Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

cal.pl opinie

Ocena na podstawie 89 opinii

3.37 / 5

  • Wsparcie techniczne
    3.23
  • Parametry
    3.39
  • Wydajność
    3.35
  • Cena/Jakość
    3.51

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Michaello / 2022-03-16 22:04
    Ocena: 5.00 / 5
    jestem w cal.pl od kilku lat . mam kilka serwerów ,różnych,do różnych projektów.
    jest wszystko ok. śmiało polecam. wszędzie znajdzie coś co komuś nie pasuje. więc nie szukajcie dziury w całym,jak nie jesteście w temacie.
    Zaletydobre i polecam
    Wadyszybko eliminowane
  • ~Mario / 2022-01-12 15:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy badziew ten ich hosting i pomyśleć że jestem u nich od 15 lat. Inni użytkownicy na histingach nie mają tych problemów tylko my użytkownicy CAL.PL
    Pan Michał od 10 wciska mi tą samą ciemnotę że ulepszają stronę.
    Zaletybrak
    WadyNajgorszy hosting w kraju
  • ~Przemek / 2021-11-17 15:21
    Ocena: 1.00 / 5
    tragedia, kasuja strony lub przynajmniej bazy danych co jakis czas, uwazaja ze "klient musi sobie pilnować bakapów" bo sami ich nie robia, nie odpowiadaja na maila, dodzwonisz sie jak masz szczescie, pomoc techniczna cie zruga jak cos sami zepsuja, to poprostu jakas kpina, ludzie uciekajcie stamtad albo najlepiej nie idzcia ta droga bo napewno stracicie mnostwo pieniedzy, czasu, wlosów i nerwów
    ZaletyTOTALNY BRAK
    Wadygenetyka osob tam pracujacych
  • ~lestac / 2021-10-29 11:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Nieporozumienie. To po prostu nie działa - strata czasu na dogadywanie się z działem technicznym Instrukcje jakby napisane dla innego panelu.
    Zaletybrak
  • ~DATAWAY / 2021-10-12 09:42
    Ocena: 1.50 / 5
    UWAGA na tą firmę!!!

    Nic tam nie działa, z zakupionych 3 domen dwie zostały uruchomione do ponadmiesiący a na trzecią ciągle czekam.
    Wsparcie bardzi konfliktowe, przy zgłoszeniu się o kody authinfo w celu przeniesienia domen żądają dodatkowych opłat!!

    Zdecydowanie odradzam cal.pl

    Jesteśmy w trakci przygotowywania sprawy sądowej, z firmą nie da się dogadać w inny sposób.
    ZaletyKusząca cena, ale po miesiącu wiadomo dlaczego. Nic nie działa.
  • ~Zwykły klient / 2021-08-04 17:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Serwery dzialają z dużym opóznieniem, a wsparcie techniczne jest mierne. Auto instalator aplikacji pozwala wybrac wiele popularnych aplikacji jednak przy próbie instalacji wyświetla się informacja, że serwer nie spełnia minimalnych wymagań aplikacji między innymi, że mamy starą wersję bazy danych. Po kontakcie z cal.pl dowiedziałem się, że nie mają zamiaru nic aktualizować i mimo, że instalator jest ich to nie biorą odpowiedzialności za kego poprawne działanie. Czyli wychodzi na to, że wiedzą, że auto instalator nie działa ale reklamują się, że go mają. Na stronie głównej cal.pl jest napisane, że pozwalają przenieść domenę na odnsiebie na inny serwer za darmo ale przy próbie przeniesienia każą za to zapłacić. I na koniec warto wspomnieć, że mimo posiadania serweru bez limitu transferu, po przekroczeniu bliżej mi nieznanego transferu otrzymałem kilka razy wezwanie do zapłaty za "przekroczenie parametrów serwera" mimo, że strona jest w budowie i nie ma na niek żadnego ruchu.
    ZaletyBrak
    WadyUkryte limity i koszty z tym związane
    Auto instalator aplikacji nie działa
    Stara wersja bazy danych przez co na serwerze nie zadziała wordpress, joomla czy prestashop
    Problemy z transferem domeny na inny serwer i duże koszty z tym związane
  • ~11908 / 2021-04-24 19:53
    Ocena: 2.25 / 5
    Obrazili się że odchodzę i mówię prawdę, zablokowali dostęp do usług oraz paneli i szantażują jedną z domen Jestem tam, od 8 lat mogę dużo opowiedzieć, nigdy nie było dobrze, ale cały czas robi się co raz gorzej. Załoga ciągle kłamie. No a ta blokada z szantażem to właśnie to!
    Nic dobrego was tam nie spotka
    Zaletytylko z wielkiej biedy na dziś
    Wadykłamstwo, kłamstwo, udawanie i złośliwość
  • ~Tomasz / 2021-04-22 09:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma oferujaca uslugi internetowe, po rozmowie wiem jaka firme omijac szeroko. NIE POLECAM, firma do zamkniecia.
    Zaletybrak
    Wadybrak szacunku dla klienta
  • ~Paweł / 2021-02-13 09:36
    Ocena: 1.00 / 5
    kasuja bazy danych stron albo cale strony zalezy na która strona akurat wypadnie, na prosbe o odzyskania maja backapy np z zeszłego roku, jak mowisz dlaczego to robia to juz ktorys raz i ktoras z kolei strona to w odpowiedzi dostaniesz ze ty jestes sam odpowiedzialny za swoje dane,
    odpowiedz otrzymsz po 10 telefonach i 5 mailach jesli masz szczescie....dno dna proponuje to zmienic na kał.pl
    Zaletybrak
    Wadyto ze istnieje taka firma
  • ~Niezadowolony klient / 2021-02-10 13:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy hosting w polsce, jacyś amatorzy co nie potrafią własnego hostingu obsługiwać !
    CHCĄ OPŁATĘ ZA AUTHCODE
    ZaletyBRAK
  • ~Tommy / 2021-01-20 23:03
    Ocena: 1.50 / 5
    Skuszony ceną. Kontakt i wsparcie pseldotechniczne na ZEROWYM poziomie. Uciekam od nich mimo ze dopiero zaczynam współpracę. Uważajcie !!!!!
    WadyKontakt
  • ~Andrzej. / 2021-01-20 09:25
    Ocena: 1.75 / 5
    Ludzie tam pracujący są nie poważni.
    Serwer mi się kończył pod koniec grudnia.
    co dziennie przez cały miesiąc otrzymywałem informacje ze kończy się usługa. Co dziennie po dwa razy.
    po prostu spakują człowieka jak tylko mogą. z każdej strony.
    Serwer slaby polowa Stron nie chciała chodzić . Joomla, Wordpres co chwilę się sypał.
    Miałem nie pisać opinie. Ale po tym spamie. co dziennym już miałem dość.



    Zaletybrak
    Wadyspam spam spam.
  • ~Kamil / 2021-01-09 14:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety, moja opinia jest negatywna.
    Serwer w cal miałem od jakichś siedmiu lat. Zawsze sobie chwaliłem sympatyczny i pomocny support ale mam wrażenie że zaszły zmiany kadrowe lub spadło morale bo obecny support jest żałosny.
    Strony internetowe nie działają, nie sposób się dowiedzieć dlaczego. Chciałem zarejestrować domeny, pieniądze zostały pobrane ale zarejestrowano tylko jedna, pozostałe już nie, "bo nie dopilnowałem procedur" - jakich, nie sposób się dowiedzieć. Po kilku latach rezygnuje ze współpracy, szkoda nerwów.
  • ~Ola / 2021-01-06 22:14
    Ocena: 2.00 / 5
    niestety na początku mili a później klient jest sam ze swoimi problemami. Długi czas oczekiwania na odpowiedz 4-12godzin . częste awarie i errory backapu.
    Zaletytanio
    Wadybrak pomocy, awarie
  • ~Arturo / 2020-07-24 11:29
    Ocena: 5.00 / 5
    Zdecydowanie lepsi niż "czołowi" usługodawcy. Miałem poprzednio sporo problemów, z serwerem, domeną i samym kontaktem... Jestem od ponad roku w cal.pl. Kopie zapasowe robią często, poczta bez spamu. Telefony odbierają szybko na infolinii, konsultant naprawił problem i wyjaśnił. Pomoc mailowo tez idzie sprawnie. Jestem pewien, że zoostanę u nich na długo
    Zaletykompleksowa obsługa, rzeczowość, empatia
  • ~Ewelinen / 2020-07-08 12:41
    Ocena: 5.00 / 5
    Mam postawiony u nich blog i sklep. Pomogli mi na samym starcie wdrożenia sklepu. Po jakimś czasie blog trochę zwolnił, ale zmiana wersji PHP przywróciła szybkość. Support działa sprawnie, odpowiedź zwykle dostaje po godzinie, max 2. W weekendy też odpisują. Cenowo bardzo atrakcyjnie. Mało firm ma tak tanie i dobre usługi. Dla mnie wszystko spoko, mogę polecić.
    Zaletypanel admin prosty w obsłudze, kreator stron www, dobra jakość uslug, dobry support, tanio
  • ~Marek / 2020-05-21 00:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia.
    Jestem u nich od prawie 10 lat, ale właśnie podjąłem decyzję o zmianie.
    W sumie około 10 domen, 2 hostingi, wszystko na wordpressach.
    Co chwilę gubią bazy danych albo strony, support to jakieś jedno wielkie nieporozumienie - tam chyba jeden gościu pracuje. Odpowiada na maile co 2 godziny, więc rozwiązanie problemów trwa z reguły kilka dni, a powinno 10 minut w trakcie rozmowy telefonicznej.
    Hosting robi się coraz wolniejszy, strony chodzą coraz gorzej, wszelkie prace utrudnione przez kiepski interfejs, itp, itd...
    Nie polecam korzystać z ich usług
    Wadywolny, zawodny, ciągłe usterki, brak supportu, gubienie baz danych, gubienie stron, itd
  • ~alcapone / 2020-04-21 13:14
    Ocena: 5.00 / 5
    Przede wszystkim tanio. Ceny u innych odstraszają. Po co przepłacać. Przetestowałem najpierw i zdecydowałem się na tą firmę. Płace 15 zł za serwer i nie narzekam. Wsparcie mam od supportu, odpowiadają na pytania profesjonalnie. Niedługo przeniosę swoją domenę.
    Zaletydobre wsparcie techniczne, można liczyć na pomoc, niska cena, brak problemów
  • ~Koko / 2020-04-15 22:47
    Ocena: 1.25 / 5
    Jestem w tej firmie dobrych parę lat, uszkodził mi dobrze działająca stronę 2 lata temu do tej pory była w nie bycie. Teraz to kupiłem dodatkową domenę i chciałem wszystko na nowo uruchomić i co Gowno i to wielkie. Domena nie dziala na tym hostingu starych stron nie mogę zmienić odpisuja na odczep się, brakło mi cierpliwości więc wysłałem wiadomość że są niekompetencji i usterka jest po ich stronie więc przestali odpowiadać. Po kilkunastu latach odchodzę z tej pseudo firmy i odradzam wszystkim, kiedyś było tu inaczej dużo rzeczy można było po jednym telefonie załatwić, teraz to typowa padają z tej firmy
    ZaletyNaciągane ludzi na niską cene
    WadyKup domenę host i się dowiesz że w Głowno wdeples
  • ~Geniu / 2020-04-10 16:39
    Ocena: 5.00 / 5
    Zakupiłem domenę w cal. Zadzwoniłem do Biura Obsługi w celu dopasowania hostingu, nie wiedziałem, który mam wybrać. Rozmowa konkretna i rzetelna. Nie narzekam na nic, wszystko działa szybko i bez przerw. Pisałem także mailowo, odpisali mi po 30 min, czasem 1 godzinie. Obsługa mailem także w porządku. Mogę polecić tą firmę.
    Zaletydobra oferta hostingu, szybki hosting, bez awarii, dobre profesjonalne wsparcie techniczne
    Wadynie zauważyłem wad
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Home.pl
Ocena: 1.36, ilość opinii: 238
Az.pl
Ocena: 3.13, ilość opinii: 231
OVH.pl
Ocena: 1.60, ilość opinii: 90
cal.pl
Ocena: 3.37, ilość opinii: 89
o12.pl
Ocena: 1.68, ilość opinii: 67
Webd.pl
Ocena: 3.19, ilość opinii: 51
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720