Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

T-Mobile Warszawa opinie

  • ~Jan / 2017-10-17 19:23:55
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 4.00 / 5
    To moje drugie podejście do internetu w T-M. Pierwsza umowa "na próbę przez 3 miesiące" podpisana w kwietniu, rozwiązana w czerwcu. Działało bez zastrzeżeń, prędkość wahała się od 20 do 70 (!) Bbs. Ale miałem umowę na Neostradę, którą mogłem rozwiązać dopiero w październiku. Zarówno podpisanie umowy (telefonicznie) jak i rozwiązanie przebiegło bez zakłóceń. Odesłałem kartę SIM do Skierniewic (opcja bez routera) i otrzymałem potwierdzenie rozwiązania umowy. Ulżyło mi, bo głosy były rożne.

    !4 października podpisałem umowę na internet domowy bez limitu 20 Mbs za 45 zł, router Huawei B525S (za 1 zł). Router skonfigurowałem bez problemu. Odległość od nadajnika około 500 m. (warszawa). Siła sygnału - stabilne 3 "kreski". Co ciekawe, w routerze Huawei E5577C, siła siła sygnału pokazywana jest jako maksymalna...
    Kalkulacja cenowa: Neostrada 10 Mbs - 40 zł/m (w zaokrągleniu, bo jest 39,99). Telefon stacjonarny - 40 zł/m. Razem 80 zł/m. Z telefonu stacjonarnego praktycznie nie korzystałem w ogóle, poza Internetem. Z telefonu stacjonarnego rezygnuję. Czyli jest taniej o 35 zł/m, przy szybszym transferze.
    Pierwsza wpadka - karta SIM nie dała się aktywować. Trochę moja wina, bo nie skorzystałem z możliwości sprawdzenia karty w salonie. Obsługa klienta przyjęła zgłoszenie, odesłała nr zgłoszenia, i ... nic. W poniedziałek ( 16-go) zadzwoniłem - "nic nie pomożemy, proszę czekać..." Ponieważ mam niedaleko do salonu TM, zabrałem SIM i pogalopowałem. Bez słowa wymieniono mi kartę na nową.
    Nowa karta uruchomiła się natychmiast, bez dodatkowych manipulacji. Sprawdzam szybkość 3 razy dziennie. Ping równo 30. Szybkość 18 - 20 Mbs. W tej chwili, godz. 19.24 - jest 19, przy pingu 31.
    Teraz odpukuję w niemalowane.
    Aha. Po aktywowaniu nowej karty dostałem SMS, że "problem został rozwiązany"...
    ZaletyCena.
    Nielimitowany internet przy stałej prędkości.
    WadyZbyt krótki czas obserwacji
    Umowa podpisana w salonie T-M. Początek użytkowania. 3 dni.
  • ~blec / 2018-08-01 11:27:07
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 4.25 / 5
    Używam od kilku dni t-mobile Internet Domowy (opcja 20) na routerze Huawei B525. Jak na razie nie ma żadnych problemów ani z zasięgiem, ani ze stabilnością łącza, ani z szybkością, które wahają się dla downloadu 19-20 Mb, uploadu 20-22 Mb. Widać, że router chciałby wyciągnąć więcej, ale umowa jest do prędkości 20 Mb/s. Łącze jest stabilne, nic nie zrywa, działa nawet stabilniej niż internet UPC po kablu (co jest ogromnym zaskoczeniem).
    Co do negatywnych opinii - jeżeli mieszkasz 30 km od stacji bazowej na totalnym zadupiu albo nie potrafisz spędzić 15 minut w Internecie, by dowiedzieć się jak skonfigurować router (np. poprzez wymuszanie pasm) to nic dziwnego, że ten internet Ci nie działa. Nawet w warszawie są ogromne różnice w osiągach pomiędzy poszczególnymi stacjami bazowymi i pasmami. Dlatego ten internet po prostu nie jest dla idiotów, trzeba włożyć odrobinę wysiłku (i to naprawdę tylko odrobinę), żeby wszystko działało stabilnie.
    ZaletyStabilność połączenia
    Mobilność (router można zabrać wszędzie ze sobą)
    WadyCena (z powodu braku konkurencji)
    Miejscowośćwarszawa, Mokotów
  • ~JaToJa / 2018-09-06 22:01:09
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety. Myślałem że to nie możliwe ale stało się.
    TMobile oszukuje
    Kupiłem internet dla domu. W pierwszym okresie testowania ( Czyli jak masz 14 dni na zwrot )Działało wszystko pieknie.
    Dopiero po miesiacu jak weszlismy w okres umowy bez mozliwosci zwrotu internet działa 20 x WOLNIEJ
    I to akurat mam udowodnione testami na www.speedtest.pl i zrzutami ekranu

    Poza fatalną prędkoscia dochodzi jeszcze PING na poziomie około 1000
    Ja akurat nie gram za dużo ale jak jakiś gracz zastanawia sie nad zakupem tego internetu dobrze żeby o tym wiedział PING pomiedzy 900-1100 i wszystko jasne

    Także opinia po 2 miesiacach korzystania : NEGATYWNA

    Załuje zakupu
    Zaletyładny router i tyle
    Wadypredkosc internetu
    opóznienia dla graczy - wysoki PING
    dodatkowo płatne konsultacje z serwisem internetowym
    Miejscowośćwarszawa
  • ~~Zadowolony? / 2018-07-11 22:04:43
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Jasno, konkretnie, bez agresywnego języka... Nie jestem w stanie.
    Dałem się złapać na prędkość transferu "DO" 50MB/s. Prędkość realna? Proszę bardzo:
    http://www.speedtest.net/result/7463181779.png
    To mówi samo za siebie. Nie dajcię się przekręcić tak, jak dałem się ja. Do Pałacu kultury mam 20 min. tramwajem, a internet działa gorzej niż w Pcimiu Dolnym, radiowy, od dostawcy "Krzakex". Serdecznie odradzam, ja to piekło muszę znosić jeszcze 16 miesięcy...(umowa 24 mies.).
    ZaletyKiedyś skończy się umowa, i będę mógł wypierdzielić to w kosmos...
    Wady-prędkość transferu
    -stabilność(niestabilność) łączy
    -normalnie, nazwałbym to scamem
    -CENA(59,-Pln) - to oni powinni mi płacić za korzystanie z tego szrotu i psucie sobie nerwów
    Miejscowośćwarszawa Bemowo
  • ~jtester / 2020-09-07 20:18:29
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Wziąłem w pakiecie zarówno światłowód jak i internet mobilny.
    Światłowód to dramat, od lat nie miałem gorszego internetu. Pal licho, że zamiast 300MBS mam 70-100MBS ale pingi strasznie fluktuują łącznie z tym, że co co jakiś czas łącze pada na kilka sekund po czym wraca i po kilku minutach znowu pada.
    Dostarczone urządzenie nie pozwala na minimalną konfigurację sieci wifi i nic ponadto. Nie można ustawić ani szyfrownaia, ani izolacji, ani pasma ... nic. Zacina się nawet podczas testów diagnostycznych.

    Kupiłem nie sprowadzając opinii. Było tanio i teraz wiem dlaczego.
    Zamierzam wypowiedzieć umowę przed czasem i wrócić do poprzedniego operatora z podkulonym ogonem.
    Wadybardzo awaryjne łącze
    nie trzyma paramterów download z umowy
    kiepski support
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Darek / 2019-01-28 12:55:56
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 3.67 / 5
    Korzystam z domowego internetu t-mobile praktycznie od początku wprowadzenia tej oferty. Oczywiście zdarzają się sytuacje w których parametry połączenia (PING oraz prędkość) są niskie ale są to sporadyczne momenty. Poza tym niech ktoś wskaże dostawcę internetu (nawet przewodowego) u którego nigdy nie przytrafiły się spadki prędkości ;)
    Standardowo mam PING około 5 ms, prędkość pobierania około 40 Mbps a wysyłania około 30 Mbps co w zupełności zaspokaja moje potrzeby odnośnie połączenia.
    Z obsługą klienta nie musiałem jeszcze się kontaktować więc jej nie oceniam.
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Klient / 2018-09-06 10:59:00
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Zmiana umowy na internet bez limitu w ofercie bez telefonu. Mięsiec ok. Szybkie lte. Po miesiącu prędkość pobierania 200kb/s. Przy poprzednim pakiecie na 8 GB do wykorzystania go było tak jak być powinno po wykorzystaniu jasna sprawa nic się nie dało zrobić. Tutaj najwidoczniej stosują inne cwaniactwo ucinajac prędkość do minimum. Totalne dno. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyCena - za taką usługę powinni brać maks 10 zl
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Niezadowolony użytkownik / 2020-10-06 14:08:00
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    korzystam z internetu mobilnego t mobile, reklamowany był jako super świetny etc. a prawda jest taka że nie ma dnia w ktorym działał by prawidłowo są jedynie momenty w których osiąga obiecywaną prędkość, problemy są z nim niezależnie od dnia i godziny.
    Zaletybrak jakichkolwiek zalet nie polecam nikomu
    Wadywszystko jest wadą
    Miejscowośćwarszawa
  • ~anonim123 / 2018-08-06 10:36:25
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Internet chodzi z dobrą prędkością do 45 MB/s. Mimo początkowych problemów obsługa klienta pomogła rozwiązać problem , a w przypadku awarii otrzymałem rekompensatę w postaci zniżki na abonament. Naprawdę polecam.
    Zaletydobra prędkość
    fachowa pomoc obsługi klienta
    cena
    Wadynie ma
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Marzbaki / 2018-09-15 19:09:47
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    działa beznadziejnie, reklamacja nic nie dała, obsługa rozkłada ręce a ty się męcz sam bo działać nie chce... Szajs taki jakich mało... Nie polecam!
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Mateusz / 2018-09-10 19:59:53
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Korzystam z dwóch kart sim Orange oraz t-mobile w obu sieciach mam paczkę 10gb. Bardzo dużo korzystam z internetu i w Orange internet za każdym razem starcza mi na 3 tygodnie. A w t-mobile kończy się po tygodniu nie wspomnę że dokupowany internet kończy się jeszcze szybciej. Nie polecam
    ZaletyBrak
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Jaroslaw / 2018-10-07 15:23:30
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 2.25 / 5
    Niestety muszę potwierdzić krytyczne opinie. Nawet w warszawie na Bemowie, gdzie teoretycznie są ze 3 nadajniki w odległości poniżej 1 km net odbiera słabo. 20 mbs to święto(mam abonament na 60 mbs), norma to 8-12 mbs a czasem spada do 3-5 mbs. Oczywiście na próbnym chodziło bez problemu. skusiłem się brakiem kabli a teraz będę biedował jeszcze 1,5 roku.
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Paweł / 2020-08-13 08:48:06
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Mam od dwóch lat pakiet dla firm(max szybkość) zgłaszałem awarię ze 30 razy. Szybkość 3 mb/s to wszystko.w warszawie. Ogólnie nie polecam. Nie nadaje się. Oszustwo
    ZaletyNie ma
    WadySzybkość. Awaryjne
    Miejscowośćwarszawa
  • ~lisek / 2017-10-10 20:02:38
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 2.50 / 5
    szkoda gadac. obiecanki cacanki a glupiemu radosc. na wiosce gdzie na mapie pokazalo brak zasiegu pobieranie około 2mb.....w warszawie gdzie pokazuje 60mb pobieranie 300kb he smiech......wysyłanie troche lepsze. serwery małego gryzonia
    Zaletybrak
    Wadyw chuk
  • ~Shee / 2020-07-27 13:43:53
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet był wciskany jako dorównujący kablowemu, tymczasem strony się nie otwierają, grafiki nie wczytują, połączenia wideo - kompletna klapa :(
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Dona / 2018-01-10 16:20:37
    Dostawcy internetu › T-Mobile Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Beznadzieja często nawet 1MB nie można uzyskać w zasięgu lte+. Nie polecam omijajcie dalekim łukiem
    Miejscowośćwarszawa