też sms-ów i potwierdzeń o wysłanych sms-ach. Telefonujący do mnie otrzymuje komunikat: "Wybrany numer jest niedostępny". Mam już dość tej maskarady. Będę szukał innego operatora, bo w a2mobile po zmianie właściciela (Premium Mobile) jest coraz gorzej, niestety, i co mi po tym, że niby jest tanio, jak jest do d...
    ZaletyCzasami działa poprawnie.
    WadyInternet chodzi, jakby nie chodził, prędkości jak w darmowym Aero2, albo jeszcze gorzej. Tak jest w Warszawie, w terenie rzadko bywam, choć myślę, że tam to już w ogóle nie ma na co liczyć.
  • ~Modrzew / 2019-01-03 23:03
    Ocena: 5.00 / 5
    Za 19,90 miesięcznie nie mogę ocenić tych wszystkich parametrów inaczej niż 5/5. Jeśli pojawi się cenowa konkurencja to może wtedy ewentualnie pomyślę nad narzekaniem.
    ZaletyNajtańsza oferta na rynku. Dobry zasięg.
  • ~Chack / 2018-12-18 22:57
    Ocena: 5.00 / 5
    Wbrew wszystkim tak chętnie narzekającym na małe braki usług jak jakieś nikomu niepotrzebne połączenia oczekujące ja powiem wprost że jestem BARDZO ZADOWOLONY Z USŁUG TEGO OPERATORA.
    - Pakiety najtańsze na rynku
    - Oferta jest elastyczna można dobrać pod siebie
    - Obsługa klienta pomocna i domyślna
    - Super oferta roamingu w unii
    - Nie pobiera neta za Facebooka i Messenger
    Więcej mi nie trzeba ważne że zasięg jest dobry, wszystko działa jak trzeba a ja płacę za wszystko 19 zł miesięcznie.
    ZaletyJak wyżej
    WadyNieistotne
  • ~Henryk / 2018-12-11 14:29
    Ocena: 2.33 / 5
    Kupiłem starter czyli kartę SIM firmy a2mobile i zarejestrowałem ją na Poczcie. Przez 2 dni próbowałem stworzyć konto na moje.a2mobile.pl bez skutku. Dziesiątki razy pokazuje siŁ komunikat, że dane są błędne. Pisanie do BOK nie dało ani jednej odpowiedzi, dzwonienie do nich to strata czasu - tylko automat powtarza informację, że rozmowa będzie nagrywana. Ale żadnej rozmowy nie można przeprowadzić z komputerem.
    Portal moje.a2mobile.pl każe podać dane i informuje, że w następnym kroku wyśle SMS, ale następnego kroku nie ma, bo dane są błędne,

    Dopiero dziś włożyłem kartą SIM do telefonu. Próbowałem zadzwonić na ten numer i nie ma połączenia - cisza. Po pół godzinie zadzwoniłem ponownie i odetkało się. Spróbowałem zalogować się i udało się.
    Niestety nigdzie nie podają informacji jak postępować po kolei aby to zadziałało - ani na opakowaniu karty, ani na portalu.

    Tragedia. Wszyscy informatycy chyba mają wspólny feler - nie potrafią wyjaśnić najprostszej rzeczy w sposób zrozumiały dla nieinformatyków. Najgorsze jest to, że mają coraz większy wpływ na nasze codzienne życie.

    Za miesiąc będę mógł ocenić jak działa sieć a2moble i zdecyduje czy warto kontynuować.

    Mam bardzo złe doświadczenia z innymi sieciami - Play, Orange i Virgin. Obiecują wiele, ale nie dotrzymują obietnic.
    ZaletyNie wiem
    WadyBrak właściwej informacji.
  • ~Henryk / 2018-12-09 16:25
    Ocena: 2.33 / 5
    Tydzień temu kupiłem starter a2mobile i zarejestrowałem numer na Poczcie. Dziś siędzę od ponad godziny i próbuję stworzyć konto do tego numeru na moje.a2mobile
    Dziesięć razy dostaje komunikat, że podaję błędne dane, zalogować się nie można bo błędne hasło. Zmieniłem hasło dwa razy i cały czas te same komunikaty o błędzie. Nie wiem o co chodzi. Czy oni mają problem z software czy w głowach?

    Dziękuje z góry za porady abym zainstalował aplikacje z Google Play - numer jest nieczynny pomimo zarejestrowania, więc nawet gdybym chciał coś sciągnąć to i tak nie mogę.

    ZaletyBrak
    WadyNiemożność zarządzania numerem.
  • ~jaglanex / 2018-12-04 21:57
    Ocena: 5.00 / 5
    Tu widzę opinie że internet wolny ale czy to wina operatora?? Czasami to wina urządzenia a my lubimy narzekać. Też kiedyś miałem taką sytuację napisałem @ do ich BOK który był bardzo pomocny :) I okazało się że wina nie leżała po ich stronie a jednocześnie pomogli mi naprawić sytuację. Bardzo dobrze oceniam całą sieć z ofertą i obsługą klienta. Pakiety najlepsze na rynku. Tanio i dużo tak lubimy najbardziej.
  • ~Piotr / 2018-11-29 23:01
    Ocena: 2.33 / 5
    Oferta jest znakomita, tylko jej rzeczywista realizacja nijak ma się do obietnicy. W zeszłym roku szybkość internety dochodziła do 50 MB, obecnie nie przekracza klikuMB, ostatnio np. resetowwałem lejek za 5zł i po resecie szybkość wyniosła 1,5MB.
    ZaletyNiska cena ale i tak nie warto (oceniam internet, rozmowy jako tako)
    WadyŻałosny internet niby LTE.
  • ~żabiecz / 2018-11-27 12:59
    Ocena: 5.00 / 5
    Pakiet wszystko no limit za 20 zł i na kartę, więcej chyba nie muszę dodawać. Jakoś rozmów dla mnie okej, a już na pewno w stosunku do ceny. Obsługa klienta na wysokim poziomie. Wszystko 5/5 gwiazdek nie mam żadnych uwag do oferty.
  • ~Szymek / 2018-11-26 12:06
    Ocena: 4.67 / 5
    Oferta i cena do jakości - 10/10. Jedynie małe zastrzeżenie że na biuro obsługi czasami nie idzie się dodzwonić ale ogólnie tylko raz miałem sytuację że potrzebowałem pilnej interwencji.
    ZaletySuper cena, pakiety są elastyczne można dostosować pod siebie usługi
    WadyBiuro obsługi czasem zbyt obłożone
  • ~M / 2018-11-22 08:31
    Ocena: 2.33 / 5
    Złożyłem reklamację złej jakości rozmów (A2M/05/20181024),podałem nie tylko nr. na który dzwoniłem,lokalizację,czas ale i NAGRANIE ROZMOWY.W odpowiedzi dostałem od "specjalistki" K.K. żądanie...podania w/w danych oraz weryfikacje karty sim w innym urządzeniu (powinienem zakupić kilka telefonów na te okoliczność??). Do FAKTÓW podanych w zgłoszeniu księżniczka w ogóle się nie odniosła zupełnie jak by była analfabetką i nie była w stanie odczytać zgłoszenia ale i ....odsłuchać nagrania???? Typowa spychologia. Wypada tylko mieć nadzieję,że tego typu "specjalistki" nie znajda zatrudnienia w firmie przejmującej a2mobile!
    WadyTragiczna obsługa klienta
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Play
Ocena: 1.56, ilość opinii: 379
T-Mobile
Ocena: 1.68, ilość opinii: 286
Orange
Ocena: 1.62, ilość opinii: 209
Plus
Ocena: 1.80, ilość opinii: 189
nju mobile
Ocena: 3.16, ilość opinii: 126
Virgin Mobile
Ocena: 2.60, ilość opinii: 91
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 633
mBank
Ocena: 2.02, ilość opinii: 542
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 301
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 261
Netflix
Ocena: 2.87, ilość opinii: 140
a2mobile
Ocena: 3.49, ilość opinii: 65