Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Korg PA-50 opinie

Ocena na podstawie 57 opinii

3.92 / 5

  • Jakość wykonania
    3.44
  • Cena/Jakość
    4.06
  • Brzmienie
    4.88
  • Wytrzymałość
    3.24

Dodaj własną opinię »

660 edytowalnych brzmień, cztery studyjnej jakości procesory efektów z 89 różnymi typami efektów
Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Cr@kken / 2009-02-20 22:30
    Ocena: 3.50 / 5
    klawisz bardzo fajny tylko po 3 dniach mi połowa literek na wyświetlaczu jakby wyblakła (zaczęła jaśniej świecić).
    I mam problem z instrukcją Polską , bo dostałem tylko Angielską i nie umiem zbyt dobrze sobie poradzić :)
    Zaletybrzmienie
    cena
    Wadywytrzymałość
    6 miesięcy , 2199 zł
  • ~copa / 2009-02-10 15:40
    Ocena: 5.00 / 5
    ok
    Zaletywszystko
    Wadynic
    pół roku 2500
  • ~autor / 2009-01-22 09:06
    Ocena: 4.25 / 5
    ,,,,,,SUPER SPRZĘT,,OKI BARWY,,TYLKO WYKONANIE NIE BARDZO,,BAWIE SIE TYM OD ROKU I KILKA RAZY ZAWIESIŁA SIE STACJA,,,,ALE ZA TO MIDY CHODZA JAK BAJKA,,,,,,,,,,,,,,ZA TA KASE GORACO POLECAM,,,,,,,,,,,,,,,********POZDRAWIAM UZYTKOWNIKÓW
    ZaletySTYLE OBSŁUGA BARWY
    WadyWYKONANIE
    OK. 1 ROK 2600
  • ~piotrek15071993 / 2009-01-04 14:34
    Ocena: 5.00 / 5
    Ten keyboard to po prostu bomba w tej dziedzinie klawiszy. Brzmienia normalnie rewelka jakość też dobra. Wykonanie też zniewalające (DUŻY CZYTELNY WYŚWIETLACZ)
    ZaletySame
    WadyNiewielkie
  • ~IceLord114 / 2008-11-25 20:04
    Ocena: 4.75 / 5
    moim zdaniem jest to świetny klawisz , mam go już ponad pół roku i ani razu nie musiałem narzekać . Gorąco polecam :)
    Zaletywszystko
    Wadyniewielkie :)
    7 miesięcy, 2200 zł
  • ~kod102 / 2008-10-18 18:22
    Ocena: 4.25 / 5
    Brzmienie jest superowe. Jakość wykonania ( tak mnie się wydaje ) to trochę brakuje, chodzi o to, że trafiają się wadliwe modele ( jakieś sprzężenia, zgrzyty ). Cena jest niezła i suma sumaru jestem zadowolony. Mam prośbę do Marcina o Polską instrukcję. Jak da radę to proszę o kontakt kod102@wp.pl
    ZaletySuper brzmienia
    WadyBrak wejścia USB, trafiają się wadliwe modele
    Mam go 2 dni i kupiłem za 1000 zł od kumpla
  • mirek g / 2008-09-09 14:50
    Ocena: 4.50 / 5
    miałem wcześniej takie -jeden był felerny-ale to zależy jak się trafi
    jak dla mnie bomba -brzmienie super -klawiatura niby nie za ciekawa ale i tak lepsza niż w .....
    można takie midaki robić że klękajcie narody
    ale jedno by się w nim przydało- próbka werbla trinity lub sd rock -przecież tyle niepotrzebnych próbek bębnów się mieści w pamięci instrumentu -jakieś tureckie itp. (może kiedyś jakiś nowy os wyjdzie???)
    ja nie zamienie go na żaden inny
    pozdrawiam wszystkich
    Zaletybrzmienie!!!
    Wadybrak próbki werbla trinity lub sd rock
    tydzień 2300
  • ~witek / 2008-08-19 03:08
    Ocena: 3.50 / 5
    zwracam sie do marcina, jak moglbys podzielic sie ze mna polska instrukcja do korga pa 50.mam ten instrument dopiero 2 miesiace i nie bardzo moge bez polskiej instrukcji go rozgryzc. moja opinia jest taka ze, spodziewalem sie wiecej po korgu.
    Zaletybrzmienia,style
    Wadyzewnetrzny zasilacz
    2 miesiace
  • ~Deejay maciex / 2008-08-12 21:12
    Ocena: 4.25 / 5
    Barwy i rytmy są ok.Można robić własne aranzacje tylko trzeba pamiętać,że w jakiej tonacji zrobimy nasz utwór w takiej instrument go na zapisze. Przed zapisem można zmienić tonację.Instrukcja po polsku jest na cd w zestawie tylko treba ją sobie samemu wydrukować a po tem krok potem krok po kroku przestudiowa.Dobrze wspópracuje z innymi keybordami .Jestem Bardzo zadowolony z tego instrumentu.
    ZaletySuper barwy i rytmy
    WadyZa mało rytmów dance i techno
    Mam go miesiąc kupiłem go za 2000 zł
  • ~marcin / 2008-07-14 10:23
    Ocena: 3.50 / 5
    witam moge kogos poratowac instrukcją! do 50siątki! moje zdanie jest takie ze korg na psy zszedl!gdzie jest styl korga?????????? np legendarny i3! i oni piszą ze to profesional aranzer! ha ha ha! jaja sobie kur... robiom! z normalnych ludzi;] a np pa1 i3 to mozna nazwac aranzerem! pa50 60 i80! smieszne! mecze sie z tym juz 2 lata i nikt tej chinszczyzny kupic odemnie nie chce! klawisze jak u casio za 200zl! zasilacz? to wszystko powinno byc w srodku! glosniki? poco! plastikowa obudowa hihihihi! przesadzili! i jeszcze to buczenie pod sprzetem! sprzeza az pachnie! tandeta!!!!!!!!!!!!
    Zaletybrzmienia nawet ok!
    Wadycala reszta;]
    2 lata
  • ~Jaro / 2008-05-01 09:00
    Ocena: 3.75 / 5
    Korg PA 50 jest klawiszem tak samo brzmiącym jak PA 80 więc oceniam barwy na 5 , strasznym problemem Korga PA 50 jest klawiatura pomijam brak docisku ale kupujemy nowy klawisz z żółtymi klawiszami tak jak 15 stoletni instrument, te klawisze ruszają się na boki kojarzą się z najtańszym Casio dla dzieci a klawiaturka jest mało wyczuwalna. Ten klawisz jest wart tej ceny uwzględniając awaryjność natomiast jako klawiszowiec grający 20 lat na Korgach uważam że jest to wielki wstyd dla firmy Korg a mam tu na myśli to co wiąże się z wykonaniem tego instrumentu KORG MADE IN CHINA TO CHYBA WIELKA POMYŁKA I WIELKI WSTYD. Jeszcze jedno w tak wielkie pudło mogli śmiało zapakować zasilacz do środka.
    ZaletyBRZMIENIE , CZYTELNY WYŚWIETLACZ
    WadyGŁOŚNA I AWARYJNA STACJA DYSKIETEK, KLAWIATURA TO SZOK , ZAŚILACZ POWINIEN ZNAJDOWAĆ SIĘ W ŚRODKU INSTRUMENTU
    3.000
  • ~marcin / 2008-04-13 22:54
    Ocena: 2.50 / 5
    witam mam tom chinszczyzne 2 lata! czy moze ktos wie jak robie swoj arranz, obrobie , zapisze, to na wszystkich akordach jest ok oprucz amolu! nie potrafie zmienic tonacij tego akordu! wszystko mi buczy w kolumnach! blagam pomuzcie bo go za okno wkoncu wywale!!!! korg z tymi chinami to na psy zejdzie!
    Zalety2
    Wady1
    dwa lata! 3800zl
  • ~wiktor / 2008-03-28 15:17
    Ocena: 3.25 / 5
    Brzmienia porównywalne z instrumentami z najwyższej półki, typowe dla korga, kto już miał podobny sprzęt ten wie.Klawiatura i obudowa to chyba jakieś nieporozumienie.Klawiatura jest dla ręki dziecka lub drobnej panny, obudowa jak z tanich samolocików na odpuście, kiepska, tutaj firma ROLAND bije na głowę wszystkich.Potrafi się zawiesić bez powodu, zmienić wgrane i zapamiętane brzmienie, a to już jest nie do przyjęcia.Cena tego instrumentu warta jest tylko jego brzmień.Bardzo zawiła instrukcja obsługi .Co do głośności napędu HD.Trzeba używać napędu HD tylko w domu, do zgrywania, komponowania.
    Zaletybrzmienie, cena, niezły wygląd
    Wadyjakość wykonania, jakość klawiatury, zawieszanie się softu
    2 lata
  • ~Marecki / 2008-03-03 18:34
    Ocena: 4.75 / 5
    Czytając Państwa opinie dziwie się, że narzekacie tak bardzo na awaryjność... Mam ten klawisz już ponad pół roku, jestem zaskoczny jakością i brzmieniem w stosunku do ceny. Ma wprost świetne barwy i aranże oraz multum możliwości. Korzystam z niego nieraz naprawde w extremalnych warunkach i jeszcze nigdy nie zawiódł (odpukać w niemalowane:)) Z czystym sercem polecam;)
  • ~siebel / 2007-12-27 16:36
    Ocena: 3.25 / 5
    brzmienie po prostu cudo rolandy w tej klasie cenowej wysiadają w przedbiegach, odczyt plików midi świetny , jakość wykonania-chińszczyzna, choć ja nie za specjalnie mogę narzekać. jestem użytkownikiem juz ponad rok i przy dość wymiernej eksploatacji tylko pare razy się przywiesił(ustąpiło to po ponownym wczycie systemu operacyjnego) do tego 2 przyciski chodzą zbyt ciężko oraz zerwała sie jedna ze sprężynek z pitch bandu. ale to trylko tyle. generalnie mając szczęście polecam
    Zaletybrzmienie i cena
    Wadywykonanie i awaryjność
    1rok i 4 miesiące
  • ~seeebbaa / 2007-12-11 12:38
    Ocena: 2.75 / 5
    j a ogolnie jestem zadowolony z tego sprzetu.... ma wiele zalet chocby 16 stopniowy sequencer... wady tego korga to ze stacja dyskietek sie zawiesza, oraz bardzo trudny w obsludze przy grze z reki... do gry z reki wybralbym jamahe psr1500... jest o wiele latwiejsza...
    Zaletysequencer
    Wadytrudna obsluga przy grze z reki
    mam go niecaly rok, wyniosl mnie 3000
  • ~Jabol7624 / 2007-11-30 18:12
    Ocena: 2.75 / 5
    W ten sam dzień zakupu instrumentu spalił sie wyświetlacz. Porażka . Brzmienia i style są naprawdę dobre ale wykonanie jest fatalne.
    ZaletyBrzmienia i style są bardzo dobre
    WadyJak na firmę Korg wykonanie fatalne i duża awaryjność
    miałem go zaledwie dzień i odrazu do wymiany kupiłem go za 2900zł.
  • ~mar1213 / 2007-11-23 20:46
    Ocena: 3.25 / 5
    Korga pa50 kupiłem 3 miesiące temu, dobrze mi sie na nim gra, tylko ma jedna wadę, i nie wiem czy to jest już usterka, czy "on" po prostu tak ma, tzn.po podłączeniu do nagłośnienia słychać prace instrumentu, stacje dyskietek,jest to dosyć słyszalne.Także przy podłączeniu słuchawek, słychać to samo.Dzieje sie to od początku zakupu.Poradźcie co to może być.
    Zalety2 sekwensery, oryginalne brzmienia
    WadySłyszalna praca instrumentu{stacji dyskietek}, za dużo kombinacji podczas gry na żywo,
    3 miesiące, za 3150zł
  • ~Krzych / 2007-11-20 23:43
    Właśnie dziś dostałem nowy sprzęt.Niestety po godzinie już się zawiesił a teraz nie działa wyświetlacz.Mie wiem co mam robić,dobrze ,że jest gwarancja.Na instrumentach klawiszowych gram prawie 20 lat ale czegoś takiego nigdy nie doświadczyłem.Nawet stary 14-stoletni Roland E-16 nigdy mi tego nie zrobił.SZOK !!!
    ZaletyDobre brzmienie,jak dla mnie ciekawa estetyka instrumentu,fajne style i duże możliwości edycyjne.
    WadyBardzo słaba konstrukcja i wygląda na to że te serie mają jakieś poważne wady z zasilaniem dlatego PA 50 jest taki tani.Jeszcze jedna wada- jakj est cisza to słychać jakieś zakłócenia.
    pięć godzin,kupiłem go za 3000zł
  • ~ja / 2007-10-10 19:15
    Ocena: 3.50 / 5
    Brzmienie dobre, żywe, ale roland nie zostaje w tyle... brak instukcji polskiej!!!!!!!! Ma ktoś może? i moze nie jest to klawisz za wielką kasę ale klawiaturą to się korg nie popisuje czsem ma się uczucie że klawisze uciekają... ale ciekawy, ciekawy wygodny w obsłudze i miło się na nim gra.:)
    3200
Dodaj własną opinię »