Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

MOICO Wrocław opinie

  • ~Dominika / 2018-08-08 13:09:33
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 3.25 / 5
    Na moico zdecydowałam się z powodu promocji w moim budynku - do końca roku internet + tv za darmo. Uważam, że mają bardzo nieprofesjonalne podejście do klienta. Umówiłam się na montaż internetu w miarę szybko. Dzień przed jednak otrzymałam tel że został on odwołany z jakiś przyczyn technicznych. Ok, zdarza się. Obiecano mi, że ktoś zadzwoni jak tylko będzie możliwy montaż. Przez prawie miesiąc cisza. W końcu ja zadzwoniłam do biura. Usłyszałam że montaż jest możliwy (z taką oczywistością jakby od dawna już mógł być zainstalowany) i umówiłam się na jakiś dzień z samego rana żeby zdążyć przed pracą. Po pół godz czekania zadzwoniłam do biura czy montaż się odbędzie bo nie wiedziałam czy zdąże dotrzeć do pracy. W końcu technik zjawił się spóźniony o 40 min. Po kilku minutach okazało się, że technik nie ma dostępu do serwerowni i montaż nie jest możliwy. Podpisaliśmy protokół i usłyszałam znów, że ktoś zadzwoni jak będzie klucz do serwerowni. Powiedziałam panu technikowi, że ostatnio nikt się nie odezwał ale obiecał mi, że skoro podpisujemy protoķół to na pewno zostanę poinformowana. Prawie miesiąc i cisza więc znów ja wykonałam telefon. Oczywiście nikt się nie zorientował że zostałam zapomniana. Ostatecznie montaż się odbył i przebiegł w miarę sprawnie. Dzień później otrzymałam jednak telefon z biura czy mogę, uwaga!, zaskanować mój egzemplarz umowy i im wysłać na maila, bo gdzieś się im zagubił. Oczywiście umowa została podpisana w dwóch egzemplarzach i pan technik schował swój do teczki zanim wyszedł. Normalnie ręce opadają :) gdyby nie promocja to z pewnością nie zdecydowałabym się na usługi firmy. Co do samego Internetu i tv póki co wszystko ok ale używam do zaledwie dwóch dni.
    Miejscowośćwrocław
  • ~Maciej / 2018-09-03 22:30:02
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.50 / 5
    Ta firma sprawia wrażenie, jakby głównym corem biznesu było naciągactwo, a do tego wniosku składają mnie trzy następujące fakty:
    1) termin wypowiedzenia - za moich czasów było to 3 miesiące. Kto daje takie terminy wypowiedzenia na dostawę internetu? Kiedy przestałem korzystać z ich sieci (zmiana mieszkania) jeszcze przez 2 miesiące byłem zmuszony uiszczać rachunki
    2) podczas instalcji i przy rozwiązywaniu umowy nie otrzymałem jasne informacji, że router jest do zwrotu (byłem przekonany, że koszt to 1 zł, opłacany podczas zawierania umowy), pewnie było to gdzieś w treści tekstu i jasne, moja wina, że nie doczytałem, ale serio, kto czyta całą umowę od deski do deski? W uczciwych firmach najważniejsze zasady hadlowiec przekazuje ustnie.
    3) o router firma upomniała się - uwaga - PO DWÓCH LATACH, naliczając za to kary i odsetki. jak dla mnie skandal. Na szczęście mam urządzenie i im je zwrócę

    ogólne wrażenia - bardzo złe, odradzam, jeśli macie inny wybór, to wybierzcie coś innego
    Wadysame wady :)
    Miejscowośćwrocław
  • ~Marek / 2019-05-10 01:32:52
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 5.00 / 5
    Mieszkam na osiedlu, gdzie jest szeroki wybór operatorów świadczących usługi internetowe. Po wykonaniu kilku telefonów i sprawdzeniu tychże, skłoniłem się na wybór firmy Korbank. Miałem małe obawy ze względu na to, że firma nie była mi wcześniej znana ale po 3 miesiącach korzystania z ich usług mogę z czystym sumieniem polecić ich firmę. Sam montaż przebiegł szybko i bezproblemowo, tutaj ukłon w stronę instalatora. Póki co wszystko, czyli Internet 100 Mb/s + TV działają bez żadnych problemów. Abonament za Internet i TV naprawdę niewysoki, przedstawiciel rzeczowo też przekazał wszelkie informacji dotyczące dodatkowych opłat (montaż, dzierżawa sprzętu, itp.). Jeżeli już miałbym się do czegoś przyczepić, to tylko za mało elastyczne podejście odnośnie wyboru programów TV.
    ZaletySzybki i stabilny Internet, niska cena, kompetentny instalator
    WadyNa razie brak
    Miejscowośćwrocław
  • ~cober / 2017-06-24 18:22:02
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.50 / 5
    Niestety, ukryte koszty o których dostawca moico informuje dopiero po zamówieniu usługi,tak jest niestety na nowych Stabłowicach przy Arachidowej we wrocławiu. Nagle dowiadujesz się że do abonamentu jeszcze 25zł więcej, za dzierżawę światłowodu który jest w moim mieszkaniu, czyli 80zł za sam internet zamiast 55. Czysty kosmos bo są dostawcy którzy za 50 zł dają internet i tv. Na szczęście istnieje konkurencja. A światłowód po prostu wyciąłem. Swoją drogą głupia firma bo pozbyła się przez własną głupotę wielu klientów a przecież i tak by zarobili, ale zarabia ktoś inny.
    ZaletyNie znam
    WadyWysokie opłaty, brak rzetelnej informacji przy zamawianiu usługi, o całkowitych kosztach nie dowiesz się ze strony firmy, ale po zamówieniu usługi.
    Zamówiłem ale nie skorzystałem bo doliczono mi dodatkowe opłaty.
  • ~Agnieszka / 2019-01-24 21:24:26
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.00 / 5
    Po raz kolejny awaria internetu i standardowo brak możliwości dodzwonienia się do firmy poprzez infolinię.

    Do osób, które rozważają podpisanie umowy z firmą moico uprzejmie odradzam. Chyba, że nie macie wyjścia tak jak my na Gaju - kupując mieszkanie musieliśmy wziąć w pakiecie telewizję i internet od tego dostawcy. Sytuacja od roku nie uległa zmianie... Jak to możliwe, że w ciągu roku żaden inny dostawca nie może świadczyć usługi na terenie kilku bloków (jeden deweloper) nie ma możliwości zmiany firmy :/ Czas najwyższy udać się z tą sprawą do Urządu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, bo to co się dzieje ostatnimi czasy przechodzi ludzkie pojęcie!
    ZaletyBrak
    WadyCzęste awarie
    Brak szacunku do klienta
    Miejscowośćwrocław/Gaj
  • ~Eliza / 2016-11-27 17:38:05
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.25 / 5
    Kilka razy zgłaszałam na e-maila sprawę, że internet się włącza i wyłącza. Jakikolwiek film buforuje się tak długo, że można się nieźle wkurzyć. Zrobiłam test prędkości - ze względu na radiowe połączenie mogę mieć max 50 Mbit/s a tymczasem mam ledwo co 10. Jeżeli to jest najszybszy internet we wrocławiu to ja jestem wróżką. Szybszy był play na modemie huawei z 1 MB.
    Zaletyjak na razie nic
    Wady-Prędkość (nawet jeżeli miałaby być nawet 30 Mbit/s)
    -cena 55 zł za 100 MB których nie mogę wykorzystać, bo nie mam światłowód - nie mogą się dogadać ze spółdzielnią
    -Co chwile się rozłącza
    w domu, 55 zł kiss, wifi - ale nie ma znaczenia czy usiądę obok i tak taka sama prędkość
  • ~Darkcell / 2019-02-18 10:10:47
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 2.00 / 5
    Prędkość internetu ok, choć ciężko osiągnąć 1000/1000 w testach.
    Mam internet od moico od 2 m-c na Maślicach i szukam innego dostawcy, ilość awarii jest porażająca jak na 2 m-c usługi. Ogólnie chyba chłopaki nie ogarniają tematu na maślicach po jakość beznadziejna. Zamiast rozdawać jakieś beznadziejne bony na FB poprawili by jakość usługi.
    ZaletyPrędkość
    Wady-Częste awarie po 20-30 min, kilka dziennie na maślicach
    -Weekedny i wieczory to koszmar.
    -Brak możliwości dodzwonienia się po 17:00 w celu zgłoszenia awarii, oraz w weekendy.
    -Technik mega zakręcony podczas montażu.
    -Pomoc techniczna przez ich panel i tel słaba.
    Miejscowośćwrocław - maślice
  • ~Tapionek / 2019-02-17 18:43:55
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 3.00 / 5
    Niestety od jakiś 2 miesięcy łącze jest bardziej niestabilne niż Neostrada w swoich "najlepszych" czasach. Nie tyle połączenie zanika co różnice w prędkości na speedtest czy dsl wahają się 1-20 mega w związku z czym jakiekolwiek gry, strumieniowanie czy vpn nie wchodzą w rachubę. Najłatwiej zauważalne na weekendy i w godzinach wieczornych więc prawdopodobnie obietnice wyższe niż możliwości i gdy większa ilość użytkowników korzysta z internetu wychodzą takie klocki.
    ZaletyZalety zdecydowanie opcjonalne. Internet bardzo dobry ale w bardzo któtkich wycinkach czasu..
    WadyNiestabilność
    Miejscowośćwrocław
  • ~k77 / 2018-03-19 08:24:23
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.50 / 5
    Intenet jest beznadziejny, nie maja powiadomien o tym ze zbliza sie termin platnosci faktury. Maja tylko swoj wewnetrzyny system do ktorego logujesz sie jak Ci sie przypomni, że trzeba zaplacic za cos co nie dziala.
    Ciagle zerwanie polaczenia, urzadzenie resetuje srednio 8 razy dziennie i bardzo przeszkadza mi to w pracy.
    Zdarzaja sie dni, ze uzywam swojego smartfona jako HOTSPOTA bo internet od moico zrywa polaczenie co 5 minut.
    Wkrotce sie wyprowadzam z tego mieszkania, w przeciwnym wypadku juz wypowiedzialbym umowe i zamowil cokolwiek innego ale od gigantow typu orange, vectra...na pewno lacze byloby stabilniejsze.
    Co z tego ze mam 50Mb/s jak to nie działa...
    Miejscowośćwrocław
  • ~Paula / 2018-12-09 14:35:58
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 2.00 / 5
    Brak możliwości zgłoszenia awarii w niedzielę lub święta. Owszem napisać SMSa lub email ale nie wiadomo czy ktoś reaguje na te doniesienia bo komunikacja jest tylko jednostronna. Dzisiaj nie mam telewizji od godziny co najmniej 6.00 i do obecnej chwili zero reakcji a jest 14.33. Mają w d... swoich stałych klientów. Nie polecam bo to nie pierwsza taka sytuacja.
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu w dni weekendowe tj. niedziela oraz w święta.
    Miejscowośćwrocław
  • ~Jagg / 2019-01-28 07:37:33
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.75 / 5
    Fatalna jakość internetu w ostatnich miesiącach. Spadki mbs, częste zanik i przerwania w dostawie.
    Internet jak juz jest i działa to parametry sa OK czyli ping ~10 ms, d/u 90 mbs. Jednakże ostatnio cięzko by uzyskac takie parametry.
    Dla mnie brakuje oferty dodatkowej. Mamy 100mb/s 1000mb/s i haha kto wydaje 890 zl za internet?LOL. Brakuje oferty jak u konkurencji czyli 300, 500 mbs.

    Wadydłuższe awarie
    częste krótkie przerwy w dostawie
    brak kontaktu
    brak oferty pośredniej dodatkowej 300, 500 mb/s
    Miejscowośćwrocław
  • ~Gamerka / 2019-01-24 11:52:00
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM. W ostatnich miesiącach co chwila awarie i niedostępny net. Niestabilny do gier sieciowych totalnie się nie nadaje. Kontakt zerowy nie można się dodzwonić nawet w ciągu tygodnia a w weekendzie przy awarii zupełny brak kontaktu. NIE BIERZCIE tego dostawcy, weźcie każdego innego tylko nie ten badziew.
    ZaletyNiestabilny
    Brak kontaktu
    Brak odpowiedzi na maile
    Ciągłe awarie szczególnie w weekendy
    WadyBRAK
    Miejscowośćwrocław
  • ~Gufaka / 2018-06-26 13:27:28
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma. Nie polecam. Mimo tego że niedociagneli o 20 cm przewodów do skszyni z samego początku, to wykuli mi ścianę,a na końcu powiedzieli ze słaba prędkość z powodu sprzętu Pana. I to 6 razy byli u mnie!!! Nie szanują klienta, nie mają kompetentnych serwisantow, robią byle jak. Umowiaja się z klientem i nie przyjeżdżają. Porażka a nie firma
    ZaletyBrak
    WadyBrak szacunku do klienta
    Miejscowośćwrocław
  • ~Kasia / 2019-04-16 08:19:57
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 4.25 / 5
    Miałam małe obawy ze względu na wiele negatywnych komentarzy, ale kiedy umówiliśmy się na podłączenie urządzenia w naszym domu to nie było z tym żadnych problemów. Internet mamy od zeszłego poniedziałku i wszystko na razie działa bez żadnych problemów. Pozdrawiam Pana montera :)
    Zaletyszybki internet, dobra cena
    Wadyczasem są awarie
    Miejscowośćwrocław
  • ~Klient / 2018-08-27 21:17:47
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.00 / 5
    TRAGEDIA! tv nie ma i oni piszą że nie będzie bo musieli by w jakieś urządzenie zainwestować więc wyślą mi aneks na sam Internet. Bez przeprosin czy nawet rozmowy czy sam Internet mnie interesuje, a co więcej Internet co kilka minut zrywa połączenie więc o tv przez Internet można zapomnieć. Obsługa jeszcze gorsza. Moja Siostra też miała ich usługi i mnie ostrzegala że są fatalni...szkoda ze nie posłuchałem. Ludzie nie dajcie się nabierać tym amatorom.
    Miejscowośćwrocław
  • ~Monika / 2019-01-26 14:12:09
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.25 / 5
    Cały styczeń są awarię, infolinia mimo zamknięcia cały czas odtwarzana co za bezssens, na stronie możliwość zamówienia kontaktu gdzie po połączeniu gra muzyczka, oczekiwałem 30 minut na konsultanta, internetu brak ping nie przechodzi, reset routera nie pomaga totalna porażka
    ZaletyBrak
    WadyPowyżej
    Miejscowośćwrocław
  • ~nickzzz / 2018-08-26 03:29:00
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.25 / 5
    Tragedia. Ping 15ms i nagle skacze do 500ms. Czasami także urywa bez powodu, a czasami nawet nie da się obejrzeć filmu na youtube w hd. Masakra, niby 10/10 downloadu i uploadu a większość czasu jest to 3/3 albo mniej...
    ZaletyBrak - za taką samą cenę można dostać o wiele więcej.
    WadyPrawie wszystko.
    Miejscowośćwrocław
  • ~Kama / 2019-07-23 11:17:47
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.75 / 5
    W dniu dzisiejszym wyslalam wyppwiedzenie do firmy Moico. 2 tej samej cenie mam 2 razy szybszy internet + 130 kanalow +router +nagrywarke A w moico sam internet, ktory wiecznie nie działa!!! Nie polecam.
    ZaletyMila obsluga
    WadyWysoka cena, awaryjnosc, słaba oferta
    Miejscowośćwrocław
  • ~Marlena / 2019-01-24 16:48:41
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadzieja. Cały dzień może nie być internetu i TV. Jak jest, to też ciągle są przerwy i np. na obejrzenie filmu na Netlixie bez zerwania połączenia nie ma szans. Nie można się do nich dodzwonić.
    ZaletyBrak
    WadyCała reszta
    Miejscowośćwrocław
  • ~Wojtek / 2018-09-29 11:12:06
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.00 / 5
    Cały czas zrywa połączenie Internetu żeby obejrzeć netflixa na tv można tylko pomarzyć. Żeby napisać opinie musiałem użyć transmisji danych bo oczywiście problem z netem MASAKRA
    ZaletyNiema
    WadyNie polecam
    Miejscowośćwrocław
  • ~Alicja / 2019-01-28 23:04:47
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam! podpisywaliśmy umowę w grudniu na internet i telewizję, wszystko działa bez zarzutu, mąż robił test internetu czy aby na pewno mamy taką samą prędkość jak w umowie i wszystko się zgadza :)
    Zaletyszybki internet, dużo programów telewizyjnych, dobry zasięg
    Miejscowośćwrocław
  • ~Marta / 2019-06-07 12:53:57
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 4.25 / 5
    Świetny Internet, niski i stabilny ping, nareszcie można sobie pograć. Miła odmiana po innym dużym operatorze. Szkoda, że nie wiedziałam o was wcześniej.
    Zaletyszybki internet
    Wadyczasem są awarie
    Miejscowośćwrocław
  • ~lelek10 / 2018-01-15 18:32:22
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ten dostawca to oszust omijajcie szerokim łukiem.Najgorsza firma jaką miałam.Awarie ,brak kontaktu z infolinia poprostu dramat..
    ZaletyBrak
    WadyZla jakosc wysoka cena niekompetencja.ze strony operatora
    Miejscowośćwrocław
  • ~Marek / 2019-02-04 11:57:51
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 5.00 / 5
    50zł za internet 150mb to jak za darmo, pamiętam jak się kiedyś płaciło tyle za 10mb. Nigdy nie miałem problemu z tą firmą, obsługa bardzo miła, robiłem speed test i rzeczywiście wychodzi 100-150mb w zależności od dnia ;)
    Zaletyszybki internet, niska cena
    Miejscowośćwrocław
  • ~Stefan / 2019-01-24 19:29:09
    Dostawcy internetu › MOICO
    Ocena: 1.75 / 5
    Dramat awaria za awarią nie ma tygodnia aby coś się nie zepsuło. Teraz kolejny raz brak łącza i tak od listopada.
    ZaletyBrak
    WadyNiestabilne łącze internetowe
    Miejscowośćwrocław Stabłowice