|
Strona: | 1 |
|
Sklep Neo24
|
~Anna
2010-06-10 00:32:06
|
Ostrzegam przed zakupami w tym sklepie nie z powodu złej jakości produktów lecz z powodu nie możności załatwienia reklamacji. Moja przygoda zaczęła się w dniu 26.04 2010. Kupiłam za pośrednictwem sklepu dwa produkty: lodówkę BEKO CSA 21000 oraz sokowirówkę ZELMER 496 Symbio Line z dostawą do domu za pośrednictwem kuriera. Jako dodatkową usługę zamówiłam i zaakceptowałam koszty pomocy drugiego pracownika firmy kurierskiej przy wnoszeniu lodówki. Problemy zaczęły się już na etapie dostarczania zamówienia. Kurier pojawił się sam. Jestem kobietą w wieku 45 lat i targanie lodówki na 2 piętro nie jest lekki, łatwe i przyjemne pomimo pomocy ze strony kuriera. Oczywiście opłata za dodatkowego pracownika firmy kurierskiej była wliczona do faktury i MUSIAŁAM zapłacić całość. Po wniesieniu na 2 piętro rozpakowałam przysłane produkty i w przypadku sokowirówki zostało stwierdzone w obecności pracownika firmy kurierskiej uszkodzenie. Został spisany protokół niezgodności, który jest podstawą do reklamacji. W tym samym dniu za pośrednictwem formularza reklamacyjnego na stronie sklepu złożyłam reklamację do której został załączony plik ze skanem protokółu. Na wszelki wypadek wysłałam maila tej samej treści i tym samym załącznikiem. Dalej było już tylko gorzej. Wedle działu reklamacji, wysłane przez mnie zgłoszenie w ogóle do nich nie dotarło! (ciekawe że korespondencja dotycząca zamówienia jakoś docierała). Ponowiłam zgłoszenie dotyczące reklamowanej przesyłki i zwrotu nienależnych opłat. 11 maja otrzymałam maila, w którym zostałam poinformowana o zamówieniu uszkodzonej części. O zwrocie opłaty – ani słowa. W dniu 4 czerwca otrzymałam przesyłkę z firmy Neo24. Rozpakowałam i ręce mi opadły. Nie mam pojęcia które ze słów użytych w reklamacji i protokole niezgodności były nie zrozumiałe dla pracowników firmy Neo24 – dziubek czy wylew. Otrzymałam ZUPEŁNIE inną część, o pięknie brzmiącej nazwie WKŁADKA MISKI. Zmęczona i delikatnie mówiąc zła zadzwoniłam do działu reklamacji (czas oczekiwania na połączenie z pracownikiem ponad 9 minut ). Z rozbrajającą szczerością pracownica poinformowała mnie, że nawet nie zaglądali do paczki otrzymanej z firmy ZELMER. Na pytanie kiedy przesyłka zostanie ode mnie odebrana, usłyszałam że na początku następnego tygodnia (leży do dziś bo nikt nie zgłosił się po nią). Na pytanie kiedy dostanę WŁAŚCIWĄ część również nie uzyskałam satysfakcjonującej odpowiedzi. Gwoździem do przysłowiowej trumny była rozmowa z dnia 9 czerwca 2010 z pracownikiem działu reklamacji, który oświadczył mi że zabiorą ode mnie sokowirówkę do NAPRAWY. Tym razem dostałam szału. Oświadczyłam, że sokowirówki nie dostaną chyba że w zamian dostanę kompletną i sprawną, lub sama sobie kupię część i obciążę fakturą firmę Neo24. Reasumując. Ani sprawnego sprzętu ani zwrotu pieniędzy. Tym samym NIE POLECAM zakupów za pośrednictwem firmy Neo24.
-------------------------------------------------------
Anna
|
|
|
Strona: | 1 |
|
|
|
|