Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Warszawa opinie

  • ~Autumn81702 / 2017-12-07 00:50:09
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo dawno nie opisywałem swoich przygód związanych z tym internetem - moja ostatnia opinia była pisana w czerwcu 2016. Pamiętam jak konsultantka w tymże roku zapewniała, że internet będzie naprawdę dobrze działał, byle tylko zostać...
    Jest grudzień 2017. Ten internet to JEDNO WIELKIE ŚCIERWO!

    Parametry:
    TRAGEDIA! Na jakiej podstawie mam cieszyć się z tego, że Speedtest podaje parametry niemalże zgodne z tymi na umowie (ping: 5ms, DL: 9,46Mb/s, UP: 1,05Mb/s; umowa MAX10), jeżeli łącze jest awaryjne? Parametry mimo to nie są szczególnie rewelacyjne.

    Cena:
    Za to coś zwane "Szybkim internetem MAX10" oraz telefon stacjonarny w taryfie "Do wszystkich bez limitu" N(i)etia woła 9 dych, często z hakiem. Jak dla mnie to zamiast pieniędzy należy im się worek z pewną brązową zawartością, coby jednoznacznie wskazać im jak warty jest ich internet.

    Obsługa klienta - UWAGA, JEST TO HIT TYSIĄCLECIA:
    Problem z internetem. Przedzwoniłem na infolinię, wybrałem pomoc techniczną... 15-20 sekund ciszy i nagle IVR informuje o problemach technicznych.
    Obejście polega na wybraniu "połączenia z konsultantem" i późniejszym wybraniu tematu rozmowy - minus obejścia jest taki, że działa ono tylko wtedy kiedy pracują wszystkie działy. Biada temu, komu internet padnie w nocy albo w niedzielę - czyli wtedy, kiedy pracuje tylko dział techniczny.
    Jak już klientowi uda się dostać do kolejki połączenia z konsultantem, należy liczyć się z bardzo długim czasem oczekiwania.

    Niezawodność - NASTĘPNY HIT:
    Bardzo niestabilne, wysoce awaryjne łącze. A to przerywa, a to zaginiony serwer PPP, a to zacina się, a to coś jeszcze i tak dalej... jak dobrze że operator komórkowy nie zabrania tetheringu, przynajmniej mogłem skorzystać z internetu wtedy kiedy N(i)etia się wyłożyła po raz kolejny.

    Jakie z tego podsumowanie?
    Po pierwsze - NIE POLECAM!
    Po drugie - do osób które są zainteresowane współpracą z tą firmą: PRZESTRZEGAM! Negatywne opinie nie biorą się znikąd.
    Po trzecie - do osób które się użerają z tą firmą: WSPÓŁCZUJĘ! Zostaje mi życzyć powodzenia w walce z tym molochem. Pismo będące rozwiązaniem umowy zostało już przeze mnie przygotowane, teraz tylko wysłać i ewakuuję się z tego cyrku.
    ZaletyNie stwierdza się żadnych zalet.
    WadyWysoka zawodność, koszt nieadekwatny do jakości, problematyczna obsługa klienta - dodzwonienie się graniczy z cudem (awaria IVR, chyba że użyje się obejścia - wtedy należy liczyć się z bardzo długim czasem oczekiwania na rozmowę z konsultantem, zwłaszcza jeżeli jest to osoba z działu technicznego). Nie ukrywam, że już resztkami sił się powstrzymuję od posłania wiązanki na infolinii - wiązanki z cyklu "co sądzę o...". Jednym słowem: TRAGEDIA.
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Dorota / 2018-08-07 12:53:31
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    FIRMY UWAŻAJCIE NA NETIĘ!
    Moja firma rozwiązała umowę z Netia. Jakiś czas po rozwiązaniu umowy dostałam pismo z wezwaniem do zapłaty na kwotę 168,34 zł, Wezwanie potraktowałam jako pomyłkowo wysłane, ponieważ po sprawdzeniu w wyciągach bankowych upewniłam się, że wszystkie faktury względem firmy netia są zapłacone. Po niedługim czasie dostałam SMS z firmy windykacyjnej CreditExpress Inkaso wzywający mnie do zapłaty wyżej wymienionej kwoty. Okazało się, że w trakcie trwania umowy z Netią jedna z faktur została przeze mnie zapłacona nieznacznie po terminie, odsetki za przekroczenie terminu to 0,35 zł, a kara za brak wpłaty w wysokości 35 groszy to 40 euro kosztów egzekucyjnych przeliczone na PLN, co daje kwotę 168,34 zł. Nie dostałam wezwania do zapłaty na kwotę odsetek, czyli na kwotę 0,35 zł. Poinformowano mnie, że kwota ta jest widoczna po zalogowaniu na konto. Rzeczywiście jest, tylko jaki miałabym powód logować się na koncie firmy, z która rozwiązałam umowę i według mojej wiedzy nie miałam względem niej żadnych zaległości płatniczych. Rzeczywiście istnieje przepis, który pozwala w przypadku umów pomiędzy przedsiębiorcami zastosować opłatę w kwocie 40 euro, jako koszty egzekucji. Tylko tak jak wszystkie przepisy możliwe do zastosowania należałoby stosować je rozsądnie. Klient, któremu z powodu niezapłacenia 35 groszy po rozwiązaniu wieloletniej umowy nalicza się opłatę 168 zł widząc absurdalność i nieadekwatność kwot tę sytuację może potraktować jedynie jako karę za rozwiązanie umowy. Na pewno takie traktowanie klientów nie pomoże Netii w utrzymaniu starych klientów, a także w zdobywaniu nowych. Może warto pomyśleć o sile marketingu szeptanego i mediów społecznościowych.
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Arek Gruszecki / 2017-06-30 18:39:22
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam. Żałuje że nie posluchalem konsultanta konkurencji i calkowicie nie zrezygnowalem z waszych uslug. Do kwietnia 2017r posiadalem internet i telefon stacjonarny w netii. Zrezygnowalem z internetu ale pozostawilem sobie telefon stacjonarny a trzeba bylo tez przeniesc numer. Do kwietnia mialem internet. Zrezygnowalem z uslugi, Odeslalem netia spota do magazynu i tu zaczal sie moj problem. W sierpniu 2013r bedac na infrastrukturze netii (tzn kable dawnego dialogu) zmieniono mi przedkosc lacza z do 20 na szybki internet max 50 (konkretnie przejscie z adsl na vdsl) i technik robiacy zmiane predkosci lacza wymienil mi netia SPOT 1 na netia SPOT 2. I tu mój problem. Migracja udala sie internet smigal, Skladalem kilka reklamacji bo uploud łącza spadał. Od kwietnia zreyzgnowalem z internetu, posiadany router netia spot 2 wyslalem do magazynu centralnego w warszawie i nagle sie okazalo ze jestem winny netia spot 1. ale jak przeciez zostal zamieniony przez pracownika netii i przez cztery lata nikt sie o niego nieupomnial. Nie przypominam sobie żeby mi technik wystawial jakikowiek papier ze dokonal zamiany, ale jeszcze przeszukam pudelka. DZIEKUJE CI P******* netio ZA WYSTAWIENIE NOTY OBCIAZENIOWEJ ZA WASZ BAŁAGAN W SYSTEMIE. DOKONCZE UMOWE I ZLIKWIDUJE OD WAS WSZYSTKIE USLUGI I KAZDA ANKIETA CZY KTOKOLWIEK MNIE BEDZIE PYTAL O WASZE USLUGI NIE POLECE A Z NADGORLIWOSCIA BEDE ODRADZAL. Zaczalem szukac informacji w internecie i widze ze nie tylko ja mam takie problemy, inni powysylali paczki na magazyn i tez nagle ponakladano na nich kary za niezrocony sprzet. Nie pozdrawiam.
    Zaletybrak. byly ale stracili.
    korzystalem z uslug internet 8 lat telefonu z 6. ale juz nie polece nikomu.
  • ~~L / 2017-07-18 20:31:31
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Opowiastka. warszawa/ursynów 2017-07. Zachciało mi się światłowodowego dostępu do netu. są dwie opcje netia i Orange. Poczytałem opinie ale zdecydowałem się na Netię 900.Stronka "powiedziała" że jest u mnie dostępne, pani z CC już nie potwierdziła...:( więc do orange się udałem po 600. technik nie przyszedł bo zlecenie do nich ze sprzedaży nie dotarło( kolejny wolny termin za około 5 dni. Dzwonie do netii i zamawiam światłowód na następny dzień montaż, ale upewniam się najpierw, że to światłowód a nie koncentryk. Przychodzi technik jak było umówione i zadaje z uśmiechem pytanie.." gdzie końcówka podłączenia kablówki jest w mieszkaniu?" ja mu na to że to nie istortne bo przecież i tak musi się wwiercać by swiatłowód zapodać do mieszkania.... on znowu z uśmiechem , " nie... netia daje szybki iternet, ale po koncentrycznym kablu". Podziękowałem i ostatecznie mam Orange 600 na światłowodzie. Powiem że Pomyka jak trzeba dl 610/ up 63 oczywiście przy odpowiednim podpięciu. Netii nie polecam, wciskają ciemnotę o superszybkim internecie, ale światłowody to widzieli na obrazkach.
    Zaletyciekawe doświadczenie w rozmowach z cc."czy będę miał w domu światłowód?, będzie pan zadowolony z naszego super szybkiego internetu, ale czy światłowód, tak jet u pana w budynku światłowód, ale czy w mieszkaniu on będzie ? ......300 megabitów to super prędkość, na którą ma przyjść technik ?"
    Wadynaginanie prawdy.
    Nie kozystam bo oferta to jedno, a praktyka to drugie
  • ~e2rdo / 2019-07-16 10:59:33
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Przeniosłem abonament do Netii bo namówił mnie jej przedstawiciel, który oszukał mnie na 200 zł. wysyłając moja rezygnację z Vectrą miesiąc za wcześnie co spowodowało naliczenie opłat karnych za wcześnie zerwanie umowy. Reklamacja nic nie dała, przedstawiciel się wyparł że go informowałem o tym żeby rezygnację wysłał za miesiąc a nie od razu. Następnym razem i to polecam wszystkim, oficjalnie nagrywać rozmowy z przedstawicielami!
    Abonament też miał być tańszy ale jak się skończył okres próbny to wyłączyli giganagrywarke i możliwość cofania oglądanego programu. Za taką przyjemność trzeba dopłacić 15 zł więc suma abonamentu w porównaniu do tego co miałem w Vectra będzie taka sama a mam mniej kanałów, więc podwójnie żałuję że się przeniosłem.
    Do tego irytuje mnie bardzo powolny i awaryjny dekoder, którego raz dziennie trzeba odłączać od prądu aby się zresetował. Aplikacje na nim wgrane np. YouTube wieszają dekoder przy przewijaniu.
    Na koniec obsługa klienta to porażka. W trakcie testów padła im usługa giganagrywarki. Pół godziny czekałem na połączenie z konsultantem który stwierdził że mają awarię i trzeba czekać. Czekałem więc, tydzień. Super!
    Miałem mieć lepiej a wyszło gorzej niż źle.
    Nie polecam nikomu.
    ZaletyCiut lepszy obraz niż w Vectra
    WadyKłamliwy przedstawiciel
    Wieszający się dekoder.
    Awarie giganagrywarki.
    Pakiety telewizyjne które dublują kanały.
    Pół godziny na połączenie z serwisem to minimum
    Miejscowośćwarszawa
  • ~bunin / 2016-05-05 09:29:39
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Szanowni Państwo. Internet w większych miastach takich jak warszawa , Kraków i.t.p. zawsze będzie pracował znacznie lepiej , gdyż tam jest lepiej rozwinięta firmowa infrastruktura. Dlatego proszę o zrozumienie tych klientów którym świadczona jest usługa Netii w innych regionach Polski . Klienci z warszawy którzy mają dobrze świadczone usługi zawsze będą zadowoleni , bo przecież nie mogą narzekać. SZANOWNI WARSZAWIACY FIRMA netia TO NIE TYLKO STOLICA. Ja osobiście też jestem klientem Netii na Dolnym Śląsku na łączach Dialogu (była fuzja) i posiadam usługę max 20. Ale w umowie wyraźnie jest napisane , że MAX 20 oznacza maksymalną prędkość jaką mogę osiągnąć co nie oznacza że takowa będzie i dlatego ja nie tragizuje bo zdaje sobie sprawę jak jest. Z jednym muszę się zgodzić jeśli chodzi o obsługę klienta , że bardzo często konsultanci przerzucają klientów do innych konsultantów w jakiejś sprawie i ZA często obiecują , że zajmą się sprawą i poinformują nas telefonicznie o jej przebiegu. Nigdy do mnie żaden z nich nie oddzwonił choć nie raz obiecywali. Dlatego tutaj dla BIURA OBSŁUGI KLIENTA ŻÓŁTA KARTKA ! Ale na szczęście pojawiła się stabilniejsza alternatywa dla mnie jeśli chodzi o usługi więc żegnam się z netia jako nie do końca w porządku dostawcą usług.
    ZaletyW miarę przystępna cena
    Wadyobsługa klienta pozostawia wiele do życzenia
  • ~Grundel / 2018-05-11 10:45:56
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Przestrzegam! wszystkich przez internete i usługamim z Netii.Dostałem ulotke z internetem za 49.90 wiec zadzwonilem i powiedzialem ze chce taki internet za taka kwote.Okazuje sie ze niby promocyjnie właczaja szereg uslug o ktorych nigdzie sie nie dowiecie jak przegapicie to po misiacu juz nie mozna z nich zrezygnowac i bedzie mieli +35zł to tych 39zł.Ja wiedziałem i dzwoniłem 3 razy zeby powyłączac te uslugi wciskane na siłe.Pani na infolinni zapewnia mnie ze bede płacił 39.90 za internet.Pierwszy rachunek wszystkio powyłaczane co mozliwe i co? rachunek 59.90!Dzwonei wyjasnic za co to pani mowi ze nie moze bo nie ma w systemie jeszcze.Internet niby 150MB jednak puszczaja to przez jakis proxy bo niektore strony reaguja dopiero po 2-3s i dopiero zaczynaja sie otwierac np YT.Oszukiwaniue burdel i wyłudzenie kasy na kazdym poziomie..nie zakładajcie niz z netii ostrzegam.Lepiej brac neta zjakies sieci komurkowej.
    Zaletycoś działa
    Wadywszystko oprocz tego ze działa
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Marcin / 2018-03-21 10:04:02
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.25 / 5
    Działania firmy to próba przyciągnięcia klienta z pozoru atrakcyjną ofertą, która potem ulega zmianie ze względu na różne kruczki w umowie. Zanim podpisze się ich kompletnie niejasną umowę to trzeba ją najpierw zanieść do prawnika aby potem nie być zaskoczonym dziwnymi podwyżkami cen abonamentu (w przypadku reklamacji - ich odpowiedź jest zawsze taka sama: "sam się Pan na to zgodził" lub "tak jest zapisane w umowie".
    Najgorsze co można zrobić pod podpisać z nimi umowę telefonicznie. Konsultanci tak przedstawiają, że aby być świadomym ile się będzie ostatecznie i za co płaciło trzeba by mieć przed sobą Excela i to wszystko przeliczać.
    Ostatnio zadzwonili do mnie z ofertą przedłużenia umowy. Po miesiącu okazało się, że płacę tyle samo ale obcięli mi pakiet TV i zadowoleni twierdzą, że "sam się na to Pan zgodził. Tak zgodziłem się i dałem się nabrać. Moja wina, ale liczyłem że klientów firma traktuje uczciwie.
    WadyNaciągnie klientów
    Niejasne umowy
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Danuta urbanek / 2016-05-17 08:52:15
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam Panstwa Jestem mieszkanka Szczecina i przejelam internet neti od poprzedniej lokatorki z ktora zamienuialam mieszkani. W marcu skonczyla mi sie umowa zaplacilam koncowa fakture naliczono mi dodatkowe 40 zl nie wiedzac za co? 31.03. odeslalam bramke tel na adres Blonie k/warszawy, po miesiacu dostaje note od netii z kara 200 zl ze nie odnaleziono mojej paczki ze mam wyslac ksero potwierdzenia ze zostala wyslana paczka z bramka tel, oczywiscie dalej nic nie dostali listy i paczka byla wyslana poleconym listem, nic nie ma w tej firmie. Ksiegowa co wystawiala fakture jak sie dowiedzialam nie ma tel i nie moge sie dowiedziec tel do ksiegowosci. Szanowni panstwo uwazam ze to kpina z bylych kliientow, bede odradzac wszystkim ta firme dzis naglasniam sprawe w naszej lokalnej gazecie aby ludzie nie podpisywali umow z uszustami i naciagaczami po zakonczeniu umowy ich nekali coraz wyzszymi kwotami.
    Zaletyzadnych zalet
    Wadyw tej firmie sa same wady, internet sie zawieszal w weekendy, brak zetelnej informacji nie mozna dostac tel ksiegowosci gdzie wystawiono fakture
    2 lata
  • ~awygo / 2016-12-14 13:33:06
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    No to będę wyjątkiem, jak widzę ;) Problem polega na tym, że nie piszecie w jakiej technologii korzystacie z internetu Netii. A są co najmniej dwie: zwykły kabel telefoniczny (tzw. LLU), oraz HFC (czyli Gigakablówka, działająca TYLKO w warszawie i Krakowie).
    Ja od niemal dwóch lat mam w warszawie Netię (właśnie Gigakablówkę), i jestem zadowolony. Z obiecanych 20 Mb/sek na speedteście mam z reguły 20,15 Mb/s. Tylko raz zdarzyło się, że przepustowość spadła do 15 Mb/s. Zadzwoniłem do Netii i po chwili wszystko wróciło do normy. Interwencja zajęła mi 4 minuty.
    Jeżeli ktoś korzysta z internetu i TV na kablu telefonicznym, to niech nie oczekuje cudów.
    ZaletyBezawaryjne działanie. Niska cena.
    WadyDostępność Gigakablówki tylko w warszawie i Krakowie.
    Korzystam niemal 2 lata, abonament za internet 20 Mb/s i ok. 80 kanałów TV: 39 zł.
  • ~Mr. G / 2016-04-30 12:45:43
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Z racji, że większość niezadowolonych ludzi fatyguje się żeby dodać negatywne komentarze - na które sam wcześniej patrzyłem, dodam swoje 5 groszy. Przez 12 miesięcy korzystałem z Netii. Awaria była raz - na cały region. Napisałem na zwykły profil FB do Netii i od razu dostałem odpowiedź co się dzieje i kiedy naprawią. Poza tym nie było żadnych przerw w dostawie a jakość tv jak i internetu wzorowa. Kilka razy dzwoniłem na infolinię i zawsze rozmawiałem z uprzejmymi, pomocnymi osobami. Teraz gdy przyszło mi zrezygnować z usług bo się przenoszę gdzie netia nie ma okablowania, nie widzę żadnego problemu ani z komunikacją ani ze zwrotem urządzeń. Nie wiem skąd te negatywne opinie. Wieczne skarżenie się leży w naturze Polaków. Jak ktoś zadowolony z usług to nie podziękuje, ale jak ma jakiś incydent to od razu smaruje fora.
    ZaletyCena, Jakość, Możliwość doboru pakietów
    WadyNie wszędzie dostępna instalacja.
    12 msc warszawa 70zł
  • ~Piotr / 2017-12-01 20:41:47
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.75 / 5
    sama usługa ok choc oczywiscie 100 Mb internet to oczywiście fikcja. Jak jest 20 Mb to jest dobrze.
    Zaletyw miarę dobra przepustowosc
    Wadyoszustwo cenowe po podpisaniu umowy: najpierw wysylaja maila z ogolna informacja żeby aktywowac hbo go bez podawania zadnych szczegolow ze to w ogole cos kosztuje. Ktos moze miec wrazenie ze to darmowy dodatek. Po utworzeniu konta przez Klienta usluga sie aktywuje i wysylany kest kolejny mail ze szczegolami ze ta usluga jest platna jesli Klient bedzie chcial dalej z niej korzystac. Nie jest jednak jasne ze ta usluga automatycznie przechodzi na opcje platne i rezygnacja z niej jest w zasadzie niemozliwa. Nigdy sie nie czulem tak oszukany przrz dostawce uslug kal tu przez netie
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Dawid / 2018-08-10 16:46:28
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie zawierajcie umów z infolinia! Ja zawierałem umowę dzwoniąc na numer 733 450 008 - jest podany na stronie salonów netii.
    Super, przemiła dziewczyna, która nie tak jak infolinia kłamie, naciąga! Dziewczyna ( pani Asia) wysyła wszystko na email, mówię konkretnie co i jak, cierpliwie tłumaczy i wysyła plik z eumowa na email i dodatkowo całe szczegółowe warunki, programy tv, jasno rzetelnie tłumaczy, nie naciąga, nie kreci! A jeśli czegoś nie wie to o tym mówi i dowiaduje się. Kontakt z nią to czysta przyjemność!!!!
    Na podłączenie usług po prośbie miałem podłączenie w 2 dni!
    ZaletySuper cena, kontakt, żadnych niespodzianek przy fakturach.
    WadyBrak
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Paula / 2018-10-25 15:32:20
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Kategorycznie odradzam korzystanie z usług NETII, ustalenia pomiędzy przedstawicielem Netii, a tym, co się w późniejszym czasie okazuje, nie pokrywają się w zupełności. Obiecany mi był rabat za korzystanie ze sprzętów, którego oczywiście nie dostałam, błędna naliczanie faktur na moją niekorzyść,internet ciągle się zacinał. Po zakończeniu umowy naliczane mi były kwoty z kosmosu w dodatku za brak usługi. Ja osobiście nie chcę mieć z tą firmą nic do czynienia i z uwagi na moje doświadczenie nie polecam i ostrzegam innych przed podpisaniem umowy.
    Wcześniej przez 10 lat korzystałam z usług UPC i tą firmę mogę polecić.
    Zaletybrak
    Wadyobsługa, jakość
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Andrzej / 2016-09-16 11:43:41
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 4.25 / 5
    Proszę piszcie konkretnie te opinie sa nic nie warte.

    Ja miałem netia ADSL2+ (na kablach Orange.)
    Pingi były na pozimie 20-30ms (w Orange 40-60ms)
    Router własny Fritzbox
    Prędkość pobierania 16Mb/s (w orange ten sam modem 14Mb/s)
    Odległośc od DSLAM - 1200m
    Lokalizacja warszawa (WAWER-LAS)
    Łącze stabilne nie musiałem nic restrtować.
    Raz była awaria łacza (zerwała koparka kable ) 3 dni dostałem korektę bez żadnego proszenia. Profesjonalne podejscie - zdziwiło mnie.

    Dziwne, że net pracował lepiej niż od orange.

    ZaletyUmowa bez zobowiązań
    WadyCzasami na infolini rozmawiałem z Pokemonami.;) Długi czas oczekiwania na połaczenie. Dostarczny Netiaspot ma słabe wi-fi.
    2 lata
  • ~cykor21 / 2018-05-14 23:23:09
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.75 / 5
    Szybkość i niezawodność internetu zależy od lokazlizacji - w warszawie niektóre bloki są pod światłowodem i interenet jest szybki, ale w innych miejscach gdzie netia dzierżawi łącza, to jakośc internetu może być zupełnie nieadekwatna do ceny.


    Duży minus za obsługę klienta: po podpisaniu umowy klient ma jedynie płacić - kontakt z firmą jest drogi: na infolinię dodzwonić jest się bardzo trudno, w dodatku infolinia jest płatna. Firma nie pójdzie na żadne minimanlne ustępstwa wobec klienta, naprawdę szkoda nerwów.

    ZaletyNa światłowodzie internet działa szybko.
    Wadyobługa klienta
    trudny kontakt z infolinią
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Jonatan / 2019-09-04 07:40:10
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 4.00 / 5
    Internet jest bardzo spoko za 43 ziko 150 Mb/s i tv ok 95 kanałów , działa git. Jest tylko taka wada ,że ciężko sie dodzwonić na infolinie ale jak już sie uda to jest spoko obsługa. Wadą jest to, że nie opłaca się przedłużać umów tylko zrezygnować i wziąć nową umowę na inną osobę bo dla nowych mają ofertę a dla starych nie. Najlepiej też zamawiać umowę przez infolinie bo przedstawiciele handlowi bardzo mocno mijają sie z prawdą bo mają kasiore od każdej umowy więc pitolą tak żeby od nich kupić.
    ZaletyCena, jakość, miła obsługa
    WadyBrak ciekawy h ofert dla starych klientów
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Beata / 2017-11-13 16:41:25
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Fatalny poziom świadczonych usług. Mieszkam w warszawie, a przynajmniej raz dziennie pada Internet u nas. Telewizja w abonamencie z Internetem ciągle się wieszała- za każdym razem, czasami nawet i co 30 min musiałam restartować dekoder. Totalna masakra. W UPC płaciłam 20 zl więcej ale bez porównania. Nie wiem jak reszta firm Ale netia to totalne dno. Umowa już wypowiedziana.
    ZaletyBrak
    WadyCiągłe problemy z połączeniem internetowym.
    Miejscowość: warszawa
  • ~Maciej / 2017-10-20 14:12:13
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Miałem internet za 39,90 pln na 1 rok .Umowa na 1 rok.Miałem czas na rozwiązanie 14 dni sam pracownik gdy instalował to zapewnił jednak tydzień poźniej dzwoni pani i że mam do zapłacenia 664 pln bo zerwałem umowę przed czasem jednak tak nie było.Wifi też chodziło dobrze tylko na początku a potem też zamulało.Mieszkam w warszawie.Odradzam tą firmę wielkim łukiem.
    Zaletycena
    szybka instalacja
    Wadywadliwość sprzętu
    obsługa klienta
    polityka firmy (rozwiązywania umów przed czasem)
  • ~Oszukany abonent / 2018-01-10 13:05:37
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    UWAGA PUŁAPKA !!!!!!!!!!
    Reklamują internet 150 mb/s i deklarują, ze na ich routerze po wifi jest spadek transferu na poziomie 10-15%

    Mam 63 mb/s. W dziale reklamacji poinformowali mnie, ze powinienem się cieszyć bo to i tak dużo. Nie mam na piśmie wypowiedzi technika, wiec reklamację tez moge sobie wlozyc w buty.

    Nawet gdyby po ich routerze wifi transfer będzie na poziomie 10mb/s to według nich jest wszystko ok.

    Oszukany klient!!
    WadyOszuści na bezczelnego
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Paweł / 2018-08-16 03:57:37
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 3.25 / 5
    No cóż, netia ma to do siebie że działa w Polsce na kilku różnych technologiach, więc warto o to zapytać przed zamówieniem.
    Mi akurat póki działa bardzo dobrze.
    Odradzam zamawiać na infolinii, bo z każdym razem łączy was z kim innym, i długo się czeka. Polecam dzwonić na 570 570 057 bezpośrednio do człowieka z działu sprzedaży.
    ZaletyCena bardzo bobra
    WadyBałagan na infolinii
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Marian / 2017-11-27 21:12:57
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Na początku nie dostarczyli mi routera bo kurier nie mógł trafić i nie można było go odebrać osobiście z salonu. Zaproponowali kupienie routera osobno na własny koszt i skonfigurowanie. Teraz nie mam internetu od trzech tygodni bo monter mówi, że to nie ich router i nie mogą go wymienić. Jedyne co mogę zaoferować to jak najszybsze zrezygnowanie z umowy.
    Zaletybrak
    WadyCała sieć.
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Miko / 2016-06-27 10:35:46
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 4.00 / 5
    Korzystam z Netii już kilka ładnych lat. W sumie nigdy nie miałem żadnych problemów. Zawsze przed końcem umowy jestem w stanie znaleźć nowy, jeszcze ciekawszy pakiet. Nigdy też nie miałem jakiejś większej awarii. No wiadomo, jak sie zrywa wielka wichura i burza (a mieszkam pod warszawa) to przez chwilke cos moze z raz nie działało ale zawsze wszystko szybko wraca do normy. Polecam
    Zaletycena, oferty, obsługa
    5 lat
  • ~Wieslaw / 2017-11-26 22:54:21
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Za każdym razem zgłaszam awarię przyjeżdżają monterzy jeden mądrzejszy od drugiego naprawiają telewizję przez telefon Proszę włączyć Proszę wyłączyć Czekam tylko aż minie koniec umowy i zrezygnuje i nikomu nie będę polecał
    ZaletyŻadne
    Wady wszystkie możliwe
    Miejscowośćwarszawa
  • ~kow / 2017-02-15 16:34:56
    Dostawcy internetu › Netia Szybki Internet
    Ocena: 3.75 / 5
    Nie wiem skąd tyle jadu na Netię. Mieszkam w warszawie od sierpnia mam Gigakablówkę i co tu narzekać ? Poprzednio miałem UPC teraz płace prawie połowe mniej za podobne usługi tylko , że tu mam jeszcze nagrywarkę, i działa ok. Menu w dekoderzy to chyba z 10 lat różnicy tak samo jak to że dekoder jest chyba z 10 razy mniejszy. W sumie na UPC nie narzekałem - tylko ta cena!!!
    Zaletydekoder, nagrywarka,