Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

INEA Poznań opinie

  • ~Beata / 2017-07-03 01:33:24
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 3.00 / 5
    Witam, postanowilam napisac poniewaz czas przypomniec Inei KTO JEST DLA KOGO a nie odwrotnie.... Spotkala mnie buta, arogancja zarowno przez tel, jak i w punkcie w King crosie.. Sprawa swieza wiec tym bardziej chce przestrzec .. Z ta firma bylam zwiazana 4 lata.. Nie bylo problemow wiekszych by interweniowac.. Konczyly sie umowy podpisywalam nowe .. W maju skonczyla mi sie umowa,zapomnialam poszlam do salonu "glogowska, z racji tego ze STARY KLIENT ZADNEJ PROPOZYCJI, a takze zadnych konkretow na przeakzywanie danych poinformowano mnie, ze tego nie robia , natomiast gdy poprosilam o to na pismie NIESTETY BRAK ZGODY. Postanowilam, ze zostawiam internet a z reszty rezygnuje...I ZACZELO SIE ...Jak zrezygnowalam zaczely sie tel. Za kare ze zapomnialam DODATKOWY MIESIAC OPLAT.. 19 czerwca prowadzilam rozmowe przez tel.. Ustailismy ze wezme internet za 109.00 ( suuuuper pakiet)i wszytko bedzie jak to pan z biura powiedzial " SMIGAC.... Tylko podkreca i od 1 lipca CUD MIOD MALINA ! UWIERZYLAM, jestem tempa w tych kwestiach zawsze wole zaplacic dodatkowa kase ale wszystko ma dzialac.. 1 lipca o godz 00 15 wylaczono kablowke.... ALE nie wlaczono tego suuper internetu..a przeciez byla NOWA UMOWA..Do 5 rano WALCZYLAM Z KABLAMI , ROZLACZALAM ,WLACZALAM ,RESETOWALAM I??? Brak sygnalu, a jak jest to buforuje... Zadzwonilam rano na infolinie... i????? dowiedzialam sie ze : SYGNAL W INEI POKAZUJE BARDZO DOBRY, PROBLEM U MNIE. Przyczyna : brak kabli, rutera, albo innych operatorow bo zaklucaja...mam KUPIC SOBIE ruter albo kable, i bedzie ok. Usuga liczona jest od 19 czerwca a nie od 1 lipca, mam termin 14 dni na odstapienie , TYLKO TEN OKRES KONCZY SIE 05 LIPCA W DZIEN KIEDY PRZYJDZIE EKIPA.... Kiedy spytalam dlaczego nikt z serwisu mi tego nie sprawdzi ??? okazuje sie ze nie ma takiej uslugi.. Pytam tu i teraz???? jak ja klient mam korzystac z czegos czego nie ma?, nie jest uruchomiona usluga..Dostalam odp. musze zaplacic 30 zl to ktos przyjedzie....Co robic ??? godze sie, ustalamy srode 5 lipca. Niedziela nie ma internetu , buforuje 93 min .. W tel szukam o inei opini i SZOK !!!!!!! 30 czerwca OD 22Do 1 lipca NIE MA INTERNETU POL poznania...a pan na infolini powiedzal ze problem u mnie...Pytam: dlaczego nie wyslano sms do klientw, kiedy wiedziano o problemie ??Dzwonie znow na info nikt nie odbiera...Sprawdzam jaki punt w niedziele czynny trafia na king cross. Jade , opowiadam i, ?????????slysze ze takie problemy sa w CALEJ EUROPIE... Zadnej skruchy, przepraszam. Kiedy powiedzialam ze czytam opinie na forach to slysze ;konkurencja pisze, a jak powiedzilam ze od 4 lat jestem w inei to uslyszalam : ze powinnam wiedziec, nie byc zdziwiona ze tak jest.. Hallo???? kupilam nowa usluge i mozna mnie tak olac?? Przeciez milo SMIGAC, przed podisaniem umowy, a po podpisaniu ??? Bujaj sie.. przepraszam za kolokwializm. ZOBACZYMY CO DALEJ... Refleksja taka: nie JAKOSC ALE ILOSC MA W TEJ FIRMIE ZNACZENIE. Powiem na koniec tak: sama mam firme i GDYBY: moj pracownik tak traktowal klienta, wylecial by od razu.. A dwa: CHCIWY DWA RAZY TRACI ! Panie z KING CROSSA, chce panu udowodnic, ze nie jestem KONKURENCJA, DZIS U PANA BYLAM moj numer Pesel 700915.... A takze 19 czerwca i 1 lipca byly rozmowy, czy nagrane ???? zobaczymy.Zloze skarge na beznadziejna, nieprofesjonalna,mowiaca nieprawde obsluge . Kochani !! nikt nie ma pakietu na WYLACZNOSC. A takze NIC NIE JEST DANE NA ZAWSZE. KLIENTA TRZEBA ROZPIESZCZAC I SZANOWAC,a nie GNOIC ! pozdrawiam Wszystkich i zycze przemyslanych decyzji.B.
    Zaletytelewzja dobrze,
    Wadyinternet od roku zly ,wolny, zacinal sie badz buforowal... pomimo zwiekszenia pakietu,dzwonilam dwa razy na info, ale problem u mnie.. lecz nie skladalam reklamacji..nie lubie konfliktow,
    2 lata 139,99 pakiet, 2 lata 199,99 pakiet , teraz internet na rok 109,99 ( MEGA MOC :)
  • ~Wku*wiona / 2017-08-19 11:48:58
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam,
    Chciałabym przestrzec przed firmą inea wszystkich.

    Moje problemy zaczęły się w momencie przeprowadzki i braku możliwości przeniesienia internetu na nowy adres (moja wina bo nie sprawdziłam czy rzeczywiście świadczą tam usługę, chociaż przed podpisaniem umowy konsultant w salonie zapewniał mnie że w momencie przeprowadzki mogę usługę przenieść, tylko nie powiedział gdzie owa pseudo firma świadczy usługi a gdzie nie). Od podpisania umowy do przeprowadzki minęło dosłownie 5-6 dni i ku mojemu rozczarowaniu nie mogłam rozwiązać umowy, ponieważ wg prawa odstąpić od umowy mogę w ciągu 14 dni, ale tylko w momencie gdy zawrę umowę z dala od salonu (przez internet , tel). Z racji tego że umowę podpisałam w salonie pseudo firma inea nie chciała rozwiązać ze mną umowy bez konsekwencji (gdyby byli w porządku próbowali by rozwiązać to polubownie, ale tak nie było), albo miałam zapłacić karę w wysokości równoważnej kwocie do końca umowy, albo szukać kogoś znajomego na kogo mogłabym przenieść umowę, albo zamienić usługę internetu stacjonarnego na mobilny. Ostatecznie zamieniałam umowę na internet mobilny oraz tel z 2GB internetu mobilnego. (ponieważ kwota miesięcznej opłaty wg starej umowy była wyższa niż opłata za sam internet mobilny musiałam dobrać kolejną usługę w postaci tel żeby rachunki się pokrywały). w momencie rozwiązania umowy za porozumieniem stron i podpisania kolejnej dostałam 2 karty (SIM oraz kartę do modemu) oraz zostałam poinformowana, że z racji rozwiązania starej umowy nie będę musiała płacić ostatniego rachunku bo już będzie obowiązywać nowa umowa. Zadowolona z załatwienia jakoś tej sprawy pojechałam do mieszkania i zaczęły się problemy ponieważ karta od internetu mobilnego nie działa w modemie. Wkurzona zadzwoniłam na infolinie i dowiedziałam się, że muszę wymienić kartę na duplikat . Niestety po raz kolejny musiałam udać się do salonu gdzie Pan konsultant z łaski wymienił mi kartę bez naliczania dodatkowej opłaty. w połowie miesiąca od zamiany umowy okazało się, że otrzymałam dwie faktury do zapłacenia. Wku*wiona zadzwoniłam na infolinię, żeby wyjaśnić jakim prawem naliczyli mi opłatę. w końcu udało mi się wyjaśnić sprawę i opłata została anulowana. W kolejnym miesiącu znowu pojawił się problem, a mianowicie na karcie od tel mobilnego nie został aktywowany internet (2GB). Znowu musiałam dzwonić na infolinie i wyjaśniać. Koniec końców pani przeprosiła i powiedziała, że omyłkowo nie został aktywowany internet.
    Teraz mija kolejny miesiąc od podpisania nowej umowy, a ja znowu siedzę wku*wiona, ponieważ na mojej fakturze pojawiła się dodatkowa opłata za 2GB internetu. Oczywiście połączyć się z konsultantem graniczy z cudem. Pozostaje mi jedynie przestrzec wszystkich przed chęcią podpisania umowy z tą pseudo firmą.
    W swoim komentarzu pominęłam jakość połączenia internetu (ładowanie się stron trwa wieczność, o obejrzeniu filmiku na YouTube można często pomarzyć), ile razy dzwoniłam na infolinię bo nie mogłam się dodzwonić, ile razy byłam w salonie żeby się czegoś dowiedzieć oraz ile razy została wprowadzona w błąd przez konsultanta.Jedyne co to chciałabym jeszcze przestrzec wszystkich przed stratą nerwów i czasu w korzystaniu z salonu w poznań-Plaza, który jest bezużyteczny.
    ZaletyBrak
    WadyWysoka cena za usługę w stosunku do innych firm
    Bardzo zła jakość usługi
    Kiepska infolinia i pomoc techniczna
    Bezpodstawne naliczanie dodatkowych opłat
    1 rok
  • ~emde / 2017-08-22 00:02:23
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.25 / 5
    inea od kilku miesięcy (może roku). Wcześniej lokalny dostawca, którego inea przejęła w dzielnicy, w której mieszkam. U poprzedniego dostawcy przez ostatnie 10 lat nie miałem tylu i takich usterek, jak w Inei w ciągu ostatniego roku. Rzecz dotyczy telewizji. Płynność obrazu to przy pierwszym, drugim lub trzecim przełączeniu się na dany kanał TV (a potem nieregularnie w trakcie oglądania, znów trzeba powtórzyć manewr przełączania się pomiędzy kanałami) - stop-klatki, pikseloza kolorowa na zmianę z paskami w losowych barwach, do tego tnąca się fonia. Maniakiem TV nie jestem, jak już oglądam to raczej rzadko i coś, co chciałem obejrzeć (film, na którym nie byłem w kinie lub mecz czy inną relację sportową) i w kulminacyjnych momentach - zacięcie się obrazu i fonii. Nie muszę tłumaczyć jakie to zabawne dla kogoś, kto czekał na ten kulminacyjny moment. Normalnie "miód"... A teraz sposoby rozwiązywania problemów na zgłoszone reklamacje: wymiana dekodera do TV (fakt, niemal natychmiastowa bo w ciągu 2-4 dni) i zmiana przewodów przez serwisantów, tzn. przejście z kabla miedzianego na światłowód i związana z tym zmiana głównego modemu/dekodera: po zmianie usterki na jednym telewizorze nie zniknęły, a drugi przestał pokazywać obraz i fonię, widać tylko Ineowski pasek informujący o numerze i nazwie kanału, z tytułem lecącego aktualnie programu i czasie jego trwania. Ale ekran czarny i telewizor głuchy.
    Internet: poprzednio pomiędzy kabel od netu a komputer miałem wpięty router TP-Link, dzięki któremu miałem w mieszkaniu bezprzewodowo internet po wi-fi (do tabletów, laptopa i telefonów). Po wcześniej wymienionych zmianach TP-Link przestał działać, serwisant nie potrafił zdiagnozować dlaczego, zalecił aby po jego wyjściu jeszcze przez godzinę pozostawić odpalony komp ze stroną diagnostyczną, w tym czasie miała ewentualnie nastąpić synchronizacja sprzętu z serwerem Inei. Nic takiego nie nastąpiło. Obecnie jestem więc "ubogacony" przez Ineę w światłowód i jakieś no-name dekodery, routery, srutery a za cenę usługi u poprzedniego operatora prawie nic nie działa, a to co działa to wadliwie.
    W opinii daje 2 gwiazdki jedynie serwisantowi, bo był miły i starał się rozwiązać problemy, w końcu jednak rozłożył ręce i poszedł sobie.
    Zaletybrak - chyba że zaletą jest, że w ogóle jest internet, ale tylko na kablu bezpośrednio podłączonym do komputera (brak możliwości wpięcia routera pomiędzy, już nawet nie dla wi-fi ale choćby jako hadrware'owy firewall). Druga zaleta to to, że na jednym z dwóch TV da się czasem coś obejrzeć nawet 15-20 minut minut bez "zacięcia".
    WadyWadą główną i największą jest operator Inea.
    Z dodatkowych informacji: inea poznań Piątkowo, nie kupiłem bo nie chciałem wcześniej słysząc o jej jakości, ale przejęła operatora na Piątkowie (inotel).
  • ~Marcin / 2019-03-22 18:19:36
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.75 / 5
    Witam.
    Jestem użytkownikiem usług INEI od listopada 2017 roku Posiadam internet jak i TV. Koszt miesięcy jakieś 220,-. Mam bardzo mieszane uczucia co do ich usług.
    TV powiedzmy ok zdarzają się przerwy w dostawie ale jest to do przyjęcia.
    Internet--- 250/25 według umowy, w rzeczywistości 140-180 /20 wiec troszkę niższa niż na umowie, ale u mnie problem jest największy w PINGU i jego niestabilności. Podpisując umowę zależało mi na niskim i stabilnym pingiem sprzedawca zarzekał się, że jest to najlepszy internet do gier online. I już w pierwszy dzień pierwsze problemy a mianowicie TYP NAT "PROBLEM Z POŁĄCZENIEM CZATU Z POWODU NAT" Czyli były jakieś porty zablokowane. Po telefonie do inei stwierdzili ze nie mogą mi pomoc z tym problemem i pewnie mam uszkodzoną konsole. :) serio INEA:D Idźmy dalej. Wymusiłem wymianę modemu z TECHNOCOLOR CGA 2121 na starszy model Ciscko i problemy z "NAT" ustały:) Czyli jednak wina nie byłą u mnie, ale ok :) Po 2 tygodniach odczuwałem problem podczas rozgrywki online (duże opóźnienia miedzy komendą wydaną na padzie a tym co dzieje się na monitorze) Usterkę zgłaszałem kilka razy w miesiącu. Technicy za każdym razem szukali przyczyn u mnie w mieszkaniu. to trwało jakieś 6 miesięcy, po czym dzwonię kolejny raz na infolinie i bardzo miłą Pani poinformowała mnie, że problemy faktycznie były są i będą nie wiadomo jeszcze ile czasu bo nie mają wszystkich pozwoleń na przeprowadzenie konserwacji czy jakoś tak. Czyli wina po ich stronie. Złożyłem oficjalna reklamacje i dostałem aż 60 zl rabatu za internet :) łał całuje Boga po stopach:) a usterka nadal występuje po dziś dzień. Kilka tdni temu był u mnie serwisant coś tam pokazał mi na swoim laptopie i stwierdził że usługi już działają prawidłowo i że problem leży po mojej stronie :) Parametry pingu sprawdzam na speedtest/ping które zaleca inea, a serwisant stwierdził ze te parametry nie sa wiarygodne :) jasne... czyli znów t.z spychologia :) od długiego czasu udostępniam internet z telefonu i działa to o wiele lepiej. Oczywiście internet od INEI był podłączony po przez kabel a nie WiFi :)
    4 razy wymiana Modemu, nic nie pomogło
    wymiana końcówek nie pomogło
    zakładanie przez serwisantów dławików nie pomogło

    ZaletyMiła obsługa klienta na infolinii.
    WadyWysoki i niestabilny ping
    Miejscowośćpoznań
  • ~Michał / 2018-02-14 13:42:55
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.25 / 5
    Umowę mam podpisaną na prędkość do 300 mb/s, ale niestety internet tak naprawdę działa bardziej po kablu podłączonym do komputera czy telewizora niż bezprzewodowo. Mieszkam w typowym bloku, mieszkanie 4 pokojowe + korytarz. Router mam zainstalowany na korytarzu, aby każdego pokoju była podobna odległość. Niestety często mam problem nawet z przeglądaniem stron internetowych, często nie mogę się połączyć z siecią, a już nie wspomnę jak zamknę drzwi do pokoju. Żeby sieć działa sprawnie powinienem wyjść na korytarz i tam jest ok. Konsultant na mój problem powiedział, że mam od nich najnowszy router dwu zakresowy i to na pewno wina zakłóceń innych sieci, i zawsze mogę wstawić router do pokoju w którym korzystam z internetu i będzie dobrze. Tylko co z innymi użytkownikami w pozostałych pokojach? Koń by się uśmiał. To mój stary router d-link sprzed 7 lat działa zdecydowanie lepiej sieć jest w całym mieszkaniu i nigdy bym nie uwierzył że można mieć problem z zasięgiem i stabilnością sieci. Podsumowując router Inei w zakresie działania bezprzewodowego jest do dup....., lepiej zainwestować we własny sprzęt lub iść do Orange.
    Wadyrouter w zakresie sieci bezprzewodowej ma tak słaby zasięg, że trzeba przy nim siedzieć aby można było normalnie pracować.
    Miejscowośćpoznań
  • ~mm150 / 2017-10-12 16:08:43
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 3.75 / 5
    Jestem posiadaczem inea od ponad 7 lat ,pewnie że czasami coś nie grało,ale jeśli człowiek zgłasza ,tak jak ja i tak długo aż w końcu zrobili po 6 wezwaniach to od 3 lat jestem zadowolony, teraz pakiet 250 Mb po kablu,cena 69 trochę dużo zważywszy na prędkość która zawsze jest oszukana,ale po WiFi na routerze Cisco ciągnie do 6 Mb więc w miarę,po kablu dużo lepiej ale chyba 30 MB chyba raczej nie przekracza ,bo twierdzą że prędkość to 250/8 wtedy niby wychodzi faktyczną prędkość,dla mnie to poprostu oszustwo i tyle,ogolnie teraz działa to ładnie,obraz HD jest super i raczej bym polecał,co do salonu na Polnej w poznaniu to Masakra od początku jak wziąłem Inee,tam nigdy nic dodatkowo mi się nie należało po zmianie salonu kilka dodatkow w cenie ,i to jest dziwne,co salon inaczej gadają,trzeba się o swoje bić,płace-rzadam ,pozdrawiam i polecam.
    ZaletyDziała dobrze i internet i tv
    WadyCzasem sporadyczne przerwy ale ogólnie ok
    Internet mój 250 Mb cena 69 zł ,TV cena 59 zł router w modemie Cisco 1 zł WiFi co miesiąc
  • ~mm150 / 2018-08-14 22:21:55
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 2.25 / 5
    Witam ,mam łącze z inea internet 250 Mb chodzi w miare ,czy mam predkość jaka powinna być,nie wiem jadę po WiFi syn ma po kablu,wymiana modemu 1x ,6x technik w domu,zawsze jakies problemy były, od dłuższego czasu działa to jakoś ,ale co jakiś czas trzeba resetowac modem bo sie rózne jaja dzieją ,zwalnia, itp.Ogólnie nie bardzo są nastawieni do klienta ,choć mi jakoś w miare usterki usuwali i próbowali kity różne czasem żenić,a że nie jestem ułomny i znam się coś na internecie i elektronice no to niestety sprawdzałem przy techniku co robił i jak zrobił,ogólnie jestem zadowolony teraz z działania ,jedyne co mnie wkurza to wysoka cena inernetu 69 zł a znajomy ma ten sam i płaci 39 zł (widziałem rachunek jego na własne oczy) czyli prosty wniosek inea rznie swoich klientów!!!!!!
    Zalety250 Mb starcza do wszystkiego na kilka urządzeń
    Wadyproblemy z WiFi ,trzeba resetować modem co jakiś czas! modem CISCO.
    Miejscowośćpoznań
  • ~Aciu / 2019-11-08 08:27:35
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 4.25 / 5
    Witam serdecznie,jak wcześniej wspomniałem w mojej miejscowości inea zakłada światłowodową sieć internetową w ramach projektu POPC.
    Firma podwykonawcza w sierpniu br. rozpoczęła wykopki na ulicy.
    7 listopada po wizycie instalatora internet ruszył. W moim przypadku jest to opcja internetu "SYNCHRONICZNEGO" 300/300 Mb/s. Internet po różnych testach śmiga stabilnie trochę szybciej niż 300/300Mb/s jet to ok 320/330Mb/s.
    Jestem bardo zadowolony jak na razie z tego łącza. Koszt miesięcznego rachunku to ok 74 PLN. Orange i inna konkurencja jest pozamiatana bez szans na takie warunki w mojej lokalizacji. Orange jak i konkurencja oferuje "Nie SYNCHRONICZNY" internet 300/50Mb/s to koszt ok 92 PLN a nie jak podają w reklamach 59,99PLN (dzierżawa łącza to ok 12 PLN dodatkowo + opłata przejścia na światłowód, przyłączeniowa ok 40 PLN itp.). Pozdrawiam.
    Pozdrawiam.
    ZaletySzybki stabilny internet
    MiejscowośćMosina k/poznania
  • ~PoZ / 2016-04-21 11:56:22
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 3.00 / 5
    Mieszkałem w poznaniu w wynajmowanym mieszkaniu i internet miałem w cenie wynajmu. Prędkość między 6-10 Mb/s. Na temat warunków umowy nie wiem nic, bo nie miałem wglądu do tej umowy. Kilka razy była jakaś zawiecha od 5min. do 30min. ale ogólnie to nie narzekałem. Później w mojej miejscowości założyli światłowód i naganiacze z inea przychodzili praktycznie codziennie i namawiali na podpisanie umowy. Problem w tym, że mam już internet LTE w Play za 45zł. bez limitu GB do 100 Mb/s, podłączony do routera, a w inea proponują mi do 100 Mb/s za 69,90 zł plus jeszcze opłata aktywacyjna. Oferta cenowa jest sztywno ustawiona, a inea nie jest elastyczna. Światłowód jest w każdym domu, ale w okolicy z internetu inea korzysta chyba z 5 osób. Jak obniżą cenę to może też skorzystam. Na chwilę obecną inea nie ma mi nic do zaoferowania.
    ZaletyMniej więcej stała prędkość internetu
    WadyZbyt drogi abonament 69.90zł. Mam LTE za 45 zł. bez limitu, więc z czym do ludzi?
    Jak inea obniży abonament do przyzwoitej ceny to może skorzystam.
  • ~Mikolaj1967 / 2018-03-16 08:49:50
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 2.00 / 5
    Wszystko jest dobrze jak starają się pozyskać klienta. W momencie awarii bardzo długi czas oczekiwanie na technika. W 21 wieku przy płaceniu za rachunki niemałych pieniędzy czas oczekiwania na technika to 4 dni przez cały weekend. Na infolini może i mili ludzie ale nic ci nie pomogą. Jestem związany z nimi umową lecz po zakończeniu rezygnuję. Więc zastanów się zanim podpiszesz z inea umowę. Mieszkam w bloku i podczas podłączenia kablówki został mi odcięty sygnał telewizji zbiorczej bo panowie podłączyli się wykorzystując przewód który był oryginalnie zamontowany w ścianie i teraz nie mam też telewizji analogowej. Czyli nie korzystasz z ich usług to nie masz telewizji wcale.
    ZaletyJak działa to się ciesz.
    WadyBardzo długie oczekiwanie na usunięcie usterki.
    Miejscowośćpoznań
  • ~SZUMIKMA12345 / 2018-01-24 16:00:13
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.25 / 5
    obsługa klienta ZERO!!!!!!!!!!!!!!!! są mili do momentu chęci podpisania z nimi umowy, później tragedia. Rozumiem że są jakieś regulaminy o czym na każdym kroku przypominają Ci pseudo konsultanci ale cholera żeby czekać na uruchomienie internetu 2 dni i słyszeć głupie tłumaczenie że wszystko "robi system a człowiek nie ma możliwości przyspieszenia procesu" no ręce opadają. Szkoda że nie trzymają się obietnic bo od roku nawet połowy szybkości internetu nie mam jaki obiecali nawet na tym cholernym kablu o którym tez na każdym kroku przypominają...ŻENADA FIRMA!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ZaletyBRAK
    WadyMNÓSTWO
    MiejscowośćKoziegłowy koło poznania
  • ~Dawid / 2018-10-04 21:18:44
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE PODPISUJCIE UMOWY Z inea - TO OSZUŚCI KORZYSTAJĄCY Z TEGO ŻE W poznaniu SĄ MONOPOLISTAMI. Internet rzadko kiedy trzyma parametry, a gdy zgłosicie usterkę technik i tak nie przyjedzie ponieważ uzna że po ich stronie wszystko działa. Za to pan przez telefon powie że widzi usterkę i nawet obieca że technik na pewno przyjedzie. jasne ... drugi tydzień minął , zgłoszeń usterek tego samego problemu już ma chyba z 10 i zawsze tak samo się kończy - kwiecisty sms o naprawie usterki pozwoli na godzinę max korzystania z internetu. Potem znów usterka wraca. Tak mam ja i moi znajomi
    Wadyusterek cała masa, po umówieniu technika i tak nie przyjeżdża nikt - znarnowany czas i kasa
    Miejscowośćpoznań
  • ~Małgorzata / 2017-05-11 21:44:02
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    Całkowity minus.
    Jestem klientem od 8 lat.
    Przy podpisywaniu nowego aneksu włączono mi bezprawnie mimo tego że wyraźnie zastrzegałam że ta usługa mnie nie interesuje usługi dodatkowe jak vod za 49 zł.
    Pakietów dodatkowych nie można wyłączyć przez internet trzeba się udać osobiście i złożyć pismo.
    Oszustwo i bezprawie.
    Jak umowa wygaśnie to już nigdy nie chcę mieć nic z nimi wspólnego.
    Do tego częste awarie mimo światłowodu i przerwy w emisji telewizji szczególnie w święta.
    Nie dajcie się złapać.
    Odradzam gorąco
    ZaletyBrak
    WadyKłamstwa przy zawieraniu umowy. Naciąganie klientów i brak kompetencji pracowników.
    poznań
  • ~RLP / 2019-02-14 12:55:12
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.50 / 5
    Tragedia, Nie oddzwaniają, internet 6 krotnie wolniejszy niż deklarowany a teraz chwalą się jeszcze telewizja 4K bez programów w 4K.
    ŻENADA zmuszają klientów do brania dekodera i nie oferują kart CAM, Przecież 99,9% sprzedawanych telewizorów ma gniazdo na moduł CAM i tuner telewizji kablowej. Po jaką cholerę kolejny zjadacz prądu w domu a w sytuacji multiroom to może wyjść 3 może 4 x więcej urzadzeń.
    Po prostu wykorzystują pozycję monopolisty.
    Dlaczego nie można zrobić tak jak z prądem i gazem rozgraniczyć dostawcę i operatora a natychmiast ceny kablówki spadną.
    WadyNiestety nie mogę wystawić opinii zero gwiazdek
    Miejscowośćpoznań
  • ~Zenek / 2018-11-04 14:40:53
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 3.00 / 5
    Wziąłem Inee bo nic innego w okolicy nie było. Dodam że mieszkam w poznaniu. Chciałem 10 MB, więcej nie wykorzystuje, wcisnęli mi 100 MB. Musiałem się z tamtego mieszkania wyprowadzić po 4 miesiącach nagle okazuje się, że jest jakaś kara umowna. Nikt nie mówił o żadnej karze umownej. Na infolinii też nie mówili o żadnej karze umownej. Wcześniej technicy szczęśliwie przyjechali zamontowali zrobili dziurę w ścianie w świeżo wyremontowanym mieszkaniu. Poniosłem dodatkowe koszty. Teraz muszę scedować umowę. Oczywiście to jest powszechna praktyka w tym kraju. Wziąłbym coś innego po prostu.
    Miejscowośćpoznań
  • ~Ola / 2018-03-12 21:21:12
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra!!!! Podpisałam umowę zmieniając operatora z Echostar. Pokusiłam się na niższą cenę i efekt jest taki, że ma teraz bardzo powolny i ciągle rozłączający się internet. Technik, który sprawdzał połączenie nie był w stanie nic zrobić, powiedział że na wifi tak będzie. Wielokrotne kontakty z infolinią niczego nie wnoszą. Umowy nie da się rozwiązać, można tylko czekać na koniec okresu umownego.
    Rozwiązaniem rekomendowanym jest połączeniu po kablu, hahahaha. Wehikuł czasu.
    Nikomu nie polecam, nie pakujcie się w taką współpracę. Dostawca najgorszy w poznaniu.
    Miejscowośćpoznań
  • ~hugo / 2020-08-11 19:00:36
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    Zadzwoniłem do inea na numer obsługi, żeby zgłosić awarię internetu. Słuchałem muzyczki przez 58 min i połączenie zostało przerwane. W trakcie czekania z drugiego telefonu dla sprawdzenia zadzwoniłem na numer do zakupów. Odbierają po 10 sekundach. Nowy klient całowany po stopach. Stary z umową jest robalem.

    inea = dno
    Zaletyprzed umową bardzo mili
    Wadypo podpisaniu umowy zero szans na kontakt
    Miejscowośćpoznań
  • ~kmk / 2017-05-30 23:10:32
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.75 / 5
    Podpisałem umowę na internet z inną firmą, która została kupiona przez INEA, od tego momentu skończyła się sielanka. Wcześniej wszystko można było załatwić, ale teraz inea jest praktycznie monopolistą w poznaniu. Fatalna obsługa klienta, wysokie ceny, niesłowni "fachowcy" od montażu. Gdybym miał wybór już dawno bym zmienił dostawcę. Fatalna jakość TV HD.
    WadyNajgorsza obsługa klienta z jaką spotkałem się od lat.
    6 lat, ~110 zł za pakiet tv (multirum) + 10 MB + 60 MIN tel (nie używam)
  • ~Vick / 2020-12-20 19:59:39
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 2.75 / 5
    12.12.2020.NIEDZIELA
    Awaria. Brak dostępu do tv, netu i nieczynny tel stacjonarny. Info działa tyko w dni robocze do 18:00. Nie wiadomo co to za awaria, czy usuwają albo nie. Przecież 4 dni świąt za pasem. Co będzie jak awaria wystąpi w Wigilię?9

    A czy w ogóle ktoś zaglada na to forum?
    ZaletyDuży wybór kanałów
    WadyFirma niedostępna w weekendy i dni świąteczne, a awarie się zdarzają.
    Miejscowośćpoznań
  • ~Jan / 2020-08-30 13:46:01
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.25 / 5
    100zl miesiecznie za internet, ktory raz dziala, raz nie a jesli juz to niesamowicie wolno. Proby skontaktowania sie z kims z inei zakonczone fiaskiem. Juz lepiej co miesiac wyrzucac pieniadze w bloto niz placic tym oszustom. Kazdemu serdecznie odradzam
    Zaletybrak
    WadyWolny internet albo jego brak
    Wysokie ceny w porownaniu do jakosci uslugi, ktora jest bardzo niska
    Kompletny brak kontaktu z dostawca
    Miejscowośćpoznań
  • ~Robert / 2017-11-18 10:32:37
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.50 / 5
    Firma przedstawia do podpisania umowę gdzie okazuje się że masz jakiś pakiet promocyjny
    o którym nie informuje, a przy zakończeniu umowy nalicza z niego kilkaset złoty dodatkowo do zapłaty. Bedę miał teraz sprawe w sądzie bo nie chcę się dawać cwaniakom od marketingu.
    Internet był przyzwoity ale wyciaganie dodatkowych pięniędzy bo liczą że człowiek nie będzie chciał się szarpać to skandal !!1
    Wadyukryte opłaty w umowie
    Miejscowośćpoznań
  • ~Pati / 2017-12-17 17:48:13
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet tragedia. Bardzo często go po prostu nie mam. Albo jak jest połączenie sieciowe to tak wolne że nie da się obejrzeć filmu bo co kilka sekund film przerywa. Także nie polecam wręcz ostrzegam nie dajcie się namówić nikomu na ten badziewny net. Po świętach zmieniam dostawcę i będę mieć święty spokój.
    ZaletyBrak !!!!!!!
    WadyNie do policzenia
    Miejscowośćpoznań
  • ~oszukana / 2019-11-12 15:31:01
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści!! Nie mam siły już nawet opisywać ze szczegółami. Powiem tylko, że nie podłączyli nam internetu i po trzech miesiącach wysyłają wezwania do zapłaty. I musimy zapłacić, bo po licznych odwołaniach, które napisaliśmy i które zawierały logiczne wyjaśnienie, cały czas odpowiadają, że reklamacja nie została uznana. A internet nie był podłączony na ani jeden dzień. Teraz przyjdzie nam zapłacić za 3 miesiące. Inaczej grożą wpisaniem do krajowego rejestru dłużników.
    Miejscowośćpoznań
  • ~Rafał / 2017-05-25 20:51:55
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 2.75 / 5
    Internet z inea jest tragedia gdybym mógł to zmienił bym na inny najchetniej. Niby jest do 150mb nigdy nie było nawet 50mb. Co chwilę jakieś problemy filmiki na yt w 240p się wieszają i co chwilę buferuja przy takim internecie powinno wszystko śmigać elegacko. Internet w telefonie mi szybciej chodzi niż ta cała inea
    ZaletyŻadnych
    WadySłaby internet wiecznie problemy
    poznań
  • ~ANONIM / 2018-08-06 13:17:37
    Dostawcy internetu › INEA Pack
    Ocena: 1.25 / 5
    Mam internet no i jest tragedia! Więc postanowiłem kupić repeater by było trochę lepiej i co? Oczywiście,że nic. Ciągle ściny,wywala z gier,prędkość pobierania i ciągłe awarie. Krótko mówiąc: Żenada
    ZaletyBRAK
    WadySŁABY INTERNET
    ŚCINY
    WYWALA Z GIER
    PRĘDKOŚĆ POBIERANIA
    AWARIE
    BEZ PRZERWY MUSZĘ RESETOWAĆ ROUTER
    Miejscowośćpoznań