Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Cyfrowy Polsat Warszawa opinie

  • ~Krzysiek / 2018-09-27 09:02:09
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Po kilkunastu latach odchodzimy od CP z wszystkich usług + dodatkowo z Plusa, również umowy firmowe. Umowy się już kończą to zadzwoniono wybadać co jest powodem. Rzeczowa opinia po tylu latach korzystania z usług, jak się szybko okazało - marnej jakości i Pan nadzwyczajnie szybko zakończył rozmowę, nie zbijając żadnej obiekcji nt działania LTE w CP/Plus. Po jego telefonie, od razu udałem się do konkurencji podpisać umowę i po uruchomieniu nowego źródła netu wszyscy byli w szoku... teleportacja do innego wymiaru, ściągnięcie gry na PS4 trwało kilka minut, a nie kilka godzin. Oczywiście nazwa pakiety nielimitowane LTE nie ma nic wspólnego z pojęciem nielimitowane. Niezliczona ilość e maili reklamacyjnych, dostarczanie wyników testów, a oni zawsze że jest ok. Najbardziej rozbrajające jest to że ludzie z BOK są jak muły i wierzą w to co piszą i mówią. Nam konsultantka kazała się uzbroić w cierpliwość do października 2019 r bo wtedy będą stawiali lepszego BTS-a a teraz jest on za bardzo obciążony i dlatego żeby wszyscy mieli jednakowy dostęp, to prędkość jest ograniczona, zwłaszcza dla tych którzy ściągają duże pliki. GENIALNE!!! W warszawie BTS-a Plusa widzę z okna, a max pobierania to 5mb najczęściej jest to ok 1mb to jest LTE wg Plusa i CP. Nowy net domowy-mobilny leci średnio ok 50-55mb, no i o dziwo na 1,5 msc przed końcem umowy prędkość w CP wzrosła do 10mb - zarzucono marchewkę :) tyle że trochę za małą :) nawet za darmo nie chcę mieć z CP/Plus więcej wspólnego
    ZaletyBRAK
    Wadybeznadziejna prędkość netu, dodatkowo zdalnie ograniczana, w TV Sat trzeba dokupować kanały HD :) po 14 latach bycia klientem. brak możliwości wymiany dekodera w trakcie trwania umowy - jedyna możliwość to przedłużyć ją
    Miejscowośćwarszawa
  • ~magdalena / 2016-06-22 23:57:21
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Moje zdenerwowanie sięga zenitu ! Gorszego badziewia to ja jeszcze na swoje oczy nie widziałam! Zestaw domowego internetu LTE, który ma być taki szybki, super zasięg i w ogóle och i ach mogą sobie w sadzić w d***. A te reklamy w telewizji( reklamujące oczywiście domowy internet LTE), które lecą 24h na dobę wyprowadzają mnie z równowagi robią z ludzi debili. Normalnie serialu przez internet nie można obejrzeć bo co chwilę wyskakują błędy , raz się połączy z wifi a drugim razem trzeba w****** modem za okno. Za pierwszym razem wymieniałam cały zestaw ( modem domowy oraz ten zewnętrzny) 10 razy już miałam zmieniane ustawienia tych "dobrych" modemów i nadal c*** z tego. Pani z infolinii zapewniała mnie że juz nie będę mieć żadnych problemów! Ludzie omijajcie to dalekim łukiem. Moja pierwsza i ostatnia umowa z cyfrowym polsatem. Wydaje mi się, że przy tak licznej konkurencji na rynku powinni dbać o swoich klientów a nie tylko wysyłać powiadomienia 2 tyg wcześniej o zbliżającej się płatności. ps. w reklamie tak miło zapewniają, że jest zasięg poza warszawa a ja mieszkam w samym centrum i dzwonie codziennie na infolinie
    ZaletyJakie można napisać zalety firmie, która czeka tylko na wpływy na konta a nie na zadowolenie klienta
    Wadyza dużo by pisać
  • ~kraajanek / 2017-07-31 14:30:25
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet LTE - transfer na poziomie - UWAGA pobieranie 0,3 MB/s wysyłanie 0,11 MB/s i to jest LTE w Cyfrowym Polsszmacie Pracownik obsługi przesyła taką żenującą odpowiedź na zgłoszenia "
    cyfrowy polsat zastrzega sobie możliwość czasowej zmiany parametrów technicznych transmisji danych poprzez obniżenie prędkości transmisji danych do poziomu określonego w Cenniku z zachowaniem podziału na klasy serwisu wymienione w niniejszym Regulaminie.
    Ponadto informujemy, że takie działanie ma na celu wyeliminowanie nadużyć i umożliwienie wszystkim Abonentom ciągłości dostępu do sieci. cyfrowy polsat dokłada wszelkich starań, żeby zapewnić każdemu Abonentowi możliwość korzystania z usługi niezależnie od obciążenia sieci, które spowodowane jest przesyłaniem i pobieraniem znacznych ilości danych przez innych użytkowników sieci. "
    Odradzam - jak najdalej trzymać się od tej sieci
    Zaletynie ma zalet
    Wadywięcej niż można się spodziewać
    warszawa
  • ~dmk / 2017-05-31 20:01:44
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Przyzwyczajony że z kart SIM NET da się dzwonić itp, kupiłem polsat w salonie, dopytawszy się sprzedawcy czy można dzwonic, oczywiście odpowiedział twierdząco. Kupiłem w sklepie tracąc 10GB transferów ale przecież po limicie i tak miało działać z prędkością do 5 mbit.
    Okazało się że nie można z tego dzwonić, jakąkolwiek reklamację więc robić trzeba na własny koszt, a reklamacji nie będzie mało :) po średnio 16 minutach dzwonienia konsultant powiedział żebym spier... bo oni dla jednego klienta nie będą mi włączać dzwonienia z karty :)
    Później było tylko gorzej, zasięgi jak w średniowieczu, w trzech okolicznych miastach, nawet na zewnątrz kilka naście MBitów ale w domu zero LTE więc jak się szybko okazało 5mbit limitu jest tylko w LTE wiec znowu jestem w czarnej...
    Kolejne reklamacje już mejlowo i 3dni na realizacje, która zawsze jest tą samą regułką, że to internet mobilny i w sumie w warszawie nam działa więc nie widzimy problemów, to TWOJA wina userze.
    Wadywszystko
  • ~Jerzy / 2017-12-18 12:15:11
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Stale, bardzo często szybkość internetu zwalnia do 0,5 Mb/s. Szczególnie w soboty i niedziele gdy sieć jest obciążona. Obsługa klienta tłumaczy to faktem poboru dużej ilości danych( oglądanie filmów). Bez limitu w LTE to slogan nie mający nic wspólnego z cyfrowym polsatem. Masz w zasięgu LTE umowę bez limitu tylko z prędkością łącza 0,5 MB/s. Obsługa sugeruje przełączyć ustawienia na HSDPA. Tylko nie na to się umawialiśmy. Zdecydowanie nie polecam. Sam zrezygnuję w najbliższym możliwym czasie
    ZaletyW niektórych miejscach w warszawie bywa dość duża prędkość transmisji danych
    WadySame. Proszę połączyć się z konsultantem w czasie ok. 15 minut.
    MiejscowośćDom, warszawa Ursynów
  • ~Troy / 2017-12-23 21:19:02
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten dostawca po prostu kpi z klienta. Nie ma mowy żeby korzystać z internetu w okolicach białołęki w godzinach
    16:00-24:00 bo w tych godzinach prędkość internetu SUPER SZYBKI LTE spada do przedziału 0.4 Mbps - do 1.1 Mbps. Ciężko odpalić maila nie mówiąc już o youtube czy innej stronie.

    Obsługa klienta po moim 100 telefonie stwierdziła żebym sobie poczytał umowę, bo tam jest jasno napisane że jeśli POLSAT dostarcza internet z prędkością nie mniejszą niż 32 Kbps to ONI NIE MAJĄ SOBIE NIC DO ZARZUCENIA !!!

    SKANDAL! Już nawet Neostrada 15 lat temu lepiej działała...
    ZaletyBRAK
    WadyTen dostawca to jedna wielka wada!
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Witold / 2016-05-15 09:11:53
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 3.50 / 5
    Ogólnie jestem zadowolony, ale jak nikt nie lubię być oszukiwany.Ja mam 8GB dzień i 50GB noc.Panienka gdy dzwoniłem nie dokładnie wiedziała kiedy ta \"noc\". Żeby skorzystać z pakietu nocnego trzeba się rozłączyć z internetem bo inaczej zapisuje na pakiet dzienny.Jednak to i tak nie jest gwarancją i tak potrafią ukraść z pakietu. Wczoraj ok.5-ej rano restartowałem router i zużyłem w.g. programu NetWork ok.580MB. Później wyłączyłem się przed 7-mą dokładnie 6,58. Dzisiaj gdy to sprawdzam w ich ICOK to połowa tego jest zaliczona na pakiet dzienny- złodzieje!!!
    ZaletyDobry zasięg i szybkość (warszawa)
    WadyKłamliwe naliczanie pakietu nocnego na pakiety dzienne, nierozgarnięci konsultanci.
  • ~Eddy / 2017-03-10 21:34:36
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejnie niska prędkość download'u, przy ogromnie wysokim upload'zie ( http://www.speedtest.pl/test/145091955 ). Obsługa klienta nastawiona na zlewanie klienta. Widać ewidentne braki inwestycji w infrastrukturę. A gdzie takie zawrotne osiągi można doświadczyć? warszawa Rembertów. Stanowczo ODRADZAM! Już lepsza była neostrada.
    Zaletyzalety? jakie zalety? dobre żarty!
    Wadycały ten cyfrowy polsat
    rok już przeminął i niestety jeszcze rok męczarni...
  • ~Tom / 2016-04-06 18:04:57
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Witam przestrzegam przed kupnem tego internetu mieszkam w warszawie rano brak internetu wieczorem też mimo że mam zewnętrzną antenę i zasięg na max strony się nie otwierają. Nie wierzcie tym naciągaczom bzdury gadają a potem będziecie żałować. Pozdrawiam.
    ZaletyBrak zalet no może na początku po podpisaniu umowy tydzień działał normalnie później dupa blada. Jedyna opcja kiedy działa internet to godz 11 może 12 wtedy jest prawie ok bo prędkość daje wiele do życzenia.
    WadyNie działa same wady
    Pół roku niestety korzystam ale jak się skończy umowa nie chce mieć z nimi nic do czynienia.
  • ~Nie mam Imienia a nIcka nie podam / 2018-02-11 22:14:57
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepszy internet jakikolwiek mialem jest niezawodny a obluga klienta to miod malina zawsze da się z nimi dogadac porozmawiac i zawsze sa chetni do rozmowy , pobieranie mam srednio 20mb/s a wysylania okolo 40mb
    bardzo polecam serdecznie ten internet z CP
    ZaletyObluga na poziomie klasy Światowej
    taniooo
    ciekawe oferty
    Wadywady? nigdy nie spotkalem sie z jakikolwiek wadą
    Miejscowośćwarszawa
  • ~nabrany / 2016-03-01 21:26:09
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Jak zachęcali obiecywali złote góry, internet miał śmigać jak wściekły ( warszawa ). Zgodziłem się, myślę sobie to teraz zaszaleję. Montaż bardzo sprawny, wszytko ok. Połączenie z siecią i od razu porażka. Prędkość lekko śmieszna ( mniej więcej taka jak u innych niezadowolonych) Telefon na infolinie i oklepane regułki że oni niczego nie gwarantują, że za dużo ludzi korzysta i co ja w ogóle chce. Wiem już na pewno że chcę rozwiązać umowę. Nie dajcie się nabrać i unikajcie ich z daleka.
    ZaletyBRAK
    WadyDługo by pisać
  • ~Internetowy / 2017-11-29 11:11:18
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Mimo ze mieszkam w centrum warszawy internet śmiga.... Z prędkością 0.001mb/s. Jedna wielka tragedia. Umowa sie niedługo kończy i uciekam jak najdalej od tej firmy. Nie polecam, nie kupujcie.
    ZaletyHahahahahahha
    WadyJakbym miał zacząć wymieniać wszystkie wady to by tutaj miejsca nie starczyło. W skrócie: cała ta firma to jedna wielka wada
    Miejscowośćwarszawa
  • ~lech2011 / 2017-03-29 20:04:50
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam od dwoch lat cyfrowy polsat LTE. Szybkość na Białołęce w warszawie up/down: 1/4. A więc lipa, a nie szybki internt LTE. Kompletne oszustwo! Przenoszę się do T-mobile, zobaczymy...
    Zaletyłączy się
    Wadyszybkość bliska zera.
    2 lata korzystam, a ta szybkość to nie gdzieś na krańcach Polski, tylko w warszawie na Białołęce. Sprawdzana na dwóch różnych komputerach.
  • ~Luk / 2018-03-15 22:10:22
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet stacjonarny modem IDU/ODU na dachu, warszawa i prędkość średnio 0,5 Mb - pół megabita! Jeszcze z rok temu było lepiej, ale jest coraz gorzej. Nie chce im się nadajników stawiać czy co? Mam to bo w ofercie jako trzeci produkt kosztuje mnie 9 zł miesięcznie, ale nawet tyle niewart
    ZaletyTani
    WadyWolny
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Kraajanek / 2017-08-14 14:22:01
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    totalne łajno - http://www.speedtest.pl/test/155063885 prędkość plus minus modem telefoniczny z końca lat 90-tych
    widać technologia w Polkomtelu - Polsacie od tamtego czasu za wiele do przodu nie ruszyła - totalne dno - odradzam
    Zaletybrak
    Wadyto jedna wielka wada
    warszawa
  • ~Hania / 2018-01-27 21:24:04
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Może w warszawie działa bo u mnie porażka, zwykłe dziadostwo. Nigdy więcej,czekam do końca umowy.
    ZaletyZalet brak
    WadyDrogi zacina się nie idzie na nim pracować
    MiejscowośćWolka zastawska
  • ~jolanta / 2017-10-26 10:10:56
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Nigdy więcej Cyfrowego Polsatu. Jest wolny , Często zrywa .
    Zaletybrak
    Wadyprędkość , częste zrywanie, rano nie da się korzystać, mieszkam w warszawie a mam bardzo ograniczony zasięg, jedna wielka porażka.
    2 lata
  • ~yore / 2019-07-15 22:08:47
    Dostawcy internetu › Cyfrowy Polsat Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie da sie przegladac internetu. Polaczenie 45kbps przez polowe miesiaca l.
    Zaletylatwo sie pozbyc
    Wadywszystko
    Miejscowośćwarszawa