Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Superhost.pl opinie

Ocena na podstawie 48 opinii

2.79 / 5

  • Wsparcie techniczne
    2.21
  • Parametry
    3.38
  • Wydajność
    2.63
  • Cena/Jakość
    2.94

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~MarcinIT / 2012-10-06 19:41
    Ocena: 4.50 / 5
    Te opinie poniżej to już chyba nieaktualne. Firma już od dłuższego czasu poprawiła znacząco swoje usługi i stała się konkurnecją dla innych hostingodawców. Sam posiadam tam hosting i jestem jak najbardziej zadowolony.
    ZaletyDobra obsługa techniczna, Niezawodność
    2 lata
  • ~mpieroguk / 2007-11-11 21:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Kompletne nieporozumienie. Ciagly brak dostepu do WWW i FTP. Tragicznie wolny transfer. Tragiczna obsluga klienta. Chcesz miec strone offline - superhost.pl
    ZaletyZadnych
  • ~niezadowolony / 2007-10-18 02:18
    Ocena: 1.25 / 5
    W czasie wielogodzinnej pracy na serwerze (dodawanie nowych tresci, formatowanie tekstu etc.)
    nastepowaly przerwy (losowo klika razy dziennie, kilka razy na godzine) w dostepie do serwera, pojawialy sie komunikaty o tresci: Blad wczytywania strony. Pingowanie do serwera konczylo sie sukcesem - serwer odpowiadal w stnd krotkim czasie. Jednakze klienci wchodzoacy na strone widzieli "Nie udało się nawiązać połączenia" i prawdopodobnie wybierali konkurencyjne strony ;)
    Po cierpliwym odczekaniu kilku/kilkunastu minut nawiazanie polaczenia z sewerem bylo znow mozliwe.
    Na pytanie czy mozliwa jest zmiana ustawien serwera (register_globals) otrzymana odpowiedz: "to sa ustawienia globalne serwera i niestety nie ma mozliwosci ich zmiany" nie byla satysfakcjonujaca. Samodzilena modyfikacja htaccess i proba wylaczenia register_globals powodowala "internal server error 500".







    ZaletyDobre dla nieodwiedzanych przez nikogo stron. Byc moze niska cena itp.
    Wadyphp w starej wersji 4.4.7, brak mozliwosci modyfikacji ustawien serwera, losowy dostep do serwera (http dziala, http nie dziala), powtarzajace sie cyklicznie ekrany bledu: "nie udalo sie nawiazac polaczenia"
  • ~bociek / 2007-10-16 16:49
    Ocena: 2.75 / 5
    Gdy odchodizłem od Home.pl do serwerydedykowane.pl skuszony dobrymi opiniami i atrakcyjnymi cenami zrobilem najwiekszy blad. Od ponad roku u nich serwer dedykowany - wypasiony serwer. Ogolnie gdyby nie awarie bylbym zadowolony ale co mnie najbardziej wkurza to fakt ze serwer lezy i NIKT kompletnie NIKT w tej firmie nie potrafi nic zrobic (mowie o fizycznym restarcie lub wymianie wadliwego podzespolu) a nawet co gorsza nie wie jaka jest przyczyna problemu. Dzis przegieli serwer nie dziala od godz. 5 rano, 6 telefonow, 4 maile i zero odzewu.

    Po prostu olewanie klienta, a nie placimy malo za ten serwer.
    Zaletyjesli dziala to jest ok
    Wadyjesli cokolwiek sie zepsuje to na amen i nic o awarii sie nie wie, superhost tez nic nie bedzie wiedziec.
  • ~Ana / 2007-10-11 15:52
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem niezwykle zadowolona z usług firmy SuperHost.pl s.c. Usługa hostingowa pakiet Start, który posiadam od ponad 2 latach działa bez zarzutu. Początkowo moje konto miało panel administracyjny cPanel, natomiast teraz wykfalifikowani technicy przenieśli moje konto na WisePanel. Bardzo łatwy w obsłudze panel, który dodatkowo ma po boku zawarte obiaśnienia oraz wymienione w punktach czynności, które należy wykonać. Nawet jeśli zdarzył mi się jakiś problem z podpięciem domeny mogę zawsze zadzwonić do pomocy technicznej, która jest 24h/7. Technicy w prosty sposób wyjaśniają jak należy przeprowadzić całą operacje. Faktury są zawsze wystawiane na 30 dni przed wygaśnięciem usługi. W przypadku domen, a dokładniej ich wygasania zawsze są przypomnienia. Zarówno mailowe jak i telefoniczne. Serwer działa bez awaryjnie i z tego co wiem serwerownia znajduje sie w Gdańsku nie daleko siedziby działu technicznetgo. Naprawde polecam usługi firmy SuperHost. łatwo można je zamówić, tak samo łatwo można zarejestrować domeny. Firma oferuje też całą game usług dodatkowych np. tworzenie stron www, pozycjonowanie itp...
    Pozdrawiam serdecznie
    ANA
    ZaletyBARDZO dużo plusów
    Wadyczasmi trzeba czekac 24h na odpowiedz na maila
    2 lata, cena 99 zł netto
  • ~moszek / 2007-10-09 10:14
    Ocena: 2.00 / 5
    non stop awarie awarie awarie, konto nie dzia?a a razem z nim wiele stron, i tak codziennie, a kazda godzina to dla mnie niedzialajacego serwisu to straty $
    Zaletybrak
    Wadyciagle awarie
    2 lata
  • ~Zły klient superhost / 2007-10-05 00:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam konto na superhoscie, w ciagu roku kilkanascie awarii. Gdy sie do nich dzwoni mówia że maja serwery za granica i nie są w stanie nic zrobić. Nie wiedza kiedy awaria zosatnie usunieta. W tej chwili serwer nie działa juz drugi dzień.
    Zaletynie ma
    Wadysame minusy
    2 lata
  • ~elrond / 2007-08-12 15:45
    Ocena: 2.25 / 5
    Podzielam zdanie tych, którzy zawiedli się na firmie Superhost. Niestety ostatnie awarie, które trwają już prawie 5 miesiący zmusiły mnie do zmiany. Wykupiłem porządny serwer na http://www.nazwa.pl i jestem bardzo zadowolony z tego ruchu. Tak jak inni, parametry są dobre. Dostęp do crontaba był ważny ale jednak jakość usług i wydajność serwera pozostawia wiele do życzenia.
    ZaletyPanel administracyjny z dostępem do crontaba
    Ceny
    WadyJakość obsługi i wydajność
    2 lata
  • ~kazik / 2007-08-10 16:15
    Ocena: 2.75 / 5
    Nie rozumiem tych pozytywnych opinii, ktore tu ludzie wypisuja. Przeciez ten hosting to masakra. Wsparcie techniczne na bardzo niskim poziomie. Odpowiadaja szablonowo zamiast w czyms konkretnym pomoc. A pomoc jest w czym bo co chwila im serwer przestaje dziala. NIE POLECAM!!!
    ZaletyCena
    Parametry
    WadyWsparcie
    Awaryjnosc
    6 miesiecy
  • ~Nolte / 2007-08-10 12:54
    Ocena: 4.75 / 5
    Co tu dużo mówić, stabilna firma na polskim rynku, korzystam z ich usług Superhost dla mniejszych klientów jaki Serwerydedykowane i za te pieniądze nie mógłbym oczekiwać dużo więcej.
    Problemy techniczne rozwiązywane są dość szybko, własny panel administracyjny porywa swoją prostotą, idealne rozbudowywane rozwiązanie.
    Zaletycena, jakość, pozycja na rynku, fajny panel, bezpieczeństwo
    Wadydrobne przerwy techniczne, czasami opieszalosc pracownikow pomocy tech
    hosting posiadam od 4 miesięcy, dwa serwery od pół roku, cena za hosting to 99zł a za dedyki po 399
  • ~Mik / 2007-08-06 11:11
    Ocena: 4.50 / 5
    Miałem dużo przebojów z różnymi hostingami w Polsce i za granicą. Obecnie już od paru miesięcy mam hosting w superhost i mimo różnych przerw technicznych związanych z aktualizacjami systemu, które mają miejsce w nocy to jestem zadowolony. W końcu kiedyś trzeba rozwijać system, więc przerwy są niezbędne.
    Zalety- cena, -parametry, -rozwijany system, -intuicyjne zarządzanie,
    Wady- nocne przerwy związane z rozbudową,
    od 2 miesięcy, kupiony za 99 zł
  • ~Guzowaty / 2007-08-03 10:36
    Ocena: 4.75 / 5
    Nudna firma, po okresie próbnym byłem zadowolony i teraz też jestem.
    Większych rewelacji nie ma. Własny Panel, wszystko działa. Ogolnie dość zadowolony. Nie wiem co można więcej chcieć od usługodawcy. Wsparcie tech -4 dlatego że jeszcze nie miałem z nimi kontaktu.
    ZaletyDziała jak należy, ciekawy panel, prace techniczne w godzinach nocnych
    WadyNudy!
    3 tygodnie, za 149 zł
  • ~M / 2007-08-02 11:05
    Ocena: 2.25 / 5
    ciągle awarie, a to łącze, a to serwer sie zawiesza. poczta ostatnio co parę dni nie działa. problemow nie zauwazaja, dopiero trzeba do nich zadzwonic.
    w grudniu 2006 byla mega awaria, strony nie dzialaly dwa tygodnie, dane z calego miesiaca poszly sie pasc.
    przez telefon sciemniaja, zadnych konkretow nie podaja. w dziale technicznym jest tylko jedna osoba, pan Marek Kunek, ktory jest kompetentny i rzeczywiscie chetny do pomocy. zycze mu zmiany pracy na lepsza;)

    oferte maja naprawde fajna, ale co z tego jak ciagle awarie.
    chetnie bym wiecej placil za konto z takimi parametrami, gdyby bylo niezawodne.
    hosting dobry na domowa stronke itp, do zadnych powazniejszych zastosowan sie nie nadaje.
    Zaletyoferta i ceny, tanie domeny
    Wadyciagle awarie, problemy techniczne, srednie pingi, kiepska obsluga klienta
    o 2 lata za dlugo
  • ~LwiPazur / 2007-08-02 09:35
    Ocena: 4.50 / 5
    Mam u nich 2 serwery dedykowane i jest nieźle. Jeden w Gdańsku jeden w Warszawie, wszystko rozwija się bardzo ładnie. KVM gdy niezbędna jest dostepny, pomoc technika rzeczowa. Ogólnie jestem zachęcony do dalszej współpracy.
    ZaletyDuża różnorodność dostępnego sprzętu
    Szybka wymiana sprzętu
    Możliwość upgradu już użytkowanego sprzętu
    Miły rzeczowy kontakt
    WadyCzasem problem w gubieniu części pakietów
    Jeden serwer już blisko 2 lata, drugi od 5 miesięcy, w sumie abonament około 1500 zł
  • ~Motyl / 2007-07-30 15:11
    Ocena: 4.75 / 5
    Wszystko w porządku, optymalnie skonfigurowany, bezpieczny, funkcjonalny i zdecydowanie w dobrej cenie. Serwerownia w Polsce, obsługa po polsku i bardzo intuicyjny panel zarządzania WisePanel
    ZaletyCena, konfiguracja, php 4 i php 5, własny panel administracyjny, pomoc techniczna 24h/ dobę, dobry kontakt mailowy
    WadyBrak księgowości w weekendy, brak ssh i możliwości instalowania własnych certyfikatów ssl
    9 miesięcy, ok 200 zł
  • ~sofronow / 2007-07-30 11:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Naciaganie klienta. Mamy hosting od ponad 2 lat.
    Od 3 miesiecy awarie wystepują co najmniej raz na tydzien.
    Na stronie maja napisane bezawaryjnosc 99% (ciekawe jak to policzyli).
    Przestrzegam przed tym hostingiem, zapłacicie mało ale bedzie sie co chwila sypac. Zadzwonicie to uslyszycie prosze napisac emaila, przy telefonie dyżuruja niekompetentne osoby, nie sa w stanie pomóc.
    Jesli nie wierzycie sprawdzajcie ale ostrzegałem.
    ZaletyCENA
    WadyAWARYJNOŚĆ
    2 lata
  • ~Miki / 2007-07-29 22:16
    Firma przedstawia sobą totalny brak profesjonalismu. Bardzo częste awarie. Sprzęt nie mający nic wspólnego z serwerami płyty głowne ASRock za 70 zł. Brak zasilania awaryjnego. Ech nawet nie mam siły dalej pisać. Naprawdę odradzam.
    ZaletyCena
    WadyPodzespoły typu ASrock
    Kiepska obsługa techniczna
    Bardzo częste awarie
    Serwer miałem w tej "firmie" przez 5 miesięcy
  • Sugrowicz / 2007-07-11 20:07
    Ocena: 4.50 / 5
    Jestem zadowolonym posiadaczem konta od 4 miesięcy.
    Cena w stosunku do jakości i funkcjonalności jest rewelacyjna.
    Po różnych przebojach trafiłem w końcu na stabilne serwery.
    ZaletyPrzejrzysty panel administracyjny
    Niezależne funkcjonowanie wszystkich usług na serwerze
    Pomoc techniczna 24h na dobę
    Wciąż rozwijany Autorski panel administracyjny WisePanel
    Szybkość łącz
    Bardzo tanie domeny, szybka rejestracja
    Chyba wszystkie możliwe domeny narodowe
    Firma z mojego miasta! :)
    WadyBrak pgSql (mają wprowadzić niedługo)
    Brak nowoczesnego fajnego Webmaila (ale podobno pracują nad takim)
    Brak obsługi księgowej w weekendy
    już blisko 5 miesięcy
  • ~Ryzan / 2007-07-07 13:23
    Ocena: 4.25 / 5
    Wszyskto ok, wsparcie techniczne takei sobie. Mam konto od roku i nigdy nie mialem zadnych problemow, fakt ze dlugo odpowiadaja na maie.
  • ~Arek Polnicki / 2007-06-12 15:09
    Ocena: 2.25 / 5
    Serwer dla ludzi o mocnych nerwach. Serwery SuperHostu raz działają raz nie. Cena też nie jest rewelacyjna. W sieci można poszukać lepszego rozwiązania.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Home.pl
Ocena: 1.35, ilość opinii: 244
OVH.pl
Ocena: 1.63, ilość opinii: 94
Netart.pl
Ocena: 3.93, ilość opinii: 31
Webserwer.pl
Ocena: 2.65, ilość opinii: 13
Dreamhost.com
Ocena: 3.98, ilość opinii: 10
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4314
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4220
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3789
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3469
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2831